Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- nermin.padez
#377 Re: Smartphone diskusije
Samsung I9000 Galaxy S - Ovde pratim i s vremena na vrijeme flesujem novi NIGHTLY CM10 (to je Jelly Bean 4.1.1)vocar88 wrote: Ma ja ti nemogu opisati koja je razlika u negativnom smislu naravno...Jbt klip mi steka kao na onim starim telefonima ako se sjecas D900 D500 itd...Bas sam se iznenadio. Pre kamera ono full screen opcija milion, a sad aj sto je cetvrt ekrana vec i nesposobna totalno...Koristim 5.3 " Galaxy Note...Hvala ti pokusacu sa nekim aplikacijama...A reci mi koji uredjaj android ti koristis i gdje pratis te najnovije rom-ove...Ja sam skinuo sa http://rootgalaxynote.com black CNA JB i tu cu sad da pratim sta izbacuju...Poz
http://download.cyanogenmod.com/?type=n ... galaxysmtd
Izgleda da nema podrsku za Galaxy Note od strane CM-a, jer vidim da ga nema na spisku uredjaja
Otidji na forum.xda-developers.com nasji svoj telefon i vidi sta ima i sta je popularno
-
vocar88
#378 Re: Smartphone diskusije
nermin.padez wrote:Samsung I9000 Galaxy S - Ovde pratim i s vremena na vrijeme flesujem novi NIGHTLY CM10 (to je Jelly Bean 4.1.1)vocar88 wrote: Ma ja ti nemogu opisati koja je razlika u negativnom smislu naravno...Jbt klip mi steka kao na onim starim telefonima ako se sjecas D900 D500 itd...Bas sam se iznenadio. Pre kamera ono full screen opcija milion, a sad aj sto je cetvrt ekrana vec i nesposobna totalno...Koristim 5.3 " Galaxy Note...Hvala ti pokusacu sa nekim aplikacijama...A reci mi koji uredjaj android ti koristis i gdje pratis te najnovije rom-ove...Ja sam skinuo sa http://rootgalaxynote.com black CNA JB i tu cu sad da pratim sta izbacuju...Poz
http://download.cyanogenmod.com/?type=n ... galaxysmtd
Izgleda da nema podrsku za Galaxy Note od strane CM-a, jer vidim da ga nema na spisku uredjaja![]()
Otidji na forum.xda-developers.com nasji svoj telefon i vidi sta ima i sta je popularno
E drug rijesio sam problem kamere zahvaljujuci tebi...Skinuo sam onu aplikaciju sto si mi rekao s torrenta posto je na googleplay pretplacena...Ista je u principu kao i fabricka stim da je bolja sa opcijama i napokon video mi ne sjece vise...Radi kao podmazan. Sto se tice Galaxy i Jelly beana radi kao doska nema nikakvih problema stim da sam osjetio da mi trosi malo vise ram memorije nego na ICS 4.0.4...Hvala jos jednom
- nermin.padez
#379 Re: Smartphone diskusije
Meni zasjeca video kad snimam svakih mozda 5 sekundi, ono ko trzne malo. Mislio sam da je do toga sto sam stavio da snima na microSD (sporije citanje/pisanje), medjutim promjenih na SD Card i isto. ALi kad snimim video i pustim, nema trzakanja nikakvog
Mislim nista strasno da se mnogo primjeti i da smeta, ali ipak se moze primjetiti 
-
vocar88
#380 Re: Smartphone diskusije
nermin.padez wrote:Meni zasjeca video kad snimam svakih mozda 5 sekundi, ono ko trzne malo. Mislio sam da je do toga sto sam stavio da snima na microSD (sporije citanje/pisanje), medjutim promjenih na SD Card i isto. ALi kad snimim video i pustim, nema trzakanja nikakvogMislim nista strasno da se mnogo primjeti i da smeta, ali ipak se moze primjetiti
Nekontam koja je bila fora kazem ti kad sam ubacio ovu tvoju aplikaciju radi sasvim normalno iste su app u principu izlged i to. samo ova (Camera plus) Ima vise opcija bezveze mi skroz tel ima rez snimanja 1080 HD a nemogu da iskoristim ni 480
Jedino mi memorija nesto igra puno od 834 kapacitea ona ide meni na 700...Fakticki iskorstena pregledam procese a ono neradi nista u pozadini...Hmmm Koristim ona Easy task kiler i to na AUTO stoji...Imas li jos neki predloga buduci da si mi dosta pomogao oko ovog
- nermin.padez
#381 Re: Smartphone diskusije
Mozes namjestiti da ne snima HD, nego manju rezoluciju (SD). I ja koristim CM10 JB ROM, da li je bolje odradjen nemam pojma od toga, ali sam prezadovoljan. Nema veze sto je RAM iskoriscen (kesirani procesi), Androidu kad zatreba RAM-a sam ce ga osbosobiti. Takodje ne treba ti TAsk Manager, Android ih sam zatvara i ne trose bateriju. Taj Task ti Automatski zatvara procese, oni se opet pale i trose bateriju. Mozes vidjeti u "battery" koliko i sta trosivocar88 wrote:ma vise opcija bezveze mi skroz tel ima rez snimanja 1080 HD a nemogu da iskoristim ni 480
Jedino mi memorija nesto igra puno od 834 kapacitea ona ide meni na 700...Fakticki iskorstena pregledam procese a ono neradi nista u pozadini...Hmmm Koristim ona Easy task kiler i to na AUTO stoji...Imas li jos neki predloga buduci da si mi dosta pomogao oko ovog
-
vocar88
#382 Re: Smartphone diskusije
stroga normala wrote:@vocar88
Ja na Jelly Beanu nemam tih problema, vidi na temi po kojoj si instalirao taj Jelly Bean da li drugi korisnici prijavljuju taj problem, ako ne onda si mozda ti neki od koraka preskocio ili nisi fino uradio. Probaj drugi Custom ROM, npr ovaj
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1871713 ili od AOKP-a http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1813375
Ako ti se ne svidja izgled Jelly Beana onda se vrati na originalni ROM, jbg zadaj se malo pa nadji ono sto tebi odgovara, i ja sam probao masu ROM-ova dok nisam nasao ono sto meni najvise odgovara, izmedju ostalog u tome mi i jeste car Androida sto mozes da biras.
Rjesio sam problem drug...Pomogao mi je kolega na forumu buduci da stvarno ima malo ljudi koji pisu u ovoj temi nesto sto je vezano za naslov teme a ne o promociji uredjaja brzini procesora ram memorija i sl...U pitanju je bila aplikacija samo...Ubacio sam aplikaciju Camera JB+ ona je u principu potpuno ista kao i ova sistemska isti interfejs stim da imas vise opcija i sad mi video ne steka radi 1080HD kao podmazano i svaku uslikanu sliku primi...Na onoj staroj svaku drugu uspije ufotkati jednostavno nestane ili crn ekran...Sto se tice Jelly Beana nemam nikakvih problema ubacio sam taj black CNA JB sa http://rootgalaxynote.com izasao 17-og septembra...Definitivno nebih isao sa JBeana na starije...jedino mi malo ram memorija uzima previse od 834 meni je 700 zauzeto a nerade mi nikakvi procesi nit apliakcije a uz to radi i easy task kiler na auto modu...Tako da neznam koji bi bio razlog...Kad ga restartujem onda je memorija 350-400 KB zauzeto medjutim posle samo raste a neznam razlog...Poz
-
Fauja Singh
#383 Re: Smartphone diskusije
Ako ti mobitel ne stopa ne zamaraj se ram memorijom
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
- Qler
-
vocar88
#385 Re: Smartphone diskusije
Ovaj Qler je napast malo zesca...Imas li ista drugo na svijetu jarane da radis osim sto si preopterecen Simbian uredjajima...i postavljanjem razno raznih linkova... Reci mi koju dioptriju nosis na glavi Simbian boy ????
- nermin.padez
#387 Re: Smartphone diskusije
Vojni Rock me baby istek'o sa m:telom.
Mogu uzeti novi telefon, opet na ugovor 24 mjeseca. Staje bolje neku beton Nokiu, ili neki spori i losiji Andorid tel (npr. onaj Huawei) za 1KM, ili malo jace ako je bas bolji tel
http://www.mtel.ba/eshop-privatni//
Ja sam na paketu Smart L 24 mjesecapa predlozite

http://www.mtel.ba/eshop-privatni//
Ja sam na paketu Smart L 24 mjesecapa predlozite
- fortaleza
#388 Re: Smartphone diskusije
Last edited by fortaleza on 01/10/2012 03:15, edited 1 time in total.
- Jazzy.ba
#389 Re: Smartphone diskusije
Sta god za markicu ne mozes da se zalis. 
- Qler
#390 Re: Smartphone diskusije
Evo razlike izmedju iPhone 5 i Nokia 808 PV u browserima
-
s_master
#391 Re: Smartphone diskusije
Kakva su vasa misljenja i iskustva sa HTC one X modelom, evo upravo je izasao i One X+, posto hocu da mjenjam a ovaj mi bas zapeo za oko, pa ako ima ko da podijeli svoje iskustvo bio bi zahvalan
.
Znam sa se zale na neko pucketanje na razlijevanje boja pa i bateriju, al eto volio bi da vidim ima li iko iz prve ruke informaciju o tome ili je to slucaj samo sa nekim modelima, ili ipak da se saceka ova One X+ mada mislim da ce mu cijena biti daleko veca od ovog prvog modela.
Znam sa se zale na neko pucketanje na razlijevanje boja pa i bateriju, al eto volio bi da vidim ima li iko iz prve ruke informaciju o tome ili je to slucaj samo sa nekim modelima, ili ipak da se saceka ova One X+ mada mislim da ce mu cijena biti daleko veca od ovog prvog modela.
- Qler
#392 Re: Smartphone diskusije
Par jarana ima HTC (Desire HD, Sensation i Sensation XL) a zena mi je nosala HTC Legend, i svi su bili ili su jos uvijek super...
- Lacrosse
#393 Re: Smartphone diskusije
Zelim da zamjenim svog blackberryija za neki androidni telefon.
Stvari koje su mi bitne kod telefona je da baterija moze trajati cijeli dan s upotrebom od 1-2hrs telefoniranja i koristenja e maila, te da se moze lako nositi o struku, da ima dobar case i clipper koji mogu lako na kajs, i ako je moguce naci androidni smart phone s tipkovnicom koja se moze ali i ne mora koristiti (meljanje po ekranu da otipkam sms ili da trazim nesto po internetu mi je slabija strana).
Ne mogu se nikako odluciti izmedju Samsung Galaxyija (150 dollara) i ovih HCT EVO (200 dollara). Imao sam prije LG androidni telefon i svidjao mi se pravo velicina, oblik i tezina (ne prevelik, ne premal, imao je tipkovnicu ali se mogao koristiti i ekran), ali takvih na zalost nema u ponudi vise....
Nisam ni protiv iPhone-a (novi deal za iphone 4 s 16gb - 50 dollara) ali mi nekako ekran mali i telefon feministican.
Koristio bih telefon 2 godine koliko je dug ugovor.
Znam da je tesko pitanje ali sam prosjecan korisnik, najvise koristim telefon, alarm za budenje, e mail, sms, poneku aplikaciju, takodje bih voljeo koristi Skype preko telefona ako bi moglo i streamovati tv, Balkaniyum.tv kad sam na poslu, ali pretpostavljam da sva tri ova telefona to mogu. Svaki savjet je dobrodosao.
Stvari koje su mi bitne kod telefona je da baterija moze trajati cijeli dan s upotrebom od 1-2hrs telefoniranja i koristenja e maila, te da se moze lako nositi o struku, da ima dobar case i clipper koji mogu lako na kajs, i ako je moguce naci androidni smart phone s tipkovnicom koja se moze ali i ne mora koristiti (meljanje po ekranu da otipkam sms ili da trazim nesto po internetu mi je slabija strana).
Ne mogu se nikako odluciti izmedju Samsung Galaxyija (150 dollara) i ovih HCT EVO (200 dollara). Imao sam prije LG androidni telefon i svidjao mi se pravo velicina, oblik i tezina (ne prevelik, ne premal, imao je tipkovnicu ali se mogao koristiti i ekran), ali takvih na zalost nema u ponudi vise....
Nisam ni protiv iPhone-a (novi deal za iphone 4 s 16gb - 50 dollara) ali mi nekako ekran mali i telefon feministican.
Znam da je tesko pitanje ali sam prosjecan korisnik, najvise koristim telefon, alarm za budenje, e mail, sms, poneku aplikaciju, takodje bih voljeo koristi Skype preko telefona ako bi moglo i streamovati tv, Balkaniyum.tv kad sam na poslu, ali pretpostavljam da sva tri ova telefona to mogu. Svaki savjet je dobrodosao.
- sarajevo_84
#394 Re: Smartphone diskusije
Zna li neko gdje u Sarajevu se može dekodirati iPhone 4, Švicarska mreža Sunrise, i koja je cijena?

- Jazzy.ba
#395 Re: Smartphone diskusije
Koji modem firmware?
- awaken
#396 Re: Smartphone diskusije
imaš na pik-u nekoliko oglasa za fabrički unlock u Sa pa pogledajsarajevo_84 wrote:Zna li neko gdje u Sarajevu se može dekodirati iPhone 4, Švicarska mreža Sunrise, i koja je cijena?![]()
Last edited by awaken on 05/10/2012 02:47, edited 1 time in total.
- sarajevo_84
#397 Re: Smartphone diskusije
Verzija 5.1.1 (9B208)Jazzy.ba wrote:Koji modem firmware?
Mreža Sunrise 12.1
Modem Firmware 04.12.01
- Jazzy.ba
#398 Re: Smartphone diskusije
Dakle ne može ga otključati nikakvo softversko otključavanje tipa Ultrasn0w, niti SIM interposer tipa Gevey. Ostaje opcija fabričkog unlocka od strane Sunrise operatera samo, nažalost.sarajevo_84 wrote:Verzija 5.1.1 (9B208)Jazzy.ba wrote:Koji modem firmware?
Mreža Sunrise 12.1
Modem Firmware 04.12.01
- awaken
#399 Re: Smartphone diskusije
Type&touch Androida nema mnogo, ali za vaše potrebe (koje ste naveli), ovi bi trebali biti just fineLacrosse wrote:Zelim da zamjenim svog blackberryija za neki androidni telefon.
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... 0-3850.php
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... 0-4116.php
...ili dual SIM verzija istog telefona:
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... 0-4116.php
btw. ovo boldirano....is so true
- Lacrosse
#400 Re: Smartphone diskusije
Ima li iko iskustva s Motorolom Photon?