Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
iPod

#601 Re: Samsung galaxy S3

Post by iPod »

Chuckie wrote:
sarajevomd wrote:
Licemjerno, nema sta :)
Licemjerno za neznalice. Svako ko je koristio iPhone zna da giga mega herci nista ne znace za iPhone, jer radi ugodnije i tecnije nego Androidi sa duplo jacim hardverom. U cemu je problem?
Recimo ja ni na 4-ci, a ni na 4S nikada nisam mogao pustiti 1080p .mkv file niti sa CineXPlayer-om, niti sa OPlayerom, njih dva sam kupio tako da su mi oni jedini dostupni. Koliko citam i vidim jedina mogucnost plajanja jeste preko Air Video, ali opet on mora da radi aktivno transkodiranje u neku nizu rezoluciju, dok recimo sa VLC-om koji je jos u BETA stage-u na Galaxy Note playam bez problema 1080p, konkretno Transformerse.

Tako da ne bih baš rekao da su brojke zanemarive u ovom slucaju, mozda nekome jesu, meni zaista nisu jer me to nervira da ne mogu da pustim 1080p fajl direktno bez nekih zavrzlama.
Last edited by iPod on 17/09/2012 17:39, edited 1 time in total.
zemomak

#602 Re: Samsung galaxy S3

Post by zemomak »

Antaes wrote:
Curve wrote:za ove sto su kupili S3 u telecomu, dodje li memory card uz aparat ?
Dobiješ fontel :D ,usb kabal i punjač ,slusalice bijele i garanciju ,SD kartice nemaaa :shock:
Cekaj malo, pa zar ona ne bude vec u mobu, i to ona od 16 gb, jer u mene pokazuje da imam slobodno jos ok 12 gb memorije telefona?

Tapatalk via iPhone 4s
Traktor`

#603 Re: Samsung galaxy S3

Post by Traktor` »

moze li mi neko MOLIM VAS reci na koji mail se vrse rezervacije za Galaxy S3 u telekomu?? u srijedu navecer se vracam u Sarajevo, pa bih u cetvrtak otisao po telefon, a kazu da se mora rezervisati, inace je nemoguce doci do njega...hajde neko neka bude ljubazan, pa odgovori na ovo pitanje...ili ovdje ili na pp :D svejedno :D
Revolucionar ★

#604 Re: Samsung galaxy S3

Post by Revolucionar ★ »

Traktor` wrote:moze li mi neko MOLIM VAS reci na koji mail se vrse rezervacije za Galaxy S3 u telekomu?? u srijedu navecer se vracam u Sarajevo, pa bih u cetvrtak otisao po telefon, a kazu da se mora rezervisati, inace je nemoguce doci do njega...hajde neko neka bude ljubazan, pa odgovori na ovo pitanje...ili ovdje ili na pp :D svejedno :D
Startujes trebu u officeu, castis je kafom i ona osigura s3 za svoje čedo :lol:
nermin.padez

#605 Re: Samsung galaxy S3

Post by nermin.padez »

Chuckie wrote: Licemjerno za neznalice. Svako ko je koristio iPhone zna da giga mega herci nista ne znace za iPhone, jer radi ugodnije i tecnije nego Androidi sa duplo jacim hardverom. U cemu je problem?

Kako nece raditi tecnije kad je zasticen kao bijeli međed i nema nista sem nekih par jednostavnih operacija. I ne treba mu bolji Hardware kad i nema multitaskinga i jos masu toga nema sta da ga koci. Ako radi malo tecnije (mada ne radi, jer su ICS i JB odlicni a nisi ih probao) ne znaci da je bolji i funkcionalniji , Po meni je Android bolji cak i pri rijedjim FC-ovima, mada ih rijetko kad ima sad (i prije ih nisam imao cesto). :) :-D

PO meni neko ko se razumije u tehniku i ima nekih dodirnih tacaka nece izabrati iP :-) Android je nesto i vise od telefona, zato je i popularniji :)

EDIT: SGS4 već u martu 2013. godine?

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=643762
Last edited by nermin.padez on 17/09/2012 18:57, edited 3 times in total.
Curve

#606 Re: Samsung galaxy S3

Post by Curve »

Traktor` wrote:moze li mi neko MOLIM VAS reci na koji mail se vrse rezervacije za Galaxy S3 u telekomu?? u srijedu navecer se vracam u Sarajevo, pa bih u cetvrtak otisao po telefon, a kazu da se mora rezervisati, inace je nemoguce doci do njega...hajde neko neka bude ljubazan, pa odgovori na ovo pitanje...ili ovdje ili na pp :D svejedno :D
na [email protected]
posalji ime prezime, adresu i kontakt telefon, nazovu te cim dobiju aparat..
trenutno ima modela, dobili su u petak ih, po provjeri na salterima prvo

fkt bi molio ovo prepucavanje da zavrsi vise, covjek ne moze pitat nista konkretno za model od vasih postova sa prepucavanjima
Edinho2011

#607 Re: Samsung galaxy S3

Post by Edinho2011 »

iChuckie wrote:
sarajevomd wrote:
Licemjerno, nema sta :)
Licemjerno za neznalice. Svako ko je koristio iPhone zna da giga mega herci nista ne znace za iPhone, jer radi ugodnije i tecnije nego Androidi sa duplo jacim hardverom. U cemu je problem?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mostarurscu

#608 Re: Samsung galaxy S3

Post by mostarurscu »

bio danas u telecomu , rezervisao s3 ..uzeo bi odmah ali treba nekakve papirologije prikupiti ujutro, prvi dojam mi je da premoćno izgleda i iznenađujuće lagan...
Curve

#609 Re: Samsung galaxy S3

Post by Curve »

mostarurscu wrote:bio danas u telecomu , rezervisao s3 ..uzeo bi odmah ali treba nekakve papirologije prikupiti ujutro, prvi dojam mi je da premoćno izgleda i iznenađujuće lagan...
kakva papirologija.. :roll: :roll:
dodjes sa licnom kartom, potpises ugovor i to je to
mostarurscu

#610 Re: Samsung galaxy S3

Post by mostarurscu »

Curve wrote:
mostarurscu wrote:bio danas u telecomu , rezervisao s3 ..uzeo bi odmah ali treba nekakve papirologije prikupiti ujutro, prvi dojam mi je da premoćno izgleda i iznenađujuće lagan...

možda ako plaćaš u kešu odmah sve može tako, ja kontam uz onu pretplatu od 30 KM na 12 mjeseci i onda treba potvrda od firme da si zaposlen, kopija M2 obrasca sa PIO/MIO i jos nekakvih gluposti..
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#611 Re: Samsung galaxy S3

Post by Bobi »

Visegodisnji pretplatnici bilo kojeg M paketa....samo licna karta potrebna, hemijska olovka za potpis i par minuta cekanja na salteru :D.
Curve

#612 Re: Samsung galaxy S3

Post by Curve »

Bobi wrote:Visegodisnji pretplatnici bilo kojeg M paketa....samo licna karta potrebna, hemijska olovka za potpis i par minuta cekanja na salteru :D.
upravo..zapravo potrebno je biti min. 3 mjeseca pretplatnik pa da mozes sa licnom odma dici.. danas uzeo S3 sa paketom 30, dosao u telecom centar.. stao u red (6 nas bilo, koda se dzabe dijeli) cim sam dosao na red, dao licnu, potpisao ugovor, ajd zivjeli i bjez..
zateznistub

#613 Re: Samsung galaxy S3

Post by zateznistub »

Moj ti je prijedlog da skoknes do prodajnog mjesta na Ilidži i da uadis rezervaciju. Mnogo j jednostavnije a i sigurnije.
zateznistub

#614 Re: Samsung galaxy S3

Post by zateznistub »

Antaes wrote:
Curve wrote:za ove sto su kupili S3 u telecomu, dodje li memory card uz aparat ?
Dobiješ fontel :D ,usb kabal i punjač ,slusalice bijele i garanciju ,SD kartice nemaaa :shock:
To j jedna dugogodisnja "tradicija" Samsung-a da isporujuje aparate bez dodatne memorije (kartice). Zasto je to tako, zaista ne znam, ali cinjenica je da u aparatu ima dovoljno memorije 16GB. Mislim da je to sasvim dovoljno.
Ja imam n900 sa 32 GB i mogu ti reci da je i previse.
brazzo19

#615 Re: Samsung galaxy S3

Post by brazzo19 »

Da hoce ovaj s4 sto prije izaci , taman bi onda cijena s3 spala sa 950 na nekih 600 KM tako da bi bio mjera za kupit , a ovako mrka kapa .

Ovo je isto ko onaj vic kad sin pita babu : Babo , babo kad cemo kupit golf 4 ?? Babo : Kad izadje golf 8 sine :D

Tako isto i ja kad ovaj spadne za jos koju stoju uzet ga a ne ko neki krivo im sto nemaju pa pisu ovdje nevalja , velik nemogu nosit u dzepu i tako to , reci iskreno beton je al nemam para da ga kupim i to je to , budi iskren mozda ti se javi neka usamljena bogata dusa i ponudi da ti pokloni jedan s3 nov zapakovan u kutiji , nikad se nezna , iskrenost se uvijek isplati :D :D :D
fatality

#616 Re: AW: Samsung galaxy S3

Post by fatality »

mostarurscu wrote:
Curve wrote:

možda ako plaćaš u kešu odmah sve može tako, ja kontam uz onu pretplatu od 30 KM na 12 mjeseci i onda treba potvrda od firme da si zaposlen, kopija M2 obrasca sa PIO/MIO i jos nekakvih gluposti..
hahahaha jao tuge, k'o da stan kupujes a ne mobitel :grin:

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
Antaes

#617 Re: Samsung galaxy S3

Post by Antaes »

brazzo19 wrote:Da hoce ovaj s4 sto prije izaci , taman bi onda cijena s3 spala sa 950 na nekih 600 KM tako da bi bio mjera za kupit , a ovako mrka kapa .

Ovo je isto ko onaj vic kad sin pita babu : Babo , babo kad cemo kupit golf 4 ?? Babo : Kad izadje golf 8 sine :D

Tako isto i ja kad ovaj spadne za jos koju stoju uzet ga a ne ko neki krivo im sto nemaju pa pisu ovdje nevalja , velik nemogu nosit u dzepu i tako to , reci iskreno beton je al nemam para da ga kupim i to je to , budi iskren mozda ti se javi neka usamljena bogata dusa i ponudi da ti pokloni jedan s3 nov zapakovan u kutiji , nikad se nezna , iskrenost se uvijek isplati :D :D :D

Svaka čast na postu :D
samoTEgledam

#618 Re: Samsung galaxy S3

Post by samoTEgledam »

com.android.phone? Belaj! Zna neko nešto?
mrtva kokoš

#619 Re: Samsung galaxy S3

Post by mrtva kokoš »

samoTEgledam wrote:com.android.phone? Belaj! Zna neko nešto?

daj malo vise info, je l` to onaj problem sa updateom ?!
Frtalj_Duše

#620 Re: Samsung galaxy S3

Post by Frtalj_Duše »

brazzo19 wrote:Da hoce ovaj s4 sto prije izaci , taman bi onda cijena s3 spala sa 950 na nekih 600 KM tako da bi bio mjera za kupit , a ovako mrka kapa .

Pa jašta je nego beton, u stvari više cigla, kad' mogu čovjeka ubit' s njim! Ali ni to me ne bi spriječilo da ga uzmem, ali naravno da imam kao što nemam! :mrgreen:
samoTEgledam

#621 Re: Samsung galaxy S3

Post by samoTEgledam »

šime.sparina wrote:
samoTEgledam wrote:com.android.phone? Belaj! Zna neko nešto?

daj malo vise info, je l` to onaj problem sa updateom ?!
Ne upisah sve, samo ovaj proces. Helem prilikom dolaznog poziva gornji dio display-a pozelenje i izbaci, čini mi se process com.android.phone stopped ili tako nešto i ponudio OK. Sad uredno radi, ali me kopka :-)
Samo sam 100% zapamtio da je u pitanju ovaj proces. Simuliram dolazne pozive, ali ne belajiše više.
mostarurscu

#622 Re: Samsung galaxy S3

Post by mostarurscu »

ljudi imam problem :D

evo kupio danas u telecomu S3 i sad posao da ubacim sim karticu i ne može pa ne može ..tj ..ne može ući onako kako stoji u uputama ..šira kartica od onog mjesta predviđenog za nju ...jel se mozda diže onaj limeni poklopac ? ne smijem barnuti kontam da ne sjebem nešto .. :D
bboobbyy

#623 Re: Samsung galaxy S3

Post by bboobbyy »

mostarurscu wrote:ljudi imam problem :D

evo kupio danas u telecomu S3 i sad posao da ubacim sim karticu i ne može pa ne može ..tj ..ne može ući onako kako stoji u uputama ..šira kartica od onog mjesta predviđenog za nju ...jel se mozda diže onaj limeni poklopac ? ne smijem barnuti kontam da ne sjebem nešto .. :D
zato sto ti treba micro sim kartica, odnesi karticu u univerzalno imaju oni aparatic pa nek ti skrate, inace je besplatno nece te nista kostat, a mozes i od telekoma traziti novu ali ces se nacekat

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
mostarurscu

#624 Re: Samsung galaxy S3

Post by mostarurscu »

bboobbyy wrote:
mostarurscu wrote:ljudi imam problem :D

zato sto ti treba micro sim kartica, odnesi karticu u univerzalno imaju oni aparatic pa nek ti skrate, inace je besplatno nece te nista kostat, a mozes i od telekoma traziti novu ali ces se nacekat

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
ovaj meni rece da i oni sjeku ..
bboobbyy

#625 Re: Samsung galaxy S3

Post by bboobbyy »

svejedno gdje ti je blize otidji :-D
Post Reply