Samsung Galaxy S4
Moderator: Benq
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
febo_acm
#377 Re: Samsung Galaxy S4
Dobro Qler nije sad da je rom za S4 los... Na njemu radi sve odlicno, koristio sam ga desetak dana. Nijedan fc, reboot, cak nema ni lagova nikakavih
Vrlo vjerovatno je da ce GE rom v4.3 biti dostupan za i9505 uskoro tako da cemo imati opciju izbora roma. Danas je pusten Android 4.3 za i9505G.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Vrlo vjerovatno je da ce GE rom v4.3 biti dostupan za i9505 uskoro tako da cemo imati opciju izbora roma. Danas je pusten Android 4.3 za i9505G.
-
febo_acm
#379 Re: Samsung Galaxy S4
Instaliran Gogole Edition 4.3 na I9505 od I9505 G
-
febo_acm
#380 Re: Samsung Galaxy S4
ROM za I9505G, ali ga ja instalirao na I9505. Prvo instalirao ovaj 4.2.2 i onda 4.3 OTA update ali preko cwm. I sada u about piše GT-I9505G
Uskoro će raditi OTA, pitanje je vremena kad će izaći GE ROM za Odin.
Camera je dobra, nema opcija i modove kao stock. Međutim ima nekoliko novih funkcija i sasvim je ok
Camera je dobra, nema opcija i modove kao stock. Međutim ima nekoliko novih funkcija i sasvim je ok
- Maharadza
#381 Re: Samsung Galaxy S4
KvaziExpert wrote:Evo prosla je sedmica, kako se ponasa na malo duzi period?Zhìxin wrote:ROM za I9505G, ali ga ja instalirao na I9505. Prvo instalirao ovaj 4.2.2 i onda 4.3 OTA update ali preko cwm. I sada u about piše GT-I9505GUskoro će raditi OTA, pitanje je vremena kad će izaći GE ROM za Odin.
Ako ga nisi do sad zamijenio
Ja se trudim da izbjegavam xda, natjerace me sejtan da flasham, necu moci odoliti, a ne postavlja mi se sve nanovo, taman sam sve zivo i mrtvo podesio kako treba.
U posljednje vrijeme nagovaram buraza da mu konačno nabacim v19 Android Revolution ROM-a na njegov Note2, pošto još uvijek koristi v15 a mene "kopka" ako ROM nije na posljednjoj verziji, bez obzira što su nekada kod ovih "kuhanih" ROM-ova starije verzije bolje - trajanje baterije duže i sl. a što je zapravo slučaj kod ovoga revolution ROM-a, barem prema postovima na XDA dok je naravno uvijek brži odziv i rad fontela na novijoj verziji ROM-a! Na moju žalost, burazu je bitnija baterija nego odziv, koji je ionako nenadjebiv kada je Note2 u pitanju!
-
febo_acm
#382 Re: Samsung Galaxy S4
Koristio sam ovaj Google Edition 4-5 dana. Stvarno, nisam imao nijedan problem. Nijedan fc, nijedan restart I to. Sve do jedne app su radile, baterija standardno dobra... Ma isto kao stock ROM. Nego, juce izasla ova JB Domimation tema v1.5 I morao sam se vratiti na custom touch wiz verziju da isprobam I odlicna je 
Ja kae budem htio pure stock OS ja cu ponovo kupiti iPhone
Juce sam isao sa starim I cukom na relaciji Umoljani-Lukomir I slikao sam jedno 150 slika I 15 hd video klipova I hajde reko da isprobam onaj sbeam... Joj prebaci sve za 2-3 min, a bilo je bruku mb
Ja kae budem htio pure stock OS ja cu ponovo kupiti iPhone
Juce sam isao sa starim I cukom na relaciji Umoljani-Lukomir I slikao sam jedno 150 slika I 15 hd video klipova I hajde reko da isprobam onaj sbeam... Joj prebaci sve za 2-3 min, a bilo je bruku mb
-
GoodTaste
#383 Re: Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4 i9500
vs.
Samsung Galaxy S4 i9505 LTE
Prvi ima:
Battery life 65h endurance rating
CPU Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7
Drugi ima:
Battery life 69h endurance rating
Quad-core 1.9 GHz Krait 300
I razlika u mrezama 3g i 4g ....
Ista im je cijena, ostale karakteristike su im iste ... Kakva je razlika u procesorima, koji je stvarno bolji ? Nekako bi se zaletio na ovaj drugi ...
Koje su im jos razlike sto se ne vide golim okom
vs.
Samsung Galaxy S4 i9505 LTE
Prvi ima:
Battery life 65h endurance rating
CPU Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7
Drugi ima:
Battery life 69h endurance rating
Quad-core 1.9 GHz Krait 300
I razlika u mrezama 3g i 4g ....
Ista im je cijena, ostale karakteristike su im iste ... Kakva je razlika u procesorima, koji je stvarno bolji ? Nekako bi se zaletio na ovaj drugi ...
Koje su im jos razlike sto se ne vide golim okom
-
febo_acm
#384 Re: Samsung Galaxy S4
Bolji je i9505, ja ga imam 
Šalu na stranu, bolje je podržan sa custom romovima, a ako te to ne zanima svejedno ti je. Inače su u 5 deka, iako kažu da je ovaj i9505 malo jači.
Šalu na stranu, bolje je podržan sa custom romovima, a ako te to ne zanima svejedno ti je. Inače su u 5 deka, iako kažu da je ovaj i9505 malo jači.
- slobodann
#385 Re: Samsung Galaxy S4
Samsung izrabljuje radnike u Brazilu. Tuzbe su pokeenute, masovne. Slijedi sudjenje.
Samsung Brazil violated labour laws, prosecutors allege
Public prosecutors in Brazil have begun legal action against South Korean electronics giant Samsung, alleging that it has been violating labour laws at its factory in the Amazon region.
Prosecutors accuse the company of making its employees work long, tiring shifts without sufficient breaks.
The prosecutors' office in the city of Manaus said one worker reported packing nearly 3,000 phones a day.
Samsung said it would take action "as soon as they are officially notified".
In a statement, the company said it would analyse the process and fully co-operate with the Brazilian authorities.
"We are committed to offering our collaborators around the world a work environment that ensures the highest standards when it comes to safety, health and well-being," the statement said.
Health accusations
The plant, located at the Manaus Free Trade zone, employs some 6,000 people.
A worker at the Amazonas state factory has only 32 seconds to fully assemble a mobile phone and 65 seconds to put together a television set, prosecutors allege.
In evidence given to prosecutors, employees say shifts can last 15 hours and some say they suffer from back ache and cramps as they are forced to stand for up to 10 hours a day.
The prosecutors' office is claiming more than 250m reais ($108m; £70m) in damages from the company for serious violations of labour legislation.
The legal suit was filed on Friday, but has only now been made public.
BBC
Samsung Brazil violated labour laws, prosecutors allege
Public prosecutors in Brazil have begun legal action against South Korean electronics giant Samsung, alleging that it has been violating labour laws at its factory in the Amazon region.
Prosecutors accuse the company of making its employees work long, tiring shifts without sufficient breaks.
The prosecutors' office in the city of Manaus said one worker reported packing nearly 3,000 phones a day.
Samsung said it would take action "as soon as they are officially notified".
In a statement, the company said it would analyse the process and fully co-operate with the Brazilian authorities.
"We are committed to offering our collaborators around the world a work environment that ensures the highest standards when it comes to safety, health and well-being," the statement said.
Health accusations
The plant, located at the Manaus Free Trade zone, employs some 6,000 people.
A worker at the Amazonas state factory has only 32 seconds to fully assemble a mobile phone and 65 seconds to put together a television set, prosecutors allege.
In evidence given to prosecutors, employees say shifts can last 15 hours and some say they suffer from back ache and cramps as they are forced to stand for up to 10 hours a day.
The prosecutors' office is claiming more than 250m reais ($108m; £70m) in damages from the company for serious violations of labour legislation.
The legal suit was filed on Friday, but has only now been made public.
BBC
- vukojebina
#386 Re: Samsung Galaxy S4
Last edited by vukojebina on 16/08/2013 20:36, edited 1 time in total.
-
F16HT3R
#387 Re: Samsung Galaxy S4
Evo neka kratka analiza koja je razlika između I9500 i I9505 modela.
http://balkanandroid.com/razlika-samsun ... 500-i9505/
- Maharadza
#388 Re: Samsung Galaxy S4
Evo nešto "detaljniji" review:F16HT3R wrote:Evo neka kratka analiza koja je razlika između I9500 i I9505 modela.
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... ew-930.php
- Legollas
#389 Re: Samsung Galaxy S4
Ljudi. Samsung Galaxy S4 mrak, iPhone 5 mrak, HTC One mrak, Sony Xperia Z mrak.. Ljudi koji isprobaju ove mobitele mogu govoriti o tome koji je bolji, zašto.. Naravno da će lik koji je uvijek imao iPhone i nikad nije probao drugi mobitel reći da je iPhone 5 bolji. Jednostavno postaneš fan tog brenda kojeg koristiš i ne daš na njega, kao fan u nogometu.
Iskreno nemam pojma koji je mobitel bolji, ali neću ni da se pravim pametnjaković da sudim po raznim recenzijama. Oba mobitela su ok.
Sviđa ti se više S4? Kupi ga.
Sviđa ti se više i5? Kupi ga.
Problem riješen.
Iskreno nemam pojma koji je mobitel bolji, ali neću ni da se pravim pametnjaković da sudim po raznim recenzijama. Oba mobitela su ok.
Sviđa ti se više S4? Kupi ga.
Sviđa ti se više i5? Kupi ga.
Problem riješen.
-
febo_acm
#390 Re: Samsung Galaxy S4
S obzirom da sam se vratio na S4(čitaj: dobio sam ga džaba) i uradio odma update na MH5 baseband želio bih da upozorim korisnike
Izvadio sam ga iz kutije i uradio update i pojavio se knox warranty. Ukoliko planirate neki custom rom i to... Stay away
od novijih verzija 4.2.2. Ubacili su nove bootloadere i pomenuti knox warranty. Bilo kakav pokušaj custom roma i prelazka na druge verzije i basebande prebacuje know warranty a 0x0 na 0x1. Šta ovo znači? To znači da ako se pojavi 0x1 garancija ne važi. Bilo kakav pokušaj restorea preko odina neće pomoći. Za sada ne postoji način da se 0x1 vrati na 0x0.
Naravno, oni koji nisu zainteresovani za custom romove neka ignorišu ovo
Vjerujem da će se i ovome stati u kraj i da će se moći resetovati counter kao i sa traingle away. Ovo nama ne znači ništa jer naše garancije(osim možda operatera i distributera) ionako ne priznaju ništa 
Naravno, oni koji nisu zainteresovani za custom romove neka ignorišu ovo
-
febo_acm
#391 Re: Samsung Galaxy S4
Jesam ja naravski 
Za sada sve djeluje OK i nema nikakvih problema
Za sada sve djeluje OK i nema nikakvih problema
- gamer121
#392 Re: Samsung Galaxy S4
najbolje mobitele proizvodi lg a to se moglo vidjeti u najnovijem lg proizvodom lg g2...evo usporedbe izmedu galaxy s4 i lg g2: http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5371 lg g2 the best
-
febo_acm
#393 Re: Samsung Galaxy S4
gamer121 wrote:najbolje mobitele proizvodi lg a to se moglo vidjeti u najnovijem lg proizvodom lg g2...evo usporedbe izmedu galaxy s4 i lg g2: http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5371 lg g2 the best
Drago mi je zbog vas dvoje
-
axe22
#394 Re: Samsung Galaxy S4
Da sacekamo s5 pa da onda uporedimo???
(kad je izasao S4 a kad g2????)
glupost uporediti mob koji je na trzisu vec 6 mjeseci (mozda i vise) i model koji je tek izasao
glupost uporediti mob koji je na trzisu vec 6 mjeseci (mozda i vise) i model koji je tek izasao
- Maharadza
#395 Re: Samsung Galaxy S4
I opet dere ovoga LG-a po ekranu (veći pixel density), ima proširivu memoriju, lakši je, gorilla glass 3 (lg ima gg 2), samo što LG ima jači CPU i GPU ali je i logično jer je noviji i skuplji uređaj!axe22 wrote:Da sacekamo s5 pa da onda uporedimo???
- gamer121
#396 Re: Samsung Galaxy S4
dok izade galaxy s5 i lg ce proizvesti novi uredaj(valjda) 
-
elvirelvir
#397 Re: Samsung Galaxy S4
Pozdav.
Ima li iko iskustva sa problemom na galaxy s4.
Naime pozovem neki broj ekran mobitela mi pocrni i ne mogu ništa uraditi da bi nakon nekoliko sekund od prilike 10 tak ekran se vratio u normalu.
Najgore od toga sto ne mogu prekinuti poziv ili ako pogresno ukucam neki broj ne mogu ništa.
Update zadnji sam download i isao na vracanje fabrickih postavki i format telefona i sve je ok sem tog problema.
Zovem i samo pocrni display?
Ima li iko iskustva sa problemom na galaxy s4.
Naime pozovem neki broj ekran mobitela mi pocrni i ne mogu ništa uraditi da bi nakon nekoliko sekund od prilike 10 tak ekran se vratio u normalu.
Najgore od toga sto ne mogu prekinuti poziv ili ako pogresno ukucam neki broj ne mogu ništa.
Update zadnji sam download i isao na vracanje fabrickih postavki i format telefona i sve je ok sem tog problema.
Zovem i samo pocrni display?
-
Chuckie
#398 Re: Samsung Galaxy S4
Proximity sensor ne gasi ekran da štedi bateriju već gasi da licem ne dotakneš neku od komandi poziva. Kad ne radi senzor, obično uhom prekidaš poziv, stavljaš telefon na mute i sl.
-
missko
#399 Re: Samsung Galaxy S4
Experti pomoc.
Ovaj problem imam kad povlacim prstom po ekranu pocne da mi zuma i sad na kontroli toucha imam ovu grafiku gdje povlacim liniju ravno prema dole ali ona sama skrene u stranu tj jedan dio displaya mi nekako zavrce i skrece pa zbog tog zuma. Zna li neko sta bi moglo da je otislo?

Ovaj problem imam kad povlacim prstom po ekranu pocne da mi zuma i sad na kontroli toucha imam ovu grafiku gdje povlacim liniju ravno prema dole ali ona sama skrene u stranu tj jedan dio displaya mi nekako zavrce i skrece pa zbog tog zuma. Zna li neko sta bi moglo da je otislo?

- zemomak
#400 Re: Samsung Galaxy S4
zna li neko zasto nece da se upali mobilni internet, profili, pristupne tačke sve uredno postavljeno na telefonu, samo neće da izbaci gore u status baru one oznake H, E, 3g...wifi radi...galaxy 4 kupljen preko bh telecoma??