jer mi onda trazi pristup mom imeniku, pozivima i hardveru a to ne zelim. OK je sto trazi pristup fizickoj lokaciji ali sta ce GPS mapama moj telefonski imenik ili spisak poziva?vivax wrote:Sta ce ti to.Imas aplikaciju na google play zoce se city maps 2go.Skines karte za svaki grad sto ti treba.Imas besplatno za 2-3 grada a mozes ih i kupiti koliko hoces.Za ovo tinne treba nikakva konekcija.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Samsung galaxy S3
Moderator: Benq
-
photomag
#1551 Re: Samsung galaxy S3
- vivax
#1552 Re: Samsung galaxy S3
Eto skinu tu aplikaciju .Nije losa.A i detaljna je.Nece ti traziti pristup nicemu osim lokacije...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- pinokio04
#1553 Re: Samsung galaxy S3
BravoMaharadza wrote:Ma dodaš ga u ignore listu (kao ja) i rahat si!vivax wrote:Ma brate zamaras se glupostima oca'm al eto ....pinokio04 wrote:evo mene i sa rezultatima antutu benchmark testa, znaci stvari stoje ovako :
samsung galaxy s3, oko 5 900 bodova ukupan skor, a HTC ONE X 6700 ukupan skor
s tim da je za nijansu u okviru antutu testa, s3 , pokazuje nesto jace rezultate u okviru grafike, oko 240 a one x oko 210, a ostalo 3 podtesta su na strani htc one x, ram, cpu, I/O..
znaci oba telefona su ugasena povwer save batery, dakle usteda baterije islkjucena na oba telefona,
znaci one x ga udara i na tom testu
pored quadrant testa i na antutu testu
prakticno od mene,
da li je to to moba ili nije, ili je to normala![]()
inace oba telefona rade na 4.1.1. androidu
ps: test ponavljan najmanje 10 tak puta u toku dana, svaki puta slabije rezuultete pokazuje s 3.
Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
-
IcedFlame
#1554 Re: Samsung galaxy S3
pinokio04 wrote:evo mene i sa rezultatima antutu benchmark testa, znaci stvari stoje ovako :
samsung galaxy s3, oko 5 900 bodova ukupan skor, a HTC ONE X 6700 ukupan skor
s tim da je za nijansu u okviru antutu testa, s3 , pokazuje nesto jace rezultate u okviru grafike, oko 240 a one x oko 210, a ostalo 3 podtesta su na strani htc one x, ram, cpu, I/O..
znaci oba telefona su ugasena povwer save batery, dakle usteda baterije islkjucena na oba telefona,
znaci one x ga udara i na tom testu
pored quadrant testa i na antutu testu
prakticno od mene,
da li je to to moba ili nije, ili je to normala![]()
inace oba telefona rade na 4.1.1. androidu
ps: test ponavljan najmanje 10 tak puta u toku dana, svaki puta slabije rezuultete pokazuje s 3.
Koja verzija Antutu benchmarka?
Takve rezultate imaju obicno kineske kopije SGS3
-
man.utd
#1555 Re: Samsung galaxy S3
Jest da je off topic al nema veze...jel neko narucivao tablete u BIH preko ebaya, amazona itd. Da li se isplati, mislim kad dode do granice nase i carinu jos naplate ?
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#1556 Re: Samsung galaxy S3
Jel iko imao problem da kod novog telefona (4.0.4) firmware update nece? Pise da je dostupan i skine ga (oko 70MB), reboota telefon, pojavi se onaj android i na 32% stane i resetuje se. Nakon toga pise firmware update failed, connect phone to Keis blabla...
- zemomak
#1557 Re: Samsung galaxy S3
Ja ga skinuo preko wifi-a (4.1.2) i nije bio bilo nikakvih problema, samo nije bio tezak 70 mb, vec nekih 360 mb...
TT via iPhone 5
TT via iPhone 5
-
hadzun
#1558 Re: Samsung galaxy S3
nakon upgrade-a na JB baterija se puni puno duze....ca 50% oko 2 sata
ima li iko slican problem?
-
kakaljin
#1559 Re: Samsung galaxy S3
meni se trosi baterija brze, zna na kraju dana da padne na 20%, a uvjek bude oko 40-50%hadzun wrote:nakon upgrade-a na JB baterija se puni puno duze....ca 50% oko 2 sata![]()
- No_Ke
#1560 Re: Samsung galaxy S3
hadzun wrote:nakon upgrade-a na JB baterija se puni puno duze....ca 50% oko 2 sata![]()
Probaj drugi punjac, meni se napuni 80% za sat vremena max.
- No_Ke
#1561 Re: Samsung galaxy S3
Odnedavno sam korisnik S3 (HTC One X sam do sada koristio) i jedna stvar me strasno nervira a to je bilo i prije na S Plus koji sam imao, a to je da se imenik tj. pozivi jako sporo ucitavaju. Pa nekad kad kliknem na onu ikonicu po 3 sekunde mu treba da otvori kontakte...Koliko sam mogao proguglati to je kod svakog S3 tako..Strasno iritirajuce, skinuo sam DilerEx pa ce valjda s novim updatom popraviti to mada cisto sumljam..
-
jahh
#1562 Re: Samsung galaxy S3
Custom rom, to je problem touchwiza.No_Ke wrote:Odnedavno sam korisnik S3 (HTC One X sam do sada koristio) i jedna stvar me strasno nervira a to je bilo i prije na S Plus koji sam imao, a to je da se imenik tj. pozivi jako sporo ucitavaju. Pa nekad kad kliknem na onu ikonicu po 3 sekunde mu treba da otvori kontakte...Koliko sam mogao proguglati to je kod svakog S3 tako..Strasno iritirajuce, skinuo sam DilerEx pa ce valjda s novim updatom popraviti to mada cisto sumljam..
- beco
#1563 Re: Samsung galaxy S3
Ja koristim CM 10.1 nightly i super je skoro sve pravo je stabilan i brzo otvara imenik odmah. samo ima stari problem a to je da nekad kamera crash je pogotovo u situacijama kad se koristi flash ili touch focus i onda jedina pomoć je restart. Imali ko savjet kako ovo da riješim?
-
Hasharijast
#1564 Re: Samsung galaxy S3
Updejtuj CM redovno i vremenom ce sve bugove ispravit
Sent from mobile device
Sent from mobile device
- No_Ke
#1565 Re: Samsung galaxy S3
Ima li neko savjet koje slusalice za S3 kupiti? Posto sam imao HOX sa beast audio dr dree slusalicama, na kojima je zvuk bio savrsen (nisam siguran ni da su orginalne bile) sad mi smjesno slusati muziku sa ovim standardnim sto dodju uz Samsung Galaxy S3..
-
eurocode2
#1566 Re: Samsung galaxy S3
kakaljin wrote:meni se trosi baterija brze, zna na kraju dana da padne na 20%, a uvjek bude oko 40-50%hadzun wrote:nakon upgrade-a na JB baterija se puni puno duze....ca 50% oko 2 sata![]()
imao sam isti problem pa sam rješio tako sto sam izvadio bateriju, i jos smanjio osvjetljenje na cca 25%, što je sasvim dovoljno. Sad drži čini mi se duže nego prije upgrade-a
Što se tiče dužine punjenja vjerovatno je do kabla
http://www.smartphonehrvatska.com/2012/ ... -punjenje/
-
ljiljanaljiljana
#1567 Re: Samsung galaxy S3
Molim vas dobila sam SAMSUNG S3 prije tri dana, a prije togas am korisitla NOKIU od kad znam za mobilne, poslednja je bila N97 MINI. Samsung, android i sve to ok, nije lose, ali mi fali jedna stvar iz NOKIINOG sistema, a to su profili, ondnosno mogucnost da u profilu napravis da ti taj profil zvoni za samo jednu grupu iz imenika, asvi ostali su su silent , i sve poruke na silent.
Pokusala sam da nadjem neku aplikaciju u storu, nema, pokusala sve moguce u telefonu nema to. POMOCCCCCC molim vas, da li znate za neku aplikaciju, ili neku caku u telofonu treba mi to jednostavno sam naviknuta...Treba mi mogucnost kad dodjem kuci i hocu da ugasim zvono telefona, za sve brojeve iz imemenika ili nepoznate, osiam za 3 broja, kojima se morma uvijek javiti, cak i ako spavam......HVALAAAAAA
Pokusala sam da nadjem neku aplikaciju u storu, nema, pokusala sve moguce u telefonu nema to. POMOCCCCCC molim vas, da li znate za neku aplikaciju, ili neku caku u telofonu treba mi to jednostavno sam naviknuta...Treba mi mogucnost kad dodjem kuci i hocu da ugasim zvono telefona, za sve brojeve iz imemenika ili nepoznate, osiam za 3 broja, kojima se morma uvijek javiti, cak i ako spavam......HVALAAAAAA
- Maharadza
#1568 Re: Samsung galaxy S3
https://play.google.com/store/apps/deta ... leswitcherljiljanaljiljana wrote:Molim vas dobila sam SAMSUNG S3 prije tri dana, a prije togas am korisitla NOKIU od kad znam za mobilne, poslednja je bila N97 MINI. Samsung, android i sve to ok, nije lose, ali mi fali jedna stvar iz NOKIINOG sistema, a to su profili, ondnosno mogucnost da u profilu napravis da ti taj profil zvoni za samo jednu grupu iz imenika, asvi ostali su su silent , i sve poruke na silent.
ili
https://play.google.com/store/apps/deta ... udiowidget
Našao isto za 3 sekunde na playstore-u.
Tapatalked
-
eurocode2
#1569 Re: Samsung galaxy S3
ljiljanaljiljana wrote:Molim vas dobila sam SAMSUNG S3 prije tri dana, a prije togas am korisitla NOKIU od kad znam za mobilne, poslednja je bila N97 MINI. Samsung, android i sve to ok, nije lose, ali mi fali jedna stvar iz NOKIINOG sistema, a to su profili, ondnosno mogucnost da u profilu napravis da ti taj profil zvoni za samo jednu grupu iz imenika, asvi ostali su su silent , i sve poruke na silent.
Na statusnoj traci mozes ukljuciti "nacin blokiranja" (blocking mode). Duzim pritiskanjem mozes podesiti sve postavke, od vremena i nacina blokiranja, brojeva....
-
ljiljanaljiljana
#1570 Re: Samsung galaxy S3
i sad pitanje sta je statusna traka ? jer ja bas ne znma, ako mislis na onon sto povucem odozgo preko glavnog displeja tamo ne vidim taj blocking mode
- Maharadza
#1571 Re: Samsung galaxy S3
Ama instaliraj bilo koji od ova 2 app-a što sam stavio gore linkove! EVO OPET:ljiljanaljiljana wrote:i sad pitanje sta je statusna traka ? jer ja bas ne znma, ako mislis na onon sto povucem odozgo preko glavnog displeja tamo ne vidim taj blocking mode
https://play.google.com/store/apps/deta ... leswitcher
ILI: Otvori playstore i ukucaj u search "audio profile" i prvi app instaliraj "Audio Profile Switcher"!
-
man.utd
#1572 Re: Samsung galaxy S3
Vjerovatno zato sto koristis ICS a ne Jelly Bean...al nije ni bitno, skini programcic neki..ljiljanaljiljana wrote:i sad pitanje sta je statusna traka ? jer ja bas ne znma, ako mislis na onon sto povucem odozgo preko glavnog displeja tamo ne vidim taj blocking mode
- Quaresma
#1573 Re: Samsung galaxy S3
meni je iPhone bolji, procesor je bolji samo na papiruSarayman wrote:Kao vjerni pristalica SGS serije, slazem se da iPhone ima kvalitetnije kuciste i stabilniji OS. Medjutim od 3 najbitnije stvati na mobitelu, a tu su ekran, procesor i OS, SGS vodi u dvije. Bolji mu je ekran, sposobniji procesor ali i mnogi drugi aspekti. Tako je SGS generalno do sada uvijek bio bolji od iPhona. Morate i vi nas shvatiti. : )
igre, aplikacike sve to fluidnije radi nego na SGS
al karina os ogranicen do bola
Sent from my Brain using Tapatalk
-
usora
#1574 Re: Samsung galaxy S3
Ova je dobraEntropio wrote:Pa nije ovo Njemačka... Ja otišao u radnju, pitao mogu li probati, kaže ako ga nećeš kupiti, neću ga ni paliti. Uredu, reko', prijatno. Ako hoću kupiti u BH Telecomu, kako ću probati?Chuckie wrote:Odeš u radnju s telefonima, utakneš kakve kvalitetne sluške u svaki od telefona i vidiš gdje je najbolji zvuk, ovakvim pitanjima na forumu nećeš ništa postići.
Takvim odgovorima na forumu nećeš ništa postići.
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
- Halftime
#1575 Re: Samsung galaxy S3
http://www.androidauthority.com/galaxy- ... ts-101957/ ima li kod nas telefona sa fabrickim greskama....