Za ovo pod 3. postoji način da se malo popravi situacija: duplim pritiskom na Home tipku otvorit će ti se S Voice, pa u toj aplikaciji odeš u Settings i isključiš opciju da se S Voice pokreće duplim pritiskom na Home tipku. To bi trebalo ubrzati aktivaciju display-a pritiskom na Home tipku, jer kada je ova opcija u S Voice uključena svaki put kada pritisneš Home tipku telefon čeka određeno vrijeme na eventualni drugi pritisak ove tipke, a time i aktivaciju S Voice aplikacije. Ukoliko ne uslijedi drugi pritisak Home-a onda se uključi ekran. Zbog ovoga se pojavljuje to kašnjenje od cca 2 sekunde kod aktiviranja display-a i isključenjem navedene opcije u postavkama S Voice-a to bi se trebalo malo popraviti.Sarayman wrote:Moj S3 je kupljen u Univerzalno u oktobru 2012. i imao sam mali problemčić sa punjenjem baterije unutar garantnog roka i otklonili su kvar brzo i jednostavno zamjenom mini USB porta na telefonu.
Također, da se pridružim utiscima i potvrdim sljedeće:
1. Sporo otvara imenik
2. Spor pristup galeriji i jedva podnošljiva brzina rada unutar galerije
3. U Sleep modu, nakon pritiska Home tastera treba mu najmanje 2 sekunde da se ekran aktivira, što je poprilična gnjavaža kada želim vidjeti koliko je sati (a pogledam dnevno barem 10 puta).
P.S. Oficijelni je Android 4.3 (i to zadnja verzija Kernela iz 16. januara)
Samsung galaxy S3
Moderator: Benq
- MeanMachine
#2526 Re: Samsung galaxy S3
- MeanMachine
#2527 Re: Samsung galaxy S3
Ne znam jesi li već riješio ovaj problem ali ako nisi onda probaj ovo: instaliraj (ako već nisi) Samsung Kies na PC. Nakon toga negdje zapiši serijski broj svog telefona (možeš ga naći na podacima ispod baterije), pa ga onda priključi na PC preko USB-a i otvori Kies. U Kies-u idi na tools i odabeti opciju "Firmware upgrade and initialisation". Otovrit će ti se jedan prozor u kojem ćeš upisati tačan model svog telefona (koliko vidim iz tvog posta to je GT-I9300). Kada to završiš Kies će ti tražiti da upišeš serijski broj telefona, a poslije toga samo slijedi upute i pusti da se završi firmware upgrade (Kies bi na kraju trebao sam da povuče posljednju official verziju Androida za tvoj telefon i završi instalaciju). Nadam se da će ovaj postupak biti od pomoćiGiovanni wrote:pozdrav. pojavio mi se problem sa telefonom , kada sam krenuo da ga nadogradim na 4.3 JB , downloadao sam firmware i krenula je instalacija. eh sad kad se skinulo i instaliralo , nije mogao da se upali , tj dodje do onog dijela kad se pojavi SAMSUNG GT I9300 i tu se zaledi i ne moze se upaliti. pokusao sam par puta i opet nije moglo , onda sam stavio na punjenje. punio se neko vrijeme, i kad sam opet probao upaliti, opet isto sve, zaledi kada se pojavi logo samsunga. zna li neko u cemu je problem i do cega bi moglo biti. telefon je kupljen u Univerzalno radnji.
hvala unaprijed![]()
- Maharadza
#2528 Re: Samsung galaxy S3
U tome je i problem: stock touchwiz je njesra teško koje ne može valjati.Qler wrote:Ma KitKat je zahtjevan HWobjasnjenje im je samo takvo
sad izlaze slabiji telefoni sa kitkat-om, ali touchwiz je smece... i jebo to rootanje, daj stock da valja..
Eno buraz na note3 pa kaže nekada (mada rijetko) primjeti 'lag' u radu...WTF
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Sarayman
#2529 Re: Samsung galaxy S3
Ucinjeno prije par sati i pomislih da si bio u pravu, medjutim evo sada vidim da ipak nema nikakvog efekta.MeanMachine wrote:Za ovo pod 3. postoji način da se malo popravi situacija: duplim pritiskom na Home tipku otvorit će ti se S Voice, pa u toj aplikaciji odeš u Settings i isključiš opciju da se S Voice pokreće duplim pritiskom na Home tipku. To bi trebalo ubrzati aktivaciju display-a pritiskom na Home tipku, jer kada je ova opcija u S Voice uključena svaki put kada pritisneš Home tipku telefon čeka određeno vrijeme na eventualni drugi pritisak ove tipke, a time i aktivaciju S Voice aplikacije. Ukoliko ne uslijedi drugi pritisak Home-a onda se uključi ekran. Zbog ovoga se pojavljuje to kašnjenje od cca 2 sekunde kod aktiviranja display-a i isključenjem navedene opcije u postavkama S Voice-a to bi se trebalo malo popraviti.Sarayman wrote:Moj S3 je kupljen u Univerzalno u oktobru 2012. i imao sam mali problemčić sa punjenjem baterije unutar garantnog roka i otklonili su kvar brzo i jednostavno zamjenom mini USB porta na telefonu.
1. Sporo otvara imenik
3. U Sleep modu, nakon pritiska Home tastera treba mu najmanje 2 sekunde da se ekran aktivira, što je poprilična gnjavaža kada želim vidjeti koliko je sati (a pogledam dnevno barem 10 puta).
- MeanMachine
#2530 Re: Samsung galaxy S3
Šteta, meni je na starom telefonu pomoglo i znatno ubrzalo wake up. Ako si nedavno flashao Android 4.3 onda pričekaj par dana jer svakom novom firmware-u treba malo vremena da se "slegne" (to je bitno i za potrošnju baterije, ali i za brzinu rada telefona općenito). Nadam se da će vremenom ipak biti bolja situacija sa tom brzinom aktivacije.Sarayman wrote:Ucinjeno prije par sati i pomislih da si bio u pravu, medjutim evo sada vidim da ipak nema nikakvog efekta.MeanMachine wrote:Za ovo pod 3. postoji način da se malo popravi situacija: duplim pritiskom na Home tipku otvorit će ti se S Voice, pa u toj aplikaciji odeš u Settings i isključiš opciju da se S Voice pokreće duplim pritiskom na Home tipku. To bi trebalo ubrzati aktivaciju display-a pritiskom na Home tipku, jer kada je ova opcija u S Voice uključena svaki put kada pritisneš Home tipku telefon čeka određeno vrijeme na eventualni drugi pritisak ove tipke, a time i aktivaciju S Voice aplikacije. Ukoliko ne uslijedi drugi pritisak Home-a onda se uključi ekran. Zbog ovoga se pojavljuje to kašnjenje od cca 2 sekunde kod aktiviranja display-a i isključenjem navedene opcije u postavkama S Voice-a to bi se trebalo malo popraviti.Sarayman wrote:Moj S3 je kupljen u Univerzalno u oktobru 2012. i imao sam mali problemčić sa punjenjem baterije unutar garantnog roka i otklonili su kvar brzo i jednostavno zamjenom mini USB porta na telefonu.
1. Sporo otvara imenik
Jedna kratka preporuka u vezi galerije:stock galerija zna biti spora, ali meni je jedna alternativa pravo dobro valjala-app se zove QuickPic (ako se tako piše) i riječ je o odličnoj zamjeni za stock galeriju. Prvo pokretanje možda malo trza dok ne učita sve podatke (posebno ako imaš puno slika, videa,...) ali nakon toga bi trebala raditi bez problema.
Tiki Taka Tapatalk
-
player_
#2531 Re: Samsung galaxy S3
Kome smeta sporiji wake up na 4.3 na galaxy s3 mozete probati iskljucivanjem lockscreen unlock style znaci stavite na none, onda jedan restart telefona pa probajte jeli ista bolje...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- P.Starck
#2532 Re: Samsung galaxy S3
Koji je posljednji firmware BHT-a za S3? Kod mene i sad stoji MK6, kernel od 28.Nov.! Vidio sam da ima i nešto novije ali mi OTA ne da update (mijenjan uređaj
) a Kies kaže da imam posljednju verziju. Sammobile isti kao Kies?
- skafiskafsnjak
#2534 Re: Samsung galaxy S3
U mene je mk6
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
kakaljin
#2535 Re: Samsung galaxy S3
kakav je ovo novi update za s3 velicine oko 450 MB
a ima i neki za S4 velicine oko 390 MB
oba telefona su kupljena u BHtelecomu, da li da izvrsim update ili ne?
- Šveđanin
#2536 Re: Samsung galaxy S3
Jel update dolazi po mrežama, jel za to vezan na androidu? Imam jedan S3 pri ruci, trenutno je 4.3 verzija.. nije valjda i posljednja?
Išao na provjeru.. ne nudi ništa.
Išao na provjeru.. ne nudi ništa.
- P.Starck
#2537 Re: Samsung galaxy S3
nemoj hoce da te zahebukakaljin wrote:kakav je ovo novi update za s3 velicine oko 450 MB
nego malo je cudno neko "vidi" novi update neko ne vidi, mene interesuje koji je? kod mene je jos uvijek onaj iz prosle godine mk6, odnosno iz januara u bht-u
-
kakaljin
#2538 Re: Samsung galaxy S3
na S3 je 4.3P.Starck wrote:nemoj hoce da te zahebukakaljin wrote:kakav je ovo novi update za s3 velicine oko 450 MB
nego malo je cudno neko "vidi" novi update neko ne vidi, mene interesuje koji je? kod mene je jos uvijek onaj iz prosle godine mk6, odnosno iz januara u bht-u
dok na S4 je 4.4
I izvrsio sam update, trenutno ne primjecujem neku vecu razliku sem sto su malo brzi pri otvaranju aplikacija.
- Danguba
#2539 Re: Samsung galaxy S3
Kakav je S5???
Da li da ga raspakivam ili vratim poklonodavcu.
Trenutno koristim IPhone 5.
Da li da ga raspakivam ili vratim poklonodavcu.
-
EUROBIH
#2540 Re: Samsung galaxy S3
oćeš prijedlog?Danguba wrote:Kakav je S5???
Da li da ga raspakivam ili vratim poklonodavcu.Trenutno koristim IPhone 5.
vrati ga i traži da ti daju to u gotovini
i vuk sit i (n)ovce na broju
- Danguba
#2541 Re: Samsung galaxy S3
nisi pogrijesio. treba mi ruksak da ga nosim.EUROBIH wrote:
oćeš prijedlog?
vrati ga i traži da ti daju to u gotovini![]()
,a jedan procenat odvoji kao pomoć i pošalji onom liku što je dobio nogu u samsungu za dizajnesko (ne)djelo
![]()
![]()
i vuk sit i (n)ovce na broju
- Curve
#2542 Re: Samsung galaxy S3
S3 iz cista mira se ugasio, sve ok radilo, ostavio ga na stolu, kasnije dosao ugasen, nece da se upali ?
-
EUROBIH
#2543 Re: Samsung galaxy S3
ako ti se ne javlja na usb-boot je riknuo ( serija 3/ 2013)Curve wrote:S3 iz cista mira se ugasio, sve ok radilo, ostavio ga na stolu, kasnije dosao ugasen, nece da se upali ?
ako ima znakove preko usb kabla-opleti preko odina.....
-
Kuwoally
#2544 Re: Samsung galaxy S3
I izvrsio sam update, trenutno ne primjecujem neku vecu razliku sem sto su malo brzi pri otvaranju aplikacija.
http://www.samsung-messages-backup.com/ ... puter.html
http://www.coolmuster.com/android/recov ... msung.html
http://www.samsung-messages-backup.com/ ... puter.html
http://www.coolmuster.com/android/recov ... msung.html
- Curve
#2545 Re: Samsung galaxy S3
citam na forumima da se ovo desava jos mnogima da iz cista mira ugasi seEUROBIH wrote:ako ti se ne javlja na usb-boot je riknuo ( serija 3/ 2013)Curve wrote:S3 iz cista mira se ugasio, sve ok radilo, ostavio ga na stolu, kasnije dosao ugasen, nece da se upali ?
ako ima znakove preko usb kabla-opleti preko odina.....
mob je kupljen 2012, sestra ga koristi tako da sumnjam da je radila update na visesudden death je nešto što se dešavalo sa velikim brojem trojki od 16gb ali tek nakon prvog update-a na JellyBean 4.1.2...to je već u narednoj verziji Android-a. sredjeno, makar su tako iz Samsung-a rekli
po ovome crkne ploca (ako sam skontao) ?? koliko je popravak?
-
Nermin_BH
#2546 Re: Samsung galaxy S3
Probaj izvaditi bateriju pa vratiti i onda probaj upaliti.
-
mad_world
#2547 Re: Samsung galaxy S3
Pozdrav formuasima
.Kupio sam S3 prije 10 mjeseci i prije neki dan odlucih da stavim custum rom (Cayogenmod 10.2).I stvarno telefon se preporodio, nejerovatno je koliko brze radi nego na stock rom u.Al primjetio sam da je kamera nesto losija nego na touchwiz pogotovo video koji snima 25 fps. Postoji li neka dobra aplikacija za kameru da je bar priblizno dobra kao na stock romu?
-
kakaljin
#2548 Re: Samsung galaxy S3
Interesuje me posto hocu da prodam Samsung S3 kako da najlakse sve podatke izbrisem da ne ostane nista od mojih podataka u telefonu. Jeli trebam uraditi ono vratiti na tvornicke postavke ili sta?
Hvala
Hvala
-
mirzet87sa
#2549 Re: Samsung galaxy S3
Hitno! 
Imam problem sa i747 s3 at&t usa trziste 4.0.4 verzija.
Naime problem je taj da se ne mogu konektovati na wifi, nikako.. Restartovao mob vise puta, vadio bateriju, cak sam radio i factory data reset ali problem je i dalje isti.

Probao uraditi update preko kies-a, izbacuje da ima medjutim nikad da se skine.. stoji preko 1h, ni da se pomakne instalacija. Ako ko moze pomoci, nek napise.. slobodno
I da, telefon je rootan
Naime problem je taj da se ne mogu konektovati na wifi, nikako.. Restartovao mob vise puta, vadio bateriju, cak sam radio i factory data reset ali problem je i dalje isti.

Probao uraditi update preko kies-a, izbacuje da ima medjutim nikad da se skine.. stoji preko 1h, ni da se pomakne instalacija. Ako ko moze pomoci, nek napise.. slobodno
I da, telefon je rootan
- Maharadza
#2550 Re: Samsung galaxy S3
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2758209mirzet87sa wrote:Hitno!
I da, telefon je rootan
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2634641
Probaj neki od ovih ROM-ova instalirati ako imaš već root!