SERVIS KimTec varalice

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

samoTEgledam

#26 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by samoTEgledam »

EKONAJ wrote:Laptop mi se pokvario u garanciji ,nisu ga popravili u roku 45 dana,trebaju ga zamjeniti novim ali oni nedaju novi nego šaltaju tošiba kriva nije poslala dio itd......ima li neko kakvo slicno iskustvo ?
Vrlo sam zatečen! Radim s KimTecom već 7-8 godina i nikad, ali baš nikad nije bilo nikakvih problema po pitanju garancije i garantnih rokova. Znali su prihvatiti u garanciji laptope polivene raznim tekućinama, razbijene, slomljenih displaya, monitore, printere, gdje je jedini i isključivi krivac bio korisnik. Jedino na čemu su insistirali da se što tačnije i preciznije navede razlog kvara i primjećeni problem. Sa servisa su vraćani dijelovi uglavnom od 7-21 dan. Ako je ovo tačno, onda im nešto škripi i to opasno.
eques

#27 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by eques »

EKONAJ wrote:Laptop mi se pokvario u garanciji ,nisu ga popravili u roku 45 dana,trebaju ga zamjeniti novim ali oni nedaju novi nego šaltaju tošiba kriva nije poslala dio itd......ima li neko kakvo slicno iskustvo ?
Šta je bilo na kraju? Jesu li ti dali novi laptop ili se još zezaš sa njima?
eques

#28 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by eques »

Trebam slati laptop na servis kod njih. Kako si ti prošao pa da znam šta mogu očekivati? Jesi li dobio novi ili su izvršili popravku? Ili još čekaš svoj laptop?

Kad si počeo temu, daj nam informaciju da znamo jesu li stvarno varalice ili je na kraju dobro ispalo???
Mariella

#29 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by Mariella »

Pa koliko je tesko procitati temu, pogotovo onu od 2 stranice ccc. Fino je momak napisao na prethodnoj da je dobio novi laptop...

A da ne bude da samo kritikujem, nosila sam ja u servis, i popravili su i vise nego sto je trebalo, besplatno.
lider

#30 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by lider »

Kakva smećarska firma. Laptop mi je na servisu već preko mjesec kod njih zbog kvara koji se otkloni u 15 minuta, ali eto zbog garancije sam odnio kod njih. Fuj stoko :oops:
newphoenix

#31 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by newphoenix »

lider wrote:Kakva smećarska firma. Laptop mi je na servisu već preko mjesec kod njih zbog kvara koji se otkloni u 15 minuta, ali eto zbog garancije sam odnio kod njih. Fuj stoko :oops:
Ko nema robe na stanju logicno da nema i dijelove za servis.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by _BataZiv_0809 »

sandra01 wrote:Dobio je na pp adresu kome da se javi,nece vise biti problema ;-) :sax:
Mozemo li i mi ostali znati tajnu :D
celeron

#33 Re: SERVIS KimTec varalice

Post by celeron »

Nakon sto istekne period od 45 dana ti moras dobiti novi uređaj bez obzira ko je kriv. Meni je Konzum neki dan cak pare vratio u punom iznosu jer nisu mogli popravit Elit TV LCD, a nisu imali zamjenski. Sami me nazvali i rekli dođite po novac.

Imao sam slučaj jedan sa Tabletom, koji se nije popravio u roku od 45 dana i dobio sam nov zamjenski, cak i bolji od kupljenog.
Post Reply