Ako nije signal u pitanju, onda su kljucevi... izgleda da ti radi samo kada je FREEarmintz wrote:Da li neko zna sta je sa TV 1 imam je mozda sat vremena dnevno i onda nestane
Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
- Doda37
#1276 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
-
armintz
#1277 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
kljucevi su sigurno jer signal mi je dobar..
-
mubamay
#1278 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ma meni radi sve, nije uopšte kodirano! Gledam serije sa prevodima i sve reprize... ali sad mi nešto zeza vertikala kanala, pa mi ne radi dva dana. ali inače radi non stop sve. ne znam jel to do resivera ili do TV1?armintz wrote:Da li neko zna sta je sa TV 1 imam je mozda sat vremena dnevno i onda nestane
-
mubamay
#1279 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ej, ljudi pomagajte! Nemam HRT. nemam TV1, samo BN i RTS me trpa.. Ma ustvari, nemam 90% kanala na tri satelita koji su u vertikalnoj poziciji transpordera !!! Sve horizontale rade, ali masa vertikala je NO SIGNAL !!! Šta mi se desilo, jel iko kuži? Nema kiše, nema vjetra, nema snijega, ali jeste hladno na -6, ali kako ovo nema signala ?! Dajte, brzo, šta da radim? Pa LNB je INVERTO UlLTRA BLACK, ima dvije sedmice postavljeno ! Azbox Premium HD Plus radi uredno. Pa koji je? 
- plejka2
#1280 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
lnb ili tuner na resiveru ako nisi nista cacko po postavkama.
kreni od jeftinijeg znaci lnb mada mu za pocetak mozes pokusat ubacit kakav novi sw ili stariji da vidis slucajno da on sta nije popizdio.
kreni od jeftinijeg znaci lnb mada mu za pocetak mozes pokusat ubacit kakav novi sw ili stariji da vidis slucajno da on sta nije popizdio.
-
mubamay
#1281 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
pa jeste, ali ovo hladno pravo, ovo kriza... nisam nista dirao u postavama, odjednom sinoć slika sa HRT počela u kockice, nesto se razvukla slika, pa počela stajati, ton krešti, ovo preko routera ide valjda i onda koji minut poslije NO SIGNAL.. od vertikala rade samo CNN, AL JAZEERA English, CNBC, BBC WORLD, CCTV 9.. ma sve da prostiš, News kanali zapravo, ali ovo masa kanala sa vertikale nestade nedje u zraku... a može biti i software izgleda, ako ima neki dodani radnik za LNB, nek mi se javi na PP, možda dobije angažman za help mission...plejka2 wrote:lnb ili tuner na resiveru ako nisi nista cacko po postavkama.
- iPod
#1282 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ma najbolje je dje si kupio, nazovi i neka ti dodju i provjere prvo antenu, pa onda i resiver i to je to.
-
armintz
#1283 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Meni je se isto tako desavalo i ja sam mislio da je LNB ali nije bilo do njega vec do signala, trebas samo ponovo otici u postavke i ponovo naci taj satelit i snimiti jer nekada motor nemoze da okrene jedan zub i to je dovoljno da nema slike..mubamay wrote:Ej, ljudi pomagajte! Nemam HRT. nemam TV1, samo BN i RTS me trpa.. Ma ustvari, nemam 90% kanala na tri satelita koji su u vertikalnoj poziciji transpordera !!! Sve horizontale rade, ali masa vertikala je NO SIGNAL !!! Šta mi se desilo, jel iko kuži? Nema kiše, nema vjetra, nema snijega, ali jeste hladno na -6, ali kako ovo nema signala ?! Dajte, brzo, šta da radim? Pa LNB je INVERTO UlLTRA BLACK, ima dvije sedmice postavljeno ! Azbox Premium HD Plus radi uredno. Pa koji je?
-
mubamay
#1284 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ali evo sada je problem da vertikalni kanali se ipak mogu gledati, ali samo na nekih 5 minuta max, ali samo ako predjem sa nekog horizontalnog kanala kojeg gledam neko vrijeme, pa onda na vertikalnom taj signal stoji to malo vremena i onda postepeno pada na opet isto, pa dok sve padne. Signal bude od 60% padne do 0% sve!armintz wrote:Meni je se isto tako desavalo i ja sam mislio da je LNB ali nije bilo do njega vec do signala, trebas samo ponovo otici u postavke i ponovo naci taj satelit i snimiti jer nekada motor nemoze da okrene jedan zub i to je dovoljno da nema slike..mubamay wrote:Ej, ljudi pomagajte! Nemam HRT. nemam TV1, samo BN i RTS me trpa.. Ma ustvari, nemam 90% kanala na tri satelita koji su u vertikalnoj poziciji transpordera !!! Sve horizontale rade, ali masa vertikala je NO SIGNAL !!! Šta mi se desilo, jel iko kuži? Nema kiše, nema vjetra, nema snijega, ali jeste hladno na -6, ali kako ovo nema signala ?! Dajte, brzo, šta da radim? Pa LNB je INVERTO UlLTRA BLACK, ima dvije sedmice postavljeno ! Azbox Premium HD Plus radi uredno. Pa koji je?
-
mubamay
-
Mustang1
#1286 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Sta ce ti to kad ne mozes nista gledat preko njega ...Mozes gledat sve sto mozes i sa svakim drugim obicnim resiverommubamay wrote:http://www.market.ba/tehnika/satelitska ... las/638529
-
Mustang1
#1287 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Btw. Jel neko gledo Hayat sinoc one zvijezde procitah na temi tamo da je bilo upozorenje
amortizer wrote:Najjace je obavjestenje za CS!
Novi zakon![]()
Zamracite kada gledate Hayat preko CS.
- maslina
#1288 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Jel` može neko da mi malo pomogne? Da me uputi u tajne satelitske, pa da se riješim Telemacha. Imam digitalnu TV bivšeg ELOB-a i to nije tako loše, ali muka mi od njihove "tehničke podrške". Zanima me šta mi treba od opreme, koliko otprilike košta i koliko se još plaća dodatno za razna dekodiranja itd. Pretposatavljam da je neko o tome pisao na temi, ali puno stranica, pa ako nekome nije mrsko, bio bih jako zahvalan.
Još me nešto zanima. Moram pratiti HRT zbog posla. Ima li ga na satelitu? Pretpostavljam da nema kanala sa titlom?
Hvala.............
Još me nešto zanima. Moram pratiti HRT zbog posla. Ima li ga na satelitu? Pretpostavljam da nema kanala sa titlom?
Hvala.............
-
adeS
#1289 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Tesko da mogu sve to odgovoriti u jednom postu, ali evo naisacu ti da je mene sve to kostalo oko 1.500,00 KM.maslina wrote:Jel` može neko da mi malo pomogne? Da me uputi u tajne satelitske, pa da se riješim Telemacha. Imam digitalnu TV bivšeg ELOB-a i to nije tako loše, ali muka mi od njihove "tehničke podrške". Zanima me šta mi treba od opreme, koliko otprilike košta i koliko se još plaća dodatno za razna dekodiranja itd. Pretposatavljam da je neko o tome pisao na temi, ali puno stranica, pa ako nekome nije mrsko, bio bih jako zahvalan.
Hvala.............
sigurno da ce vecina pomisliti da je to previse i da za to nebi nikada dao toliko novaca, medutim ko provodi dosta vremena za TV-om i zeli gledati sve sto se na svijetu emituje putem satelita + kanale u HD formatu to i nije tako puno, pa krenimo redom:
- Resiver sam platio 800KM (DM500HD je resiver za koji vrijedi svaka data markica) sada se moze naci i jeftinije ali za pocetnika dovoljno je i 500S koji koste nekih 150KM cirka
- SAT Tanjir, lnb, motor, antenski kabl, lan kabl ... od 200 do 250 KM cirka, zavisno od prizvodaca
- Router me kostao 160KM (uzeo linksys jer sam imao loseg iskustva sa jeftinim routerima) a mogu se naci i za 50-tak KM pa ko sta vili nek izvoli...
- i na kraju placam Total TV karticu 22 KM mjesecno ...
putem raznih foruma svoju karticu mjenjam sa likovim sirom svijeta, tako da za nju dobijem sve ono sto zelim gledati ...
To bi bilo ono osnovno, naravno treba imati internet konekciju najmanje 1 mbs kako ne bi imali problema, s tim da jos imam interni hard disc na kojem snimim sve ono sto mi treba , odnosno sto ne stignem pogledati pa to uradim naknadno.
E sad pored svega navedenog lijepo bi bilo imati i neku HD televiziju na kojoj ce te sve to gledati i podrsku nekog kucnog kina kako bi i zvuk upotpunili u sav taj ugođaj. I da ne zaboravim reci da je za sve gore navedeno( kako bi pustili u rad) potrebno dosta znanja, volje i vremena, pa kad se to sve sabere ovo nije nimalo jeftin niti naivan hobi
U svakom slucaju tesko je opisati kako sve to izgleda dok se ne uvjerite svojim ocima... Ja volim sport i kladionicu i pratim sve događaje uzivo tako da za mene ovo nema cijenu ...
sretno
- maslina
#1290 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Hvala na odgovorima.
Imam bežični internet, 1 mbs, tako da imam osnovno. Ko se uopšte bavi prodajom gore navedenih stvari, bavi li se montažom itd? Može i neki kontakt na PP, ako imate.
Imam bežični internet, 1 mbs, tako da imam osnovno. Ko se uopšte bavi prodajom gore navedenih stvari, bavi li se montažom itd? Može i neki kontakt na PP, ako imate.
-
EUROBIH
#1291 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
maslina wrote:Hvala na odgovorima.
danas mi je ekipa sa iliđe postavila i antenu i cs....nema trzanja ni na sky italije što mi je slučaj na ostalim antenama i cs
...evo i slika na sky engleska italija i njemačka extra
man city-wba ne trese..........nema edina u timu
za sada fercera
p.s.
...i nisu skupi......cs 10 KM*mjesec!!!
[email protected]
062229408
Last edited by EUROBIH on 05/02/2011 16:53, edited 1 time in total.
-
EUROBIH
#1292 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ispada po tvome da je greška što imam cs za 10 km...imam i jedan od 15 km pa me taj najviše zeza i baš taj kočiLud i ponosan wrote:Nema za 10km mjesec da ne koci sky i ne samo on... Ni total tu nije idealan.
Ali svakako dobra reklama
ti znaš da mi total i sky nije u redu?????
-
samoyu
#1293 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
sto se tice supersporta ja sam isto imao problema s ber al sad nema ber nikako jer sam nove frekvencije ukucao tako da probaj tako 10757 V 27499 2/3 BER NEMA NIKAKO NI KAD KISA PADA NI VJETAR PUSE A ANTENA MI JE 110 CM I SIGNAL 85Lud i ponosan wrote:Meni je ber na tim albanskim zadnjih mjesec dana bio katastrofalan, vise te kanale nisam mogao gledati...
-
samoyu
#1294 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
pozdrav moze neka preporuka za cs al da sky italia ne trza jer meni trza kod ovog sto imam cs samo sky italia ostalo je sve ok
-
samoyu
#1295 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
frekvencije trazi uvijek na LYNGSAT ILI na nekom dobrom forumu imas ih masa da sad ne reklamiram poslacu ti na PPLud i ponosan wrote:Pa to mi je trebalosamoyu wrote: sto se tice supersporta ja sam isto imao problema s ber al sad nema ber nikako jer sam nove frekvencije ukucao tako da probaj tako 10757 V 27499 2/3 BER NEMA NIKAKO NI KAD KISA PADA NI VJETAR PUSE A ANTENA MI JE 110 CM I SIGNAL 85![]()
Snaga signala je 84%, a antena je 88cm.
Ja sam ovdje trazio frekvencije http://en.kingofsat.net/pos-16E.php i naravno nisam mogao gledati. HVALA!
- plejka2
#1296 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Znas i sam da sam imao isto misljenje,pisao sam ovde na forumu ali juce sam sasvim slucajno naletio na cs od 10km i evo danas gledam sky calcio,bundes ligu slika nije sjecnula ni jednom.Prijatno sam se iznenadio posto sam mislio isto da za 10km to nije moguce.Lud i ponosan wrote:Nema za 10km mjesec da ne koci sky i ne samo on... Ni total tu nije idealan.
Ali svakako dobra reklama
-
samoyu
#1297 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
tv1 12615 V 02800 3/4 atlas tv 12602 v 03926 1/2Lud i ponosan wrote:Ima li ko frekvenciju za Atlas Tv i TV1, ove koje posjedujem ne funckionisu, ogroman BER.
-
mubamay
#1298 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Potpisujem redove! Nešto slično i kod mene, bilo je možda nekih 200 KM manje, dakle ispod 500 EUR mislim da nema priče, ako krećeš od početka. Bitno je da imaš taj dobar receiver, sa Enigma2 softverom i onda nadješ favorit kanal. Samo nebo je granica.adeS wrote:Tesko da mogu sve to odgovoriti u jednom postu, ali evo naisacu ti da je mene sve to kostalo oko 1.500,00 KM.maslina wrote:Jel` može neko da mi malo pomogne? Da me uputi u tajne satelitske, pa da se riješim Telemacha. Imam digitalnu TV bivšeg ELOB-a i to nije tako loše, ali muka mi od njihove "tehničke podrške". Zanima me šta mi treba od opreme, koliko otprilike košta i koliko se još plaća dodatno za razna dekodiranja itd. Pretposatavljam da je neko o tome pisao na temi, ali puno stranica, pa ako nekome nije mrsko, bio bih jako zahvalan.
Hvala.............
sigurno da ce vecina pomisliti da je to previse i da za to nebi nikada dao toliko novaca, medutim ko provodi dosta vremena za TV-om i zeli gledati sve sto se na svijetu emituje putem satelita + kanale u HD formatu to i nije tako puno, pa krenimo redom:
- Resiver sam platio 800KM (DM500HD je resiver za koji vrijedi svaka data markica) sada se moze naci i jeftinije ali za pocetnika dovoljno je i 500S koji koste nekih 150KM cirka
- SAT Tanjir, lnb, motor, antenski kabl, lan kabl ... od 200 do 250 KM cirka, zavisno od prizvodaca
- Router me kostao 160KM (uzeo linksys jer sam imao loseg iskustva sa jeftinim routerima) a mogu se naci i za 50-tak KM pa ko sta vili nek izvoli...
- i na kraju placam Total TV karticu 22 KM mjesecno ...
putem raznih foruma svoju karticu mjenjam sa likovim sirom svijeta, tako da za nju dobijem sve ono sto zelim gledati ...
To bi bilo ono osnovno, naravno treba imati internet konekciju najmanje 1 mbs kako ne bi imali problema, s tim da jos imam interni hard disc na kojem snimim sve ono sto mi treba , odnosno sto ne stignem pogledati pa to uradim naknadno.
E sad pored svega navedenog lijepo bi bilo imati i neku HD televiziju na kojoj ce te sve to gledati i podrsku nekog kucnog kina kako bi i zvuk upotpunili u sav taj ugođaj. I da ne zaboravim reci da je za sve gore navedeno( kako bi pustili u rad) potrebno dosta znanja, volje i vremena, pa kad se to sve sabere ovo nije nimalo jeftin niti naivan hobi![]()
U svakom slucaju tesko je opisati kako sve to izgleda dok se ne uvjerite svojim ocima... Ja volim sport i kladionicu i pratim sve događaje uzivo tako da za mene ovo nema cijenu ...
sretno
-
mubamay
#1299 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ma evo samo da javim da je sve proradilo opet, ali nisam opet skontao gdje je problem bio? Jedina razlika je da je došlo ovo zatopljenje zraka, pa je bilo od +1 do +10, nema više -6 stepeni. S druge strane, možda stvarno postoje neka vanzemaljska aktivna djelovanja?armintz wrote:Meni je se isto tako desavalo i ja sam mislio da je LNB ali nije bilo do njega vec do signala, trebas samo ponovo otici u postavke i ponovo naci taj satelit i snimiti jer nekada motor nemoze da okrene jedan zub i to je dovoljno da nema slike..mubamay wrote:Ej, ljudi pomagajte! Nemam HRT. nemam TV1, samo BN i RTS me trpa.. Ma ustvari, nemam 90% kanala na tri satelita koji su u vertikalnoj poziciji transpordera !!! Sve horizontale rade, ali masa vertikala je NO SIGNAL !!! Šta mi se desilo, jel iko kuži? Nema kiše, nema vjetra, nema snijega, ali jeste hladno na -6, ali kako ovo nema signala ?! Dajte, brzo, šta da radim? Pa LNB je INVERTO UlLTRA BLACK, ima dvije sedmice postavljeno ! Azbox Premium HD Plus radi uredno. Pa koji je?
- mO k3
#1300 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
sta je ovo ber??