Uzmi ih u ruku pa prosudi. Mani se internet prepucavanja.mostarurscu wrote:evo jos malo razmisljanja iphone 4s vs samsung galaxy s3
http://www.forum.hr/showthread.php?t=729247
Samsung galaxy S3
Moderator: Benq
-
Chuckie
#551 Re: Samsung galaxy S3
-
Chuckie
#552 Re: Samsung galaxy S3
Pa puni ga adapterom koji je došao sa telefonom, kaže da ni dan ne može proći uz prosječan usage.samoTEgledam wrote:Naravno ako nije samo provokacija, prenesi kolegi da s3 puni isključivo originalnim adapterom. Ili na usb nek obezbijedi 1+A struje.Chuckie wrote:
Ono S3 ima 790h standby-a? Mjesec dana? Moj kolega onda ima sjeban jer mu je standby manji od 24h. Uvijek se žali na bateriju.
- nermin.padez
#553 Re: Samsung galaxy S3
Sve ovo podsjeca na price koji je bolji AV. Nekome Avast, nekome Avira, nekome Kaspersky keva, nekome ESET,nekome ni jedan itd...
Chuckie, Boga pitrj pod kojim uslovima je to testirano. Vjerovatno bez icega u pozadini sto bi moglo mnogo uticati na bateriju i bez mreze (offline)!
Tako ti je to kod ovih smartphone-ova 2 dana plafon. Barem tuu su svi manje/vise isti
Chuckie, Boga pitrj pod kojim uslovima je to testirano. Vjerovatno bez icega u pozadini sto bi moglo mnogo uticati na bateriju i bez mreze (offline)!
Tako ti je to kod ovih smartphone-ova 2 dana plafon. Barem tuu su svi manje/vise isti
-
mostarurscu
#554 Re: Samsung galaxy S3
vec par dana nosam s4 ..dao mi tip da pogledam, nudi mi ga za 850 KM.. ne znam kakav je s3 al s ovim nisam odusevljen..
-
samoTEgledam
#555 Re: Samsung galaxy S3
Nešto je do kolege ili mu je neki belajli dopao se ruku.Chuckie wrote:Pa puni ga adapterom koji je došao sa telefonom, kaže da ni dan ne može proći uz prosječan usage.samoTEgledam wrote:Naravno ako nije samo provokacija, prenesi kolegi da s3 puni isključivo originalnim adapterom. Ili na usb nek obezbijedi 1+A struje.Chuckie wrote:
Ono S3 ima 790h standby-a? Mjesec dana? Moj kolega onda ima sjeban jer mu je standby manji od 24h. Uvijek se žali na bateriju.
Wifi intenzivno korištenje (testirao) nepunih 4h trajalo i ostalo baterije 22%. Sa ovih 22% koristio telefon normalno naredna 2 dana (vikend) i bilo ukupno nekih 15-20 razgovora kraćih (30 sec-5min) i jedan duži od 15-ak min. U ponedjeljak ga ubacio na punjenje sa preostlih 7% baterije. Test slučajan, mislio da sam ponio adapter na put a nisam
- nermin.padez
#556 Re: Samsung galaxy S3
Ne proturaj price bratesamoTEgledam wrote: Nešto je do kolege ili mu je neki belajli dopao se ruku.
Wifi intenzivno korištenje (testirao) nepunih 4h trajalo i ostalo baterije 22%. Sa ovih 22% koristio telefon normalno naredna 2 dana (vikend) i bilo ukupno nekih 15-20 razgovora kraćih (30 sec-5min) i jedan duži od 15-ak min. U ponedjeljak ga ubacio na punjenje sa preostlih 7% baterije. Test slučajan, mislio da sam ponio adapter na put a nisam
Postai ScreenShot pa nas uvjeri u suprotno. Papir trpi sve ali ne i slika
-
samoTEgledam
#557 Re: Samsung galaxy S3
Zašto bih te ja uvjeravao?nermin.padez wrote:Ne proturaj price bratesamoTEgledam wrote: Nešto je do kolege ili mu je neki belajli dopao se ruku.
Wifi intenzivno korištenje (testirao) nepunih 4h trajalo i ostalo baterije 22%. Sa ovih 22% koristio telefon normalno naredna 2 dana (vikend) i bilo ukupno nekih 15-20 razgovora kraćih (30 sec-5min) i jedan duži od 15-ak min. U ponedjeljak ga ubacio na punjenje sa preostlih 7% baterije. Test slučajan, mislio da sam ponio adapter na put a nisamPusti ti to koriscenje, pogledaj Screen ON u "Battery", ako je vise od 4 sata ja ga pojedem i to se zove koriscenje telefona
![]()
Mogu ga ja drzati na standby i kazem drzala mi batt 3 dana!
Postai ScreenShot pa nas uvjeri u suprotno. Papir trpi sve ali ne i slika
Ja ti kažem kako jest, a ti se uvjeravaj i razuvjeravaj. Čuj da ti nešto dokazujem
Ovo samo tipkam iz razloga da kolegi od antisamsunga ukažem da mu je nešto ili do telefona ili nešto nije ok s punjačem. Nek mu antisamsungaš prenese da par puta isprazni bateriju do kraja, ali baš skroz da se sam ugasi. Najlakše će to uraditi sa upaljenim wifijem na slabijem signalu i surfanjem dok se tel sam ne ugasi. Nek ga ostavi preko noći da se puni. Ako mu ne pomogne onda nek ganja garanciju/servis.
Edit:
Da samo dodam, jedan od razloga prelaska sa 4s-a na sgs3 je mogućnost zamjene baterije. Čekam 2 originalne baterije da mi dođu, tako da sam sa 3 baterije rahat minimalno 10 dana ma gdje da odem.
Last edited by samoTEgledam on 16/09/2012 23:02, edited 1 time in total.
- awaken
#558 Re: Samsung galaxy S3
Vidi brato moj finimostarurscu wrote:vec par dana nosam s4 ..dao mi tip da pogledam, nudi mi ga za 850 KM.. ne znam kakav je s3 al s ovim nisam odusevljen..
S3...perverzija vjeruj mi, dođi vidi probaj...bićeš
Ma ustvari šta god...samo nemoj iPhone 5....u životu skuplji daljinski nisam vidio
-
Moljito
#559 Re: Samsung galaxy S3
Kupio sam S3 u Ljubljani za 1€ uz ugovor na dvije godine cijena paketa je 22€ . Koristim telefon nekih mjesec dana prezadovoljan sam . Telefon je brz bez bilo kakvih lagova i crash-ova. Osjeti se razlika u android verziji jer imam S2 takodje (koji je na prodaju ima jos godinu garancije kupljen u bhtelekomu). Posto sam danas stigao u Sa zanima me kako ste vi rjesili problem sa sim micro karticom ? Jel mogu u nasem telekomu uzet micro sim ili ?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
samoTEgledam
#560 Re: Samsung galaxy S3
Da, odnosno imaju ona kliješta/sjekač i samo skrate standardnu karticu.Moljito wrote:Kupio sam S3 u Ljubljani za 1€ uz ugovor na dvije godine cijena paketa je 22€ . Koristim telefon nekih mjesec dana prezadovoljan sam . Telefon je brz bez bilo kakvih lagova i crash-ova. Osjeti se razlika u android verziji jer imam S2 takodje (koji je na prodaju ima jos godinu garancije kupljen u bhtelekomu). Posto sam danas stigao u Sa zanima me kako ste vi rjesili problem sa sim micro karticom ? Jel mogu u nasem telekomu uzet micro sim ili ?
-
robert treniro
#561 Re: Samsung galaxy S3
sto bi se reklo, osunete je.
Last edited by robert treniro on 16/09/2012 23:39, edited 1 time in total.
- LONGMAN
#562 Re: Samsung galaxy S3
Moljito wrote:Kupio sam S3 u Ljubljani za 1€ uz ugovor na dvije godine cijena paketa je 22€ . Koristim telefon nekih mjesec dana prezadovoljan sam . Telefon je brz bez bilo kakvih lagova i crash-ova. Osjeti se razlika u android verziji jer imam S2 takodje (koji je na prodaju ima jos godinu garancije kupljen u bhtelekomu). Posto sam danas stigao u Sa zanima me kako ste vi rjesili problem sa sim micro karticom ? Jel mogu u nasem telekomu uzet micro sim ili ?
Pa sam je sebi napravi. Makazice i brzinski uradis.
-
sarajevomd
#563 Re: Samsung galaxy S3
Mislis skalper ?
S njim rezu kartice 
Dalje, ako si ti vec iznjeo cinjencie da si korsitio citav vikend (prije toga 4h net) pa brate onda i dokazi sta tvrdis, a ne da bude vjerujte mi na rijec, sto bih lagao ? Daj da vidimo sta onda nije u redu sa nasim telefonima, jer nema sanse da bi uz takvo koristenje izdrzao 2 dana baterije.
Dalje, ako si ti vec iznjeo cinjencie da si korsitio citav vikend (prije toga 4h net) pa brate onda i dokazi sta tvrdis, a ne da bude vjerujte mi na rijec, sto bih lagao ? Daj da vidimo sta onda nije u redu sa nasim telefonima, jer nema sanse da bi uz takvo koristenje izdrzao 2 dana baterije.
-
Chuckie
#564 Re: Samsung galaxy S3
U BHtelecomu na bilo kojem salteru ti je srede za 2 min, imaju onaj sjekac, da se ne patis makazama. Besplatno.
-
sarajevomd
#565 Re: Samsung galaxy S3
Opet vi sjekac, svojim ocima na Malti gledao kako rezu SKALPEROM OBICNIM!
-
brazzo19
#566 Re: Samsung galaxy S3
Sjekač ili u raji poznatiji kao Sekač

-
Chuckie
#567 Re: Samsung galaxy S3
Onda su zaostali. Ja sam u dvije poslovnice radio karticu i imali su onaj fazon ala hefterica, klapi jednom i ispadne mala kartica.sarajevomd wrote:Opet vi sjekac, svojim ocima na Malti gledao kako rezu SKALPEROM OBICNIM!
- Qler
#568 Re: Samsung galaxy S3
sarajevomd wrote:Opet vi sjekac, svojim ocima na Malti gledao kako rezu SKALPEROM OBICNIM!
Meni su prije 2 mjeseca na malti onim sjekacem skratili karticu za 808PV... eto, iz prve ruke..
-
samoTEgledam
#569 Re: Samsung galaxy S3
Kupi sebi s3 pa sam testirajsarajevomd wrote:Mislis skalper ?S njim rezu kartice
Manite me, ne ulazim u rasprave koje je jaje ljepše.
- nermin.padez
#570 Re: Samsung galaxy S3
NIje valjda da na iP ne mozes zamjeniti baterijusamoTEgledam wrote: Da samo dodam, jedan od razloga prelaska sa 4s-a na sgs3 je mogućnost zamjene baterije. Čekam 2 originalne baterije da mi dođu, tako da sam sa 3 baterije rahat minimalno 10 dana ma gdje da odem.
-
Chuckie
#571 Re: Samsung galaxy S3
Na cetvorci se baterija mijenja veoma lako. Na 3Gsu je drugacije.
- nermin.padez
#572 Re: Samsung galaxy S3
Bože učuvaj! Ne možeš ko čovjek skinuti bateriju bez dodatnog šarafanja, nije ovo lako kao što sam mislio
Šta si ti vidio dobro kod njih ja pojma nemam. Ovo me još više odvratilo....
Last edited by nermin.padez on 17/09/2012 00:57, edited 2 times in total.
-
samoTEgledam
#573 Re: Samsung galaxy S3
Koliko ti treba vremena i šafcigera da je zamjeniš + rizik od čestog mijenjanja da shebeš navoje i onaj hepek-konektorčić?
Kod sgs3 skineš poklopac, izvadiš bateriju, ubaciš novu, zatvoriš i sretan narednih 3-5 dana.
Pričam o zamjeni baterije na putu, bez nosanja adaptera. Poneseš 1-2 rezervne i ideš na Mount everest
Edit: Doduše, dame kod zamjene trebaju paziti da ne slome nokat pri skidanju poklopca
Kod sgs3 skineš poklopac, izvadiš bateriju, ubaciš novu, zatvoriš i sretan narednih 3-5 dana.
Pričam o zamjeni baterije na putu, bez nosanja adaptera. Poneseš 1-2 rezervne i ideš na Mount everest
Edit: Doduše, dame kod zamjene trebaju paziti da ne slome nokat pri skidanju poklopca
-
Chuckie
#574 Re: Samsung galaxy S3
Ja ne poznajem covjeka koji mijenja bateriju u telefonu prije isteka radnog vijeka, te price o nosanju šteke baterija na put su za malu djecu.
- nermin.padez
#575 Re: Samsung galaxy S3
Ako ti ne poznajes, ne mora znaciti da ih nema. Na kraju krajeva i da nema, bezveze je ovakav sistem napravitiChuckie wrote:Ja ne poznajem covjeka koji mijenja bateriju u telefonu prije isteka radnog vijeka, te price o nosanju šteke baterija na put su za malu djecu.
Sve zivo komplikuju, kako bi korisnici sto vise bili vezani za iste, jer prosjecan Apple korisnik sigurno nece sam u poduhvat. Da nosis u servis da zamjenis bateriju i da ti se naplate ruke
Last edited by nermin.padez on 17/09/2012 01:15, edited 2 times in total.