Samsung Galaxy GEAR i Note III
Moderator: Benq
-
Muuky
#1 Samsung Galaxy GEAR i Note III
Eh evo jedna tema da bude za sat Gear i Note 3.. mislim ovo je prvi model sata,zasigurno da će već sledeće godine biti novi poboljšanji pa nek ovde se piše ,da bude sve na jednom mjestu .
Ako ko ima ,nek piše .. Kako mu funkcioniše ,i šta mislite o satu ?
A svakako možete pisati i o NOTE 3 ,koje koristite aplikacije,kako vam se čini ?
Lično ga imam,i ja sam prezadovoljan ,možda će neki reči bezveze ali svako ima svoj ukus i ono šta voli.
Neke info. Sat je napravljen sa Note III
Moguće ga je koristiti kao telefon, ako vam nije problem da okolini djelujete kao da razgovarate s vlastitom rukom. Povezan je s Noteom 3 pomoću Bluetootha 4, što znači da ne bi trebao trošiti puno energije. Prikazane su i ključne funkcionalnosti pametnog sata Galaxy Gear. Zahvaljujući značajki Memographer i 1,9-megapikselnoj kameri, omogućeno je snimanje fotografija i videozapisa u pokretu, dok Voice Memo nudi bilježenje zvučnih zapisa te ih potom pohranjuje na kompatibilnim uređajima iz serije Galaxy.Korisne su i funkcije Auto Lock, koja automatski osigurava zaslon pratećeg pametnog telefona svaki put kada je Gear udaljen više od metar i pol od njega, kao i Find My Device, koji pomaže korisnicima u pronalaženju zametnutog uređaja pomoću zvučnog ili svjetlosnog signala.
Note 3 opremljen je širim zaslonom s tehnologijom Super AMOLED, tanjim i lakšim kućištem te dugotrajnijom baterijom. Nudi još i kameru razlučivosti 13 megapiksela sa značajkom Smart Stabilization i bljeskalicom CRI LED.
Prvi je smartphone na tržištu s mogućnošću snimanja videozapisa u tzv. formatu 4K. Točnije, može snimati u standardu 2160p HD.
Pokreće ga 2,3-gigahercni četverojezgreni procesor, ima tri gigabajta radne memorije i u osnovnoj inačici raspolaže s 32 gigabajta memorije za pohranu podataka. Potonje je osobito važno s obzirom na činjenicu da minuta snimljenog video-zapisa, u najvećoj razlučivosti, zauzima oko 700 megabajta.
Predstavljene su i nove značajke povezane s olovkom S Pen. Imali smo tako priliku vidjeti i isprobati opciju Air Command, paletu od pet dodataka koji ubrzavaju izvršenje najčešćih zadaća.
Nova značajka Multi Windows omogućava pokretanje više aplikacija bez potrebe za zatvaranjem prozora ili otvaranjem novog, dok Pen Window omogućava otvaranje malih aplikacijskih prozora, za višestruko obavljanje zadataka. Dovoljno je nacrtati prozor bilo koje veličine i u njemu otvoriti drugu aplikaciju kao što je, primjerice, YouTube, kalkulator ili omiljeni internetski pretraživač.
Ako ko ima ,nek piše .. Kako mu funkcioniše ,i šta mislite o satu ?
A svakako možete pisati i o NOTE 3 ,koje koristite aplikacije,kako vam se čini ?
Lično ga imam,i ja sam prezadovoljan ,možda će neki reči bezveze ali svako ima svoj ukus i ono šta voli.
Neke info. Sat je napravljen sa Note III
Moguće ga je koristiti kao telefon, ako vam nije problem da okolini djelujete kao da razgovarate s vlastitom rukom. Povezan je s Noteom 3 pomoću Bluetootha 4, što znači da ne bi trebao trošiti puno energije. Prikazane su i ključne funkcionalnosti pametnog sata Galaxy Gear. Zahvaljujući značajki Memographer i 1,9-megapikselnoj kameri, omogućeno je snimanje fotografija i videozapisa u pokretu, dok Voice Memo nudi bilježenje zvučnih zapisa te ih potom pohranjuje na kompatibilnim uređajima iz serije Galaxy.Korisne su i funkcije Auto Lock, koja automatski osigurava zaslon pratećeg pametnog telefona svaki put kada je Gear udaljen više od metar i pol od njega, kao i Find My Device, koji pomaže korisnicima u pronalaženju zametnutog uređaja pomoću zvučnog ili svjetlosnog signala.
Note 3 opremljen je širim zaslonom s tehnologijom Super AMOLED, tanjim i lakšim kućištem te dugotrajnijom baterijom. Nudi još i kameru razlučivosti 13 megapiksela sa značajkom Smart Stabilization i bljeskalicom CRI LED.
Prvi je smartphone na tržištu s mogućnošću snimanja videozapisa u tzv. formatu 4K. Točnije, može snimati u standardu 2160p HD.
Pokreće ga 2,3-gigahercni četverojezgreni procesor, ima tri gigabajta radne memorije i u osnovnoj inačici raspolaže s 32 gigabajta memorije za pohranu podataka. Potonje je osobito važno s obzirom na činjenicu da minuta snimljenog video-zapisa, u najvećoj razlučivosti, zauzima oko 700 megabajta.
Predstavljene su i nove značajke povezane s olovkom S Pen. Imali smo tako priliku vidjeti i isprobati opciju Air Command, paletu od pet dodataka koji ubrzavaju izvršenje najčešćih zadaća.
Nova značajka Multi Windows omogućava pokretanje više aplikacija bez potrebe za zatvaranjem prozora ili otvaranjem novog, dok Pen Window omogućava otvaranje malih aplikacijskih prozora, za višestruko obavljanje zadataka. Dovoljno je nacrtati prozor bilo koje veličine i u njemu otvoriti drugu aplikaciju kao što je, primjerice, YouTube, kalkulator ili omiljeni internetski pretraživač.
-
Djubre_
#2 Re: Samsung Galaxy GEAR i Note III
Koliko moze pod vodu taj Gear?
koliko ima memorije za to sve?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- strong69
#3 Re: Samsung Galaxy GEAR i Note III
Imas vec temu Note 3. Ovaj sat je cista glupost koja kosta jako mnogo. Za mene beskorisno.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
-
Muuky
#4 Re: Samsung Galaxy GEAR i Note III
4 gb, ram 512Djubre_ wrote:Koliko moze pod vodu taj Gear?koliko ima memorije za to sve?
- newlevel
#5 Re: AW: Samsung Galaxy GEAR i Note III
Samo zamisli, svaku 3-4 noc ukljuces sat na punjac
:mrgreen:. Bespotrebno bacanje novca, navedi par razloga, sto smatras da ti je potreban, bas me zanima ?
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
Muuky
#6 Re: AW: Samsung Galaxy GEAR i Note III
Kako kome druže ,npr ne koristim cigarete,nisam nikad tako da eto mogu "bacat" pare na ovonewlevel wrote:Samo zamisli, svaku 3-4 noc ukljuces sat na punjac:mrgreen:. Bespotrebno bacanje novca, navedi par razloga, sto smatras da ti je potreban, bas me zanima ?
Sent from my Nokia 3310
Volim ovo i et ganjam i kupujem da imam
- Qler
#7 Re: Samsung Galaxy GEAR i Note III
Glupost, preskupo, i neprakticno. Zna se sta je sat. Imas temu malo nize na forumu...
- strong69
#8 Re: AW: Samsung Galaxy GEAR i Note III
I za sebe mogu reci da sam pravi "freak" sto se tice tehnoloskih uredaja ali ovaj sat je jedna od rijetkih stvari koje su mi besmislene i za koje nisam mogao da bacim pare. Uzeo sam radije Sony SBH52 BT uredaj koji je mnogo prakticniji.Muuky wrote:
Kako kome druže ,npr ne koristim cigarete,nisam nikad tako da eto mogu "bacat" pare na ovo
-
Djubre_
#9 Re: Samsung Galaxy GEAR i Note III
Ja sam imao jarana u osnovnoj nekad prije 10 godina.. kupovao digitrone nekakve tada vec po 200 km.. otvoris ga ko laptop ono mali neki.. dodatno samo imao slova pored brojeva.. totalna glupost jbte ali eto on je to volio i nosio kao neki danas ove nove telefone
- newlevel
#10 Re: AW: Samsung Galaxy GEAR i Note III
Sve je to ok, i ja sam ljubitelj tehno noviteta. Ali realno kad nesto nema svrhu, nemas korist neke od toga. Onda ne bi ni kupio da je marka. Ali eto, nismo svi isti.Muuky wrote:Kako kome druže ,npr ne koristim cigarete,nisam nikad tako da eto mogu "bacat" pare na ovonewlevel wrote:Samo zamisli, svaku 3-4 noc ukljuces sat na punjac:mrgreen:. Bespotrebno bacanje novca, navedi par razloga, sto smatras da ti je potreban, bas me zanima ?
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
febo_acm
#11 Re: Samsung Galaxy GEAR i Note III
Ovaj Gear sada kakav jeste vrijedi možda do 50 KM. Totalno bespotreban, nefunkcionalan... Nije to sve loše zamišljeno, ali treba tu još dosta rada i posla. Naprimjer, šta ako nisi u mogućnosti da ga puniš svaki dan. Šta će mi smartwatch pored smartphona?
Samsung pere pare na ovome

Samsung pere pare na ovome
- Maharadza
#12 Re: Samsung Galaxy GEAR i Note III
Malo da oživimo ovo:
Neki dan sam čačkao Note 3 u Mobilmediji (~5min.) i čovjek iskreno može samo jedno pomisliti nakon što (makar kratko) isproba taj uređaj: ZVIJER - taj ekran, taj odziv, ta fluidnost, ta "lakoća" u ruci (uzimajući u obzir veličinu ekrana), stvarno nema "minusa"! I uređaj je deklarisan kao phablet tako da o veličini istoga kao "nedostatku" nema govora! Note 3 je prosto u nekoj sopstvenoj i nedostižnoj "klasi" kada je ova vrsta uređaja u pitanju i oni pametni azijati su stvarno pomislili na SVE što bi moglo biti potrebno/od koristi potencijalnom korisniku ovakvog uređaja i to integrisali u isti! Cijena također zaslužuje svaku pohvalu! (naravno da ovim ne mislim na cijenu kod nas već u inostranstvu
)
Neki dan sam čačkao Note 3 u Mobilmediji (~5min.) i čovjek iskreno može samo jedno pomisliti nakon što (makar kratko) isproba taj uređaj: ZVIJER - taj ekran, taj odziv, ta fluidnost, ta "lakoća" u ruci (uzimajući u obzir veličinu ekrana), stvarno nema "minusa"! I uređaj je deklarisan kao phablet tako da o veličini istoga kao "nedostatku" nema govora! Note 3 je prosto u nekoj sopstvenoj i nedostižnoj "klasi" kada je ova vrsta uređaja u pitanju i oni pametni azijati su stvarno pomislili na SVE što bi moglo biti potrebno/od koristi potencijalnom korisniku ovakvog uređaja i to integrisali u isti! Cijena također zaslužuje svaku pohvalu! (naravno da ovim ne mislim na cijenu kod nas već u inostranstvu