Trebam uskoro kupiti laptop, a pojma nemam sta izabrati iz ponude sarajevskih firmi koje prodaju kompjutere. Na raspolaganju imam 2500 KM (inc. PDV).
Forumasi, experti, molim vas za savjet- sta kupovati?? Sta je najoptimalnije za ovu cijenu, ko nudi servis u Sarajevu i sl.
Hvala na savjetima!!
Savjet za kupovinu laptopa!
Moderator: Benq
-
car-x
#3 Re: Savjet za kupovinu laptopa!
olja wrote:Trebam uskoro kupiti laptop, a pojma nemam sta izabrati iz ponude sarajevskih firmi koje prodaju kompjutere. Na raspolaganju imam 2500 KM (inc. PDV).
Forumasi, experti, molim vas za savjet- sta kupovati?? Sta je najoptimalnije za ovu cijenu, ko nudi servis u Sarajevu i sl.
Hvala na savjetima!!
malo OT: ili je optimalno ili nije, ne moze biti najoptimalnije..
----------
a sad odgovor na tvoje pitanje.. s obzirom na budzet koji imas, mozes probrati fin racunar.. nisi navela (valja je "olja" zeMsko) za sta bi ti sluzio notebook (igranja, programiranja, surfanja, itd..) i koju funkciju treba da ima (da ga stalno nosas sa sobom ili da ga ponekad nosas a da vecinu vremena stoji kod kuce, ili da ga nikad ne nosas)..
ja imam jako dobro iskustvo sa acer i sony masinama.. od shinovih preporuka, mogu samo reci da je IBM preskup s obzirom na performanse i da se obicnim smrtnicima to ne isplati kupovati (cak je i DELL po ovom pitanju povoljniji)..
ovaj racunar (sony vaio vgn-fe31h):

ima dobro konfiguraciju:
Core 2 Duo T5500 2x 1.66GHz
1024MB
120GB
DVD+/-RW DL
NVidia GeForce Go 7400 max.256MB shared memory
USB 2.0/FireWire/Modem/LAN/WLAN 802.11abg
Memory Stick (Duo/Pro Duo) Slot
Web-/Videokamera (0.37 Megapixel) s mikrofonom
15.4" WXGA TFT (1280x800)
Windows XP Media Center Edition
Li-Ionen-baKterija (VGP-BPS2B)
2.80kg
24 mjeseca garancije
core 2 duo su novi tip procesora i mozda ovakvih modela nema jos u sarajevu, ali cisto okvirno, da znas sta mozes dobiti za te pare..
ovaj model u austriji kosta (najniza pronadjena cijena) 1270 eura, tako da se to uklapa u tvoj budzet..
-
car-x
512 je malo rama, s obzirom da se radi o shared memory grafickim kartama..shin wrote:Fujitsu Siemens Core 2 Duo (512mb, HDD80gb, DVD RW) 1600kmica
Ima i ova varijanta; Intel CoreDuo T2400 (1.83 GHz), 512MB DDR2-RAM, 80GB HDD, DVD-RW DL, 15" display, WinXP Pro 1999kmica
Sve u Sarajevu.
-
car-x
ima i to sto kazes..shin wrote:Pogledas cijenu vidis da je ispod 2000, zatim kazes proizvodacu hocu 2gb zar je to problem?
jedino sto to treba bas njih pustiti da dograde.. ja sam za acer notebook dokupio najprije kingston 512 MB RAM, pa se nije dao startati, pa sam onda kupio infineon ili kako se vec zove, nije islo, i tek kad sam ubacio MDT onda je proferceralo.. (RAM koji je doso u racunaru je nanya)..
-
La_Forge
.. koji ti je Acer care ? ...
ja sam iznenađen padom cijena laptopa u zadnje vrijeme ...
krenulo je valjda sa zapada...sada posebno pred praznike cijene vrtoglavo padaju ... može se sa "male" pare naći fakat dobrih mašina, čak i kod nas ..
ja sam iznenađen padom cijena laptopa u zadnje vrijeme ...
krenulo je valjda sa zapada...sada posebno pred praznike cijene vrtoglavo padaju ... može se sa "male" pare naći fakat dobrih mašina, čak i kod nas ..