Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
itekako

#1276 Re: Samsung galaxy S3

Post by itekako »

Chuckie wrote:Ja sam pitao da li quad core znaci brzi procesor od dual core? Takt ostavi po strani.
pricati o brzini procesora a takt ostaviti po strani je totalno besmisleno!
Chuckie

#1277 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Koji CPU je brzi od npr ova dva:
1.2 dual core ARM Cortex A15 MPCore
1.5 quad core ARM Cortex A9 MPCore

:D
itekako

#1278 Re: Samsung galaxy S3

Post by itekako »

Chuckie wrote:Koji CPU je brzi od npr ova dva:
1.2 dual core A15 cortex
1.5 quad core A9

:D
ako bi sudili po radnom taktu rekli bi da je primjerni Quad-core 1.5 GHz brzi. i ne bi pogrjesili jer je njegov radni takt zaista brzi.
medjutim, Dual-core 1.2 GHz iz tvog pitanja ima noviju i napredniju arhitekturu i vjerujem da bi on bio prakticno brzi u obavljanju zadataka koji se stavljaju pred njega bez obzira na njegov radni takt.

materija je poprilicno kompleksna da bi se postavljala takva banalna pitanja, u folu "ciji je veci"
Qler

#1279 Re: Samsung galaxy S3

Post by Qler »

1. ne kontam sad ovu razvikanost ppi-evima. cuj 186 ppi i ikona facebooka plava kocka... nije ni plava kocka, nego mrtav piksel je facebook... Pogledaj display na 808 pv, 360x640 mislim da je rezolucija. Da ne znas da je ta rezolucija nikad ne bi pogodio koja je. Ali vise nije fazno ni quad core ni dual core ni 465'' display, jer je to prozvakano, sad je veca faca u raji ko ima vise ppi pa na displayu od 4'' da moze da procita citavu knjigu...

2. Andoridasima nikad nece biti jasno to oko brzine, jer quad core steka a iPhone 4 na single core ide ko' lud :)

3. Cackao sam S3 veceras, onako prvi put natenane. Dobar telefon nema sta. Ima onih nekih sitnica bruku i stvarno to sve stoji. Ali stoji da je i dalje plastikaner, i laga GUI. Laga brate i laze ko kaze da nije tako. Kupio ga jaran, momak koji se bas nikako ne razumije u telefone, ali eto kupio ga je. Nema nista nista na njemu od dodatnih aplikacija, mislim da ni google play jos nije otvorio.. i ja ga uzmem, podjem da listam i najvise se meni se cini lag primjeti kada u meniu prebacuje sa widget na aplikacije, vjerovatno dok ucita.. quad core in all it's glory...
Chuckie

#1280 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Ja kad sam govorio o lagu na S3, razapinjali su me ovdje. ;-)
Frtalj_Duše

#1281 Re: Samsung galaxy S3

Post by Frtalj_Duše »

Qler wrote:1. ne kontam sad ovu razvikanost ppi-evima. cuj 186 ppi i ikona facebooka plava kocka... nije ni plava kocka, nego mrtav piksel je facebook... Pogledaj display na 808 pv, 360x640 mislim da je rezolucija. Da ne znas da je ta rezolucija nikad ne bi pogodio koja je. Ali vise nije fazno ni quad core ni dual core ni 465'' display, jer je to prozvakano, sad je veca faca u raji ko ima vise ppi pa na displayu od 4'' da moze da procita citavu knjigu...

2. Andoridasima nikad nece biti jasno to oko brzine, jer quad core steka a iPhone 4 na single core ide ko' lud :)

3. Cackao sam S3 veceras, onako prvi put natenane. Dobar telefon nema sta. Ima onih nekih sitnica bruku i stvarno to sve stoji. Ali stoji da je i dalje plastikaner, i laga GUI. Laga brate i laze ko kaze da nije tako. Kupio ga jaran, momak koji se bas nikako ne razumije u telefone, ali eto kupio ga je. Nema nista nista na njemu od dodatnih aplikacija, mislim da ni google play jos nije otvorio.. i ja ga uzmem, podjem da listam i najvise se meni se cini lag primjeti kada u meniu prebacuje sa widget na aplikacije, vjerovatno dok ucita.. quad core in all it's glory...
To pod 2: Ma nema tu šta biti nejasno: OS koji je NAMJENSKI I CILJANO programiran i optimizovan za određeni hardware i koji u svojoj bazi ne dozvoljava APSOLUTNO NI NAJMANJE izmjene i/ili modifikacije istoga (narodski rečeno: ograničen kao balkon), naravno da će UVIJEK imati bolji/brži UI responsiveness, bez obzira koliko 'slabiji' hardver imao. Ali kako već rekoh; činjenica da se radi o jednom' ograničenom 'balkonu' mu poništava sve eventualne prednosti kao OS-u, barem za mene. :mrgreen:

3. Ne postoji niti jedan stock rom od samsunga, barem koliko sam ja imao iskustva, a da nema 'laga', bez obzira na fon, evo kod buraza isti sam poništio samo što sam mu root-ao s3 i ubacio drugi kernel, a vjerujem da bi tek pokazao pravi 'potencijal' kad' bi nabacio kakav kuhani rom. Jednostavno je tako: 90% android telefona nisu isplativi ako ih se ne misli root-at i time preporoditi. Srećom taj proces je sada i više nego pojednostavljen (dovoljno da kažem kako sam uspio sedmogodišnjaka naučiti istome) za razliku od prije par god. kada se isto radilo iz cmd-a uz pisanje pozamašnog broja komandi i linija, sve za flešanje bilo čega iz tada siromašno opremljene 'kuhinje'. :wink:

From my SGSII via Tapatalk 2.
vivax

#1282 Re: Samsung galaxy S3

Post by vivax »

Kao sto je ovom gore nejasno koja je razlika izmedju s2 i s3..Tako ni meni nikad nece biti jasno zasto se neki ljudi pale bespotrebno, i zasto niko ne shvata kad se neko zajebava a kad ne... :run:
itekako

#1283 Re: Samsung galaxy S3

Post by itekako »

Qler wrote:1. ne kontam sad ovu razvikanost ppi-evima. cuj 186 ppi i ikona facebooka plava kocka... nije ni plava kocka, nego mrtav piksel je facebook... Pogledaj display na 808 pv, 360x640 mislim da je rezolucija. Da ne znas da je ta rezolucija nikad ne bi pogodio koja je. Ali vise nije fazno ni quad core ni dual core ni 465'' display, jer je to prozvakano, sad je veca faca u raji ko ima vise ppi pa na displayu od 4'' da moze da procita citavu knjigu...

nedavno sam presao sa SII na SIII. ovaj prvi je imao, cini mi se oko 220 ppi a ovaj drugi ima oko 320. razlika od cc 100 ppi je vise i nego ocigledna i ugodjaj gledanja HD videa, fotografija i igranja igrica je neuporedivo bolji na SIII.
po meni, "razvikanost oko ppi-ja" je opravdana.
na kraju krajeva, silan uspjeh iPhone-a i primat koji su drzali medju "pametnim" telefonima u prvom redu zasnovan je na gustoci pixela njihovog displeja.

sto se tice laga na SIII, evo, ja lazem pa kazem da na mom telefonu taj lag ne potoji, ili mozda imamo drugacije pojmanje. sve radi kao doxa bez ikakvih problema i stekanja.
ako na SIII igdje postoji neki lag onda je on vidljiv jedino prilikom otvaranja imenika koji osim kontakata povlaci i slike za svaki kontakt. postoji odredjeno kasnjenje i to je za mene lag i nesto sto bi se trebalo ispraviti i kritikovati.

i na kraju, ako je ista razvikano u svijetu "pametnih" telefona, onda je to svakako iPhone i ta prica o njegovom smooth radu na single core procesoru.
Last edited by itekako on 22/12/2012 23:43, edited 1 time in total.
Chuckie

#1284 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

itekako wrote:i na kraju, ako je ista razvikano u svijetu "pametnih" telefona, onda je to svakako iPhone i ta prica o njegovom smooth radu na single core procesoru.
Jel' to ne iPhone ne radi glatko na single core procesoru? Šta je tu "razvikano" (prvi put čujem za ovu riječ).
itekako

#1285 Re: Samsung galaxy S3

Post by itekako »

Chuckie wrote:
itekako wrote:i na kraju, ako je ista razvikano u svijetu "pametnih" telefona, onda je to svakako iPhone i ta prica o njegovom smooth radu na single core procesoru.
Jel' to ne iPhone ne radi glatko na single core procesoru? Šta je tu "razvikano" (prvi put čujem za ovu riječ).
radi glatko, nema dileme. rijec je o odlicnom uredjaju sa jako malo mana.
vukojebina

#1286 Re: Samsung galaxy S3

Post by vukojebina »

veceras mi bio onaj jaran sto ima iphone, i sto je ga moro mijenjat zbog tog sto je gubio mrezu...i plus platit 70 eura pored garancije..no nebitno...posto mi i zena hoce iphone, veceras je def odustala, kad se na djelu uvjerila da je i 4s obicna stekara... facebook, svaki put zapne kad ga "listas"... vrhunac je bio kad je taj jaran dobio poziv, i posle zavrsenog razgovora, jednostavno zaledilo sve...ne mozes prekinut vezu...ne reaguje nikako...tek nakog duzeg drzanja power dugmeta, tel se ugasio... jedino sto je za sekundu bolje, je surfanje.. slike u galeriji takodje, super on njih lista, al mu treba par sekundi da se slika, kako bi reko, "iskristalizuje" jer kad listas, on ih prikazuje nekako zamucene..na mom telefonu toga nema..i da napomenem, sve smo to uporedjivali sa mojim galaxy nexusom... tako d se odlucila sacekat jos koji dan dok dodje nexus 4...
Chuckie

#1287 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

50 zašto 50 zato. :D Malo ložione. No hard feelings.

itekako

#1288 Re: Samsung galaxy S3

Post by itekako »

Chuckie wrote:50 zašto 50 zato. :D Malo ložione. No hard feelings.

jedina stvar u kojoj je iPhone jos uvijek bolji jeste displej a i tu se razlika smanjuje sa svakim novim modelom Galaxy-ija.
sve ostalo je vec odavno na strani Samsunga bez obzira sta mislili korisnici iPhone-a.

sto se tice klipa, frajer prednost iPhone-a vidi u manjem displeju kojim se lakse sluziti jednom rukom, a ne vidi prednost SIII u vecem displeju prilikom surfanja. smijesno!
takvi su mu i ostali primjeri poput milemetar tanji, 3 grama laksi i sl...
Chuckie

#1289 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

vukojebina wrote:veceras mi bio onaj jaran sto ima iphone, i sto je ga moro mijenjat zbog tog sto je gubio mrezu...i plus platit 70 eura pored garancije..no nebitno...posto mi i zena hoce iphone, veceras je def odustala, kad se na djelu uvjerila da je i 4s obicna stekara... facebook, svaki put zapne kad ga "listas"... vrhunac je bio kad je taj jaran dobio poziv, i posle zavrsenog razgovora, jednostavno zaledilo sve...ne mozes prekinut vezu...ne reaguje nikako...tek nakog duzeg drzanja power dugmeta, tel se ugasio... jedino sto je za sekundu bolje, je surfanje.. slike u galeriji takodje, super on njih lista, al mu treba par sekundi da se slika, kako bi reko, "iskristalizuje" jer kad listas, on ih prikazuje nekako zamucene..na mom telefonu toga nema..i da napomenem, sve smo to uporedjivali sa mojim galaxy nexusom... tako d se odlucila sacekat jos koji dan dok dodje nexus 4...
Meni telefon za 4 mj bez jailbreaka ni jednom nije zaglavio, facebook leti i iz iskustva prijatelja miljama je ispred one aplikacije na androidu, slike u galeriji sta reci, normalno da su kristalno ciste i u toku listanja, sad koliko ima istine u tome gore što si rekao, dalo bi se diskutovati.
Frtalj_Duše

#1290 Re: Samsung galaxy S3

Post by Frtalj_Duše »

Chuckie wrote:
vukojebina wrote:veceras mi bio onaj jaran sto ima iphone, i sto je ga moro mijenjat zbog tog sto je gubio mrezu...i plus platit 70 eura pored garancije..no nebitno...posto mi i zena hoce iphone, veceras je def odustala, kad se na djelu uvjerila da je i 4s obicna stekara... facebook, svaki put zapne kad ga "listas"... vrhunac je bio kad je taj jaran dobio poziv, i posle zavrsenog razgovora, jednostavno zaledilo sve...ne mozes prekinut vezu...ne reaguje nikako...tek nakog duzeg drzanja power dugmeta, tel se ugasio... jedino sto je za sekundu bolje, je surfanje.. slike u galeriji takodje, super on njih lista, al mu treba par sekundi da se slika, kako bi reko, "iskristalizuje" jer kad listas, on ih prikazuje nekako zamucene..na mom telefonu toga nema..i da napomenem, sve smo to uporedjivali sa mojim galaxy nexusom... tako d se odlucila sacekat jos koji dan dok dodje nexus 4...
Meni telefon za 4 mj bez jailbreaka ni jednom nije zaglavio, facebook leti i iz iskustva prijatelja miljama je ispred one aplikacije na androidu, slike u galeriji sta reci, normalno da su kristalno ciste i u toku listanja, sad koliko ima istine u tome gore što si rekao, dalo bi se diskutovati.
Evo maksuz sam skinuo taj famozni FB app kojeg svi pljuju i blate, samo da se lično uvjerim kakav je, mada i ono malo što budem na fb, to je inače preko browser-a (imam dovoljno velik ekran i flash podršku z isto 8-) ). Čačkao ga sigurno dobar sahatak, i mogu reći da apsolutno niti jednog problema nisam imao, pregled slika, klipova, komentari, sve radi savršeno, barem na ResurrectionRemix romu u kombinaciji sa dorimanx kernelom. Može biti da se vremenom pojavljuju ti problemi ali ja bi npr. opet radije koristio browser nego dotični app.

basicm

#1291 Re: Samsung galaxy S3

Post by basicm »

Frtalj_Duše wrote:
Evo maksuz sam skinuo taj famozni FB app kojeg svi pljuju i blate, samo da se lično uvjerim kakav je, mada i ono malo što budem na fb, to je inače preko browser-a (imam dovoljno velik ekran i flash podršku z isto 8-) ). Čačkao ga sigurno dobar sahatak, i mogu reći da apsolutno niti jednog problema nisam imao, pregled slika, klipova, komentari, sve radi savršeno, barem na ResurrectionRemix romu u kombinaciji sa dorimanx kernelom. Može biti da se vremenom pojavljuju ti problemi ali ja bi npr. opet radije koristio browser nego dotični app.

A koliko "normalnih" korisnika zna za ovo? Za optimizaciju androida treba fakultet zavrsiti pa da ga mozes koristiti. Cemu mijenjanje kernela i romova? Zasto telefon iz kutije ne moze raditi kako treba? O ovome se radi, vi vidite da ste slobodni da ga nesto fleshate svaki dan i to vam cini zadovoljstvo, ali sta sa ljudima koji ne znaju i ne zele da se time bave, nego samo hoce da stave karticu i koriste telefon? I taj pojam slobode koju zagovarate je diskutabilan. I svaki taj kuhani rom kako ga zovete je olaksan za neke stvari koje nekome trebaju, jer da ne trebaju ne bi bile obacene u originalni.
Ray

#1292 Re: Samsung galaxy S3

Post by Ray »

basicm wrote: A koliko "normalnih" korisnika zna za ovo? Za optimizaciju androida treba fakultet zavrsiti pa da ga mozes koristiti. Cemu mijenjanje kernela i romova? Zasto telefon iz kutije ne moze raditi kako treba? O ovome se radi, vi vidite da ste slobodni da ga nesto fleshate svaki dan i to vam cini zadovoljstvo, ali sta sa ljudima koji ne znaju i ne zele da se time bave, nego samo hoce da stave karticu i koriste telefon? I taj pojam slobode koju zagovarate je diskutabilan. I svaki taj kuhani rom kako ga zovete je olaksan za neke stvari koje nekome trebaju, jer da ne trebaju ne bi bile obacene u originalni.
Sve je to stvar izbora,meni je jos na HTC Wildfire S-u Google Maps uzimao i dosta RAM-a i dosta prostora(sam od sebe je Wildfire S slab telefon svakako),pa je potrebno rootati,ne bi li se sredilo...Nisam ga rootao,nego sam uzeo Xperiu Ray(i rootao),i sad imam i SII(rootan). Sve je stvar ukusa i ko sta voli;neki uopce nece koristiti mobitel puno,a neki ce ga "rastaviti na prosti faktor" ,jer ocito to vole i uzivaju u tome...Ja sam prvi takav,rootao sam ga. Obrisao i Google Maps,i jos dosta gluposti,stavio isto RR ROM i dorimanx kernel,i zasad frcera. Dokaz? Evo :)

https://www.dropbox.com/s/q28ybifquvlnq ... -04-46.png
awaken

#1293 Re: Samsung galaxy S3

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 04/01/2013 00:30, edited 1 time in total.
vivax

#1294 Re: Samsung galaxy S3

Post by vivax »

Eh ovako cemo.Posto vidim da je žučna borba sta je bolje ili iPhone ili Samsung galaxy.Odmah da upozorim ko nema zivaca neka ne cita ovaj post.Imao sam i ip 4s a evo sad imam i sgs3. Valjda sam kompetentan i ako nisam bas neki vrsni strucnjak za telefone pa da ja dam neki sud o tome koji je bolji a koji ne.Da predjem odmah na stvar.Da bi poredili ova dva telefona...potrebno je gledati ih sa dvije strane...kao uredjaje bez operativnog sistema i sa istim. Posmatrajuci ih bez sistema definitivno izgled iphone je privlacniji ili kako volim reci seksipilnii je iz razloga njegovog staklenog oklopa. Takodjer iphone djeluje mnogo kvalitetniji,vjerovatno je to sto dugo drzi cijenu kod nas.Kod nas je nekakav pogan mentalitet pa da sudimo necemu naspram izgleda u ovom slucaju mozda i radi tezine. Uzmes onaj 4s u ruku i s3 onaj ajfon je tezi i odma kazu kvalitetniji.. mozda i jeste..ja nisam ni jedan ni drugi razbijao od asfalt.. idemo dalje... samsung ispocetka djeluje glomazan telefon ( neko ce reci kao sto sam i ja nekad govorio .. jebo samsung ne bi ja mogo ono nosat' veliko ) ali na veliko iznenadjenje navikne se covjek na njega i to veoma brzo,naime samsung s3 je prelijep telefon.. valjda to ne moze covjek da skonta iz razloga sto na njega nabaci nekakvih zastita milion pa i ne vidi kako zaista taj telefon izgleda..samo sto nismo poceli i vunene carape nabijati na telefone..( ko ga jebe kupio sam ga nije on mene pa i ako se izgrebe pisaj ga).... Ako cemo porediti sisteme .. onda je ios i babo i mater za android sto se tice brzine.. Ali je vala brate mili ogranicen ko lavor..Dok na androidu to nije slucaj ali ga handri da nekad zasteka...Ne znam na tim custom romovima to cu ovih dana uraditi...i istestirati.( inace kod mene nikad nije zasteko na ovom default androidu, dok je kod starog na lg p700 dosta puta zastek'o). Na iosu svi cekaju jb ko rodjendan,to je jedan od razloga sto sam presao na android.Dok je ovamo instalirati aplikaciju krekovanu cas posla. I da ne pricam o ogranicenjima iosa.. tek do ove verzije ios 6 nisi mog'o direktno stvar na fb postaviti.. Kakva god postavka moras ici u setings pa tamo riktati..posebno me nervirao ekvilajzer kod music plejera.itd itd itd...kad bih sad nabrajao to bi bilo do prekosutra. Inace ajfon prodaje maglu iz modela u model...ne vidim neki bitan napredak..povecaju ekran za 1 inc i to se jebeno hvali ..( inace ameri su po prirodi takvi ako nemaju uspjeh u necemi velikom hajmo dizati sitnicu u nebesa i ako su to drugi imali prije).. Sto se tice displeja...to je stvar ukusa..neko voli veci displej neko manji...ali opet kazem covjek se na sve navikne..Ipak mislim da iphone ima bolji displej u pogledu ovih pixela per inch..Kamera...ajfon odron....jebenih 8 mpx i neka rezolucija 3000 i kusur ali odron naspram samsunga..moze pricati ko sta hoce ..ali ono crnom djavolu ne valjaa.. samsung je sto se tice kamere jednu svjetlosnu godinu ispred iphonea.. ( ne znam za nokiu ali ona nije tema sada).Sve u svemu da ja ne peglam dalje..donosim neki svoj sud i zakljucak..Ipak dajem prednost (ne sto ga sad trenutno posjedujem) samsungu.Ima covjek vece mogucnosti i slobodniji je sa njim. Radi sta ti je volja...Jebi ga podnesi nekad da ce ti zastekat ali imas telefon vrh i mozes na njega nabaciti GTA bez dzeil brejka.. neces morati riktat ekvilajzer iz setingsa nego direkt iz plejera..neces morati u imenik kucati brojeve kao +387 nego lupaj 061 . Neces morati paziti na apdejt da ti se telefon ne zakljuca.ako nije fabricki otkljucan...jer te boli tuki mozes nabaciti neki nebitan sistem .. koji ti odgovara..neces dodirivati displej kad ti se ugasi svjetlo.. neces se jebavati po pola sata da napravis sebi ring tone .. i to ogranicen 30 s. Neces traziti neke tvikove iz sidije koji ce ti omoguciti da taj ringtoun traje duze..a da opet za to moras imati dzeil brejk... neces morati platiti 90 % aplikacija .. neces morati platiti kao developer onih 100 dolara da bi probao vlastitu aplikaciju i opet kad je napravis ako ti je oni dozovole u aj tjuns...helem..jebes ga.. nekad sam volio ajfon...drag mi je i sad uredjaj.. Ali sad kad malo pogledam. Necu da me rahmetli džobs ogranicava sa nekim autorskim pravima koje ga se uopste ne ticu . A posebno ga se sad ne ticu... svaka casta za ajfon i ko god ga koristi sigurno je zadovoljan..ali ja.. mislim jer sam ipak malo sireg razmisljanja i volim kad imam vise opcija u rukavu..ipak mislim da je s3 bolji od ajfona. Pa od bilo kojeg modela ajfona... neka se neki ne nadju uvrijedjenim.ali tako je..barem ja mislim da je tako...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
vivax

#1295 Re: Samsung galaxy S3

Post by vivax »

neca1986 wrote:Vivax :thumbup: realan i posten sud moram priznati. I ja imam isto razmisljanje.

Savjet nabaci na njega vanilla android od CMa, tada ces propjevati. Dopasce ti se jos 3x vise. Znam po sebi kad sam presao sa samsungovog gingera na vanilla ics.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Moram još da čitam, pa da naučim kako promjeniti taj rom ili kako se vec to zove,da ne peglam vas po forumu.
awaken

#1296 Re: Samsung galaxy S3

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 04/01/2013 00:30, edited 1 time in total.
azdralovic

#1297 Re: Samsung galaxy S3

Post by azdralovic »

awaken wrote:Vivax, odličan komentar :thumbup: onako baš....ljudski napisano :)

iPhone je GOTOV PROIZVOD, napravljen za ljude da ubace karticu i koriste.
Android je sistem koji možeš ugurati u toster ako ima dovoljno resursa da ga pokrene, znači slobodan sistem, može ga koristiti bilo ko, a proizvođači prave telefone i kako vrijeme prolaze optimizacija i iskorištenost resursa je sve bolja i bolja, tako da neće još dugo brzina i fluidnost biti na strani iOS-a.

Kad ljudi koji su u IT krenu koristiti iOS (a to se neće desiti nikad) onda možemo pričati o njemu kao sistemu a do tad on je samo gotov proizvod pravljen namjenski za jedan telefon i ništa više.
moze li samo pojasnjenje za ovo IT ljudi i iOS jer ne vidim nikakav nacin na koji oni mogu biti profesionalno povezani (isto tako i za android)
pinokio04

#1298 Re: Samsung galaxy S3

Post by pinokio04 »

Raja, imam iphon 4s fabricki otkljucan, a prije 7 dana uzmem htc one x.
I evo non stop sam na wi fi ju U kuci na oba telefona.
Da se i ja malo prijljucim u raspravu..
Anroid, puno vise zanimljiv kao os u odnosu na ios, ali sto se tice brzine i fluidnost, nema govora tu je ios tata mata kao sto rece vivax. Ja mislim ipak da ce vremenom ljudi svatiti dok jos isfuraju razne smartphone da je ipak 5 inchi ili 4,7 4,8 inchi ekran, pa mozda i povelik za telefon. Moje misljenje, od 4 do 4,2 incha je neka ideala.
Kamera na HTC ONE X, i iphonu 4s,
Pa hajmo reci tu negdje s tim da bih naglasio da ima puno puno vise opcija na one x, saturacije boje itd itd.. No međutim iphone 4s daje dosta autenticnije slike od htc one x, u smislu da nems zivih boja, pa danu je iphon kamera zvijer i bolja je i od htc one x i od s3, kako vidis golim okom tako i iphon slika, bez podvlacim zivih boja- autenticno bas. Po noci je diskutabilno koja je bolja jer objektivno zavisi od svjetlosti ugla i sl. I iphon i one x i s3 znaju napraviti fantasticne slike noci.
Dakle da ukratko rezimir, s obzirom da ssm korisnik oba telefona, a koristio sam kratko i s3.. Nemojte podcjeniti iphon nikad. Sa jednim modelom godisnje drzi cvrsto 2 poziciju u svijetu, a do skoro je bio i prvi, sto nije bas za podcjenit.
Ps: HTC ONE X ima 1 gb rama i 1,5 gb quad core procesor, anroid 4.0.4.
Dok iphon 4s 512 rama, i 1 gb dual core procesor,
Eh sad ja svakodnevno u kuci postavim jedsn kraj drugog i u isto vrijeme kliknem npr: you tube neki spot u hd rezoluciji, pa neku web stranicu, pa slike pa 1000 stvari, upoređujem brzinu otvaranja.. Vjerujte mi ljudi, iphon otvara brže 90 % nabtojanih stvari, interesantno..
Toliko o odnosu ios i android, dok je android puno zanimljiviji puno vise opcija, obi widgeti i sl.,
Baterija duže drži kod iphona, logicno.

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
Chuckie

#1299 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Thumb up, pinokio. :)
EmiRem

#1300 Re: Samsung galaxy S3

Post by EmiRem »

pinokio04 wrote:Raja, imam iphon 4s fabricki otkljucan, a prije 7 dana uzmem htc one x.
I evo non stop sam na wi fi ju U kuci na oba telefona.
Da se i ja malo prijljucim u raspravu..
Anroid, puno vise zanimljiv kao os u odnosu na ios, ali sto se tice brzine i fluidnost, nema govora tu je ios tata mata kao sto rece vivax. Ja mislim ipak da ce vremenom ljudi svatiti dok jos isfuraju razne smartphone da je ipak 5 inchi ili 4,7 4,8 inchi ekran, pa mozda i povelik za telefon. Moje misljenje, od 4 do 4,2 incha je neka ideala.
Kamera na HTC ONE X, i iphonu 4s,
Pa hajmo reci tu negdje s tim da bih naglasio da ima puno puno vise opcija na one x, saturacije boje itd itd.. No međutim iphone 4s daje dosta autenticnije slike od htc one x, u smislu da nems zivih boja, pa danu je iphon kamera zvijer i bolja je i od htc one x i od s3, kako vidis golim okom tako i iphon slika, bez podvlacim zivih boja- autenticno bas. Po noci je diskutabilno koja je bolja jer objektivno zavisi od svjetlosti ugla i sl. I iphon i one x i s3 znaju napraviti fantasticne slike noci.
Dakle da ukratko rezimir, s obzirom da ssm korisnik oba telefona, a koristio sam kratko i s3.. Nemojte podcjeniti iphon nikad. Sa jednim modelom godisnje drzi cvrsto 2 poziciju u svijetu, a do skoro je bio i prvi, sto nije bas za podcjenit.
Ps: HTC ONE X ima 1 gb rama i 1,5 gb quad core procesor, anroid 4.0.4.
Dok iphon 4s 512 rama, i 1 gb dual core procesor,
Eh sad ja svakodnevno u kuci postavim jedsn kraj drugog i u isto vrijeme kliknem npr: you tube neki spot u hd rezoluciji, pa neku web stranicu, pa slike pa 1000 stvari, upoređujem brzinu otvaranja.. Vjerujte mi ljudi, iphon otvara brže 90 % nabtojanih stvari, interesantno..
Toliko o odnosu ios i android, dok je android puno zanimljiviji puno vise opcija, obi widgeti i sl.,
Baterija duže drži kod iphona, logicno.

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
jaro, ako nisi primjetio tema je Samsung Galaxy s3
Post Reply