Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
insomnia78

#1101 Re: Samsung galaxy S3

Post by insomnia78 »

Joj hajde nek neko jednom jasno obrazlozi u cemu se sastoji to "izvlacenje maksimuma iz telefona"?

s' moje sokocalo
Chuckie

#1102 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

insomnia78 wrote:Joj hajde nek neko jednom jasno obrazlozi u cemu se sastoji to "izvlacenje maksimuma iz telefona"?

s' moje sokocalo
I mene interesuje. :D
Neradnik

#1103 Re: Samsung galaxy S3

Post by Neradnik »

Cuj izvlacenje maximuma iz telefona pa nije ferarri :D
febo_acm

#1104 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Svako ima pravo na svoje mišljenje i to je ok.
Nego uzmi ti custom rom i kernel pa odradi koji benchmark, pa onda odradi to isto na stock. Uporedi rezultate. Čisto da vidiš razliku u performansama.
Raja koja su kod nas u BHT kupili SGS 3 još uvijek imaju 4.0.4, a ja već mjesec koristim 4.1.2. Većina custom romova, kao npr CM, ima više slobodne memorije od stock roma. Naprimjer, CM 10 rom ima oko 150 MB, a stock oko 700 MB, pretežno bloatware. CM 10 based romovi si mnogo fluidniji od stock romova, pogledaj samo na yt i biće ti sve jasno.
Od kako koristim custom kernel baterija mi traje sigurno 40% duže, između ostalog zbog toga što je isključen kernel debugging(ovo ne samo da produžava trajanje baterije već popravlja i performanse). Novi Syah kernel podržava i dual boot tako da mogu namjestiti i dva roma :D Mogu da radim šta hoću. Da ubacim Gallery od Note 2, camera.app od Note 2, da stavim Sense UI itd...

Naravno, ovo ima i svojih nedostataka. Tipa na CM ne radi FM radio, što meni i nije potrebno i još par sitnica.
febo_acm

#1105 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

insomnia78 wrote:Joj hajde nek neko jednom jasno obrazlozi u cemu se sastoji to "izvlacenje maksimuma iz telefona"?

s' moje sokocalo
Jedan simpatičan primjer :D

Drug ima Galaxy Mini i štopale mu neke igrice sa Play Store tipa Angry Birds, Fruit Ninja itd... I nabaci CM, nabaci custom kernel, overclockuje procesor i sve kao podmazano ide :D Neke ozbiljnije nisu mogle, ali nije to ni bitno. Bitno je da se čovjek zabavi u prevozima :D
Chuckie

#1106 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Jadna mu majka kad Angry birds i Fruit ninja steka. :D
febo_acm

#1107 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Chuckie wrote:Jadna mu majka kad Angry birds i Fruit ninja steka. :D
U pitanju je telefon od neke dvije stoje... :D
insomnia78

#1108 Re: Samsung galaxy S3

Post by insomnia78 »

Nista ja tebe nisam razumio :-)
Nego vidi ovako, sto se tice realnih stvari, znaci ovaj njegov stock.
Internet 3g ne gasim, kod kuce sam cijelo vrijeme na wi fi
Kad se vracam s posla spojim ga na cd u kolima i slusam yt.
Imam slika masu u njemu, muzike isto.
Koristim neku free navigaciju, obiso sam citavu Francusku i nigdje me nije ostavila.
Slusam nas radio na netu, na forumu sam stalno.
Saljem i primam mailove, radi mi BT, kamera i sve ostalo
Sto se tice mene za mene je to izvlacenje maximuma iz telefona i stvarno ne vidim razlog zbog kojeg bi se zajebavao sa tim.
i zamisli sve mi radi bez problema.

s' moje sokocalo
febo_acm

#1109 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Ne kažem ja da to nije tako :D Samo kažem da više volim custom :D
jahh

#1110 Re: Samsung galaxy S3

Post by jahh »

Zhìxin wrote:Svako ima pravo na svoje mišljenje i to je ok.
Nego uzmi ti custom rom i kernel pa odradi koji benchmark, pa onda odradi to isto na stock. Uporedi rezultate. Čisto da vidiš razliku u performansama.
Raja koja su kod nas u BHT kupili SGS 3 još uvijek imaju 4.0.4, a ja već mjesec koristim 4.1.2. Većina custom romova, kao npr CM, ima više slobodne memorije od stock roma. Naprimjer, CM 10 rom ima oko 150 MB, a stock oko 700 MB, pretežno bloatware. CM 10 based romovi si mnogo fluidniji od stock romova, pogledaj samo na yt i biće ti sve jasno.
Od kako koristim custom kernel baterija mi traje sigurno 40% duže, između ostalog zbog toga što je isključen kernel debugging(ovo ne samo da produžava trajanje baterije već popravlja i performanse). Novi Syah kernel podržava i dual boot tako da mogu namjestiti i dva roma :D Mogu da radim šta hoću. Da ubacim Gallery od Note 2, camera.app od Note 2, da stavim Sense UI itd...

Naravno, ovo ima i svojih nedostataka. Tipa na CM ne radi FM radio, što meni i nije potrebno i još par sitnica.
Ima i bug sa slušalicama, jedini razlog što sam obrisao CM10 :D
Frtalj_Duše

#1111 Re: Samsung galaxy S3

Post by Frtalj_Duše »

Gospodin_bez_kravate wrote:Cuj izvlacenje maximuma iz telefona pa nije ferarri :D
Ma veze ti nemaš sa tehnikom brate, bez uvrede.
Chuckie wrote:

s' moje sokocalo
I mene interesuje. :D

Vas koji ste na ograničenom ios-u razumijem da vam pojmovi kao 'tweaking' i 'modifying' predstavljaju nepoznate pojmove, naučnu fantastiku, blago rečeno!:mrgreen:
Last edited by Frtalj_Duše on 06/12/2012 20:33, edited 1 time in total.
inSighT
Vozim: na guranje

#1112 Re: Samsung galaxy S3

Post by inSighT »

insomnia78 wrote:Nista ja tebe nisam razumio :-)
Koristim neku free navigaciju, obiso sam citavu Francusku i nigdje me nije ostavila.
Sto se tice mene za mene je to izvlacenje maximuma iz telefona i stvarno ne vidim razlog zbog kojeg bi se zajebavao sa tim.

s' moje sokocalo
Sve si rekao, nego ti nemoj više da razbijaš vuglu o tome, ako već nije od večeg značaja. ;-)

PS. Prijateljski savjet: Kupi sebi iphone! :thumbup:
VukSaTrebevica

#1113 Re: Samsung galaxy S3

Post by VukSaTrebevica »

Zhìxin wrote: Tipa na CM ne radi FM radio,
Kako ne radi :-)

Free verzija, ne radi se o pirateriji

http://d-h.st/yEc

:dance:
insomnia78

#1114 Re: Samsung galaxy S3

Post by insomnia78 »

inSighT wrote:
insomnia78 wrote:Nista ja tebe nisam razumio :-)

s' moje sokocalo
Sve si rekao, nego ti nemoj više da razbijaš vuglu o tome, ako već nije od večeg značaja. ;-)

PS. Prijateljski savjet: Kupi sebi iphone! :thumbup:
Dobro ti izvlaci sebi maksimum iz telefona, dusu nu izvadi.
Ccc cuj maksimum al jbg radio ne radi.

s' moje sokocalo
febo_acm

#1115 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

VukSaTrebevica wrote:

Pod known bugs je pisalo radio not working :D Probam uskoro :thumbup:
VukSaTrebevica

#1116 Re: Samsung galaxy S3

Post by VukSaTrebevica »

Nisi upravu insomnia. :) Rootovanjem i custom-izacijom dobijas nesto vise.

Evo ja na SGSu nikad ne bih vidio zvanicni JB, a koristim zadnju verziju Androida, koja mnogo bolje i brze radi nego Ginger.

Ljudi vole stock Android, kao i ja, bez nepotrebnih stvari i bloatware, i Launchera sa kojim unakaze ovako dobar OS. Tu imas i Kernele. Sa novim kernelom dobio sam dosta vise funkcija (kao npr. Touchwake, mnogo korisna, Fast Charge, LED notifikacije, Deep Idle, CPU governor, kontrola jacine vibracija, Live OC...itd)

A u ROMu imas masu korisnih modifikacija i skidanja ogranicenja (kao ne mozes slusati radio ili slikati kamerom ako je baterija ispod 15% i tako neke stvari). Takodje postoje mnogo dobre apliakcije, koje zahtjevaju ROOT.

Evo bas juce sam ugasio ton za "battery low", jer me nervira kad iskoci onaj prozor i nekad me prepadne. Uradio tako sto am skinuo permisiju sa "read" od tog fajla, preko Root Explorera. Najbezbolniji nacin, bez brisanja ili nekih drugih stvari. To bez ROOTa nije moguce. Jednostavo imam kontrolu uredjaja.

Tako sam mozda i ja razmisljao, kad sam kupio telefon, dok nisam probao. Tako ces vjerovatno i ti.. :)

Kupiti onda iPhone i uzivajte u stocku. Tu bar znate da ne mozete mnogo toga izvuci. Koriscenje narodnih verzija app plafon sto se moze postici :D
VukSaTrebevica

#1117 Re: Samsung galaxy S3

Post by VukSaTrebevica »

Zhìxin wrote:
VukSaTrebevica wrote:

Pod known bugs je pisalo radio not working :D Probam uskoro :thumbup:
Radi li :dance:
Neradnik

#1118 Re: Samsung galaxy S3

Post by Neradnik »

Frtalj_Duše wrote:
Gospodin_bez_kravate wrote:Cuj izvlacenje maximuma iz telefona pa nije ferarri :D
Sto nemam veze zato sto kazem da orginal rom je bolji od ovog sto ga svako drka i izda 101 verziju dok ne dodje do konacne?I sta bude na kraju opet je isti kao orginal.Neznate ja mislim vi sta ce te od dosade zato se i zajebavate sa romovima koje svako handri.
Frtalj_Duše

#1119 Re: Samsung galaxy S3

Post by Frtalj_Duše »

Gospodin_bez_kravate wrote:
Frtalj_Duše wrote:
Sto nemam veze zato sto kazem da orginal rom je bolji od ovog sto ga svako drka i izda 101 verziju dok ne dodje do konacne?I sta bude na kraju opet je isti kao orginal.Neznate ja mislim vi sta ce te od dosade zato se i zajebavate sa romovima koje svako handri.
Kada su u pitanju Google romovi tj. oni na nexus-u, slažem se da su oni JEDINI dobri stock romovi, dok od ostalih firmi; samsung, htc itd. njihovi romovi jednostavno su natrpani raznim bloatware app-ovima i ostalim glupostima koji samo opterećuju fon umjesto da ga rasterete!

I kako će, bolan nebio, biti "na kraju isti" kad' ja na custom-u (pogotovu AOKP romovima - pročitaj malo o čemu se radi, informiši se, imaš google) mogu mijenjati SVE, od izgleda (osnovnog interfejsa, ikona, fontova, itd.) do najmanjih funkcija i ponašanja fona u svakoj mogućoj situaciji (šta da uradi kada je ugašen/upaljen/u bilo kojoj situaciji, kako to da uradi i kada to da uradi), onda različiti režimi rada memorije, keširanja, obrade aplikacija, multitaskinga itd. itd. lista je predugačka i za onoga koji zna s istim i koji ovisi od svoga fona daleko od toga da je isto "trošenje vremena"!

PS. Posljednja rečenica: Mogu ti ja još bruku drugih, inače milion puta gorih stvari nabrojati koje ljudi također rade "iz dosade", pa to opet ne činim jer me iskreno libo taki, nek' svak' radi šta i kako hoće, ali ja nekoga kritikovati i tvrditi za nešto da nevalja ili je "glupost", "bespotrebno traćenje vremena" itd. jednostavno je bezobrazno do daske i ispod svake kulture!
Neradnik

#1120 Re: Samsung galaxy S3

Post by Neradnik »

Cuj informisi se eto ti se informiso pa sad pametan.Ja kad sam imo android nisi znao da postoji :D
Orginal je najbolji i tu nema price.Do sutra pisi i budi kulturan kolko hoces. :lol:

Pojma ti nemas jaro sta pricas :D
VukSaTrebevica

#1121 Re: Samsung galaxy S3

Post by VukSaTrebevica »

Dosta njih pravi razne za*ebancije iz znatizelje i ucenja. To im je praksa i iskustvo :) Bude ti jos draze kad ideju sprovedes u djelo :dance: Jednostavno vole to. Kao sto naucnici vole da handre masine po laboratoriji i ispituju, tako i ovo... :)

Nisu proizvodjaci postavili limit, uvijek moze vise i bolje. 8-)

Npr. Stock Youtube aplikacija ne podrzava reprodukciju HD videa, kao i video (dobro dodje za audio) pri ugasenom ekranu. Developer je napravio editovanu aplikaciju YT, koja to podrzava. Po meni su Launcheri takodje extra stvar.

Ma mogu slobodno reci, telefon (Android) bez ROOT-a i nekog dobrog CUSTOM ROM-a (sem Nexusa) je k**ac. Nije to to, mogao sam ostati na Nokia-i E72 :run:
Frtalj_Duše

#1122 Re: Samsung galaxy S3

Post by Frtalj_Duše »

Gospodin_bez_kravate wrote:Cuj informisi se eto ti se informiso pa sad pametan.Ja kad sam imo android nisi znao da postoji :D
Orginal je najbolji i tu nema price.Do sutra pisi i budi kulturan kolko hoces. :lol:

Pardon, moja greška što se uopšte raspravljam i "tratim vrijeme" sa nekim kao što si ti! Neće se više ponoviti, garantujem! :thumbup:
febo_acm

#1123 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Gospodin_bez_kravate wrote:Cuj informisi se eto ti se informiso pa sad pametan.Ja kad sam imo android nisi znao da postoji :D

Čovjek objasnio! :razz:
VukSaTrebevica

#1124 Re: Samsung galaxy S3

Post by VukSaTrebevica »

Orginal ili original :D :run:
Neradnik

#1125 Re: Samsung galaxy S3

Post by Neradnik »

:lol: :lol:
ha ja
Post Reply