Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Frtalj_Duše

#676 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

Chuckie wrote:
Frtalj_Duše wrote:
Kad stavljaš video pogledaš da li sadržaj istog odgovara naslovu, Nexus 4 vs iPhone 5. :lol:

Oko browsera.

Chrome je defaultni browser na Androidu, ili nije? :D

Kad na stock googleovom vanilla androidu ne radi stock defaultni browser dobro, šta očekivati od third party aplikacija. ;-)
Pa dao je dobar review nexus-a sa svim specifikacijama i uz to kratak opis prednosti koje ima android naspram iOS-u i kako je on to otkrio (kao stari korisnik apple uređaja), il nije!?

E vidiš, po toj posljednjoj izjavi ja znam da nisi NIKADA imao android uređaj u ruci, barem nisi radio na njemu duže od par minuta, jer da jesi, znao bi da za android ne postoji "default" u smislu da je on taj najbrži i najbolji app za određenu svrhu, jednostavno NE POSTOJI, svaki sistem, svaki korisnik (može a i ne mora) ima(ti) svoj omiljeni browser, u mene trenutno na I9100 je opera mobile, koja savršeno radi, bez štekanja pa čak NI NA STRANICAMA sa FLASH sadržajem, o kojima vi btw. možete samo sanjati, dok je kod buraza na njegovo I9300 Dolphin browser "defaultni" (jednostavno te android "upita" kojim browserom otvoriti određeni link, a uz to ga mozes odmah i postaviti kao "defaultni" - mada to mozes ukinuti kad' god hoces i postaviti neki drugi) da ne govorim o third party aplikacijama, koje i čine bit androida! A šta će oni kojima se ne svidi safari? :mrgreen:
Last edited by Frtalj_Duše on 14/11/2012 17:22, edited 1 time in total.
Chuckie

#677 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Prelistaj temu Android. Neda mi se ponavljat 100 puta, koliko sam Androida koristio. :oops:

Za tebe sam doktorirao Android u svakom smislu. :thumbup:
Revolucionar ★

#678 Re: Smartphone diskusije

Post by Revolucionar ★ »

iSwagga wrote:
Frtalj_Duše wrote:
iSwagga wrote:Toliko ste vas dvojica (ako ne i 98% raje forumu) zaludjeni i zaljubljeni u google/android da nema svrhe raspravljati. Zalosni ste. Vozdra, u zdravlju i veselju ;-)
Reče korisnik androida i izofira se do bola! :lol:
Citas li ti sta pises, ili sta drugi pisu?
Al' ja ne kontam kako si ti toliko licemjeran lik .. dakle njima nesto prigovaras, a ustvari ti visis na svakoji android related temi i obavezno pokusavas sarkasticno nesto ofirati .. pa jarane, nemoj jesti mjesec dana i kupi sebi iPhone pa onda uporedjuj stvari .. majko draga, naucnika i mentola gdje god se okrenes
Fauja Singh

#679 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

vukojebina wrote:Decko, ti se fakat trudis da ispadned bolid...

Kao prvo, ja jesam tvrdio da su svi debili koji "cekaju u redu" za bilo sta, pogotovu za jedan telefon koji kosta preko milju eura... drugo, gdje si ti vidio, procito da ja ili bilo ko drugi to odobrava u slucaju nexusa? I da, zbog nexusa nije uopste bilo redova, jer ljudi su to kulturno napravili da kupis od kuce preko play store-a...i da kojim slucajem dodje do toga da zbog nexusa ljudi stoje u redu, opet cu rec da su debili..ali to i ako se desi, to ce sigurno bit oni sto predju sa ajfouna na android..jebga, nemozes se svih losih navika rijesit preko noci...

Dalje, ja kad ga budem uzeo, uzecu ga bas iz topline svoje sobe, jer i u zemlji u kojoj ja zivim ce bit dostupan za par dana...

I da, ko sto pise gore na slici, dont be an iDiot...
Dodjes li ti kad u BiH :mrgreen:
vukojebina

#680 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

hahah, ma za tebe ako treba maksuz dolazim :D
Fauja Singh

#681 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Jaro ne mora maksuz, ali ako ti nije sta sjeti me se kada te put navede u BiH :smile: da i ja stroj pazarim po normalnoj cijeni.

Sent from my Galaxy Nexus
vukojebina

#682 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

ma dole sam ja stalno, samo u SA ne bas cesto...al skontat cemo nesto..ne sikeraj se... pp
Denis_Ispuslic

#683 Re: Smartphone diskusije

Post by Denis_Ispuslic »

Chuckie wrote:
Jbt bolje moj SGS radi sa jednim jezgrom :D
Frtalj_Duše wrote:
I ko mu je kriv što koristi chrome, browser koji je def. najgori za android, bez obzira što je njihov izvorni, ali šta jabučar koji vjerovatno nikada nije koristio android zna!? Da je operu mobile nabacio drugačije bi to izgledalo!
Koristim Chrome iz razloga sto ima sinhronizacija bookmark-a sto znaci opet. A da je nekakav trom jeste primjetio sam, Mnogo tezak, instalacija 50+MB. Imam jos Dolphin i Operu Mobile. Koristio sam u pocetku Dolphin, ali je imao neke bug-ove na stranicama, a u Chrome je sve radilo OK. Opremu skoro da i ne korisim :) :thumbup:

U pravu je Chuckie, *ebes sve kustomizacije i ostala s*anja, ako browsing stopa i ostale osnovne funkcije :thumbup: :run:
Denis_Ispuslic

#684 Re: Smartphone diskusije

Post by Denis_Ispuslic »

Ali i papir nesto pokazuje
Image
Image
Kada su smartphone platforme u pitanju, Android drži visokih 72,4% tržišta sa 122 milijuna isporučenih uređaja. Drugi mjesto pripada iOS-u s već spomenutih 23,5 milijuna isporučenih iPhonea, dok je treći BlackBerry s 8,9 milijuna isporučenih uređaja i 5,3% udjela na tržištu.

Windows Phone OS, kojeg Microsoft svim silama pokušava progurati, još uvijek zauzima samo 2,4% tržišta, što je manje od upravo ugašenog Symbiana i Samsungove Bade.
Qler

#685 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

opera link sinhronizuje sve isto ali sa desktop operom, ja to koristim.

I da, symbian rulz :)
Frtalj_Duše

#686 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

Denis_Ispuslic wrote:
Chuckie wrote:
Jbt bolje moj SGS radi sa jednim jezgrom :D
Frtalj_Duše wrote:
I ko mu je kriv što koristi chrome, browser koji je def. najgori za android, bez obzira što je njihov izvorni, ali šta jabučar koji vjerovatno nikada nije koristio android zna!? Da je operu mobile nabacio drugačije bi to izgledalo!
Koristim Chrome iz razloga sto ima sinhronizacija bookmark-a sto znaci opet. A da je nekakav trom jeste primjetio sam, Mnogo tezak, instalacija 50+MB. Imam jos Dolphin i Operu Mobile. Koristio sam u pocetku Dolphin, ali je imao neke bug-ove na stranicama, a u Chrome je sve radilo OK. Opremu skoro da i ne korisim :) :thumbup:

U pravu je Chuckie, *ebes sve kustomizacije i ostala s*anja, ako browsing stopa i ostale osnovne funkcije :thumbup: :run:
1. Procesor nema uticaja na browsing ni 1% koliko ram, a kojeg je dosta malo u tvome sgs-u (512MB), još kad' mu dodaš spomenuti custom rom i još ako je isti među "teškom" kategorijom tipa AOKP roma (sve živo možeš modifikovati), naravno da će i sve ostalo štopati kad' takav modifikovan OS sam' zauzme 70-80% ram-a, a da ne pričam o Chrome-u čija je i PC verzija "gladna" za ram-om!

2. Probaj operu, prijatno ćeš se iznenaditi! Ona je i jedina na kojoj mozes na sgs-u normalno surfati, bez obzira na instalirani rom, barem je u mene tako bilo (koristio sam sgs gotovo godinu dana), mozes rucno gasiti/paliti flash support, namjestiti da automatski učitava samo mobile ili desktop stranice po potrebi, njegov download manager je jedan od najboljih za android, tako da ti ne treba nikakav externi, itd. Opera MOBILE (ovo naglašavam jer postoji i opera MINI, ali taj nema 10% mogućnosti MOBILE verzije) Browser FTW! :thumbup:

3. Baš sam isprobao na svome I9100 sa svim' navedenim browserima, znači ne štopa NI SEKUNDE, a radi se o custom romu, također gore spomenuti AOKP (Android Open Kang Project), a sinhronizacija bookmarks-a sa chrome-desktop browsera radi i preko internog browser-a sa npr. ICS i JB romova!
Chuckie

#687 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Last edited by Chuckie on 16/11/2012 00:21, edited 2 times in total.
htcxone

#688 Re: Smartphone diskusije

Post by htcxone »

imal IKO da mi moze reci nesto o LG OPTIMUS 3D :D
Chuckie

#689 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

1080 x 1920 pixels, 5.0 inches (~441 ppi pixel density) :shock:

:-)
Djubre_

#690 Re: Smartphone diskusije

Post by Djubre_ »

Sta je ovo chuckie.. Grbavicka, Zagrebacka, Splitska, Banjalucka... Ljubljanska, Radnicka.. :lol:
vukojebina

#691 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

e nabijem na k... "top" telefon, i jos tvrde za njeg da je najjaci na trzistu, a samo 16 gb memorije, i nema sd card slot..
Qler

#692 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Sad ces vidjeti sta je Nokia :) ja to imam odavno :) samo sa full voice guided navigacijom :) for free :)
Denis_Ispuslic

#693 Re: Smartphone diskusije

Post by Denis_Ispuslic »

vukojebina wrote:e nabijem na k... "top" telefon, i jos tvrde za njeg da je najjaci na trzistu, a samo 16 gb memorije, i nema sd card slot..
KOji? Nexus 4 mislis! Mozda bude i 32GB. A vecini korisnika je i 16GB dovoljno, pa i meni... :-D :dance:
Chuckie

#694 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Qler wrote:Sad ces vidjeti sta je Nokia :) ja to imam odavno :) samo sa full voice guided navigacijom :) for free :)
Bit ce i na iOSu voice i sve, samo kad dodje na appstore.

Ljudi na iSrbija forumu tvrde da u Beogradu vide samo autoput na ovim mapama. :lol: Jel istina? Kako se na Symbianu zovu ove mape?
Djubre_

#695 Re: Smartphone diskusije

Post by Djubre_ »

http://www.gizmag.com/galaxy-s3-vs-nexus-4/24796/

koliko je para ovaj nexus 4 kod nas..
Chuckie

#696 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

andr0id wrote:http://www.gizmag.com/galaxy-s3-vs-nexus-4/24796/

Mnogo buraz, zovi ameriku i rodbinu, rađe. :D
Denis_Ispuslic

#697 Re: Smartphone diskusije

Post by Denis_Ispuslic »

andr0id wrote:http://www.gizmag.com/galaxy-s3-vs-nexus-4/24796/

Nije dosao jos, kad mu formiraju cijenu bice sigurno 500-600€ :-) :-)
vukojebina

#698 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Denis_Ispuslic wrote:
vukojebina wrote:e nabijem na k... "top" telefon, i jos tvrde za njeg da je najjaci na trzistu, a samo 16 gb memorije, i nema sd card slot..
KOji? Nexus 4 mislis! Mozda bude i 32GB. A vecini korisnika je i 16GB dovoljno, pa i meni... :-D :dance:

ne mislio sam na ovog htc sto je caki postavio video...mada je i nexusu to najveca mana... a ovaj htc sa ovakvim ekranom mooooora jedostavno imat vise memorije..sta ces drugo neg na tom tel igrat zahtjevnije igrice...mozda i filmove gledat..jebga takav je vakat da ovi top telefoni bez minimum 32 gb nemaju sta trazit.. tak da cu i ja vjerovatno cekat nexusa sa vise memorije...mada sam svjestan da za te pare, i ne mozes vise ocekivat...misim da je realan odnos onog sto nudi za te pare...
Qler

#699 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Chuckie wrote:
Qler wrote:Sad ces vidjeti sta je Nokia :) ja to imam odavno :) samo sa full voice guided navigacijom :) for free :)
Bit ce i na iOSu voice i sve, samo kad dodje na appstore.

Ljudi na iSrbija forumu tvrde da u Beogradu vide samo autoput na ovim mapama. :lol: Jel istina? Kako se na Symbianu zovu ove mape?
Because HERE Maps for iOS has been designed for urban use, the voice navigation only works for journeys on foot.
Nema navigacije za auto, samo za pjesake. Moraju ostaviti nesto za sebe. Na Symbianu se to vec godinama zove Nokia Maps, pa onda su razdvojili Nokia Maps za mape i pjesake, i Nokia Drive za navigaciju, dodje i weather i jos nekih dodataka. U glavnom, sto se navigacije tice, nema dalje. Za srbiju, mislim da imaju i oni dobre mape, ali mislim da je Bosna detaljnija.
agent_zero

#700 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Njoka "pripazila" BiH, mogao bih se vratiti opet nekad na njoku sa wp8. :D
Post Reply