Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
iPod

#1926 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Ima po 90 KM DM500S
iPod

#1927 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

plejka2 wrote:30km u digitalisu imas ne znam koliko uzimaju za dostavu.
U Antene.ba 15 KM daljinac, i imaju i dodatna napajanja (adaptere).
plejka2

#1928 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

E pa eto super.
Ja svog drima nisam mogo za 70 prodat 3 mjeseca star bio...pala im je cjena pravo.Raja se odlucuje na hd resivere drim500s pada lagano u zaborav(mada i dan danas obavlja poso kako treba)..
Alen___

#1929 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Alen___ »

brazzo19 wrote:200 km DM 500s i plus 3 mjeseca cs.a u tu cjenu sve dobijete po principu kljuc u ruke softver u dm.u lista kanala i sve ostalo ubaceno kao i linije za cs 3 mjeseca . ;-)

Javite se na pp .

skup si buraz
samir77

#1930 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by samir77 »

jooooooooooj 200 km dream 500s,pa nije ovo 2000 godina vec 2011.Za 200 km se moze kupiti hd resiver.Nadam se da ces naci nekog da mu prodas
elcho71

#1931 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by elcho71 »

plejka2 wrote:E pa eto super.
Ja svog drima nisam mogo za 70 prodat 3 mjeseca star bio...pala im je cjena pravo.Raja se odlucuje na hd resivere drim500s pada lagano u zaborav(mada i dan danas obavlja poso kako treba)..
Ko ima lcd ili plazmu glupost je da koristi dream500s. Nekada jeste obavljao posao kako treba ali je danas daleko od toga. Pola transpondera na satelitu koristi DVB-S2 kao standard a to taj dream uopste ne vidi. Eto na primjer hajde na tom dreamu pogledaj bilo sta od MAX-Tv paketa!
plejka2

#1932 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

elcho71 wrote:
Ko ima lcd ili plazmu glupost je da koristi dream500s. Nekada jeste obavljao posao kako treba ali je danas daleko od toga. Pola transpondera na satelitu koristi DVB-S2 kao standard a to taj dream uopste ne vidi. Eto na primjer hajde na tom dreamu pogledaj bilo sta od MAX-Tv paketa!
To isto da kazes hajde na tom drimu pogledaj hdtv kanale.On otvara sta otvara a to je jos uvijek velik izbor kanala npr. od thora do 28e.Na thoru ima dosta srpskih i hrvatskih kanala tako da max tv i nije neki gubitak jer vecina tih kanala ide na thoru....
Cinjenica jest da vremenom ce mnogi morati uzeti hd resiver ali situacija jos trenutno nije alarmantna tacnije to vrijeme jos nije doslo.
Dosta mojih prijatelja imaju plazmu i slika je odlicna tako da ne vidim sto je glupost?Ni ovo kanala sto ima ne mogu pregledat...
Normalno bolje jest kad vec imas plazmu ili lcd imati hd resiver ali imas ljudi koji su zadovoljni jos uvijek 500s-om i ne zele mjenjati..tacnije ne luduju za hdtv kanalima i sl.
clarion_

#1933 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

ljudi moji treba da shvatimo da max ne otvara hrvatske kanale jer su oni dvb-t i to sam u hrvatskoj i u hercegovini a ako mozes da ih uhvatis moze i bez max-a.
iPod

#1934 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

@clarion_

Max TV imas kompletan na 16E

http://en.kingofsat.net/pack-maxtv.php

Samo mu fale hrtovi, al to ima i na 13E :D

Paket je identican onom koji ide putem IPTV-a preko T-HT.

Nego de ti meni reci kad ce Total TV :D

Ti si ga najavljivo na sav glas :dance: :mrgreen: :run:
samoyu

#1935 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by samoyu »

sto se tice DREAMBOX 500 S on ce jos dugo raditi i otvarati DVB-S kanale jer ni velike digitalne plarforme nisu uveli veliki broj HD kanala jer HD kanali su skupa igracka za realizaciju tako da ce ljudi uzivati jos u DREAMBOX 500 S i DVB-S kanalima a sto se tice cijene DREAMBOX 500 S 200km je za smijanje ljudi 200km hahahahaha cijena se krecu izmedu 120-150 zavisi ko prodaje ja sam licnu platio svoj DREAMBOX 500 S 120 KM i jos mi covjek besplatno poslao :D
clarion_

#1936 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

iPod wrote:@clarion_

Max TV imas kompletan na 16E

http://en.kingofsat.net/pack-maxtv.php

Samo mu fale hrtovi, al to ima i na 13E :D

Paket je identican onom koji ide putem IPTV-a preko T-HT.

Nego de ti meni reci kad ce Total TV :D

Ti si ga najavljivo na sav glas :dance: :mrgreen: :run:
fale mu hrtovi, nova, rtl,... sve ono zbog cega zalimo za totalom. discovery, sport, mtv, hbo (bez titla) , sve to imamo drugdje!!!

http://t-com.hr/privatni/televizija/max ... snovni.asp

*digitalni zemaljski kanali

i da jesam najavljivao zato sto su meni najavljivali, isti taj sarkazam koji ti rasipas meni tako i ja drugima... gledam Thor i uživam... probaj i ti, televizija tome i služi!!
newklear

#1937 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by newklear »

Zašto na 0,8W na HBO ADRIA i HBO COMEDY nemam prevoda?
Mustang1

#1938 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

Odakle ti uopste na digiju hbo zar to nije davno ukinuto u tom paketu .. ja ga nemam nikako
clarion_

#1939 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

Bubalo1 wrote:Odakle ti uopste na digiju hbo zar to nije davno ukinuto u tom paketu .. ja ga nemam nikako
vjerovatno gleda preko UPC direct ili Digi Ro,Hu i zbog toga mu nema prevoda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

normalno da je ukinuta, pravo je čudo da ta platforma jos uvijek radi, ali i ovako je dobra :)
Mustang1

#1940 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

Al kaze adria :D adria je za hrvatsko podrucje koliko ja znam :D
mahalaš

#1941 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mahalaš »

Ajmo ko se razumije u db 800 nek mi nabrzaka objasni na sta da pazim prilikom kupovine? Imam 500s i kontam zamijeniti hd-om. Sta mu predstavlja ova ferrari sim kartica?

I naravno ako je neko vec kupio i zadovoljan je, nek preporuci...Moze i na pp
Rottweiler

#1942 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

brazzo19 wrote:Upalio danas resiver kad ono nema signala ni na jednom kanalu a resiver uredno radi jucer su pucali nekakvi gromovi oko zgrade pa mozel mi neko pojasnit do cega bi moglo bit da nije sprzen lnb , motor , resiver ili sta vec bi moglo biti uglavnom nemam signala ni na jednom programu :( :( :(
http://www.novisf.com/wbb3/digitalni-sa ... -be-found/
Cetvrti post
Vrlo cesto rikne na dm500s, najbolje ako imas mogucnost testiraj dream kod nekog drugog da se uvjeris da nije do antene ;)
elcho71

#1943 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by elcho71 »

plejka2 wrote:

To isto da kazes hajde na tom drimu pogledaj hdtv kanale.On otvara sta otvara a to je jos uvijek velik izbor kanala npr. od thora do 28e.Na thoru ima dosta srpskih i hrvatskih kanala tako da max tv i nije neki gubitak jer vecina tih kanala ide na thoru....
Cinjenica jest da vremenom ce mnogi morati uzeti hd resiver ali situacija jos trenutno nije alarmantna tacnije to vrijeme jos nije doslo.
Dosta mojih prijatelja imaju plazmu i slika je odlicna tako da ne vidim sto je glupost?Ni ovo kanala sto ima ne mogu pregledat...
Normalno bolje jest kad vec imas plazmu ili lcd imati hd resiver ali imas ljudi koji su zadovoljni jos uvijek 500s-om i ne zele mjenjati..tacnije ne luduju za hdtv kanalima i sl.
Lupetas, pricas da uredjaj star 3 mj ne mozes da prodas za 70km a da si nekada vidjeo hd sliku ovo iznad nebi nikada napisao. Ja sada idem da gledam na ovom ''losem Max tv'' HBO I HBO adria a vi cekajte hoce li nekada proraditi total na tim kineskim kanticama 500s. :mrgreen:
plejka2

#1944 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

elcho71 wrote:
plejka2 wrote:

Lupetas, pricas da uredjaj star 3 mj ne mozes da prodas za 70km a da si nekada vidjeo hd sliku ovo iznad nebi nikada napisao. Ja sada idem da gledam na ovom ''losem Max tv'' HBO I HBO adria a vi cekajte hoce li nekada proraditi total na tim kineskim kanticama 500s. :mrgreen:
Za tvoju informaciju hd resiver imam vec 5 mjeseci,samo nisam jedan od ovih poput tebe da ako imam to blatim ostale resivere i pricam nebuloze.Toliko o lupetanju 8-)
Stavi ti da prodajes drim na pik ili market koristen za 70km pa ces vidjet hoce li ti se iko javiti, svemocni guru :D
clarion_

#1945 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

elcho71 wrote:
plejka2 wrote:

ovo bi moglo u rubriku najgluplji postovi na forumu definitvno. pa kakav crni HBO, pa kvalitetnija je slika na dvb-s na thoru u češkom UPC direct nego na max-u (dvb-s2). HD resiver jeste bolji i kvalitetniji od svake kopije DM500s-a ali daleko od toga da je kultni resiver spao na niske grane. mozda jeste kod losih kopija. ima ljudi koji nemaju 300-400 KM za resiver i to treba postovati ali jadno je e kada imas i 1000KM za resiver a ne znas uzivati u gledanju telke. Pa bolan ja kad hocu da gledam film koji me interesuje, skinem preko torrenta, prikacim laptop na plasmu preko HDMI i gledam film u BluRay-u a ti gledaj filmove na HBO s prosjecnom ocjenom "6" na IMDB-u!!!
plejka2

#1946 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Stipu gurua bitno je da on ima hd resiver i max tv :D
clarion_

#1947 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

evo dobih ovu poruku na pp pa sam odlučio da je podjelim sa svima...
Od: elcho71

Nabijem ja tebi kultni risiver u dupe (bolan kako ti kazes). Vecina vas se gadja plazmama extra laptopima ovim onim a ovdje danima raspredate o dm500s i hoce li ga ko kupiti ili prodati za 70km. Tipicna jadna mahalska prica. Ja sam sat antenu imao na krovu kada ste takvi kao ti mislili da je to svemirski brod, hahaha. Nema potebe za re1

e nek sam i ovo doživio na forumu :) cc cc cc sat antena za nas bila svemirski brod ljudi, jadni smo, nemamo love za HD resiver, a kad kazemo da imamo laptop i plasmu čovjek nam ne vjeruje... evo da budem iskren, ja imam dm500s kineza, crno-bijli televizor i pentium 2 comp. sta cu siromah, ne mogu ko neki`... happy sharing :)
plejka2

#1948 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

I meni je guru pisao neke prostote :D na privatnu pa sam mu morao odgovoriti...
Tako to obicno biva kad neko ostane bez argumenata a ne zeli priznat kako nije u pravu...
Mahalska ne mahalska drim obavlja dzob svidjalo se njemu ili ne 8-)
chino

#1949 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by chino »

Ima li ikakvih novosti u vezi Total TV? :?
slatka_sa

#1950 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by slatka_sa »

chino wrote:Ima li ikakvih novosti u vezi Total TV? :?
Ima, proraditi ce oko nove godine. :sad:
Post Reply