Ima li iko rijesenje ovog problema vec me pravo nervira!Glanzer wrote:greskom obrisah Fox life,milion puta sam preskenirao,kanal se ne pojavljuje,kako da ga vratim?
Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
-
Glanzer
#1451 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
-
clarion_
#1452 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
idi na rucno dodavanje transpordera i kucaj onda frekvenciju koju imas na netu i click na zeleno!!!Glanzer wrote:Ima li iko rijesenje ovog problema vec me pravo nervira!Glanzer wrote:greskom obrisah Fox life,milion puta sam preskenirao,kanal se ne pojavljuje,kako da ga vratim?
-
Mustang1
#1453 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ukucas u browser ip od dreamboxa ..udjes u njega i imas gore u zaglavlju pise vlc .. i skine ti kao sa neta ..download jedan fajl..taj fajl otvoris u vlc playeru i picis..mora bit upaljen resiver i mozes gledat samo jedan program i na tv.u i na kompu ne mozes razlicite...a prebacivat kanale mozes i preko browsera ne moras preko daljinskog..brazzo19 wrote:Vidi vidi moze li neko malo pojasnit kako mogu preko jednog dreamboxa gledat recimo kanale i na racunaru i kako to ide
jel mora bit upaljen reciver i jel moram gledat kanal koji gledam i na tv.u ili recimo mogu gledat citav satelit na racunaru preko vlc.a ??? moze detaljno kako da to nastimam posto 20 sati provodim za kompom za 4 za tv.om
-
brazzo19
#1454 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Uradio sve kako treba skinuo file al kad ga otvorim preko vlc.a nista se ne desava ko da ga nisam ni otvorioBubalo1 wrote:Ukucas u browser ip od dreamboxa ..udjes u njega i imas gore u zaglavlju pise vlc .. i skine ti kao sa neta ..download jedan fajl..taj fajl otvoris u vlc playeru i picis..mora bit upaljen resiver i mozes gledat samo jedan program i na tv.u i na kompu ne mozes razlicite...a prebacivat kanale mozes i preko browsera ne moras preko daljinskog..brazzo19 wrote:Vidi vidi moze li neko malo pojasnit kako mogu preko jednog dreamboxa gledat recimo kanale i na racunaru i kako to ide
jel mora bit upaljen reciver i jel moram gledat kanal koji gledam i na tv.u ili recimo mogu gledat citav satelit na racunaru preko vlc.a ??? moze detaljno kako da to nastimam posto 20 sati provodim za kompom za 4 za tv.om
-
brazzo19
#1455 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
uuuu image staniLud i ponosan wrote:Koji image je u pitanju?
Neke jednostavno nisam mogao da natjeram da rade...
Evolution i Pli-jade rade najbolje, za ostale nisam siguran da ce funkcionisati.
gemini ja mislim to je to
- mO k3
#1456 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
raja.. pitanje!!!!
Htjeo bih da nabavim harddisk externi koji bih prikljucio putem rutera na Dreambox 800 hd ,znaci
dreambox i hardisk mi je preko rutera jedno sa drugima povezan da li je to moguce??
htjeo bih da snimam filmove itd..
i koji frtizbox bi bio najbolji..
Htjeo bih da nabavim harddisk externi koji bih prikljucio putem rutera na Dreambox 800 hd ,znaci
dreambox i hardisk mi je preko rutera jedno sa drugima povezan da li je to moguce??
htjeo bih da snimam filmove itd..
i koji frtizbox bi bio najbolji..
-
brazzo19
#1457 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Znaci nista mrka kapa
mah nije mi to toliko ni bitno nego reko da probam kako to ide na kompu al nema veze , uglavnom imao sam ja nekih nemesis image ili kako vec dream mi je kocio svako malo kad saltam kanale image je bio nekakav ruzan smedj siv fujj
na ovaj sam se gemini navikao i znam ga napamet i jos kad ubacim listu kanala predrag setings ne trebam ni gledat u tv sve znam napamet a resiver mi uopste ne stopa nit ga moram restart 
-
Mustang1
#1458 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Jel na tom evolutionu se desava (ako koristis i motor) da kad okreces zaledi pa vrati na pocetni polozaj..? Mene jedino to zivcira kod ovog sad ..a nekako mi se neda to mjenjat kontam nesto cu sjebat
Mislio sam da je to do kineza ali cujem da je do image.a
-
brazzo19
#1459 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Vako neznam jel do geminija il ovako mi se desava , kad recimo uaplim resiver i gledam neke pakete sta ja znam sky total cyfru itd i onda prebacim na neki kanal iz spanskog paketa D+ resiver mi automatski zaledi i nemoze da dodje sebi i moram da ga cupam iz struje i restartujem i kad recimo restartujem ga i resiver se malo dozove i upali prebacim na paket D+ i bez problema saltam kanale i gledam kao u totalu recimo al ako neke pakete gledam i listam malo duze i nakon nekog vremena hocu da se vratim na D+ cim prebacim zaledi , stvarno neznam do cega je bas mi smijesno da mi ledi na D+ a ovo ostalo gledam saltam radim sta hocu ono nista 
- Doda37
#1460 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
DISABLE EMM : yesbrazzo19 wrote:Vako neznam jel do geminija il ovako mi se desava , kad recimo uaplim resiver i gledam neke pakete sta ja znam sky total cyfru itd i onda prebacim na neki kanal iz spanskog paketa D+ resiver mi automatski zaledi i nemoze da dodje sebi i moram da ga cupam iz struje i restartujem i kad recimo restartujem ga i resiver se malo dozove i upali prebacim na paket D+ i bez problema saltam kanale i gledam kao u totalu recimo al ako neke pakete gledam i listam malo duze i nakon nekog vremena hocu da se vratim na D+ cim prebacim zaledi , stvarno neznam do cega je bas mi smijesno da mi ledi na D+ a ovo ostalo gledam saltam radim sta hocu ono nista
ovo iznad kopiraj i stavi u cccam.cfg
-
brazzo19
#1461 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Doda37 wrote:DISABLE EMM : yesbrazzo19 wrote:Vako neznam jel do geminija il ovako mi se desava , kad recimo uaplim resiver i gledam neke pakete sta ja znam sky total cyfru itd i onda prebacim na neki kanal iz spanskog paketa D+ resiver mi automatski zaledi i nemoze da dodje sebi i moram da ga cupam iz struje i restartujem i kad recimo restartujem ga i resiver se malo dozove i upali prebacim na paket D+ i bez problema saltam kanale i gledam kao u totalu recimo al ako neke pakete gledam i listam malo duze i nakon nekog vremena hocu da se vratim na D+ cim prebacim zaledi , stvarno neznam do cega je bas mi smijesno da mi ledi na D+ a ovo ostalo gledam saltam radim sta hocu ono nista
ovo iznad kopiraj i stavi u cccam.cfg
aha i sta ce mi se onda desit ? nemoj da mi se pogube kanali mislim da mi ne rade ili da sjebem covjeku liniju sto mi je ubacio preko total comandera sto uzimam od njega cs.
- ima´l_zime_Marinko
#1462 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Daj nek mi neko kaze zbog cega mi samo BHT nije dobar u Totalu ?? jedino njemu los signal (72 ) i ogroman ber ? mozel ko sta pomoci al konkrtetno
? okretao antenu pomalo al nema fajde
! Hvala
-
spe
#1463 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
jel može preporuka od kog da uzmem cs?
- neo7
#1464 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Je li do mene sto ne mogu naci OBN na Amosu ili ?
-
Autobus
#1465 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
jel može preporuka od kog da uzmem cs?
I meni je potrebna preporuka za Card Sharing? Ima li neko ko je provjeren, da se bavi ovim? Ako može ime i broj telefona i naravno cijena na pp, bilo bi odlično
- Doda37
#1466 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Radi bez problemaneo7 wrote:Je li do mene sto ne mogu naci OBN na Amosu ili ?
-
Mustang1
#1467 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Zna li neko ima li igdje prenos rukometa Bosne
- Doda37
#1468 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Posto ima prenos na Areni(upravo gledam), trebao biti negdje feed, pogledaj po forumima za feed-oveBubalo1 wrote:Zna li neko ima li igdje prenos rukometa Bosne
-
brazzo19
#1469 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Doda37 wrote:Posto ima prenos na Areni(upravo gledam), trebao biti negdje feed, pogledaj po forumima za feed-oveBubalo1 wrote:Zna li neko ima li igdje prenos rukometa Bosne
Kako gledas ako nije tajna ?? Moja tv ili lol vjerovatno arene nema na cs.u
- Doda37
#1470 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Imam original karticu
- plejka2
#1471 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Koliko kosta i kako se placa ide li u vecinu ili mora bit njihov resiver?
- Doda37
#1472 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Samo njihov receiver, Arena ( 4 kanala) 5€ mjesecno
-
clarion_
#1473 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
jel to preko polaris medie ili?Doda37 wrote:Samo njihov receiver, Arena ( 4 kanala) 5€ mjesecno
- Doda37
#1474 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Daclarion_ wrote:jel to preko polaris medie ili?Doda37 wrote:Samo njihov receiver, Arena ( 4 kanala) 5€ mjesecno
-
clarion_
#1475 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
zna li neko gdje cu nabaviti nosac za 2 lnb-a. vidim na antenama ovih kladionica ima neki plasticni crni klizni?