Samsung Galaxy S4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dedovic.almir

#551 Re: Samsung Galaxy S4

Post by dedovic.almir »

ZAvisi kakav je ekran, i kakva je graficka, odnosno velicina tacke na ekranu.
:lol: :lol: :lol: vrisnuh i oplakah u prepunom amfiteatru 'ebo te patak, ali si mi popravio dan, thx. ;)

PS. Hvalim te Bože što nisam iOS korisnik, neka tako i ostane, amin. :cool:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk[/quote]

Postovani Maharadza

Ne razumjem u cemu sam pogrijesio ?

Kazes da nije bitan kakav je ekran i kakva je graficka kartica ?

Znaci ako imas Sony ekran FWD42B2TOUCH LED od 6.000 EUR-a i graficku karticu od 1.000 EUR-a, bolje ce biti igrad igru na ekranu od 5 inci nego na njjima ?

Znaci grijesim kada kazem da je bitna velicina najsitnije tacke na ekranu, i dobra graficka kartica.

Molio bih da mi objasnis, pa da se i ja smijem.
aj_ba

#552 Re: Samsung Galaxy S4

Post by aj_ba »

Boli nas tuki za tebe, tvoje misljenje, tvoja prava za komentarisanjem na ovoj temi, ma za sve nas ba boli rac...S tobom se jednostavno mora razgovarati na nivou prostaka. Dođes, ti jedan iskompleksirani homosapiensu i pokusavas spamati s tako jadnim i izlizanim komentarima :zid: da sam prosto morao prekriti senzore svojoj S4 bebi, da slucajno ne bi procitala ove gluposti koje si ti napisao. Znas, naš das Handy ima mnogoooooo senozra, tako da moze sve cuti i vidjeti...

Nekako, spucat cu ti report na postove brzinom svjetlosti preko S4 makine, :run: (kao i svi ostali nadam se) tako da ces moci samo plakati i govorit: "o Boze, oprosti meni grijesniku i kompleksasu, bio sam glup i naivan. Vjerovao sam Steve Jobs-u i najskupljem brendiranom sranju od njegovih proizvodada. Neka budem kazenjen jer to i zasluzujem"

I onda bih te nekako s neba pogodio sa starom verzijom Alcatel telefona i do kraja zivota bi ti to meni koristio. Ne znas ni uzivati u onom sto imas, vec papak s iphonom dođe i blati druge telefone HEJTERUUUUUUUU :lol:

a sad pitanje samo za super populaciju koja posjeduje Zeusa S4....hocete li raditi ovaj update 4.3 preko njemacke verzije koju smo vec uradili, m?
dedovic.almir

#553 Re: Samsung Galaxy S4

Post by dedovic.almir »

kakav primitivizam - zalosno, u 4 recenice 10 psovki - to najbolje govori o tebi.
Maharadza

#554 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

dedovic.almir wrote:kakav primitivizam - zalosno, u 4 recenice 10 psovki - to najbolje govori o tebi.
Ni blizu žalosno koliko su neke od tvojih nebuloza koje si napisao jaro a ne moram te valjda napominati da si TI POČEO sa OT-om kroz najprimitivniju PROVOKACIJU koja postoji tj. "moj je veći od tvoga" pa i po cijenu brukanja (a što ti uspijeva uveliko), kao kakav pubertetlija nafurani koji osjeća potrebu da dođe na drugu temu i provocira nebuloznim izjavama uspoređujući 2 OS-a koja se btw. NE MOGU porediti (čitaj: igračka - balkon vs. ISTINSKI MULTI-TASKING OS koji ima daleko širu upotrebu i mogućnosti od spomenute igračke)! To opet najbolje o tebi govori! A sada u skokovima sa teme...ako si pametan naravno! :vozdra:
aj_ba

#555 Re: Samsung Galaxy S4

Post by aj_ba »

Ma DIJASPORA, razligu ba! Ti ces meni govoriti o primitizmu, napacenko.

my niggaz...report ga obavezno, onaj prvi komentar
pinokio04

#556 Re: Samsung Galaxy S4

Post by pinokio04 »

dedovic.almir wrote:Kako vam se dopada sto je iPhone 5S duplo brzi od S4 ?
I mene interesuje odgovor :)

Sent from my gangam style mashine
Maharadza

#557 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

aj_ba wrote:Ma DIJASPORA, razligu ba! Ti ces meni govoriti o primitizmu, napacenko.

my niggaz...report ga obavezno, onaj prvi komentar
Ma ohladi i ti malo brate, nema to veze što je dijaspora, ovakvih fanboys-a ima i kod nas, neke (nažalost) poznajem i lično! Jednostavno ih je taj fanatizam do te mjere izbezumio i pamet im uzeo da jednostavno ne žele priznati ni najočitije stvari (pa čak i oni "stručnjaci" među njima, jok on se drži svoje priče ko pijan plota), nešto kao da pokušavaš zid uvjeriti u bilo šta, nema hajra! :mrgreen: Njemu je njegov balkon uber-mega-giga svetinja i iznad svega što postoji i što će postojati, makar koštao 2 bubrega i jetru! Nego umjesto da se bezze nerviramo, jedan savjet: dodaš ga tamo u listu kao "gnjavatora" i uživaš u miru i rahatluku! :thumbup:
axe22

#558 Re: Samsung Galaxy S4

Post by axe22 »

aj_ba wrote:
a sad pitanje samo za super populaciju koja posjeduje Zeusa S4....hocete li raditi ovaj update 4.3 preko njemacke verzije koju smo vec uradili, m?
kad izade sljedeci update za njemacku ti ces dobiti
Last edited by axe22 on 07/11/2013 15:16, edited 1 time in total.
jahh

#559 Re: Samsung Galaxy S4

Post by jahh »

pinokio04 wrote:
dedovic.almir wrote:Kako vam se dopada sto je iPhone 5S duplo brzi od S4 ?
I mene interesuje odgovor :)

Sent from my gangam style mashine

Mene interesuje kako se moze smartphone koristi bez file managera. Zamisli Windows bez Explorera, ili Linux bez File Managera.
GoodTaste

#560 Re: Samsung Galaxy S4

Post by GoodTaste »

Kako staviti na telefon igru koju skinem sa piratebay na telefon ? telefon je kupljen i nisu mu stavljani nikakvi custom romovi (ako to ima ikakve veze) i nesta slicno, znaci telefon je u defulat stanju :D
jahh

#561 Re: Samsung Galaxy S4

Post by jahh »

Prebacis na telefon (ima milion nacina) i otvoris u File Manageru ili vec nekom programu tipa Dropbox.
GoodTaste

#562 Re: Samsung Galaxy S4

Post by GoodTaste »

Imal kakvu step-by-step uputstvo ?
vivax

#563 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vivax »

GoodTaste wrote:Imal kakvu step-by-step uputstvo ?
Skopcaj telefon preko kabla na racunar, ubaci tu aplikaciju gdje hoces, udjes preko file menadžera tu gdje si sacuvao tu aplikaciju klikni na nju instal..i zivila Bosna...
Nego ja sam uradio ovaj update na švapsku verziju, i kontam se da stavim sad ovu od bhtelekoma. Ima li to veze kakve sto je svapsi ili naški..:D
jahh

#564 Re: Samsung Galaxy S4

Post by jahh »

GoodTaste wrote:Imal kakvu step-by-step uputstvo ?
Najlaksa verzija. Posalji sebi na mail. Otvori sa Gmailom i klikni attachment. Instaliraj. Gotovo.
vukojebina

#565 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

Jes, pogotovu ako je ta igrica gigabajt ili vise "teska", bice pravo zabavno slat preko mejla..
Jebote ako neko ne zna kopirat jebeni fajl, nac preko explorera ga na telefonu i kliknut install, treba se zapitat za svoje sposobnosti..
Smijem se kladit da je prije ajfouuun koristio ovaj sto traži step by step :D :D

Sent from my GT-I9505
Chuckie

#566 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Chuckie »

vukojebina wrote:Jes, pogotovu ako je ta igrica gigabajt ili vise "teska", bice pravo zabavno slat preko mejla..
Jebote ako neko ne zna kopirat jebeni fajl, nac preko explorera ga na telefonu i kliknut install, treba se zapitat za svoje sposobnosti..
Smijem se kladit da je prije ajfouuun koristio ovaj sto traži step by step :D :D

Sent from my GT-I9505
Au jebote, jesi ti opterećen ajfonom.

Hakazvaka, daj ba šalji ovo opet u rudnik, malo mu je 30 dana.
Last edited by Chuckie on 07/11/2013 17:22, edited 1 time in total.
Maharadza

#567 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

Chuckie wrote:
vukojebina wrote:Jes, pogotovu ako je ta igrica gigabajt ili vise "teska", bice pravo zabavno slat preko mejla..

Sent from my GT-I9505
Au jebote, jesi ti opterećen ajfonom.

Hakazvaka, daj ba šalji ovo opet u rudnik, malo mu je 30 dana.
SAmo daje slikovit' prikaz ograničenosti toga telefona tj. OS-a pošto isti još uvijek NEMA NI NAJOBIČNIJI FILE EXPLORER pomoću kojeg' bi mogao odraditi gore opisanu instalaciju! :lol:
shalla

#568 Re: Samsung Galaxy S4

Post by shalla »

Na koju god temu uđem ponavlja se ista priča :-)

Raja koja voli iPhone priča o nekim vrhunskim androidima (s4, htc one, lg g2, nexus 5, nebitno) kao da su Nokia 3210, raja koja voli android to isto priča o iPhoneu. Dokle više, kako više imate snage ubjeđivat sebe u nešto što apsolutno ne vjerujete i što nema veze sa zdravom pameću? Isto kao da sad, lupam, vozači Mercedesa pričaju o BMW-u kao da je Yugo i obrnuto... Smoriste majke mi na svakoj mogućoj temi...

Ja imao 3 godine iPhone, imao standardnih smartphone problemčića ali u suštini bio prezadovoljan sa 97% aspekata telefona, sad evo imam HTC One, također ista priča, neznatni problemčići (koji to možda i nisu al eto, svako ima svoje neke preference) ali hvala Bogu telefonom preprezadovoljan tako da stvarno ne kontam raju koja priča o kojekakvim jebenim kontrastima, benchmark-ima, antutu, kurcutu (pojma nemam kako se zove, nikad mi nije palo na pamet da provjeravam te testove) i sl...
febo_acm

#569 Re: Samsung Galaxy S4

Post by febo_acm »

Svaka cast ;)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
aj_ba

#570 Re: Samsung Galaxy S4

Post by aj_ba »

odakle skinuti bhtelecom verziju 4.3?
Quaresma

#571 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Quaresma »

shalla wrote:Na koju god temu uđem ponavlja se ista priča :-)

Raja koja voli iPhone priča o nekim vrhunskim androidima (s4, htc one, lg g2, nexus 5, nebitno) kao da su Nokia 3210, raja koja voli android to isto priča o iPhoneu. Dokle više, kako više imate snage ubjeđivat sebe u nešto što apsolutno ne vjerujete i što nema veze sa zdravom pameću? Isto kao da sad, lupam, vozači Mercedesa pričaju o BMW-u kao da je Yugo i obrnuto... Smoriste majke mi na svakoj mogućoj temi...

Ja imao 3 godine iPhone, imao standardnih smartphone problemčića ali u suštini bio prezadovoljan sa 97% aspekata telefona, sad evo imam HTC One, također ista priča, neznatni problemčići (koji to možda i nisu al eto, svako ima svoje neke preference) ali hvala Bogu telefonom preprezadovoljan tako da stvarno ne kontam raju koja priča o kojekakvim jebenim kontrastima, benchmark-ima, antutu, kurcutu (pojma nemam kako se zove, nikad mi nije palo na pamet da provjeravam te testove) i sl...
znas kako kazu
dont fight, switch to lumia :D
axe22

#572 Re: Samsung Galaxy S4

Post by axe22 »

aj_ba wrote:odakle skinuti bhtelecom verziju 4.3?
http://www.sammobile.com/

http://samsung-updates.com/region/?region=BHT
GoodTaste

#573 Re: Samsung Galaxy S4

Post by GoodTaste »

"your device has been modified software updates are not available"

Kako ovo rijesiti ?
Maharadza

#574 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

GoodTaste wrote:"your device has been modified software updates are not available"

Kako ovo rijesiti ?
Skineš ROM sa linka i instaliraš ga pomoću odina i nakon 5 min. gotovo! :thumbup:
axe22

#575 Re: Samsung Galaxy S4

Post by axe22 »

GoodTaste wrote:"your device has been modified software updates are not available"

Kako ovo rijesiti ?
izvadi SD card, ugasis mob. izvadis bateriju na 10-20 sekundi. upalis mob. i tek nakon provjere ubasic sd card.
nekad moras ponoviti 2-3 put dok proradi.
pozdati problem kod samsunga
Post Reply