Samsung Galaxy S4
Moderator: Benq
-
brazzo19
#651 Re: Samsung Galaxy S4
GodTaste , semirsar , ako moze koja info ako vam nije mrsko da bacite zbog cega 505 a ne recimo i9500 i obratno i sto cu imat osjecaj da sam se zajebo
, je li ovaj procesor sa 8 jezgri na i9500 jaci nego ovaj sa 4 na i9505 i ima li jos kakva razlike osim te , eto ako moze koja info prije nego konacno odlucim ..... hvala unaprijed ....
-
GoodTaste
#652 Re: Samsung Galaxy S4
Duze mu traje baterija, i ove ostale razlike sto si vec nabrojao (4lte, procesor) ... bolja podrska za 505, zastupljeniji ... druge razlike nema, al et ta mala prevaga zasto da uzmes 505, i ja sam se dvoumio kad sam uzimao i odlucio se za 505 
- semirsar
#653 Re: Samsung Galaxy S4
Sto se mene tice ne bih se uopste dvoumio, uzeo bih onaj koji mi se u datom momentu ucini "boljim". Oba su odlicna.
Ovdje je to malo bolje uporedjeno http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5125
Ona opaska o zajebu je samo zezanje zbog dileme
Ovdje je to malo bolje uporedjeno http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5125
Ona opaska o zajebu je samo zezanje zbog dileme
-
brazzo19
#654 Re: Samsung Galaxy S4
aha znaci i9500 ima samo malo jaci procesor sto je nama i neprimjetno jer ima 8 jezgri tj on je octa core kako sam razumio dok i9505 ima 4 jezgre tj. malo slabiji procesor ali ima duze trajanje baterije bolju podrsku opcenito ..... sve ostalo je isto ?
- semirsar
#655 Re: Samsung Galaxy S4
Aha, i jos je I9505na GSMareni bolje ocijenjen od strane korisnika.brazzo19 wrote:aha znaci i9500 ima samo malo jaci procesor sto je nama i neprimjetno jer ima 8 jezgri tj on je octa core kako sam razumio dok i9505 ima 4 jezgre tj. malo slabiji procesor ali ima duze trajanje baterije bolju podrsku opcenito ..... sve ostalo je isto ?
-
brazzo19
#656 Re: Samsung Galaxy S4
Ne kontam sto si se sad ti zajebo , galaxy s4 dere po svemu experiu , ja imam samo dilemu oko i9500 ili i9505 i nista vise .... 
- vukojebina
#657 Re: Samsung Galaxy S4
Pa cemu s4 dere z1?? Bolja baterija, bolja kamera, bolje kuciste...isti procesori, isto rama...jedino eto kazu display nije nesto na sony-ju, ja ga nisam cacko pa ne mogu reci..a za s4 znam da ima nenadjebiv display...
Jedino sto ja ne mogu oprostit sony-ju su onolike dimenzije, tj prazan prostor oko displaya.. pa jebote lg g2 ima manje dimenzije a veci display... i to je jedan od razloga zasto mislim da je G2 trenutno najbolji telefon na trzistu.. dok ne izajdje s5 naravno

Ja jedva cekam sta ce lg sledece izbacit...mislim da ce to bit moj novi telefon...zasluzili su moje povjerenje, jer pametno rade...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Jedino sto ja ne mogu oprostit sony-ju su onolike dimenzije, tj prazan prostor oko displaya.. pa jebote lg g2 ima manje dimenzije a veci display... i to je jedan od razloga zasto mislim da je G2 trenutno najbolji telefon na trzistu.. dok ne izajdje s5 naravno
Ja jedva cekam sta ce lg sledece izbacit...mislim da ce to bit moj novi telefon...zasluzili su moje povjerenje, jer pametno rade...
- Maharadza
#658 Re: Samsung Galaxy S4
Ma 505. je sila:KvaziExpert wrote:Ja sam uzeo 505 u bhtecomu i zajebo se. Sad bi uzeo z1. Jbg. nisam pratio kretanja, gsm arenu,... Pogotovo sto firma placa rate
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
- Maharadza
#659 Re: Samsung Galaxy S4
+1 ali samo ako u slijedeći flagship (G3?!) ubace microSD slot!vukojebina wrote:Pa cemu s4 dere z1?? Bolja baterija, bolja kamera, bolje kuciste...isti procesori, isto rama...jedino eto kazu display nije nesto na sony-ju, ja ga nisam cacko pa ne mogu reci..a za s4 znam da ima nenadjebiv display...
Jedino sto ja ne mogu oprostit sony-ju su onolike dimenzije, tj prazan prostor oko displaya.. pa jebote lg g2 ima manje dimenzije a veci display... i to je jedan od razloga zasto mislim da je G2 trenutno najbolji telefon na trzistu.. dok ne izajdje s5 naravno![]()
- pinokio04
#660 Re: Samsung Galaxy S4
Lg g2 je definitivno zasluzio paznju, najjači android definitivno uz note 3 htc one i z1
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
- arnes_king
#661 Re: Samsung Galaxy S4
Koji custom rom predlazete za i9505?
- Maharadza
#662 Re: Samsung Galaxy S4
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2544474arnes_king wrote:Koji custom rom predlazete za i9505?

AOSP FTW!
- vukojebina
#663 Re: Samsung Galaxy S4
Na 4.2.2 sam mozda i pomislio bio na neki costum rom, najvise iz neke znatizelje, ali brate sa 4.3 ni u ludilu nebi ništa mijenjo, costum romove ubacivo... jednostavno savrsenstvo... i da, meni touchwiz lezi neopisivo..kad uzmem nexus 7 u ruke, nekako mi golo sve, nista opcija nemam.. stvarno mislim da 4.3 na s4-ci radi isto lijepo i glatko ko cist android...
- arnes_king
#664 Re: Samsung Galaxy S4
Ja bas gledao taj rom ali me isto odbilo kada sam vidio "random reboots" ... a tek danas sam nabavio tel i stvarno radi extra, nije to razlog sto hocu custom rom nego je to sto ja to volim "cackati" i nabacivati sve najnovije 
- Maharadza
#665 Re: Samsung Galaxy S4
Traži onda Omega, on ti je touchwiz, stabilan je koliko znam, mada natrpan svim i svačim!arnes_king wrote:Ja bas gledao taj rom ali me isto odbilo kada sam vidio "random reboots" ... a tek danas sam nabavio tel i stvarno radi extra, nije to razlog sto hocu custom rom nego je to sto ja to volim "cackati" i nabacivati sve najnovije
- arnes_king
#666 Re: Samsung Galaxy S4
Pa kako si ti zadovoljan tim G 4.4 ? Koliko cesto se desava reboot, ali ozbiljno da znam da li da ga flasham ili ne?Maharadza wrote:Traži onda Omega, on ti je touchwiz, stabilan je koliko znam, mada natrpan svim i svačim!arnes_king wrote:Ja bas gledao taj rom ali me isto odbilo kada sam vidio "random reboots" ... a tek danas sam nabavio tel i stvarno radi extra, nije to razlog sto hocu custom rom nego je to sto ja to volim "cackati" i nabacivati sve najnovije
Ja bas trazim kitkat rom, ako nema nijedan da mi pase ostacu na stok 4.3
- Maharadza
#667 Re: Samsung Galaxy S4
U mene je s3, a znam havera koji je ovo flešao, kaže da ga sluša dobro, barem ovih par dana otkad ga je nabacio.arnes_king wrote:Pa kako si ti zadovoljan tim G 4.4 ? Koliko cesto se desava reboot, ali ozbiljno da znam da li da ga flasham ili ne?Maharadza wrote:Traži onda Omega, on ti je touchwiz, stabilan je koliko znam, mada natrpan svim i svačim!arnes_king wrote:Ja bas gledao taj rom ali me isto odbilo kada sam vidio "random reboots" ... a tek danas sam nabavio tel i stvarno radi extra, nije to razlog sto hocu custom rom nego je to sto ja to volim "cackati" i nabacivati sve najnovije
Ja bas trazim kitkat rom, ako nema nijedan da mi pase ostacu na stok 4.3
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
Alive
#668 Re: Samsung Galaxy S4
Ljudi sorry nemam vremena listati prehodne stranice pa sorry ako je pitanje bilo
Baterija na S4 mi traje prekratko ali bas bas. Ne moze ni pola dana eto malo vise da izdrzi. Upaljen je wifi i koristi se ali ono normalno FB, tapatalk... Probao i stavio drugu bateriju isto se desava. Pocelo mi je od kada sam instalirao novi update softwera. Jeli neko imao problem ovaj?
Baterija na S4 mi traje prekratko ali bas bas. Ne moze ni pola dana eto malo vise da izdrzi. Upaljen je wifi i koristi se ali ono normalno FB, tapatalk... Probao i stavio drugu bateriju isto se desava. Pocelo mi je od kada sam instalirao novi update softwera. Jeli neko imao problem ovaj?
- vukojebina
#669 Re: Samsung Galaxy S4
Ja stvarno nemam takvih problema, cak suprotno, duze mi baterija drzi sa 4.3 updatom.. Izvadi bateriju, pogledaj je malo ima li sta neobicno, nadam se da si cito da je bila jedna serija losih baterija u s4-ci, napuhivala se..pa mozda je i kod tebe.. Uredno su mijenjane baterije, besplatno naravno...
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
- mousstapha
#670 Re: Samsung Galaxy S4
Ista stvar kod mene, nakon instalacije zadnjeg zvanicnog updatea.Alive wrote:Ljudi sorry nemam vremena listati prehodne stranice pa sorry ako je pitanje bilo
-
Djubre_
#671 Re: Samsung Galaxy S4
Bez factory reseta nemojte nista pitati. Prvo to, pa onda vidjeti dalje.. poslije updejta svasta se desi. Ako je prije apdejta bila baterija ok, onda uradi reset telefona da se kockice posloze 
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
nino90
#672 Re: Samsung Galaxy S4
ljudi instalirajte juce denfender, i advance opciju ukljuciti, malo procackajte opcije nastimajte sebi kako vam odgovara
Meni sa ovom aplikacijom baterija pri normalnom koristenju traje obidno dva dana i 15h. A pri cescem koristenju interneta fejsa, mozda koji video slikanja i tako to traje obicno oko dva dana.
Meni sa ovom aplikacijom baterija pri normalnom koristenju traje obidno dva dana i 15h. A pri cescem koristenju interneta fejsa, mozda koji video slikanja i tako to traje obicno oko dva dana.
- arnes_king
#673 Re: Samsung Galaxy S4
Kod mene je baterija extra, stock 4.3
Ali imam problem pri kopiranju, htio sinoc kopirat fajlove za GTA SA na mob, kopira skoro do kraja i onda izbaci da ne moze kopirati i da prekinem, kako god da probam nece, poslije probao preko airdroid kopiralo sve, pise uspjesno ali fajlova nema a najgore u tom svemu sto mi zauzima i dalje tih 2 GB a nema fajlova da ih bar obrisem i ne znam kako da ih prebacim sad ponovo?
P.S. Imam Kies 3, imam sve drivere, imam adb pa ne mogu shvatiti u cemu je problem...
Evo sta dobijem pred kraj a tel i dalje normalno povezan
Probao sam i adb, pise da je prebaceno ali fajla nema o.O
Ali imam problem pri kopiranju, htio sinoc kopirat fajlove za GTA SA na mob, kopira skoro do kraja i onda izbaci da ne moze kopirati i da prekinem, kako god da probam nece, poslije probao preko airdroid kopiralo sve, pise uspjesno ali fajlova nema a najgore u tom svemu sto mi zauzima i dalje tih 2 GB a nema fajlova da ih bar obrisem i ne znam kako da ih prebacim sad ponovo?
P.S. Imam Kies 3, imam sve drivere, imam adb pa ne mogu shvatiti u cemu je problem...
Evo sta dobijem pred kraj a tel i dalje normalno povezan

Probao sam i adb, pise da je prebaceno ali fajla nema o.O

Last edited by arnes_king on 23/12/2013 14:05, edited 3 times in total.
- EmiRem
#674 Re: Samsung Galaxy S4
Probao sam sve aplikacije za ''cuvanje'' baterije, izmedju ostalih i JuiceDefender, ali mi se ubjedljivo najvise pokazala Battery Doctor. Ja nakon update-a sam isto imao problema sa ''ledjenjem'' touch wizza i baterijom i problemi su prestali cim sam uradio uninstall Knox-a. Treba malo istraziti najlakse je factory reset opalit'....nino90 wrote:ljudi instalirajte juce denfender, i advance opciju ukljuciti, malo procackajte opcije nastimajte sebi kako vam odgovara
- arnes_king
#675 Re: Samsung Galaxy S4
Nasao sam problem, za folder /sdcard/Android/obb treba root
Sad sam kopirao na drugu lokaciju pa preko moba root explorerom prebacio u obb