Smartwatch (pametni satovi)
Moderator: Benq
- shape of despair
#151 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Nabavio sam MI band 4. Super display, odlična autonomija. Testiram ga još, otprilike je tačan 90%. Brojanje koraka i udaljenosti kada treniram je tačno oko 90%, na 4000m fuli 400m razdaljine, ali sa obzirom da nema gps nije loše, a i narukvica košta max 100KM.
Notifikacije rade ok, meni lično samo SMS ne prolazi nikako, pozivi, viber i ostalo, sve uredno.
Baterija za 4 dana spala na 81%.
Čujem da je izašla nova verzija softwarea koja omogućava da display drži 10 sec na ON, meni tog update-a još nema.
Od zadnje nadogradnje nekad izbroji pokoji korak dok vozim auto, ranije nije.
Notifikacije rade ok, meni lično samo SMS ne prolazi nikako, pozivi, viber i ostalo, sve uredno.
Baterija za 4 dana spala na 81%.
Čujem da je izašla nova verzija softwarea koja omogućava da display drži 10 sec na ON, meni tog update-a još nema.
Od zadnje nadogradnje nekad izbroji pokoji korak dok vozim auto, ranije nije.
- Qler
#152 Re: Smartwatch (pametni satovi)
E ja sam juce uzeo Samsung S3 Frontier... nasao na piku povoljno, prakticno nov.. tako da Mi Band 3 ide zeni
koji sam do sad koristio 
-
ug_lee
#153 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Kupio i ja famozni Mi Band 4. Samo da javim da Notify & Fitness app odlcno sisa ž ć š... Extra apprida1976 wrote:Za ovo sto tražiš odličan je. Notifikacije uredno stižu bez problema. Kad su razni messengeri u pitanju (fb, viber, whatsapp, sms itd) poruka uredno stiže na ekran i pročitaš na satu. Mislim da se može i odgovoriti, ima one kratke predloške. Ovdje može biti problem što nativna Mi aplikacija za sinkronizaciju telefona i sata ne podržava da kad recimo dobiješ poruku sa našim slovima č,ć, dž, đ, ž ne može da prikaže ispravno na satu pa umjesto ovih slova ubaci neke simbole. Nekad ranije je postojala alternativa u Mi Bandage aplikaciji koja je bila sposbobna da "ošiša" ove kvakice pa umjesto č dobiješ c, što je odlično. Ja sam probao naći ovu opciju u aktuelnoj verziji, ne mogu da nađem. Neki koriste i Notify and Fitness, ne znam podržava li ona ovo "šišanje" slova. Kad su pozivi u pitanju, na satu dobiješ notifikaciju da imaš poziv. Baterija mu je strašna, traje bez problema po 15-20 dana. Čitljivost na suncu isto dobra. Ja sam čisto iz zezancije uzeo ženi da se malo igra, čisto da proba ovaj gadget i evo mjesecima nije stavila normalni sat na ruku kako nosi Mi Band 4. Sve preporuke.
Hvala!!
-
djama
#154 Re: Smartwatch (pametni satovi)
ja jos uvijek razmisljam sta bi sebi uzeo
bice dobrih ponuda za black friday posebno u USA tako da bi se nesto moglo uzeti (galaxy watch active ili huawei gt 2)
bice dobrih ponuda za black friday posebno u USA tako da bi se nesto moglo uzeti (galaxy watch active ili huawei gt 2)
- rida1976
#155 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Ima li tacno koja opcija da se ukljuci ili iskljuci u aplikaciji za šišanje?ug_lee wrote:Kupio i ja famozni Mi Band 4. Samo da javim da Notify & Fitness app odlcno sisa ž ć š... Extra apprida1976 wrote:Za ovo sto tražiš odličan je. Notifikacije uredno stižu bez problema. Kad su razni messengeri u pitanju (fb, viber, whatsapp, sms itd) poruka uredno stiže na ekran i pročitaš na satu. Mislim da se može i odgovoriti, ima one kratke predloške. Ovdje može biti problem što nativna Mi aplikacija za sinkronizaciju telefona i sata ne podržava da kad recimo dobiješ poruku sa našim slovima č,ć, dž, đ, ž ne može da prikaže ispravno na satu pa umjesto ovih slova ubaci neke simbole. Nekad ranije je postojala alternativa u Mi Bandage aplikaciji koja je bila sposbobna da "ošiša" ove kvakice pa umjesto č dobiješ c, što je odlično. Ja sam probao naći ovu opciju u aktuelnoj verziji, ne mogu da nađem. Neki koriste i Notify and Fitness, ne znam podržava li ona ovo "šišanje" slova. Kad su pozivi u pitanju, na satu dobiješ notifikaciju da imaš poziv. Baterija mu je strašna, traje bez problema po 15-20 dana. Čitljivost na suncu isto dobra. Ja sam čisto iz zezancije uzeo ženi da se malo igra, čisto da proba ovaj gadget i evo mjesecima nije stavila normalni sat na ruku kako nosi Mi Band 4. Sve preporuke.
Hvala!!
-
duffy_duck
#156 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Planiram uzeti Apple Watch 4 pa me zanima malo specifikacije recenzije i misljenja korisnika ako ga imaju? Hvala unaprijed.
- rida1976
#157 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Ja sam isto u procesu nabavke AW. Ja bih ti savjetovao da ideš odmah na AW5 radi always on opcije. Ne znam gdje kupuješ ali nije velika razlika u cijeni između njega i AW4.
Noviji ima i duplo više memorije u odnosu na 4, 32GB vs 16.
https://youtu.be/HHGIsGlx0n4
Pogledaj ovdje malo
Pogledaj ovdje malo
- shape of despair
#158 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Vidim da se raja žali na band 4 da su zadnjim updejtom zeznuli brojanje koraka, kao da više mjeri. I meni se čini. Hodam po kući malo, odem do auta koje je udaljeno 100m, piše 500 koraka, sumnjivo mi to pravo.
-
djama
#159 Re: Smartwatch (pametni satovi)
ne vrijedi AW 5 uzeti u odnosu na AW4 ... ima always on koji skracuje trajanje baterije za nekih 30% ,a sve ostalo je kao AW4rida1976 wrote:Ja sam isto u procesu nabavke AW. Ja bih ti savjetovao da ideš odmah na AW5 radi always on opcije. Ne znam gdje kupuješ ali nije velika razlika u cijeni između njega i AW4.
Pogledaj ovdje malo
- REDDEVILS
#160 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Zar ces duffy dati 800 KM za sat, bolje ti je uzmi Mi Band 4duffy_duck wrote:Planiram uzeti Apple Watch 4 pa me zanima malo specifikacije recenzije i misljenja korisnika ako ga imaju? Hvala unaprijed.
- beni-bu-man
#161 Re: Smartwatch (pametni satovi)
zavisi ta sta ti je potrebandjama wrote:ja jos uvijek razmisljam sta bi sebi uzeo
ja koristim GT2
-
ug_lee
#162 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Hamburger menu > settings (ne mi band settings) > advanced (top bar malo skrolni horizontalno) > clean up textrida1976 wrote:Ima li tacno koja opcija da se ukljuci ili iskljuci u aplikaciji za šišanje?ug_lee wrote:Kupio i ja famozni Mi Band 4. Samo da javim da Notify & Fitness app odlcno sisa ž ć š... Extra apprida1976 wrote:Za ovo sto tražiš odličan je. Notifikacije uredno stižu bez problema. Kad su razni messengeri u pitanju (fb, viber, whatsapp, sms itd) poruka uredno stiže na ekran i pročitaš na satu. Mislim da se može i odgovoriti, ima one kratke predloške. Ovdje može biti problem što nativna Mi aplikacija za sinkronizaciju telefona i sata ne podržava da kad recimo dobiješ poruku sa našim slovima č,ć, dž, đ, ž ne može da prikaže ispravno na satu pa umjesto ovih slova ubaci neke simbole. Nekad ranije je postojala alternativa u Mi Bandage aplikaciji koja je bila sposbobna da "ošiša" ove kvakice pa umjesto č dobiješ c, što je odlično. Ja sam probao naći ovu opciju u aktuelnoj verziji, ne mogu da nađem. Neki koriste i Notify and Fitness, ne znam podržava li ona ovo "šišanje" slova. Kad su pozivi u pitanju, na satu dobiješ notifikaciju da imaš poziv. Baterija mu je strašna, traje bez problema po 15-20 dana. Čitljivost na suncu isto dobra. Ja sam čisto iz zezancije uzeo ženi da se malo igra, čisto da proba ovaj gadget i evo mjesecima nije stavila normalni sat na ruku kako nosi Mi Band 4. Sve preporuke.
Hvala!!
- shape of despair
#163 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Dok navucem gace u wc u mi band izbroji 10 koraka. Znaci bezveze
- Qler
#164 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Meni je Mi Band super, i ova 4 je koliko vidim odlicna, par jarana ga ima... Sad na ovom Gear S3 nikako da se naviknem da svaki dan punim.. kod banda milina, i zaboravis kad je bio na punjacu...
-
djama
#165 Re: Smartwatch (pametni satovi)
beni-bu-man wrote:zavisi ta sta ti je potrebandjama wrote:ja jos uvijek razmisljam sta bi sebi uzeo
ja koristim GT2
koliko ti u prosjeku traje baterija
- beni-bu-man
#166 Re: Smartwatch (pametni satovi)
2 sedmicedjama wrote:beni-bu-man wrote:zavisi ta sta ti je potrebandjama wrote:ja jos uvijek razmisljam sta bi sebi uzeo
ja koristim GT2
koliko ti u prosjeku traje baterija
- shape of despair
#167 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Mi band 4, sve je to super, koraci, daljina mjerenje, puls i sl. ali kad baš treba onda zakaže. Trening, pretrčano realno 6600m-rekao bih u metar da je toliko,al jok on pokazuje 5800. Na svaki kilometar tačno fula oko 120m, i tako stalno. Znam vils napamet, trčim 10 godina tamo, svaki presjek kilometra znam gdje mi je, al vraže, neće narukvica ni naopako da izmjeri tačno. Jal trčao ili hodao uvijek isto.
Da ne govorim o dodavanju koraka kad uopšte ne hodam, neg recimo perem ruke, odma doda 50.
Sve manje vjerujem narukvici.
Da ne govorim o dodavanju koraka kad uopšte ne hodam, neg recimo perem ruke, odma doda 50.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#168 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Izvini, a koja to narukvica moze izmjeriti tacno???shape of despair wrote:Mi band 4, sve je to super, koraci, daljina mjerenje, puls i sl. ali kad baš treba onda zakaže. Trening, pretrčano realno 6600m-rekao bih u metar da je toliko,al jok on pokazuje 5800. Na svaki kilometar tačno fula oko 120m, i tako stalno. Znam vils napamet, trčim 10 godina tamo, svaki presjek kilometra znam gdje mi je, al vraže, neće narukvica ni naopako da izmjeri tačno. Jal trčao ili hodao uvijek isto.
Moze samo ona koja ima gps......a mi band 4 to nema?!
- i agree
#169 Re: Smartwatch (pametni satovi)
mozda je zakasnjela reakcija,te sto ne doda kad treba doda poslje kad se malo odmorishape of despair wrote:Mi band 4, sve je to super, koraci, daljina mjerenje, puls i sl. ali kad baš treba onda zakaže. Trening, pretrčano realno 6600m-rekao bih u metar da je toliko,al jok on pokazuje 5800. Na svaki kilometar tačno fula oko 120m, i tako stalno. Znam vils napamet, trčim 10 godina tamo, svaki presjek kilometra znam gdje mi je, al vraže, neće narukvica ni naopako da izmjeri tačno. Jal trčao ili hodao uvijek isto.
-
marktwenbl
#170 Re: Smartwatch (pametni satovi)
ako ima neko zainteresovan za Amazfit GTS, imam za prodaju jedan 
https://en.amazfit.com/gts.html
neka se javi
https://en.amazfit.com/gts.html
neka se javi
-
shandrprcSA
#171 Re: Smartwatch (pametni satovi)

meni vise i ne treba
- beni-bu-man
#172 Re: Smartwatch (pametni satovi)
to ugasio bluetooth, heart rate, lift the wrist to see time,push notifikacije.......shandrprcSA wrote:
meni vise i ne treba
- shape of despair
#174 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Band 4 i aplikacija mi fit.
Idemo:
Trening hodanja u 18.00 do 19.00. stvarno presao 6600m.
Poslije sinhronizacije sata i app na mobitelu imam sljedece:
U appu pod stavkom trening: presao 5800m, kalorije 500.
U appu pod stavkom cjelodnevne aktivnosti imam: hodanje u 18.00 do 19.00, 6600m, 250 kalorija.
Znaci na dva razlicita dijela aplukacije razliciti rezultati.
Pisem negativne stvari.
Takoder,puls,od 18.00 do 18.45 prosjek 110. Onda zadnjih 15 min. Hodanja 170.nema sanse
Idemo:
Trening hodanja u 18.00 do 19.00. stvarno presao 6600m.
Poslije sinhronizacije sata i app na mobitelu imam sljedece:
U appu pod stavkom trening: presao 5800m, kalorije 500.
U appu pod stavkom cjelodnevne aktivnosti imam: hodanje u 18.00 do 19.00, 6600m, 250 kalorija.
Znaci na dva razlicita dijela aplukacije razliciti rezultati.
Pisem negativne stvari.
Takoder,puls,od 18.00 do 18.45 prosjek 110. Onda zadnjih 15 min. Hodanja 170.nema sanse
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#175 Re: Smartwatch (pametni satovi)
Kod mene Zeblaze Vibe 3 HR ne laze toliko....