Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
photo

#1351 Re: Samsung galaxy S3

Post by photo »

Ako mislis na android version onda je 4.1.2

ako se tu gleda.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1352 Re: Samsung galaxy S3

Post by Velkoski »

Gdje kupiti najjeftiniji + rate ovo ono ?
Xlik

#1353 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

photo wrote:Ako mislis na android version onda je 4.1.2

ako se tu gleda.
Na to sam mislio. Pošto ti je različita verzija u odnosu na moj nisam siguran šta bi moglo biti, nadam se da si pogledao u postavkama Personal - Location sevices , tu pogasis sve osim gps-a. Ovako je barem na 4.0.4. :|
photo

#1354 Re: Samsung galaxy S3

Post by photo »

Xlik wrote:

ako se tu gleda.
Na to sam mislio. Pošto ti je različita verzija u odnosu na moj nisam siguran šta bi moglo biti, nadam se da si pogledao u postavkama Personal - Location sevices , tu pogasis sve osim gps-a. Ovako je barem na 4.0.4. :|
uradim to, selektujem samo gps ali mi trazi google locations aktiviranje.
Xlik

#1355 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

photo wrote:
Xlik wrote:

ako se tu gleda.
uradim to, selektujem samo gps ali mi trazi google locations aktiviranje.
Mislim da ti nije problem ako to bude i upaljeno. Nebi trebalo da ti skida bilo sta ako ti iskljucis Mobil data.
Kod mene je to upaljeno ali iskljucen mobile data i nema problema!
photo

#1356 Re: Samsung galaxy S3

Post by photo »

Xlik wrote:Mislim da ti nije problem ako to bude i upaljeno. Nebi trebalo da ti skida bilo sta ako ti iskljucis Mobil data. Kod mene je to upaljeno ali iskljucen mobile data i nema problema!
i ja sam to kontao ali mi onda ne nadje lokaciju. stalno trazi aktiviranje google locations a gps trazi li trazi i nikako da nadje lokaciju.
Xlik

#1357 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

photo wrote:
Xlik wrote:Mislim da ti nije problem ako to bude i upaljeno. Nebi trebalo da ti skida bilo sta ako ti iskljucis Mobil data. Kod mene je to upaljeno ali iskljucen mobile data i nema problema!
i ja sam to kontao ali mi onda ne nadje lokaciju. stalno trazi aktiviranje google locations a gps trazi li trazi i nikako da nadje lokaciju.
Onda stvarno nisam siguran sta raditi, sacekaj mozda ti odgovori neko ko vec ima 4.1.2 :sad:
Sretno.
photo

#1358 Re: Samsung galaxy S3

Post by photo »

OK, hvala sto si mi pokusao pomoci.
Xlik

#1359 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

photo wrote:OK, hvala sto si mi pokusao pomoci.
Nema na čemu, znam kako je kad ti nešto zapne :-) :-D
Maystor

#1360 Re: Samsung galaxy S3

Post by Maystor »

Ričard wrote:
iSwagga wrote:Samo da se pohvalim, dobio sam update na 4.1.2 :mrgreen:
Ja vrtim 4.2.1 vec mjesec dana, na telefonu starijem od S3 2 godine :D
Ma hajde ;-)

Kada bi ti znao na čemu sve ljudi vrte android, vjerovatno ne bi mislio da si faca samo zato što si na XY telefon nabacio ko-zna-koji custom ROM.

Ovdje je riječ o službenim frimware verzijama.
Djubre_

#1361 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djubre_ »

Meni se jako svidja posljedna sluzbena verzija firmwarea za galaxy s plus.. ali sam eto cm nabacio samo zbog verzije androida na 4.2.1 zbog neki apps koje zahtjevaju 4.0.. i zbog neke znatizelje.. i potrosnje i sta ti ja znam..

Sent from my GT-I9001
am0niman

#1362 Re: Samsung galaxy S3

Post by am0niman »

Ljudi, jel vam radi MMS na galaxiju? ... Meni nece pa nece...

Radi mi MMS poruke na drugom mobitelom sa istom karticom, tj imam ukljucenu uslugu.
Slao sam i onu poruku za postavke, ni one nisu pomogle. Cak sam i korisnicki centar zvao, ali ni oni nisu mi mogli bolje pomoci, tj "nazovi sutra da te spojimo sa inzinjerima, da vide u cemu je problem" heh.

Ako nekome radi MMS da mi napise one postavke, jer kako sam skontao kod galaxija da on koristi jednu "pristupnu tacku" (APN) za mms i internet.
Kod drugih telefona ono obicno bude odvojeno BHMobileMMS i BHMobileInternet tj koriste razlicite "pristupne tacke" i podesavanja, a kod galaxija bude sve u jednoj upisano....
Djubre_

#1363 Re: Samsung galaxy S3

Post by Djubre_ »

Ja kucan neki dan te postavke i trazilo mi pin da neki stavim.. ja stavio i zakljucao display haha. Ono otkljucavanje nastimano mi na klizni.. kad sam to uradio, mogao samo pomocu pina otkljucati.. opcija klizni mi bila blokirana.. izbrisem te postavke i normalno sve.. mmogi se zale na mms kod samsunga.. ima rjesenje negdje bem ga

Sent from my GT-I9001
febo_acm

#1364 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Maystor wrote:
Ričard wrote:
iSwagga wrote:Samo da se pohvalim, dobio sam update na 4.1.2 :mrgreen:
Ja vrtim 4.2.1 vec mjesec dana, na telefonu starijem od S3 2 godine :D
Ma hajde ;-)

Kada bi ti znao na čemu sve ljudi vrte android, vjerovatno ne bi mislio da si faca samo zato što si na XY telefon nabacio ko-zna-koji custom ROM.

Ovdje je riječ o službenim frimware verzijama.
Ja sam mjesec dana korstio 4.1.2 JB official na S3 :D
zemomak

#1365 Re: Samsung galaxy S3

Post by zemomak »

evo sta su meni iz bhtlecoma odgovorili prekjuce kada sam ih upitao za oficijelni updejt softwera za galaxy III...još uvijek mi se vrti na 4.0.4...

Dobili smo povratnu informaciju da će Samsung uskoro omogućiti update-e za sve novije uređaja iz ponude BH Telecom-a.
Pozdrav

ovo uskoro moze bit 7dana, a i pola godine hehe
am0niman

#1366 Re: Samsung galaxy S3

Post by am0niman »

andr0id wrote:Ja kucan neki dan te postavke i trazilo mi pin da neki stavim.. ja stavio i zakljucao display haha. Ono otkljucavanje nastimano mi na klizni.. kad sam to uradio, mogao samo pomocu pina otkljucati.. opcija klizni mi bila blokirana.. izbrisem te postavke i normalno sve.. mmogi se zale na mms kod samsunga.. ima rjesenje negdje bem ga

Sent from my GT-I9001
Poznanik uzeo sebi galaxy u inozemstvu i njemu radi normalno MMS, a moj je galaxy iz BHTelecoma i na njemu nece.
Doduse ja "genijalac" nisam tad pogledao njegove postavke, mislio sam da nisam dobro spremio svoje postavke i da ce uglavnom proraditi ako dobro podesim, jer nije mi prvi put da sebi ili nekom rucno podesavam.... *ebga...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nakon velikog broja instaliranih/obrisanih postavki, poslatih/primjljenih MMS-ova, sada radi normalno kako i treba, pod uvjetom da upalim podatkovnu vezu...

ne znam do cega je bilo, ali bitno da je proradilo :D
Last edited by am0niman on 10/01/2013 23:00, edited 1 time in total.
Qler

#1367 Re: Samsung galaxy S3

Post by Qler »

eto gluposti...
Xlik

#1368 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

am0niman wrote:Ljudi, jel vam radi MMS na galaxiju? ... Meni nece pa nece...

Radi mi MMS poruke na drugom mobitelom sa istom karticom, tj imam ukljucenu uslugu.
Slao sam i onu poruku za postavke, ni one nisu pomogle. Cak sam i korisnicki centar zvao, ali ni oni nisu mi mogli bolje pomoci, tj "nazovi sutra da te spojimo sa inzinjerima, da vide u cemu je problem" heh.

Ako nekome radi MMS da mi napise one postavke, jer kako sam skontao kod galaxija da on koristi jednu "pristupnu tacku" (APN) za mms i internet.
Kod drugih telefona ono obicno bude odvojeno BHMobileMMS i BHMobileInternet tj koriste razlicite "pristupne tacke" i podesavanja, a kod galaxija bude sve u jednoj upisano....
Pokusaj da kreiras novi Apn za internet ali pogresan,obiljezi da njega koristi za internet i aktiviraj data. Ovo je kod mene radilo ali mislim da mi je trosilo malo vise baterije jer je on u pozadini pokusavao da se spoji. Nigdje ne pokazuje ali mislim ipak da on to radi. Kad sam iskljucio data jer mms skroz slabo koristim baterija je u prosjeku duze trajala za nekih 5-10%.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Xlik

#1369 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

Image

LONGMAN

#1370 Re: Samsung galaxy S3

Post by LONGMAN »

Gdje ste S3-ovci :D

Nego ovima kojima ne radi mms, ja sam sve pokusavala nece da radi mms, a na drugim mobitelima radi. Kad pogledah gore na onoj traci, iskljucila mobilne podatke, pa vidi da nije i kod tebe problem taj. :D

A sto se tice androida, u mene jb 4.1.1 i ne svdja mi se, par puta mi se desilo da mobitel zakoci :-x
Quaresma

#1371 Re: Samsung galaxy S3

Post by Quaresma »

imal da je kome crk´o S3 :lol:
vukojebina

#1372 Re: Samsung galaxy S3

Post by vukojebina »

na stranu sve, a jel moze neko da mi pojasni za sta koristi MMS? fakat mi nije jasno da to neko danas jos uvjek koristi...
Xlik

#1373 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

vukojebina wrote:na stranu sve, a jel moze neko da mi pojasni za sta koristi MMS? fakat mi nije jasno da to neko danas jos uvjek koristi...
:grin: to dobro dodje kad si negdje gdje nema wifi otprilike je to negdje gdje tvoj nick :-?:lol::lol:

Fast Driver

#1374 Re: Samsung galaxy S3

Post by Fast Driver »

da li jos nekome galaxy sIII sporo otvara imenik? :roll:
Xlik

#1375 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

Fast Driver wrote:da li jos nekome galaxy sIII sporo otvara imenik? :roll:
Ponekad, ali imam preko 650 kontakata.

Post Reply