Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Fauja Singh

#451 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Vidio bi cijene na PIK-u pa tako i svom odredio cijenu :-) ako bi npr. ti bio mušterija naravno pripazio bi te ;-) ali o tom po tom, mada 500 eura sigurno za novi ne bi dao jer ne vrijedi toliko potrošiti na prelazak sa Galaxy Nexusa na Nexus 4...

Sent from my Galaxy Nexus
nermin.padez

#452 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

LG Nexus 4 razbija...mnogo mi se dopao tel. Hardware razbija, software takodje, telefon lijepo izgleda, naprijed i nazad gorilla, nadam se da nece pucati kao na iP. A pri tome zaista vrlo niska cijena 300$ 8gb za ovakav model, nemam rijeci, rado bih ga kupio kad dodje. Djeluje mi kao best buy, i da ce da ide ko alva :mrgreen:

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Fauja Singh

#453 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Telefon koji tek izlazi i ovakvih specifikacija
http://www.gsmarena.com/lg_nexus_4_e960-5048.php
za samo 349$, definitivno best buy! Dobra stvar je sto ce za ove pare biti dostupan i preko Google Play Store-a u Francuskoj i Njemackoj... Google objasnio 8-)
Chuckie

#454 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Da, samo sto je u Evropi 349€.
vukojebina

#455 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Opet nije puno...ja sam starog nexusa platio toliko, 8 mjeseci nakon sto je izaso...pravi potez je napravio google..da mi se ovaj bar malo ofuco, uzeo bi novog sigurno...
sema911

#456 Re: Smartphone diskusije

Post by sema911 »

sta je bolje uzet oovaj nexus il lumiu 920 nekako sam vezan za nokiu imao ih do sada nekih 30tak malko mi ti androidi idu na neku stvar al bi se ono valjda prilagodio
sada imam 5800xp i e7
Fauja Singh

#457 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

I sa 349 eura je best buy, eno u Engleskoj ce verzija od 16 GB biti 279 GBP ili vam ga 677 KM.
evo ga malo iz ruke http://www.engadget.com/2012/10/29/goog ... -hands-on/

@sema911
Na dobro se lahko prilagoditi vjeruj mi, po meni kupiti Nokiu pored ovog Nexusa je nidze veze, mislim kad vec mozes birati.
Pogledaj mu samo specifikaciju, kvalitet izrade, uzmi u obzir da radi na cistom Androidu koji je ide ko podmazan. Po meni tu ne bi trebalo biti dileme.
Qler

#458 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Zavisi sta hoces od telefona, kvalitet izrade LG-a i Nokia-e se ne moze porediti, kao ni kamera u telefonima. WP radi kao podmazan, vjerovatno je najoptimizovaniji OS trenutno za mobitele, ali je i dosta ogranicen, tako da nema slobode kao na andoridu da radi sta hoce.

Jednostavno, ako mu treba telefon da se zeza oko njega, android, ako mu treba telefon da radi i slusa, wp8...
Fauja Singh

#459 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

A eto cisti Android ne radi i ne slusa, samo slusa WP i "strasni" iOS :roll:
Samsung pravi plasticne telefone i njihov kvalitet se odavno ismijava, ali kad su napravili Nexusa to je bila skroz druga prica, ne vidim da Galaxy Nexus kvalitetom ni po cemu zaostaje za Nokiom. Takodjer ovaj Nexus nije samo LG-ev telefon nego i Google-ov, LG ga radi ali radi ga onako kako Google kaze... Jos treba reci da LG uopste nije pravio nekvalitetne telefone nego im je najveci problem bio software i njegova podrska, a sad je tu ipak cisti Android i imat ce najbolju mogucu podrsku.
Tako da vezano za dilemu koju ima @sema911.... moze uzeti Nokiu kojoj je OS ogranicen ili LG Nexus 4 koji je u stvari mali dzepni racunar i ciji je OS zaista sjajan.... to da je Nokia kvalitetna a Nexus nije su price za malu djecu.
Last edited by Fauja Singh on 30/10/2012 14:19, edited 1 time in total.
nermin.padez

#460 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Sta ce Chuckie reci na sve ovo, kad nema jeftine plastike, a duplo jeftiniji od iP, a mnogo bolji...:grin:

Qler

#461 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Pored novog nexusa, lumia 920, iphone je smijesan... podbacili su sa peticom samo tako, ali isto tako, mislim da ce prodaja nexusa i lumia 920 biti skoro kao pola prodaje iphone-a, sto je na kraju svima njima najbitnije...
sema911

#462 Re: Smartphone diskusije

Post by sema911 »

dovumim se izmedju ta dva tel nokia je u prednosti jer do sada sam samo nju koristio
jr sam al bas ono hevy usser u oku dana ima nekih dva sata razgovora citav dan tel je na wifi ponekad na gps nekih sms-ova i mail-ova tako da bas bateriju crpim do max na 5800xp nekad ostane jedna crtica baterije a na ovoj drugoj gasi se oko 18,.
ako moze neko bit objektivan bez nekih simpatija prema anddroid il wp il aple da kaze koji je bolji
treba pored gore navedenih tacki da ima i onako dobar zvuk jer se isti u autu spaja da sto kazu pjeva, da je dobra navigacija, da baterija ne crkne za par sati, da se ista moze punit preko usb(taj mi je koenktor u auto)
softverski su tu negdje nisam neki ljubitej komercijale zvane android al bi da to probam(nekontam potrebu od 1000digitrona koliko ima na store),, od nokie me tjera cijena od preko 1000km sa fatboy do nexus oko 500km+
ako je cijena ovog nexus ovolika odakle da se poruci dal primaju pay pal i saljul u bih,.
malo je poduzi tekst al treba mi nesto da ceme posluzit ko 5800xp koja je stara vec 3god i do sada jedino mi pukla ona olovkica,. da napomenem tel mi zna cesto ispast, i ako pazim, znam da su nokie cigle al ni ovaj lg nije samsung da se uvija
pozz i hvala na odgovorima ako ih budee
Chuckie

#463 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

nermin.padez wrote:Sta ce Chuckie reci na sve ovo, kad nema jeftine plastike, a duplo jeftiniji od iP, a mnogo bolji...:grin:

Gledam video iznad, ne mogu se oteti dojmu da se i na njemu osjeti lag, dzaba 10 jezgri i puter projekti kad je android to. Lumiu bi uvijek prije kupio.

Da i S3 je bolji od iP4S pa svakodnevno imam ponude da mijenjam 1 za 1. Svoju ti pricu. Ovog S3 forumasi ukivaju u zvijezde, a u gradu kad sjednem sa jaranima druga prica, sujeta ili sta vec.
basicm

#464 Re: Smartphone diskusije

Post by basicm »

Aferim za ovaj Nexus! Inace, jedini androidi koje gotivim su ovi Nexusi, jer su to "tatini sinovi". Mogao bih i ja malo od jabuke odmoriti, ali cemo pustiti da vidimo sta kaze raja iz prve ruke.
nermin.padez

#465 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Chuckie wrote: Gledam video iznad, ne mogu se oteti dojmu da se i na njemu osjeti lag, dzaba 10 jezgri i puter projekti kad je android to. Lumiu bi uvijek prije kupio.

Da i S3 je bolji od iP4S pa svakodnevno imam ponude da mijenjam 1 za 1. Svoju ti pricu. Ovog S3 forumasi ukivaju u zvijezde, a u gradu kad sjednem sa jaranima druga prica, sujeta ili sta vec.
Pa i Windows zalaguje na sekund na extra masinama. To uopste nije bitno, niti je od presudnog znacaja. Telefon je prelijep, bas djeluje kvalitetno, a pri tome funkcionalan sa cistim androidom za koji su osigurani update. Ne mogu da odolim, odavno mi se ovako nije svideo neki tel.

Ma kakav SGS3, nikad ga nisam hvalio....ovaj Nexus je mnogo bolji izbor, da imam love sad kupio bih ga, vjerovatno ce biti oko 300€ :) Ne moze mu ni jedan prisrmditi ni iP ni ostali :dance:

Saovakom cijenom definitivno best buy, cijeli internet to govori :)
vanjki

#467 Re: Smartphone diskusije

Post by vanjki »

ima li neko da posjeduje htc one s..kakavu su iskusta,jer ga planiram kupiti?
vukojebina

#468 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

nexus ebe kevu...aaa sta su ljudi napravili za male pare...
a qleru smijesan si pravo poredjenjem lumie sa nexusom...maksuz sam precacko sve lumie, a jednu posjedujem, i plastikaneri mrtvi, ni trunke od stare kvalitete koj je nokija imala...znas to dobro i sam..

android na nexusu je posebna prica u odnosu na sve druge modele...ja evo za skoro pola godine nisam imo ni jedan crash, niedan force clse...jednostavno adi perfektno i glatko i danas kao i prvog dana...

jedva cekam da stigne nexus 4 u radnje pa da vidimo kako to uzivo izgleda..
nermin.padez

#469 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

vukojebina wrote: jedva cekam da stigne nexus 4 u radnje pa da vidimo kako to uzivo izgleda..
Sta mi vrijedi da ga gledam kad ne mogu kupiti :-) :run:
Qler

#470 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

vukojebina wrote:nexus ebe kevu...aaa sta su ljudi napravili za male pare...
a qleru smijesan si pravo poredjenjem lumie sa nexusom...maksuz sam precacko sve lumie, a jednu posjedujem, i plastikaneri mrtvi, ni trunke od stare kvalitete koj je nokija imala...znas to dobro i sam..

android na nexusu je posebna prica u odnosu na sve druge modele...ja evo za skoro pola godine nisam imo ni jedan crash, niedan force clse...jednostavno adi perfektno i glatko i danas kao i prvog dana...

jedva cekam da stigne nexus 4 u radnje pa da vidimo kako to uzivo izgleda..
Jesi vidio Lumai 800 i 900, evo meni sada u ruci N9, koja je preteca tih telefona, polikarbonat unibody, vrh izrade. Lumia 710 je plastika, ali poredeci sa npr. sgs2 je armirani beton :D
vukojebina

#471 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

800 mozda za nijansu bolja i cvrsca d 710...900 je svakako samo povecana 800, ali su opet ponavljam za NEXUSA smijesni ( ne sgs2)...a to da je 710 kvalitetnija od sgs2, mislim, posto si isti chukie...
nermin.padez

#472 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Novi NExus se ugledao na stakleni iP :mrgreen: Hoce raja novi iP po 3x nizoj cijeni :dance: :D
sema911

#473 Re: Smartphone diskusije

Post by sema911 »

decki gdje se ima vidjet cijena ovog nexus sve neka predvidjanja te 299 te 399 usd kazu neki googleplay nesto nisam android tip al jeftino je za performanse pa ako znate gdje ovo kupit narucitt dajte kakav link
hvalaa
vukojebina

#474 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Polako legendo..strpljenja malo..telefon je tek prekjucer predstavljen...nema ga jos nigdje, ali bice vrlo brzo...

Ps. Zaobidji ti android legendo..nije to za tebe...zasto uzimati nesto prema cemu unaprijed imas antipatije..uzmi ti iphone, on ima triput vecu cijenu, valjda je to logicnije da tako treba bit...
agent_zero

#475 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

vukojebina wrote:Polako legendo..strpljenja malo..telefon je tek prekjucer predstavljen...nema ga jos nigdje, ali bice vrlo brzo...

Ps. Zaobidji ti android legendo..nije to za tebe...zasto uzimati nesto prema cemu unaprijed imas antipatije..uzmi ti iphone, on ima triput vecu cijenu, valjda je to logicnije da tako treba bit...
:lol:
Post Reply