Ipak i ono sto sam probao par sati na prvom dijelu je za 10(sa malim modom za bubice
S.T.A.L.K.E.R, PC igra i subkultura
Moderator: Benq
-
TLFanaticos777
#301 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Treci dio izasao a ja jos ni prvi nisam prekucao
( mislim probao sam prvi kad je tek izasao ali dobio prekomandu pa razgulio dalje a nisam mogao ponijeti sa sobom laptop ali se vracam na odmor za 50+ dana pa cemo krenuti od prvog naravno
Ipak i ono sto sam probao par sati na prvom dijelu je za 10(sa malim modom za bubice
)
........

- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#302 Dokumenti o Černobilu- tragedija heroja
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/2-000- ... prava.html
Prosvjednici, koji su došli iz cijele Ukrajine, okupili su se ispred zgrade kijevske gradske uprave na poziv ukrajinske Unije za Černobilj. Tražili su lakši pristup liječenju, veće mirovine i stambenu pomoć za osobe koje su radile na mjestu nesreće. Prosvjedi su već održani u veljači i ožujku.
>> 'Nesreća u Fukushimi je potpuno drugačija od černobilske'
Nakon eksplozije reaktora br. 4 u nuklearnoj elektrani 26. travnja 1986., oko 600.000 angažiranih iz raznih krajeva Sovjetskog Saveza mjesecima su sudjelovali u radovima kojima je trebalo zaustaviti širenje radijacije, izolirati krhotine reaktora i očistiti kontaminirano područje oko atomske centrale.
Više tisuća likvidatora bez zaštite poslano na mjesto nesreće
Dvadeset pet godina nakon havarije još se vode oštre rasprave o zdravstvenim posljedicama Černobilja.
Više tisuća likvidatora, koji su bez zaštite poslani na mjesto nesreće, umrlo je nekoliko godina nakon katastrofe, a samo u Ukrajini, po službenim podatcima, 2,3 milijuna ljudi bilo je izloženo radioaktivnim oborinama, zbog kojih je velik broj ljudi obolio od raka.
Ukrajinske vlasti procjenjuju da je posljedice te katastrofe osjetilo 5 milijuna ljudi - Ukrajinaca, Bjelorusa i Rusa. Dobar dio njih još živi na kontaminiranom području. (Hina)
- House
#303 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Igra ne da je sranje nego je mrtvo sranje
Toliko do mene
- skafiskafsnjak
#304 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Ubrzo ce slicna igra o Japanu 
- Adnansu
#305 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Idi igraj kantera i slicnih gluposti..House wrote:Igra ne da je sranje nego je mrtvo sranjeToliko do mene
Kako nezvanicno saznajemo,dolazi novi nastavak S.T.A.L.K.E.R Battle for Fukushima
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- dr.gog
#307 Re: S.T.A.L.K.E.R--Turističke posjete Pripyatu
http://www.sarajevo-x.comDo 2015. planira se gradnja ogromnog betonskog oklopa kojim će se obložiti nuklearka i zaustaviti zračenje, a potom će krenuti i organizovane turističke ture iz Kijeva.
Oko 6.000 turista, uglavnom Evropljana, godišnje posjeti ovaj, kako za zovu, grad duhova. Te posjete su privatne i lokalne vlasti ih ne sankcionišu. I danas tu postoji "zona smrti" u radijusu od 30 kilometara, a svi oni koji se usude tu zakoračiti moraju predati svoje pasoše i potpisati da pristaju da ukrajinske vlasti ne odgovaraju za eventualne posljedice.
Potom kreću u posjetu statui Iwo Jima, posvećenoj 29 vatrogasaca koji su smrtno stradali hladeći reaktore elektrane.
Nivo radijacije mjeri se Gajgerovim brojačem i varira od one koja nije štetna u Pripyatu do one koja može izazvati trajne posljedice u blizini reaktora 4, mjesta nuklearne katastrofe.
Pripyat je, kažu svjedoci, zaista nevjerovatno mjesto. Kao da je s druge planete, vremenska kapsula. Prekriven je prašinom i sve stvari su skoro netaknute, podsjećaju vas na trenutke u kojima su njegovi stanovnici, oko 50.000 njih, bili prisiljeni da 1986. što brže pobjegnu.
Turisti mogu posjetiti stravično prazne zgrade, stanove, dvorane, bazene, dom kulture i druge dijelove grada, vidjeti dijelove odjeće, obuće, knjige, novine, plakate iz osamdesetih, te znakove upozorenja za djecu da štede struju i grijanje.
Dosadašnje turističke ture nisu nimalo bezbjedne niti jeftine. Četverosatni obilasci koštaju od 150 dolara, ako ste u grupi, do 400 dolara za individualne.
Sergii Mirnyi, komandant izviđačkog voda za slučaj radijacije iz 1986, optužuje ukrajinsku vladu da pokušava "izmusti nesreću" u Černobilu do posljednjeg dolara turista. On je mišljenja da bi reaktor trebao postati spomenik za ekološku edukaciju.
"Turizam u Černobilu nesumnjivo može donijeti novac, ali ja sam uvjeren da može mnogo više od toga", kazao je novinarki magazina "Budget Travel".
- dr.gog
#308 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu

Dr.Gog ,Stalker na Igmanu

-
Eborg
#309 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Baš sam sinoć iščitao priče sve tri igre, nisam imao živaca da igram od silnih bugova kada me Shadow of Chernobyl izbacio iz takta. I oni stalni respawnovi, preglupo. Nadam se da će S.T.A.L.K.E.R. 2 biti bolji po pitanju toga.
- dr.gog
#310 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Ti su bugovi riješeni odavno živ ti meni bioEborg wrote:Baš sam sinoć iščitao priče sve tri igre, nisam imao živaca da igram od silnih bugova kada me Shadow of Chernobyl izbacio iz takta. I oni stalni respawnovi, preglupo. Nadam se da će S.T.A.L.K.E.R. 2 biti bolji po pitanju toga.
Instaliraj Stalker complete 2009 mod , na Stalker shadow of chernobyl. Sve riješeno. Ili gledaj da igraš na patch 1.004, to je standard.
Clear sky mora imati najmanje patch 1.o5.07 ili instaliraj Clear sky complete mod gdje je sve riješeno i izgleda mnogo bolje sa otvorenim menijem dodataka (na komandu Esc+f1 u toku igre).
Call of pripyat ne pravi skoro nikakve probleme ni na osnovnoj verziji, osim buga sa sjenom sunca(koju pola ljudi i ne primjeti) i buga na zadnjoj misiji(koji također pola ljudi uopšte ne primjeti).
Stalker 2, kako su krenuli, neće još zadugo, tamo negdje iduće godine tek
-
Eborg
#311 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Ma nije mi računar baš na nivou za takve igre, znao mi je Shadow of Chernobyl zatrzati u većim okršajima tako da čekam verziju za Xbox 360.
Još tada nekad dolazi i Metro: Last Light pa ima da bude interesantno.
Još tada nekad dolazi i Metro: Last Light pa ima da bude interesantno.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#312 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Igrao stalker,nekako mi je previse dull (da,igrao sam na max.settings tako da ne kazete da je do grafe
),nije mi se svidjelo to sto moras lika upucati 20 puta da umre
fallout 3,fallout new vegas sam presao sa gustom (dva puta
)
-
Eborg
#313 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Fallout 3 zakletva!
Fallout New Vegas sam prešao jedno 4/5 i čekam da izađu svi DLC-ovi na DVD-u, vjerovatno negdje krajem godine.
Fallout New Vegas sam prešao jedno 4/5 i čekam da izađu svi DLC-ovi na DVD-u, vjerovatno negdje krajem godine.
-
TLFanaticos777
#314 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Zato imas mod-ove da to popraveDecerto wrote:Igrao stalker,nekako mi je previse dull (da,igrao sam na max.settings tako da ne kazete da je do grafe),nije mi se svidjelo to sto moras lika upucati 20 puta da umre
fallout 3,fallout new vegas sam presao sa gustom (dva puta
)
pozzzzzzzzzzzz
- dr.gog
-
TLFanaticos777
#316 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Gdje se moze skinuti mod za Stalker CS sa poboljsanjem oruzja,grafe itd ali da ukljucuje i gamedata folder posto imam orginal i nema mi tog folder-a ......probao sam i unpacker ali ne pali ......uvijek mi izbaci xdllcore error ako ja napravim gamedata folder ......pozzzzzzzzzzzz
- almir1011
#317 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Da se priključim temi 
Nabasao sam preko piratebay na ArsenOL 2.2 mod koji daje nova oružja od AK-47 do M16A4. Grafika je poboljšana, atmosfera je malo napetija, ubačeno je nekoliko novih mutanata i mongo mnogo je bolji zvuk. Koliko sam samo bio razočaran igrom kada sam prvi put instalirao, ali sam nekako se navukao na SoC kada sam "provalio" srž igre. Međutim sa ArsenOL modom igra prostaje predobra, jedino da je urađena kao FarCry 2 u Dunia engine-u, ali moramo imati u obzir da je igra malo starija.
Što se tiče oružja u ArsenOL mdu, uzet ću za primjer AK-47 (ne, nije AK-74 koja troši 5.45 mm, iako ima i ta verzija). Postoji više verzija, sa drugim bojama drvenih dijelova, sa boljom preciznošću ili boljim držanjem, a na njega je moguće postaviti grenade launcher, optiku i prigušivač. Troši standardnu municiju, 7.62x39 mm, koju je lako naći u igri ili kupiti od Barkeepera ili drugih stalker-a. Tu su i M4A1, M16(A1, A2 i A4) sa posebnom optikom za M16. Ima i više vrsta autoshotguns, MP5 je unaprijeđen, i sada može biti kao sidearm umjesto primary weapon. Po meni jako lijep novitet je lovačka puka "cijev na cijev". Povećana je maksimalna nosivost (90 kg), sa novim oružjem tu je i nova municija (AUG je nevjerovatan). Najbolja stvar od svega je to što je lako zaraditi mnogo novca, jer je povećana nosivost, pa može se ponijeti sva oprema mrtvih a oružje se može prodavati i stalkerima i drugim NPC likovima. Sa novcem možete popraviti svoju opremu (oružje i pancir) kod tradera, barkeepera ili onog naučnika ili Duty trgovca pa se može sa dobrim odjelom proći cijela igra
Još jedan novitet je smjena dana i noći. Noć je mnogo mračnija i na otvorenom prostoru taclight ne pomaže mnogo. Zato je tu vreća za spavanje i možete prespavati na sigurnom do zore ili dok se ne popravi health do maksimuma. Još jedna stvar je Blowout, koji se dešava svakih nekoliko "in game" dana, tada morate bježati glavom bez obzira do nekog objekta gdje se možete skloniti. Uglavnom, nije dobro biti napolju dok traje Blowout.
Novitet su i vozila, Niva i transporter je moguće voziti. HUD je popravljen, hrana ne popravlja health (za to služe isključivo medkits). Animacije oružja su fantastične, za razliku od originalne igre, AK je jednostavno predobar, sva oružja imaju poboljšane karakteristike (sada je AK mnogo jači od NATO oružja, ali neprecizniji za nekoliko nijansi to ga čini idealnim za čitavu igru). Tu nu novi pištolji, nove submachine guns, sniperi... Jednostavno, STALKER kakav je trebao da bude
Sa ovim modom teško da ću prekinuti igrati, jer tu su i novi artifacts koji daju extra osobine liku (npr -30 radiation, -900 bleeding, +75 endurance +30 burn u jednom artifactu). Samo se nadam da ima sličan mod za Clear Sky, mada sam vidio da ima slično sa nekim novim izmjenama (mijenjanje optike na puškama)... Ali do tad, valjda SoC neće isfurati
Preporučujem mod svima koji nisu igrali STALKER zbog "loše grafike i shit oružja". Samo, jedna napomena, kada se skine mod i ubaci u folder igre, mora se ići na New Game (tj. Enter the Zone) i krenuti ispočetka, što nije uopšte teško jer u prvih par minuta može se doći do AK-47 ili AKM (jedne od bezbroj varijanti AK pušaka unutar igre).
Eto, možda sam malo pretjerao sa opisom moda, ali ovo je za mene neka sasvim nova igra, jer je predobro urađen mod i uveliko poboljšava gameplay! Downloadujte i uživajete. Linkovi su ispod:
MOD: http://www.gamefront.com/files/20021817 ... 1.0004.rar
Preview: http://www.youtube.com/watch?v=_bNjmN5BvnI
Napomena: za S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl v1.0005
Nabasao sam preko piratebay na ArsenOL 2.2 mod koji daje nova oružja od AK-47 do M16A4. Grafika je poboljšana, atmosfera je malo napetija, ubačeno je nekoliko novih mutanata i mongo mnogo je bolji zvuk. Koliko sam samo bio razočaran igrom kada sam prvi put instalirao, ali sam nekako se navukao na SoC kada sam "provalio" srž igre. Međutim sa ArsenOL modom igra prostaje predobra, jedino da je urađena kao FarCry 2 u Dunia engine-u, ali moramo imati u obzir da je igra malo starija.
Što se tiče oružja u ArsenOL mdu, uzet ću za primjer AK-47 (ne, nije AK-74 koja troši 5.45 mm, iako ima i ta verzija). Postoji više verzija, sa drugim bojama drvenih dijelova, sa boljom preciznošću ili boljim držanjem, a na njega je moguće postaviti grenade launcher, optiku i prigušivač. Troši standardnu municiju, 7.62x39 mm, koju je lako naći u igri ili kupiti od Barkeepera ili drugih stalker-a. Tu su i M4A1, M16(A1, A2 i A4) sa posebnom optikom za M16. Ima i više vrsta autoshotguns, MP5 je unaprijeđen, i sada može biti kao sidearm umjesto primary weapon. Po meni jako lijep novitet je lovačka puka "cijev na cijev". Povećana je maksimalna nosivost (90 kg), sa novim oružjem tu je i nova municija (AUG je nevjerovatan). Najbolja stvar od svega je to što je lako zaraditi mnogo novca, jer je povećana nosivost, pa može se ponijeti sva oprema mrtvih a oružje se može prodavati i stalkerima i drugim NPC likovima. Sa novcem možete popraviti svoju opremu (oružje i pancir) kod tradera, barkeepera ili onog naučnika ili Duty trgovca pa se može sa dobrim odjelom proći cijela igra
Još jedan novitet je smjena dana i noći. Noć je mnogo mračnija i na otvorenom prostoru taclight ne pomaže mnogo. Zato je tu vreća za spavanje i možete prespavati na sigurnom do zore ili dok se ne popravi health do maksimuma. Još jedna stvar je Blowout, koji se dešava svakih nekoliko "in game" dana, tada morate bježati glavom bez obzira do nekog objekta gdje se možete skloniti. Uglavnom, nije dobro biti napolju dok traje Blowout.
Novitet su i vozila, Niva i transporter je moguće voziti. HUD je popravljen, hrana ne popravlja health (za to služe isključivo medkits). Animacije oružja su fantastične, za razliku od originalne igre, AK je jednostavno predobar, sva oružja imaju poboljšane karakteristike (sada je AK mnogo jači od NATO oružja, ali neprecizniji za nekoliko nijansi to ga čini idealnim za čitavu igru). Tu nu novi pištolji, nove submachine guns, sniperi... Jednostavno, STALKER kakav je trebao da bude
Eto, možda sam malo pretjerao sa opisom moda, ali ovo je za mene neka sasvim nova igra, jer je predobro urađen mod i uveliko poboljšava gameplay! Downloadujte i uživajete. Linkovi su ispod:
MOD: http://www.gamefront.com/files/20021817 ... 1.0004.rar
Preview: http://www.youtube.com/watch?v=_bNjmN5BvnI
Napomena: za S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl v1.0005
-
Eborg
#318 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Dobro zvuči, nadajmo se da će razvojni tim uzeti u obzir sve te modove prilikom izrade nove igre. 
- dr.gog
#319 Re: S.T.A.L.K.E.R--glavne stranice za modove
Ovdje možeš skinuti tzv. Stalker Clear Sky complete:TLFanaticos777 wrote:Gdje se moze skinuti mod za Stalker CS sa poboljsanjem oruzja,grafe itd ali da ukljucuje i gamedata folder posto imam orginal i nema mi tog folder-a ......probao sam i unpacker ali ne pali ......uvijek mi izbaci xdllcore error ako ja napravim gamedata folder ......pozzzzzzzzzzzz
http://www.moddb.com/mods/clear-sky-complete
Mislim da Complete nakon raspakivanja dolazi kao .exe file, pa samo klikni na njega. Ako ne, raspakuj fajl i prebaci ga u folder gdje si instalirao Stalker. Ako imaš original igru, pod modovima nećeš moći igrati online, pa je potrebno da folder "gamedata"(to su uvijek modovi) jednostavno isječeš iz igre prije pokretanja multiplayera.
Kao i ostala dva Complete moda ,za SoC i Call of Pripyat
Sve ostalo, uključujući i gore navedene modove, te još stotinjak modifikacija možete skinuti na glavnoj stranici modderske i gamerske zajednice :
http://stalker.filefront.com/
-
TLFanaticos777
#320 Re: S.T.A.L.K.E.R--glavne stranice za modove
Probao sam par modova sa filefront-a ali nijedan nema gamedata a kad ja napravim gamedata folder uvijek mi izbacuje xcore errordr.gog wrote:Ovdje možeš skinuti tzv. Stalker Clear Sky complete:TLFanaticos777 wrote:Gdje se moze skinuti mod za Stalker CS sa poboljsanjem oruzja,grafe itd ali da ukljucuje i gamedata folder posto imam orginal i nema mi tog folder-a ......probao sam i unpacker ali ne pali ......uvijek mi izbaci xdllcore error ako ja napravim gamedata folder ......pozzzzzzzzzzzz
http://www.moddb.com/mods/clear-sky-complete
Mislim da Complete nakon raspakivanja dolazi kao .exe file, pa samo klikni na njega. Ako ne, raspakuj fajl i prebaci ga u folder gdje si instalirao Stalker. Ako imaš original igru, pod modovima nećeš moći igrati online, pa je potrebno da folder "gamedata"(to su uvijek modovi) jednostavno isječeš iz igre prije pokretanja multiplayera.
Kao i ostala dva Complete moda ,za SoC i Call of Pripyat![]()
Sve ostalo, uključujući i gore navedene modove, te još stotinjak modifikacija možete skinuti na glavnoj stranici modderske i gamerske zajednice :
http://stalker.filefront.com/
pozzz drug
- dr.gog
#321 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Negdje griješiš. Klikom na link na Filefrontu, odlaziš na stranicu tipa megauploada gdje je postavljen fajl.
Kad skineš fajl, to je uvijek .rar fajl...
Raspakivanjem toga se UVIJEK dobije gamedata folder unutar kojeg može biti više drugih foldera (za zvuk, grafiku, tekst igre koji se moduju).
Taj folder jednostavno kopiraš ili Cut-paste tamo gdje je instalirana igra.
Najjednostavniji način je čuveni Smart mod manager, program napravljen samo za Stalker seriju, kojim jednostavno izabereš fajl ,klikneš i program ga automatski ubacuje gdje treba.
Evo ovdje
http://smartmodmanager.codeplex.com/releases/view/26190
Kad skineš fajl, to je uvijek .rar fajl...
Raspakivanjem toga se UVIJEK dobije gamedata folder unutar kojeg može biti više drugih foldera (za zvuk, grafiku, tekst igre koji se moduju).
Taj folder jednostavno kopiraš ili Cut-paste tamo gdje je instalirana igra.
Najjednostavniji način je čuveni Smart mod manager, program napravljen samo za Stalker seriju, kojim jednostavno izabereš fajl ,klikneš i program ga automatski ubacuje gdje treba.
Evo ovdje
http://smartmodmanager.codeplex.com/releases/view/26190
- almir1011
#322 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
OK narode, uskoro ću završiti sa Shadow of Chernobyl, kontam da skinem Clear Sky... Kakav mod da skinem, gledao sam nešto na youtube, ima ih gomila... Može li preporuka za Call of Pripyat, neki mod dobar? I Ima li neke velike razlike u gameplayu u odnosu na SoC, nekako mi izgledaju isto, ali raja kaže da baš i nije, da je SoC najbolji... Ništa dok ne odigram sva tri. Hvala!
-
TLFanaticos777
#323 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Meni je najbolji COP ali je kratak a nije los CS moze se igrati a SOC je dobar pogotovu sto je najduzi barem meni ....misljenja su razlicita a sto se tice modova za CS i COP Complete modalmir1011 wrote:OK narode, uskoro ću završiti sa Shadow of Chernobyl, kontam da skinem Clear Sky... Kakav mod da skinem, gledao sam nešto na youtube, ima ih gomila... Može li preporuka za Call of Pripyat, neki mod dobar? I Ima li neke velike razlike u gameplayu u odnosu na SoC, nekako mi izgledaju isto, ali raja kaže da baš i nije, da je SoC najbolji... Ništa dok ne odigram sva tri. Hvala!
http://www.moddb.com/mods/stalker-complete-2009
Na polovini stranice imas slike od sva tri Complete mod-a pa klikni i skini sta ti treba
P.S
Pod addon mozes naci update-s za mod
Uzivaj
- Decerto
#324 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,gameplay,dokumenti o Černobilu
Joj dajte mi onaj mod da su laksi protivnici il sta vec,obrisat cu stalker ponovo I swear
uradio onaj quest,dvije svinje kad moram ubit,lagano,2 metka u glavu i to je to.Ali onaj quest kad moram ubijat one pobunjenike,ma nidje veze,moram ga pogodit 20 puta da umre,a ja umrem ko iz sale,ni ne pogode me lol.
- Decerto