Samsung galaxy S3
Moderator: Benq
- pinokio04
#1301 Re: Samsung galaxy S3
Ma znam da sam otisao off toopic, ali hajde tu su negdje one x i s 3 , pa da podjelim svoje iskustvo
Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
- awaken
-
azdralovic
#1303 Re: Samsung galaxy S3
nisam shvatio u smislu da neko ko se bavi IT-em nema nikakve ni prednosti ni mane sto se tice njegovog posla u IT... na to sam mislio...awaken wrote:Zato što smo mi koji znamo šta je OS, svjesni ograničenosti iOS-a više od drugih. Ne poznajem nikoga od kolega da koristi iPhone a i kroz priču s drugim ljudima koji su u IT, vidim da je situacija ista a i kad naleti neki "padobranac" koji ti prodaje priču o iOS-u kao dobrom sistemu, ne shvataš ga ozbiljno. Kako jedan sistem koji je pisan namjenski i do te mjere ograničen može biti dobar OS?azdralovic wrote:moze li samo pojasnjenje za ovo IT ljudi i iOS jer ne vidim nikakav nacin na koji oni mogu biti profesionalno povezani (isto tako i za android)awaken wrote:Vivax, odličan komentaronako baš....ljudski napisano
iPhone je GOTOV PROIZVOD, napravljen za ljude da ubace karticu i koriste.
Android je sistem koji možeš ugurati u toster ako ima dovoljno resursa da ga pokrene, znači slobodan sistem, može ga koristiti bilo ko, a proizvođači prave telefone i kako vrijeme prolaze optimizacija i iskorištenost resursa je sve bolja i bolja, tako da neće još dugo brzina i fluidnost biti na strani iOS-a.
Kad ljudi koji su u IT krenu koristiti iOS (a to se neće desiti nikad) onda možemo pričati o njemu kao sistemu a do tad on je samo gotov proizvod pravljen namjenski za jedan telefon i ništa više.![]()
Da se ne ponavljam, iPhone je gotov proizvod napravljen za obične ljude, da Stanija kupi pa slika guzuda zajebane sarajevske face s lancima imaju šta "izvaliti" na stol u kafiću itd....
Ako nisi shvatio, ne vrijedi ti pričati
-
Chuckie
#1304 Re: Samsung galaxy S3
Nismo svi u IT domeni, pa tako da nama ekonomistima, pravnicima i sl. iPhone jednostavnije koristiti. Jebiga, nije svak pametan za androida. Šta da se radi. 
- vivax
#1305 Re: Samsung galaxy S3
Ma na ajfonu je jos jednostavnije... Ja sam za 2 dana provalio sve oko otkljucavanja jailbrejkovanja i ostalih zajebancija...sve zivo sto se tice toga..neca1986 wrote:Meni neki JB-ovi, spustanje/dizanje i ostala s*anja u vezi iPhone (pri tome dobro moras voditi racuna da nestonepovratno ne sjebes) djeluju komplikovanije nego sve u vezi AndroidaKod Androida je dosta manja vjerovatnoca da ces "brickovati" telefon bez mogucnosti da ga povratis
Samo je bitno Bootloader ne dirati, ostalo mozes sta hoces bez bojazni da mu ne gine servis.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- rida1976
#1306 Re: Samsung galaxy S3
Ja sam veliki fan iphone ali isto tako sam i veliki zaljubljenik u s3..imam 4s..maloprije sam probao igricu koju vec neko vrijeme igram na svom 4s..i moram priznati da sam dozivio razocarenju u s3..sve te neke silne cifre na papiru, procesor, grafika itd..ali praksa je skroz drugacija..igrica se zove real racing 2.. Na 4s tolko ide sve nekako tecnije, fluidnije, brze..kad istu igricu pokrenem na s3, osjeti se to neko stekanje pri pokretanju, onda i jednom potpuna blokada zbog iste..ne znam, ozbiljno sam razmisljao da ga uzmem pored 4s ali sam dozivio blagi pad u entuzijazmu
- awaken
- awaken
- vivax
#1309 Re: Samsung galaxy S3
https://www.youtube.com/watch?v=7nGgDU8 ... ata_player
Jutros uradih update...
Jutros uradih update...
-
Fauja Singh
#1310 Re: Samsung galaxy S3
Odlicno ovo izgleda 
- elnur1337
#1311 Re: Samsung galaxy S3
ako moze mala pomoc 
na fonu mi je cyanogenmod 10 4.1.2 i kad snimam video, zvuk mi snimi u mono, a ne u stereo.
eh sad, da li ima nacin da se to promijeni, i kako?
na fonu mi je cyanogenmod 10 4.1.2 i kad snimam video, zvuk mi snimi u mono, a ne u stereo.
eh sad, da li ima nacin da se to promijeni, i kako?
-
MGB
#1312 Re: Samsung galaxy S3
jel ti dosla automatski vijest o update-u, ili si ti nesto radio?vivax wrote:https://www.youtube.com/watch?v=7nGgDU8 ... ata_player
Jutros uradih update...
gdje si naveo lokaciju telefona?
- vivax
#1313 Re: Samsung galaxy S3
Sinoc mi pokaza da je dostupan update, i nije moglo odma da instalira, te jutros..Ne znam gdje je prijavljen telefon..:S.. Gdje to mogu provjeriti...xDMGB wrote:jel ti dosla automatski vijest o update-u, ili si ti nesto radio?vivax wrote:https://www.youtube.com/watch?v=7nGgDU8 ... ata_player
Jutros uradih update...
- Frtalj_Duše
#1314 Re: Samsung galaxy S3
Pa ovo gore na linku nije uopšte oficijelni update, već custom rom, imena 'omega'. Evo link sa xda foruma: http://forum.xda-developers.com/showthr ... &t=1663656MGB wrote:jel ti dosla automatski vijest o update-u, ili si ti nesto radio?vivax wrote:https://www.youtube.com/watch?v=7nGgDU8 ... ata_player
Jutros uradih update...
From my SGS II via Tapatalk 2.
-
itekako
#1315 Re: Samsung galaxy S3
ovdje imate oficijalne stok romove, a od prije devet dana i onaj 4.1.2.
ja sam ga sinoc pokiselio i mogu reci da sam odusevljen.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1646610
ja sam ga sinoc pokiselio i mogu reci da sam odusevljen.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1646610
-
suza81
#1316 Re: Samsung galaxy S3
Help! Konektujem se kuci kao i obicno preko wifi, medjutim kod stanja racuna telefona mi prikazuje nekoliko MB saobracaja koji telecom naplacuje. Sta sam pogresno uradila i kako popraviti? Sada ispod simbola za wifi na telefonu stoje i strelice, mislim da ih prije nije bilo.
-
itekako
#1317 Re: Samsung galaxy S3
iskljuci mobile datasuza81 wrote:Help! Konektujem se kuci kao i obicno preko wifi, medjutim kod stanja racuna telefona mi prikazuje nekoliko MB saobracaja koji telecom naplacuje. Sta sam pogresno uradila i kako popraviti? Sada ispod simbola za wifi na telefonu stoje i strelice, mislim da ih prije nije bilo.
settings-data usage-odcekiraj mobile data
-
direstraits0078
#1318 Re: Samsung galaxy S3
Ima li neke bitne razlike u performansama izmedju S3 i S3 4G? Vidim samo razliku u ramu? 
-
suza81
#1319 Re: Samsung galaxy S3
Ta je opcija vec bila odcekirana, ali sam malo svrljala po mobile data i cekirala neku podopciju koja ne dozvoljava mobilnu vezu, samo wifi. Ugasile su se nakon toga one strelice ispod wifi simbola gore desno. Valjda sad bude ok. Hvala!itekako wrote:iskljuci mobile datasuza81 wrote:Help! Konektujem se kuci kao i obicno preko wifi, medjutim kod stanja racuna telefona mi prikazuje nekoliko MB saobracaja koji telecom naplacuje. Sta sam pogresno uradila i kako popraviti? Sada ispod simbola za wifi na telefonu stoje i strelice, mislim da ih prije nije bilo.
-
Astrix
#1320 Re: Samsung galaxy S3
meni su sve mobilne mreze iskljucene i nista mi ne obracunava ali kako sam se prebacio na ICS te strelice su uvjek ispod simbola wifi...suza81 wrote:Ta je opcija vec bila odcekirana, ali sam malo svrljala po mobile data i cekirala neku podopciju koja ne dozvoljava mobilnu vezu, samo wifi. Ugasile su se nakon toga one strelice ispod wifi simbola gore desno. Valjda sad bude ok. Hvala!itekako wrote:iskljuci mobile datasuza81 wrote:Help! Konektujem se kuci kao i obicno preko wifi, medjutim kod stanja racuna telefona mi prikazuje nekoliko MB saobracaja koji telecom naplacuje. Sta sam pogresno uradila i kako popraviti? Sada ispod simbola za wifi na telefonu stoje i strelice, mislim da ih prije nije bilo.
- hneuron
#1321 Re: Samsung galaxy S3
Jedno pitanje za vlasnike sgs3.
Naime nakon update-a na verziju 4.1.1 i naredne imam problema sa sporim otvaranjem rubrike treba 5-6 sekundi da se otvori isto i sa telefonskim biranjem. po raznim forumima vidim da je to problem sa gotovo svim terminalima - optužuju slabu optimizaciju os-a da li postoji kakav lijek za ovo ?
Naime nakon update-a na verziju 4.1.1 i naredne imam problema sa sporim otvaranjem rubrike treba 5-6 sekundi da se otvori isto i sa telefonskim biranjem. po raznim forumima vidim da je to problem sa gotovo svim terminalima - optužuju slabu optimizaciju os-a da li postoji kakav lijek za ovo ?
- Frtalj_Duše
#1322 Re: Samsung galaxy S3
Root uređaja + Custom Rom (čuo sam da je Omega rom dobar, pošto se bazira na stock-u a uz sve pogodnosti JB-a a imaš i resurrection remix za s3hneuron wrote:Jedno pitanje za vlasnike sgs3.
Evo ja sam npr. samo uradio root burazovog s3 i vjeruj da se odmah osjetio bolji odziv, kako ulaska u menije tako i scroll-anja kroz iste, pogotovu widget meni.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Quaresma
#1323 Re: Samsung galaxy S3
kako sad root moze utjecati na perfomanse?
hneuron, udji u recovery i odradi wipe data/factory reset
time ces izgubiti appse, slike i videoe sta jos imas na telefonu
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- inSighT
- Vozim: na guranje
#1324 Re: Samsung galaxy S3
Kako sad' drugi kernel NE utiče na performanse?Quaresma wrote:kako sad root moze utjecati na perfomanse?
-
Muuky
#1325 Re: Samsung galaxy S3
kako da napravim da mi odredjena pesma svira tj da mi svira jedan dio pesme ?