Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Frtalj_Duše

#1326 Re: Samsung galaxy S3

Post by Frtalj_Duše »

Muuky wrote:kako da napravim da mi odredjena pesma svira tj da mi svira jedan dio pesme ?
Ringdroid i reži do besvijesti! :mrgreen:
Muuky

#1327 Re: Samsung galaxy S3

Post by Muuky »

Frtalj_Duše wrote:
Muuky wrote:kako da napravim da mi odredjena pesma svira tj da mi svira jedan dio pesme ?
Ringdroid i reži do besvijesti! :mrgreen:
zahvaljujemm !
hneuron

#1328 Re: Samsung galaxy S3

Post by hneuron »

Quaresma wrote:kako sad root moze utjecati na perfomanse?

hneuron, udji u recovery i odradi wipe data/factory reset
time ces izgubiti appse, slike i videoe sta jos imas na telefonu

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
To su bazilarne stvari svaki put kada instaliram novu verziju firmware-a uradim full wipe brišem i dalvik cache, nije to problem. ROM custom iskreno ne nalazim na visini originalnog i uvijek su pune nedorečenosti,lag-ova i estetski mi ne odgovaraju.Nego da li postoji kakva APP kojom se može manipulisati vrijeme reakcije rubrike ili prioritet applikacije pošto se problem javlja kada imamo više otvorenih aplikacija u background-u. Ili optimizacija RAM-a ali da je provjerena ne bih želio uništiti smarthphone.(naravno rootovan telefon)
Muuky

#1329 Re: Samsung galaxy S3

Post by Muuky »

kako ugasit na Applications manager programe koji su u procesu tj running ? npr ne treba mi email,exchange services itd ?
iSwagga

#1330 Re: Samsung galaxy S3

Post by iSwagga »

Samo da se pohvalim, dobio sam update na 4.1.2 :mrgreen:
Xlik

#1331 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

To mora biti Eronet jer BHT jos nema update-a ! :sad:
iSwagga

#1332 Re: Samsung galaxy S3

Post by iSwagga »

Mtel :smile:
Xlik

#1333 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

Ma ja toliko o paroli BH Telecoma "Idemo prvi, dajemo više" :sad:
Dobili i Eronet i Mtel , a ja zvao BHT da vidim znaju li oni išta, kaže meni lik u BHT da flash-am sa ODIN-om :-)
mo''š mislit budale!( k'o da sam nazvao podršku XDA) . Kaže to zavisi od regija?! Samo mi nije jasno kojoj to regiji pripada BHT.
Nisam protiv root-a ali pošto mi je telefon nov i sa "garancijom" 2god žao mi ga odmah "korjenovat" :) , premda planiram do kraja mjeseca ukoliko nebi došao update!
zemomak

#1334 Re: Samsung galaxy S3

Post by zemomak »

eronet je dobio, sigurno

tt via iPad
Fauja Singh

#1335 Re: Samsung galaxy S3

Post by Fauja Singh »

Xlik wrote:Ma ja toliko o paroli BH Telecoma "Idemo prvi, dajemo više" :sad:
Dobili i Eronet i Mtel , a ja zvao BHT da vidim znaju li oni išta, kaže meni lik u BHT da flash-am sa ODIN-om :-)
mo''š mislit budale!( k'o da sam nazvao podršku XDA) . Kaže to zavisi od regija?! Samo mi nije jasno kojoj to regiji pripada BHT.
Nisam protiv root-a ali pošto mi je telefon nov i sa "garancijom" 2god žao mi ga odmah "korjenovat" :) , premda planiram do kraja mjeseca ukoliko nebi došao update!
Haj bar si naletio tamo na nekoga ko se razumije i ko zna o cemu pricas.
Muuky

#1336 Re: Samsung galaxy S3

Post by Muuky »

kako da povezem se na trg play,da npr kad udjem na laptop da mi se to posalje na mob da skida
Muuky

#1337 Re: Samsung galaxy S3

Post by Muuky »

kako ustedit bateriju na s3 ?
Frtalj_Duše

#1338 Re: Samsung galaxy S3

Post by Frtalj_Duše »

Muuky wrote:kako da povezem se na trg play,da npr kad udjem na laptop da mi se to posalje na mob da skida
Login na playstore preko svoga gmail acc-a + na fontelu moraš isti account staviti kao aktivan.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Muuky

#1339 Re: Samsung galaxy S3

Post by Muuky »

Frtalj_Duše wrote:
Muuky wrote:kako da povezem se na trg play,da npr kad udjem na laptop da mi se to posalje na mob da skida
Login na playstore preko svoga gmail acc-a + na fontelu moraš isti account staviti kao aktivan.

uspioo , hvalaa!!
Frtalj_Duše

#1340 Re: Samsung galaxy S3

Post by Frtalj_Duše »

Muuky wrote:
Frtalj_Duše wrote:

uspioo , hvalaa!!
Np, i ako budeš htio mijenjati ime uređaja, postavke su ti pri dnu čim uđeš na stranicu playstore-a, piše: Moje narudžbe i postavke (ako ti je na hrvatskom) ili My Orders & Settings (ako je na engleskom stranica), pošto tu možeš dosta toga mijenjati, prije svega "nickname" za uređaj itd.! :thumbup:
Quaresma

#1341 Re: Samsung galaxy S3

Post by Quaresma »

inSighT wrote:

Kako sad' drugi kernel NE utiče na performanse? :roll:
ne razumijem sta hoces reci, jedno je root, a drugo kernel
inSighT
Vozim: na guranje

#1342 Re: Samsung galaxy S3

Post by inSighT »

Quaresma wrote:
inSighT wrote:

Kako sad' drugi kernel NE utiče na performanse? :roll:
ne razumijem sta hoces reci, jedno je root, a drugo kernel
Ama jeste, samo govorim da je u ovome slučaju (CF-root preko ODIN-a) ubačen skroz drugi (valjda bolje tweak-an) kernel uz koji S3 osjetljivo brže reaguje na neke stvari! Dodatno ga je valjda ubrzalo i otklanjanje onog bloatware-a i gluposti što samsung fabrički nabaci na svoje uređaje! ;-)
valter.ba

#1343 Re: Samsung galaxy S3

Post by valter.ba »

Xlik wrote:Ma ja toliko o paroli BH Telecoma "Idemo prvi, dajemo više" :sad:
Ti si dobro prosao meni seka rece morate otici na jutjub:lol::lol::lol:

(ne)forumas

#1344 Re: Samsung galaxy S3

Post by (ne)forumas »

I9300XXELLA 4.1.2->EXYNOS BUG FIXED!!S3 SUDDEN DEATH FIXED!!Jan.02,2013
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2077844

The malware kernel exploit was found in December affecting some Samsung Exynos chipsets – powering many of Samsung’s top-notch phones. This exploit made rounds everywhere because it is a potentially dangerous bug which can root your phone without your knowledge and gets whatever information it wants. How? This bug in Samsung’s kernel lets users access the device RAM and inject new processes. The perfect example of its mischievous reach can be that of locked bootloaded Verizon Galaxy Note 2 which can be easily rooted via this bug. Following this, any app could be built inside the phone hidden, rooting the phone and using that to send data off to somewhere else, all without you knowing. Usually rooted phones and unlocked bootloader means you have done half of work for intruders, yourself. This bug made sure that even un-rooted devices don’t stay safe anymore. Full access to physical memory and root permission to any app do sound nasty.

Which devices became the victim?

This kernel exploit affected devices carrying Exynos 4210 and 4412 processor which means that Sprint Galaxy S II, the international Galaxy S II and S III, the international Galaxy Note and Note 2 were all affected. A few of Galaxy Player, Galaxy Tab 2 and Galaxy Note 10.1 models were also affected.
Frtalj_Duše

#1345 Re: Samsung galaxy S3

Post by Frtalj_Duše »

Paranoja, paranoja! :mrgreen: :mrgreen:
basicm

#1346 Re: Samsung galaxy S3

Post by basicm »

Muuky wrote:kako ustedit bateriju na s3 ?
Isto kao pare, manje trosi :D
itekako

#1347 Re: Samsung galaxy S3

Post by itekako »

basicm wrote:
Muuky wrote:kako ustedit bateriju na s3 ?
Isto kao pare, manje trosi :D
:thumbup:
photo

#1348 Re: Samsung galaxy S3

Post by photo »

kada hocu na gps, trazi mi kativaciju google locations. i pored toga mi trazi mobile data aktivaciju ili wireless aktivaciju.

postoji li ikakav nacin pokrenuti gps i koristiti ga bez aktivacije mobile data ili google locations ili bilo cega stoide preko nekon providera kao google ili slicno? znaci, upalim gps, sacekam da mi nadje lokaciju i onda koristim samo gps, ne ostale stvari.

ovo je poceo traziti nakon update-a operativnog sistema.
Xlik

#1349 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

-
Last edited by Xlik on 09/01/2013 15:46, edited 1 time in total.
Xlik

#1350 Re: Samsung galaxy S3

Post by Xlik »

photo wrote:kada hocu na gps, trazi mi kativaciju google locations. i pored toga mi trazi mobile data aktivaciju ili wireless aktivaciju.

postoji li ikakav nacin pokrenuti gps i koristiti ga bez aktivacije mobile data ili google locations ili bilo cega stoide preko nekon providera kao google ili slicno? znaci, upalim gps, sacekam da mi nadje lokaciju i onda koristim samo gps, ne ostale stvari.

ovo je poceo traziti nakon update-a operativnog sistema.
Koji ti je sada firmware ?
Post Reply