Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
samoTEgledam

#726 Re: Samsung galaxy S3

Post by samoTEgledam »

Druga slika, zadnja stvaka sve govori, tako da ti čupanje ne pije vode. Već nađi tekučinu kojom ćeš stjerivati, jest plastikaner ali je fakat potvrd ;)

Kao što vidiš bila su 2 malo jača pražnjenja wifijem, inače bi išao još, a ovih 6% mu je sasvim dovoljno do sutra ujutro. Tako da sigurno može ići 5+ dana sa minimalnim wifijem.

Prijatno još jednom :D
nermin.padez

#727 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

Ne vjerujem ti , ispetljao si nesto tu. Mozda se Charging sa USB-a ne racuna :D Ja svoj da ostavim na standby nikako da ne koristim ne bi toliko izdrzao :-) :D
samoTEgledam

#728 Re: Samsung galaxy S3

Post by samoTEgledam »

nermin.padez wrote:Ne vjerujem ti , ispetljao si nesto tu. Mozda se Charging sa USB-a ne racuna :D Ja svoj da ostavim na standby nikako da ne koristim ne bi toliko izdrzao :-) :D
Ah teška insana! Proprati grafikon pražnjenja. Vidiš da imaju 3 mala skoka baterije i to samo poslije korištenja wifija, valjda se tad baterija nešto stabilizuje poslije "naglog" pražnjenja.

Evo kako izgleda kad puniš. Uoči razliku u grafikonima, a imaš i dole čizu punjenja :D
Image
harrex wrote: Ovo potpisujem :) ovih dana cu nabaviti novu bateriju pa cemo da vidimo sta i kako :)
Što će ti nova baterija?
Isprazni bateriju do kaja, nek se mob ugasi (lion nelion dobro ju je povremeno do kraja svuči). Priključi na adapter i nek se puni čitavu noć. Ugasi one sinhronizacije, gps, ukini aplikacije koje ne koristiš. Kad ga gasiš, gasi ga na "on" prekidač, uključi štednju baterije i testiraj.
arnes_king

#729 Re: Samsung galaxy S3

Post by arnes_king »

Ja sam vec bio napisao post ali vidim nema ga, nije mi jasno pa cu opet xD

Reko ne znam sta vam je cudo 4-5 dana na takvom koristenju ? Mislim da svaki novi telefon moze izdrzati minimalno 3 pa do 5 dana ukoliko se koristi na taj nacin kao sto vi koristite, pozivi poruke i wifi minimalno .....

GLedajte normalno koristenje ono sto je svakodnevno, npr wifi malo cesce, pa data internet, pa malo sufranje netom, koji video, malo muzike ili sta vec ko radi s telefonom u toku dana pa onda poredite :)
nermin.padez

#730 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

Ti si fenomen. Ni na iP-u ne mogu postici takav rezultat :mrgreen:
samoTEgledam

#731 Re: Samsung galaxy S3

Post by samoTEgledam »

arnes_king wrote:Ja sam vec bio napisao post ali vidim nema ga, nije mi jasno pa cu opet xD

Reko ne znam sta vam je cudo 4-5 dana na takvom koristenju ? Mislim da svaki novi telefon moze izdrzati minimalno 3 pa do 5 dana ukoliko se koristi na taj nacin kao sto vi koristite, pozivi poruke i wifi minimalno .....

GLedajte normalno koristenje ono sto je svakodnevno, npr wifi malo cesce, pa data internet, pa malo sufranje netom, koji video, malo muzike ili sta vec ko radi s telefonom u toku dana pa onda poredite :)
Baš tako. Ni meni ništa neobično ni čudno, ali naš dragi @nermin.padez je obećao da će ga pojesti ako mu screen on bude duži od 4h :mrgreen:
brazzo19

#732 Re: Samsung galaxy S3

Post by brazzo19 »

Nesto vas gledam i jedna mi stvar nije jasna , kupis telefon das za njega milju maraka ko ja sto sam dao u vakat prosle godine i onda ga stavis na sto i samo gledas u njega i navijas da baterija sto duze traje ... pa brate dragi ako sam vec izvalio toliku lovu hocu da ga izmuzem maximalno a ne da ga gledam , pa hebote ja kad se natovarim te na wi fi te sa mladom pozivi i poruke onda gamelof hd igre google play market onda šaha online preko moba onda angry birdsa pa onda pes2012 pa onda football manager 2012 muzika tune in radio i ostalo pa baraba ga svuce sa 100% na 20 % za 2 sata sva sreca pa mu je punjac mal i pratkican pa ga mozes u dzep stavir da ne smeta , ljudi dragi ovo nisu mobiteli ovo su faking kompjuteri i sto da ga stedim , sto bi rekla Jana trosi me ove noci :D samo jaši sve su naši koferaši cuj izvalio milju maraka i da gledam kako se prazni baterija u stendbaju a neš kolega ja kad ga zajašem nemoze ni 2 sata izdrzat da ne izbaci battery low , vi nesto stavljate slike i prepirete se mozel izdrzat dan dva ili cetri , vi ste ludi nane mi istetovirane :D
nermin.padez

#733 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

brazzo19 wrote:Nesto vas gledam i jedna mi stvar nije jasna , kupis telefon das za njega milju maraka ko ja sto sam dao u vakat prosle godine i onda ga stavis na sto i samo gledas u njega i navijas da baterija sto duze traje ... pa brate dragi ako sam vec izvalio toliku lovu hocu da ga izmuzem maximalno a ne da ga gledam , pa hebote ja kad se natovarim te na wi fi te sa mladom pozivi i poruke onda gamelof hd igre google play market onda šaha online preko moba onda angry birdsa pa onda pes2012 pa onda football manager 2012 muzika tune in radio i ostalo pa baraba ga svuce sa 100% na 20 % za 2 sata sva sreca pa mu je punjac mal i pratkican pa ga mozes u dzep stavir da ne smeta , ljudi dragi ovo nisu mobiteli ovo su faking kompjuteri i sto da ga stedim , sto bi rekla Jana trosi me ove noci :D samo jaši sve su naši koferaši cuj izvalio milju maraka i da gledam kako se prazni baterija u stendbaju a neš kolega ja kad ga zajašem nemoze ni 2 sata izdrzat da ne izbaci battery low , vi nesto stavljate slike i prepirete se mozel izdrzat dan dva ili cetri , vi ste ludi nane mi istetovirane :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Revolucionar ★

#734 Re: Samsung galaxy S3

Post by Revolucionar ★ »

:lol: :lol:

Objasnio covjek sve .. Ja sad najvise kameru handrim, vjerovatno cu sjebat nesto :lol:
vukojebina

#735 Re: Samsung galaxy S3

Post by vukojebina »

Hahaha brazzo king, kong, šah, mat :D

Btw, ja kako sam na nexusu stavio da mi osvjetljenje bude na automatsko, baterija mi produzila vijek bar za 25%, sto mi je dovoljno za 1 dan, ma kolko ga cacko i handrio...i zadovoljan sam ovako..dok mi je bilo na najjace osvjetljenje, nije moglo dsn citav sastavit...al bas puno ga drkam :p
Chuckie

#736 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

brazzo19 wrote:Nesto vas gledam i jedna mi stvar nije jasna , kupis telefon das za njega milju maraka ko ja sto sam dao u vakat prosle godine i onda ga stavis na sto i samo gledas u njega i navijas da baterija sto duze traje ... pa brate dragi ako sam vec izvalio toliku lovu hocu da ga izmuzem maximalno a ne da ga gledam , pa hebote ja kad se natovarim te na wi fi te sa mladom pozivi i poruke onda gamelof hd igre google play market onda šaha online preko moba onda angry birdsa pa onda pes2012 pa onda football manager 2012 muzika tune in radio i ostalo pa baraba ga svuce sa 100% na 20 % za 2 sata sva sreca pa mu je punjac mal i pratkican pa ga mozes u dzep stavir da ne smeta , ljudi dragi ovo nisu mobiteli ovo su faking kompjuteri i sto da ga stedim , sto bi rekla Jana trosi me ove noci :D samo jaši sve su naši koferaši cuj izvalio milju maraka i da gledam kako se prazni baterija u stendbaju a neš kolega ja kad ga zajašem nemoze ni 2 sata izdrzat da ne izbaci battery low , vi nesto stavljate slike i prepirete se mozel izdrzat dan dva ili cetri , vi ste ludi nane mi istetovirane :D
Svaka ti dala. :D
Madrid

#737 Re: Samsung galaxy S3

Post by Madrid »

Tako i ja svog handrim, malo 3g, malo asphalt 7 i ode baterija kao da je nije ni bilo, pa mi nejasno kako neki izdrze i 2 dana, kamoli vise :D
Jedino sto sam smanjio osvjetljenje, jer stvarno smanjuje potrosnju, a sad da ja gledam mobitel... ma rađe ga bacit :lol:
Cracked

#738 Re: Samsung galaxy S3

Post by Cracked »

u pravu je covjek. Sta placate 1000km da buljite u njega i govorite meni je telefon samo za telefoniranje i 2-3 poruke. Eto ti 3310 pa telefoniraj. Ili jos bolje zadnja generacija nokije sa crno-bijelim ekranom. moze 2-4 sedmice bez punjenja.

Bolje onda kupi iphone novi za nekih 2000km. BAcis 2000km upalis ga kad ono ni pravi interface nema nego samo listu aplikacija. Da slucajno ne bude komplikovano za prosjecnog iphone kupca
Revolucionar ★

#739 Re: Samsung galaxy S3

Post by Revolucionar ★ »

Pobili se jabucari u fabrici, poslali Jao Ce Minga da kupi pive i jebiga coek pratio apple maps i nije se vise ni vratio
The BEN10

#740 Re: Samsung galaxy S3

Post by The BEN10 »

Revolucionar ★ wrote:Pobili se jabucari u fabrici, poslali Jao Ce Minga da kupi pive i jebiga coek pratio apple maps i nije se vise ni vratio
:lol:
BoliMeGlOva

#741 Re: Samsung galaxy S3

Post by BoliMeGlOva »

Znate sta mene zanima zanima me ako se odfikari ova sim kartica posto cijela ne moze stati da li ista u slucaju prelaska na drugi mobitel moze da radi tako osakacena?
zateznistub

#742 Re: Samsung galaxy S3

Post by zateznistub »

BoliMeGlOva wrote:Znate sta mene zanima zanima me ako se odfikari ova sim kartica posto cijela ne moze stati da li ista u slucaju prelaska na drugi mobitel moze da radi tako osakacena?
Ako se uradi kako treba (klijestima) moze.
samoTEgledam

#743 Re: Samsung galaxy S3

Post by samoTEgledam »

dupli
Antaes

#744 Re: Samsung galaxy S3

Post by Antaes »

mostarurscu wrote:a sta vam je ustvari tajJelly Bean?
To ti je novi update android verzije , odi na settings pa about device i vidjeces koja ti je verzija androida :D
Fauja Singh

#745 Re: Samsung galaxy S3

Post by Fauja Singh »

Izasao oficialni Jelly Bean za S3
http://www.sammobile.com/2012/09/24/sam ... an-update/

http://www.youtube.com/watch?v=Q9-4Ptdg ... ata_player

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Antaes

#746 Re: Samsung galaxy S3

Post by Antaes »

stroga normala wrote:Izasao oficialni Jelly Bean za S3
http://www.sammobile.com/2012/09/24/sam ... an-update/

http://www.youtube.com/watch?v=Q9-4Ptdg ... ata_player

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Kad dolazi kod nas Bhtelecom :D
EUROBIH

#747 Re: Samsung galaxy S3

Post by EUROBIH »

BoliMeGlOva wrote:Znate sta mene zanima zanima me ako se odfikari ova sim kartica posto cijela ne moze stati da li ista u slucaju prelaska na drugi mobitel moze da radi tako osakacena?
2 kom sim adaptera-6,00 KM
newphoenix

#748 Re: Samsung galaxy S3

Post by newphoenix »

i Google preko Motorola mobile zafrkava iPhone5

Image
Chuckie

#749 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

I kakve to veze ima sa temom?
newphoenix

#750 Re: Samsung galaxy S3

Post by newphoenix »

Chuckie wrote:I kakve to veze ima sa temom?
Motorola mobile vlasnik je Google, Google razvija Android, Android koristi SGS3 sto je ova tema, u svakom slucaju, to ima vise veze sa temom nego iphone.
Post Reply