Samsung galaxy S3
Moderator: Benq
- elnur1337
#1026 Re: Samsung galaxy S3
uzeo sam galaxy prije 4 dana, nov dakle.
sad me zanima, zelim da stavim CM10 Jelly Bean, telefon nije rootan.
Hoce li mi BH Telecom-ova kartica stvarati probleme kad stavim CM10 Jelly Bean, tj. hoce li normalno raditi kao sto sada radi na 4.0.4 stock.
Info o kernelu i verziji:
http://img42.imageshack.us/img42/7311/s ... 923451.png
sad me zanima, zelim da stavim CM10 Jelly Bean, telefon nije rootan.
Hoce li mi BH Telecom-ova kartica stvarati probleme kad stavim CM10 Jelly Bean, tj. hoce li normalno raditi kao sto sada radi na 4.0.4 stock.
Info o kernelu i verziji:
http://img42.imageshack.us/img42/7311/s ... 923451.png
-
febo_acm
#1027 Re: Samsung galaxy S3
Nećeš ti ništa raditi oko sim kartice. Tebi samo treba onaj CF root i to flashni preko ODIN-a(power off, volume down + power). Prebaci CM i Gapps na memory, reboot to recovery(volume up + power), wipe data, wipe cache, wipe dalwik,install from memory i fleshni ROM pa APP i to je to
Kad staviš JB biće odma root-an. I naravno, bilo kada možeš se vratiti na ovaj 4.0.4 zbog garancije 
-
febo_acm
#1028 Re: Samsung galaxy S3
Moja preporuka da probaš(a i ostali) WanamStock.Lite 4.1.1 (LJ4) i Vertumus Domination 1.4 temu... Predobro izgleda.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1730397 tema
http://wanamlite.com/forums/showthread.php?tid=12877 rom
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1730397 tema
http://wanamlite.com/forums/showthread.php?tid=12877 rom
-
Gistro_bancho
#1029 Re: Samsung galaxy S3
očito ti jaro nije kupio simfree telephone
[/quote]
Znaci da mu kazem da ga nosi onom ko mu ga je prodo i da nije "sim free" nego da je bio mob koji je prilagodjen za neku mrezu ili sta vec mislim kako da mu obajsnim a da se ne prepadne ?
[/quote]
vozi Q7 sa protektiranim gumama
pisao sam ovde o tom problemu zaključavanja s3.....
.....da ne ponavljam-telefon mu je rootovan bijednom solucijom (još ako mu je uhakan imei i s/n
)
i ako će da bude miran-samo fabrički unlock-kodovi za 1 sat=2x eura
[/quote]
Gdje se mogu dobiti fabrički unlock kodovi? Imaš li kakav link...
Znaci da mu kazem da ga nosi onom ko mu ga je prodo i da nije "sim free" nego da je bio mob koji je prilagodjen za neku mrezu ili sta vec mislim kako da mu obajsnim a da se ne prepadne ?
vozi Q7 sa protektiranim gumama
pisao sam ovde o tom problemu zaključavanja s3.....
.....da ne ponavljam-telefon mu je rootovan bijednom solucijom (još ako mu je uhakan imei i s/n
i ako će da bude miran-samo fabrički unlock-kodovi za 1 sat=2x eura
Gdje se mogu dobiti fabrički unlock kodovi? Imaš li kakav link...
-
lozze
#1030 Re: Samsung galaxy S3
eh neko mi je to slagao na forumu ovdje na android temistroga normala wrote:Ko ti je to slag'okod mene je Galaxy Nexus i nije rootan, AirDroid radi.
-
new_york
#1031 Re: Samsung galaxy S3
Preko 30 milliona SGS3 prodato...
-
mostarurscu
#1032 Re: Samsung galaxy S3
aj ako neko zna neka napiše kako isključiti noise reduction ?
usput, dobio sam natrag telefon iz servisa , nema nikakvog lufta sada s lijeve strane...da bi mi to otklonili promijenili su lcd touch screen ..
i onda na kraju uzmem dva nova da usporedim sa ovim svojim koji se vratio sa servisa (jedan bijeli, jedan onaj sivi ) i oba luftiraju s lijeve strane više nego što je moj bio kad sam ga reklamirao
izgleda da ima ta serija čitava sa tim felerima ...
usput, dobio sam natrag telefon iz servisa , nema nikakvog lufta sada s lijeve strane...da bi mi to otklonili promijenili su lcd touch screen ..
i onda na kraju uzmem dva nova da usporedim sa ovim svojim koji se vratio sa servisa (jedan bijeli, jedan onaj sivi ) i oba luftiraju s lijeve strane više nego što je moj bio kad sam ga reklamirao
izgleda da ima ta serija čitava sa tim felerima ...
- agent_zero
#1033 Re: Samsung galaxy S3
Izgleda da kod BH operatera dolaze serije koje su pravljene za istočna tržišta. Nedavno se forumaš žalio na galaxy S advance iz telecoma (problem sa signalom), tipičan problem koji prijavljuju kupci u aziji, indiji.
A što bi isključivao noise reduction? to je odlična stvar, sjećam se dok sam nokiu s tom funkcijom imao, u kafiću muzika, graja, ja normala pričan na mob, dok mi se drug isčuđava kako ja to mogu pričati na mob, a da ne odem u wc ili ispred kafića.
A što bi isključivao noise reduction? to je odlična stvar, sjećam se dok sam nokiu s tom funkcijom imao, u kafiću muzika, graja, ja normala pričan na mob, dok mi se drug isčuđava kako ja to mogu pričati na mob, a da ne odem u wc ili ispred kafića.
-
mostarurscu
#1034 Re: Samsung galaxy S3
žale mi se katkad da me slabo čuju itd pa rekoh da probam isključiti ...
aj ako znaš piši gdje se nalazi ta opcija u s3?
aj ako znaš piši gdje se nalazi ta opcija u s3?
-
mostarurscu
#1035 Re: Samsung galaxy S3
našao sam noise reduction i ugasio..
čini mi se da je sad bolji zvuk, stabilniji ...
čini mi se da je sad bolji zvuk, stabilniji ...
- EmiRem
#1036 Re: Samsung galaxy S3
Zna li neko od vas, ima li negdje u Sarajevu da se kupe oficijelni Samsungovi gadgeti/accessories tipa futrole, car holder i sl, al pri tome ne mislim na ono smece iz Univerzalno...
-
febo_acm
#1037 Re: Samsung galaxy S3
Kimtec je valjda glavni za Samsung... Pa probaj ih nazvati za više informacija.
-
Xlik
#1038 Re: Samsung galaxy S3
Pozdrav,
Da li možda neko zna kada od BH Telecoma da očekujemo oficijelni update na 4.1.1 ?
Da li možda neko zna kada od BH Telecoma da očekujemo oficijelni update na 4.1.1 ?
- EmiRem
#1039 Re: Samsung galaxy S3
Isto pitanje, zna li neko barem otprilike ??'Xlik wrote:Pozdrav,
- zemomak
#1040 Re: Samsung galaxy S3
Ne zavisi update od telecoma uopste, evo ovdje pratite kad ce izaci update za našu zemlju:
twitter.com/SamKiesUpdates
tt via iPhone 4s
twitter.com/SamKiesUpdates
tt via iPhone 4s
-
Xlik
#1041 Re: Samsung galaxy S3
Hvala tako nesto mi je trebalo, a ne da kacim telefon na spori kies
da bi provjerio.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- Quaresma
#1042 Re: Samsung galaxy S3
nabacite si neki custom rom, grehota je drzati ovakav telefon na stock romu, lako se vratiti na oficijelni firmware i vratiti garu nazad 
-
iSwagga
#1043 Re: Samsung galaxy S3
Ja sam od mtela dobi vec 4.1.1 update prije nekih 10-ak dana..EmiRem wrote:Isto pitanje, zna li neko barem otprilike ??'Xlik wrote:Pozdrav,
- Frtalj_Duše
#1044 Re: Samsung galaxy S3
I još jednom, po 1000. put; NEMA MTEL (NITI IJEDAN OPERATER) VEZE SA UPDATE-om KIES-a! TO JE ISKLJUČIVO DO SAMSUNGA I DO IMEI, SERIJSKOG BROJA TELEFONA!iSwagga wrote:Ja sam od mtela dobi vec 4.1.1 update prije nekih 10-ak dana..EmiRem wrote:Isto pitanje, zna li neko barem otprilike ??'Xlik wrote:Pozdrav,
Eh, da je samo moj, već buraz ga ima a nije neki "zahtjevan" korisnik, samo je dozvolio da ga root-am (barem nešto "odin action"Quaresma wrote:nabacite si neki custom rom, grehota je drzati ovakav telefon na stock romu, lako se vratiti na oficijelni firmware i vratiti garu nazad
-
iSwagga
#1045 Re: Samsung galaxy S3
Today, if a smartphone maker wants to provide new features or bug fixes to your phone via a software update, the carrier has to test and approve the new software first. In some cases, the process can take months, and it's one of the biggest reasons why some handset makers effectively abandon updating their phones within a year.
That's bad for you. You're missing out on the latest and greatest features your smartphone has to offer because of carrier restrictions.
- Quaresma
#1046 Re: Samsung galaxy S3
pa uzmi od burazera S3 a njemu daj S2 kad vec nije zahtjevan korisnik , ako ne zeli zamjenu, ispricas mu price ofo ono tebi ne treba taj telefon, znas i samFrtalj_Duše wrote:
Eh, da je samo moj, već buraz ga ima a nije neki "zahtjevan" korisnik, samo je dozvolio da ga root-am (barem nešto "odin action") radi instalacije nekih app-ova (poweramp, titanium backup itd.), dok je npr. moj SGS2 od prvoga dana na AOKP baziranom rom-u, ne'am blage ni kako izgleda njegov stock!
- Frtalj_Duše
#1047 Re: Samsung galaxy S3
E jbg sad', ako nije zahtjevan ne mora značiti da lik nije pametan i da ne zna da s3 vrijedi realno ko' dva moja.Quaresma wrote:pa uzmi od burazera S3 a njemu daj S2 kad vec nije zahtjevan korisnik , ako ne zeli zamjenu, ispricas mu price ofo ono tebi ne treba taj telefon, znas i samFrtalj_Duše wrote:
Eh, da je samo moj, već buraz ga ima a nije neki "zahtjevan" korisnik, samo je dozvolio da ga root-am (barem nešto "odin action") radi instalacije nekih app-ova (poweramp, titanium backup itd.), dok je npr. moj SGS2 od prvoga dana na AOKP baziranom rom-u, ne'am blage ni kako izgleda njegov stock!
Inače, ne bi rekao ni da nije zahtjevan (koristi ga stvarno aktivno, pored poziva, poruka, mailova i za npr. editovanje radova u autocad ws-u itd. pa mu je i veći display obavezan), više je nezainteresiran za svu tu 'custom rom-tweak-iscijedi max. iz fontela' priču, a moram priznati da je samsung napravio posao i po sa onim stock romom, tako da je njemu stabilnost iznad svega. Ali zato ga uvijek mogu zezati boljim i bržim odzivom, kako ulaska u app-ove i izlaska u homescreen tako i generalno bržim radom telefona na ovome custom romu uz još brži kernel. Samo njegov naravno dere moj uzduž i poprijeko nakon što uđe u spomenute app-ove ili odradi benchmarke.
From my SGSII via Tapatalk 2.
-
Gistro_bancho
#1048 Re: Samsung galaxy S3
Može li mi neko reći gdje mogu skinuti kakvu dobru navigaciju za Evropu (naravno Besplatno
)tipa Igo ili sl.
-
azdralovic
#1049 Re: Samsung galaxy S3
iGo samo preko torrenta ili nekih stranica koje distribuisu crackovane aplikacije... za link googlaj posto je warez zabranjen na forumuGistro_bancho wrote:Može li mi neko reći gdje mogu skinuti kakvu dobru navigaciju za Evropu (naravno Besplatno)tipa Igo ili sl.
- LONGMAN
#1050 Re: Samsung galaxy S3
Pitanjce
Sto ova haberkutija s3 kad se prikopca na komp ne prikazuje mi slike onako kao minijature, nego samo ikonice
Pa moram svaku otvoriti da vidim koja je slika 
Sto ova haberkutija s3 kad se prikopca na komp ne prikazuje mi slike onako kao minijature, nego samo ikonice