vivax wrote:pinokio04 wrote:kakaljin wrote:
ako si na ultri onda moras pogasiti sve aplikacije da ti ne bi isao na internet i azurirao podatke i aplikacije.
ja na pretplati nemam tih problema jer sam uzeo idodatni paket interneta pa tako da sam siguran
ovi telefoni u rangu s3,iphona, htc-a one x ti nisu za ultre jer slabo mozes iskoristiti puni kapacitet telefona i trosice ti kredita stalno
Prvi put cujem da to može, imam iphon 4s i htc one x, i nijedan mi ne troši kredit, a oba su ultra kartice.
A šta ustvari troši kredit, konkretno, aplikacije na mobu???
Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
Oj pinokio imas brate taj ajfon koliko ja znam pa najmanje pola godine i taj htc isto toliko.Pa do sad bi ih isprovaljiv'o u najsitniji detalj.Trose ti aplikacije poput fb i maila i vremenske prognoze itd. Uglavnom te aplikacije koje svako malo na internet konektuju da bi provjerile recimo fb provjerava da li imas kakvih notifikacija poruka eventa itd..Isto tako i ove ostale... mail provjerava da li ti je novi mail dosao itd itd...Znaci ako neces da ti trosi onda iskljuci taj mobile data ..Na S3 ce to uraditi sto ces drzati power tipku i pojavit ce ti se pise data network mode i udari prstom po njemu da ugasis...
Sent from my GT-I9300
Tačno, ali ja imam iphone, vjeran fan, a s3 i htc one x, nisu moji, brat i sestra ga imaju, a ja vrlo cesto čačkam po njima, čisto iz radoznalosti i upoređivanja, puno mi je informacija da znam sve,
Glavni kriterij njima za tako skupe smartphone su : veliki ekran (radi, fb, net i sl.) , kamera da mogu slikat i između ostalog wifi.
Dok sam ja malo odmakao, počeo se zanimati više o telefonima i njihovim mogućnostima

.
Tako da se naučilo dosta solidno, pogotov za iphone
Sent from my iPhone 4s using Tapatalk