Samsung galaxy S3
Moderator: Benq
-
enibej
#1501 Re: Samsung galaxy S3
Tragom informacije o dostupnosti azuriranja software-a za galaxy S3, tj. update za android jelly bean 4.1.2 je dostupan, pa samo da uhvatim mustuluka za one koji jos uvijek nisu updateovali svoj mobilni uredjaj, a kupili su ga u bh telecomu i cekali su oficijelno izdanje.
Evo sada imaju priliku a pomenuti update je dostupan i na sluzbenim samsungovim stranicama za update software-a.
Konacno, napokon svanuo je i taj dan.
Pisite kako vam se cini, ima li kakvih novosti i/ili mana odnosno nedostataka. Idem i ja da updateujem na zvanicnu verziju.
Lijep pozdrav i svako dobro.
Evo sada imaju priliku a pomenuti update je dostupan i na sluzbenim samsungovim stranicama za update software-a.
Pisite kako vam se cini, ima li kakvih novosti i/ili mana odnosno nedostataka. Idem i ja da updateujem na zvanicnu verziju.
- Qler
#1502 Re: Samsung galaxy S3
Sinoc testirao, brze nokia E6 udje u imenik nego Galaxy S3 
- antidroid
#1503 Re: Samsung galaxy S3
updatedenibej wrote:Tragom informacije o dostupnosti azuriranja software-a za galaxy S3, tj. update za android jelly bean 4.1.2 je dostupan, pa samo da uhvatim mustuluka za one koji jos uvijek nisu updateovali svoj mobilni uredjaj, a kupili su ga u bh telecomu i cekali su oficijelno izdanje.
-
@no403
#1504 Re: Samsung galaxy S3
To je istina i ponekad nervira - imam Samsung Galaxy S3 i iako sam generalno zadovoljniji s njim nego sa nokijom 808 koju sam prije njega imao (prije svega zbog boljeg surfanja i više aplikacija) neugodno me je iznenadilo da Nokia 808 iako hardverski inferiorna u odnosu na SGS3, pored bolje kamere što sam i očekivao, ima i jednu neočekivanu prednost - brža je u odredjenim stvarimaQler wrote:Sinoc testirao, brze nokia E6 udje u imenik nego Galaxy S3
Na mom SGS3 ulazak u imenik traje 3-4 sekunde iako imenik ima svega 50tak kontakata
- Maharadza
#1505 Re: Samsung galaxy S3
Flešuješ custom rom (5min. posla) i riješiš se tih problema!@no403 wrote:To je istina i ponekad nervira - imam Samsung Galaxy S3 i iako sam generalno zadovoljniji s njim nego sa nokijom 808 koju sam prije njega imao (prije svega zbog boljeg surfanja i više aplikacija) neugodno me je iznenadilo da Nokia 808 iako hardverski inferiorna u odnosu na SGS3, pored bolje kamere što sam i očekivao, ima i jednu neočekivanu prednost - brža je u odredjenim stvarimaQler wrote:Sinoc testirao, brze nokia E6 udje u imenik nego Galaxy S3![]()
Na mom SGS3 ulazak u imenik traje 3-4 sekunde iako imenik ima svega 50tak kontakata
Preporučujem ovaj: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1663656
- vivax
#1506 Re: Samsung galaxy S3
Daj ba ima li ko da mi objasni korak po korak kako da nabacim ovaj custom rom.I mene nervira ovo sa imenikom.Sta trebam uraditi kako.Znam da treba onaj odin i te zajebancije.?
Sent from my GT-I9300
Sent from my GT-I9300
- valter.ba
#1507 Re: Samsung galaxy S3
Nije bitno koliko kontakata imas, mislim da su app vaznije. Drug ima S3, cist totalno bez dodatnih app. Imenik otvara u sekundi bukvalno.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
Dysfunctional
#1508 Re: Samsung galaxy S3
to je to, i meni koči tu i tamo ali je što se mene tiče potpuno razumljivo sa 200+ aplikacija. btw stigao mi je danas Jelly Bean update pa javim kad instaliram kako ide.valter.ba wrote:Nije bitno koliko kontakata imas, mislim da su app vaznije. Drug ima S3, cist totalno bez dodatnih app. Imenik otvara u sekundi bukvalno.
- PriNc_ba
#1509 Re: Samsung galaxy S3
moze li neko posavjetovati. kako ograniciti galaxy trojku da ne trosi internet limit ? dakle to je samo trenutno pa cu kasnije imati wi fi uvijek dostupan ali trenutno imam 250MB prometa i ako ostavim ukljucen net pojede mi puno a iskljucio sam ono aplikacije ono kada cuvas onu dole tipku srednju pa se pojave otvorene aplikacije i sklonis ih, i u postavkama sam uklonio one updates i stavio update via wi fi only... pa me zanima sta to jos moze skidati megabajte.. nakon svega toga opet mi skida vise od koliko smijem trositi dnevno... a samo koristim watsapp :/ pa ako ima neko neki savjet bio bih zahvalan
pozz
- Maharadza
#1510 Re: Samsung galaxy S3
DA bi nabacio custom rom, prvo moraš odraditi root, evo detaljno na našem:vivax wrote:Daj ba ima li ko da mi objasni korak po korak kako da nabacim ovaj custom rom.I mene nervira ovo sa imenikom.Sta trebam uraditi kako.Znam da treba onaj odin i te zajebancije.?
Sent from my GT-I9300
http://www.smartphonehrvatska.com/2012/ ... tutorijal/
Kako flešati Omega ROm konkretno (taj sa linka):
Sretno!
PS. Princip flešanja objašnjen na drugom' klipu (uz wipe itd.) ti je ISTI kod 99% svih custom rom-ova i kao što sam rekao, traje 5min!
Znači samo zipa prilikom root-anja pomoću odina, jer ga tu jedino možeš usrati, dok iz ovoga recevery-a vrlo-vrlo teško!
-
Dysfunctional
#1511 Re: Samsung galaxy S3
poslao sam ti PMPriNc_ba wrote:moze li neko posavjetovati. kako ograniciti galaxy trojku da ne trosi internet limit ? dakle to je samo trenutno pa cu kasnije imati wi fi uvijek dostupan ali trenutno imam 250MB prometa i ako ostavim ukljucen net pojede mi puno a iskljucio sam ono aplikacije ono kada cuvas onu dole tipku srednju pa se pojave otvorene aplikacije i sklonis ih, i u postavkama sam uklonio one updates i stavio update via wi fi only... pa me zanima sta to jos moze skidati megabajte.. nakon svega toga opet mi skida vise od koliko smijem trositi dnevno... a samo koristim watsapp :/ pa ako ima neko neki savjet bio bih zahvalanpozz
-
Nermin_BH
#1512 Re: Samsung galaxy S3
Kome stopa defaultni dialer (pozivanje broja i kontakti) sporo otvara neka instalira ex dialer extra je.
- beco
#1513 Re: Samsung galaxy S3
Dosao mi mobitel Sa android 4.1.1 tad mi je bio od stock romova i najbrži. Probao foxhound rom po meni jako brz ali nestabilan. Zadržo se dugo na omega v38 OK stock nema Samsung gluposti ali nekako bugovit. Probao i stock 4.1.2. bio mi je sporiji od 4.1.1. ono što je mene nerviralo da je telefonu trebalo 3-4 s da otvori kontakte. Na kraju sam stavio cm 10.1 nightly za sada dobar mnogo brzi i ako na quadrantu ima dosta manji rezultat i da kontakte otvara odmah a imam oko 250 aplikacija.
P.S. romove ili klasično preko cw recovery instaliram ili preko programa odin
P.S. romove ili klasično preko cw recovery instaliram ili preko programa odin
- vivax
#1514 Re: Samsung galaxy S3
Odradih ja sve ovo.Samo me jos zanima ova tema kako se intalira.Daju upustvo da se instalira kao i romMaharadza wrote:DA bi nabacio custom rom, prvo moraš odraditi root, evo detaljno na našem:vivax wrote:Daj ba ima li ko da mi objasni korak po korak kako da nabacim ovaj custom rom.I mene nervira ovo sa imenikom.Sta trebam uraditi kako.Znam da treba onaj odin i te zajebancije.?
Sent from my GT-I9300
http://www.smartphonehrvatska.com/2012/ ... tutorijal/
Kako flešati Omega ROm konkretno (taj sa linka):
Sretno!
PS. Princip flešanja objašnjen na drugom' klipu (uz wipe itd.) ti je ISTI kod 99% svih custom rom-ova i kao što sam rekao, traje 5min!![]()
Znači samo zipa prilikom root-anja pomoću odina, jer ga tu jedino možeš usrati, dok iz ovoga recevery-a vrlo-vrlo teško!
Ono ode se i rikaveri mode.I tu izaberem temu i instalira je sve normala ali nema nikakvih promjena.
Sent from my GT-I9300
- beco
#1515 Re: Samsung galaxy S3
Imali me neko posavjetovati za navigaciju za s3 mislim turn by turn. Za sada sam koristio sygic i za inostranstvo je dobar, ali mene znaima nesto za Balkan, BIH i tako to. Znam reci cete Igo ili navigon ali nesto imam problema da nadem nisam siguran ni koja mi rezolucija odgovora, slobodno me na pp obradujte 
- P.Starck
#1516 Re: Samsung galaxy S3
Sam si sebi odgovorio. Za navigon ti samo treba apk i solidna je navigacija, mada mi je iGo vizualno bolji, 3d i folovi.beco wrote:Imali me neko posavjetovati za navigaciju za s3 mislim turn by turn. Za sada sam koristio sygic i za inostranstvo je dobar, ali mene znaima nesto za Balkan, BIH i tako to. Znam reci cete Igo ili navigon ali nesto imam problema da nadem nisam siguran ni koja mi rezolucija odgovora, slobodno me na pp obradujte
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- Quaresma
#1517 Re: Samsung galaxy S3
toliko o samsungu gs3, tkz najboljem telefonu na svijetu
quad core cpu, 1 gb ram, samsungov flagship, a treba mu 3-4 sekunde da otvori imenik
quad core cpu, 1 gb ram, samsungov flagship, a treba mu 3-4 sekunde da otvori imenik
-
kakaljin
#1518 Re: Samsung galaxy S3
ja koristim osmand navigaciju i pravo je detaljnabeco wrote:Imali me neko posavjetovati za navigaciju za s3 mislim turn by turn. Za sada sam koristio sygic i za inostranstvo je dobar, ali mene znaima nesto za Balkan, BIH i tako to. Znam reci cete Igo ili navigon ali nesto imam problema da nadem nisam siguran ni koja mi rezolucija odgovora, slobodno me na pp obradujte
imas aplikaciju na marketu
- Maharadza
#1519 Re: Samsung galaxy S3
Kao što je rečeno gore, TAJ PROBLEM JE ISKLJUČIVO SOFTVERSKE PRIRODE A NE HARDVERSKE!!! OTKLANJA SE INSTALACIJOM BILO KOJEG' CUSTOM ROMA, BILO KOJEG'!!! Kada će te shvatiti da se to dvoje TREBA I MORA RAZLIKOVATIQuaresma wrote:toliko o samsungu gs3, tkz najboljem telefonu na svijetu
- neravip
#1520 Re: Samsung galaxy S3
raja,
izvinjavam se unaprijed,prilično mi se žuri pa nemam vremena čitati ranije postove...
u prilici sam uzeti s3...kako da provjerim na licu mjesta je li telefon u redu,da se, ako napravim kasnije kakav update,
ne zaključa opet na kakvu 'ž' mrežu i tako to.....
ako je ovo uopšte izvedivo na licu mjesta.....
Hvala
izvinjavam se unaprijed,prilično mi se žuri pa nemam vremena čitati ranije postove...
u prilici sam uzeti s3...kako da provjerim na licu mjesta je li telefon u redu,da se, ako napravim kasnije kakav update,
Hvala
- Maharadza
#1521 Re: Samsung galaxy S3
Jedino da poneseš 2 različite sim kartice (moraš ih prije toga rezati - veličina microSIM mes'cini - imaš uputstva na net-u kako to izvesti) i ubaciš u njega, ako obje rade - otključan je! A to da li će se kasnije zaključati, to ne možeš provjeriti, barem koliko ja znam, jer nije do telefona koliko do apdejta (rom-a) kojeg' flešuješ!neravip wrote:raja,
Hvala
- beco
#1522 Re: Samsung galaxy S3
Nema sta da se ljudi boje oko zaključanih telefona kod androida samo flasujes novi rom i gotovo
- vivax
#1523 Re: Samsung galaxy S3
Zna li ko gdje mogu da skinem ovu zadnju verziju sistema 4.1.2. Stavio sam mu bio vaj Omegin rom, al mi se ne svidja nesto,pa da se vratim na oficijalni sistem.
-
jahh
#1524 Re: Samsung galaxy S3
sammobile.comvivax wrote:Zna li ko gdje mogu da skinem ovu zadnju verziju sistema 4.1.2. Stavio sam mu bio vaj Omegin rom, al mi se ne svidja nesto,pa da se vratim na oficijalni sistem.
-
Dady
#1525 Re: Samsung galaxy S3
Ukoliko nije na JB samo ukucaj ovaj kod *#7465625#Maharadza wrote:Jedino da poneseš 2 različite sim kartice (moraš ih prije toga rezati - veličina microSIM mes'cini - imaš uputstva na net-u kako to izvesti) i ubaciš u njega, ako obje rade - otključan je! A to da li će se kasnije zaključati, to ne možeš provjeriti, barem koliko ja znam, jer nije do telefona koliko do apdejta (rom-a) kojeg' flešuješ!neravip wrote:raja,
Hvala
I izbaci ti lock status. Ukoliko su sve opcije OFF, telefon ti je otkljucan