Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
emmirr1 wrote: ↑19/11/2024 15:27
Koja je oficionalna stranica na kojoj bi mogao skinuti drivere za Macbook?
Kakvi driveri ? Za sta ? Evo 10+ godina na Mac-u jedini driver koji mi je trebao je za printer..
prijatelj na Macbook instalirao Win 10 pro a i on je krekovan. Kaze nema zvuka na njemu. https://ibb.co/7n6LsPn https://ibb.co/gvb88Yz
Tek kad prikopča ovaj prelaz zvuk mu se pojavi i na slušalicama i zvučnicima.
Ja sam danas pokusavao da pronađem na Netu driver za zvučnu karticu ali za MacBook nemogu da pronađem.
Kako se zove kabal koji liči na hdmi a nije hdmi?
S jedne strane konektora je malo drugačije od običnog hdmi
Ima na monitoru takav ulaz i vga
Pa da vidim može li se s njim spojiti monitor i centralna
Pa ima VGA, ima DVI, ima HDMI... i očito - ima i Haman-HDMI
Možda je neki mini format, jedino da gledam u teljvu koji ti je port u pitanju, a već sam ispr'o džezvu...
Nego, stavi kakvu sliku tog porta pa možda nego odgonetne šta je u pitanju.
tap3ah75 wrote: ↑19/11/2024 23:31
tap3ah75 wrote: ↑19/11/2024 23:31
Video kablo, sličan HDMI, ali je sa jedne strane ravan (za razliku od HDMI, koji sa obje strane ima zub).
Kod nas je na nekim računarima takvo kablo (na mojem službenom sam stavio takvo kablo). Zna zezati ako nije dobro uklopio (mora da klikne kad se uštekava u monitor/računar).
Računar (grafička) i monitor moraju imati izlaz za taj tip kabla.
DonieBrasco wrote: ↑23/11/2024 16:24
KABAL ne "kablo" zove se DisplayPort kabal.
Drugacije od HDMI kabla, nemaju televizori DisplayPort samo monitori.
Piše se kabel i kabl.
Od francuskog cable i engleskog cable: kabel-kabela-kabelu-kabel-kabelom-kabelu ili kabl-kabla-kablu-kabl-kablom-kablu. U pravopisu ne postoji imenica kabal.
Piše se kabel i kabl.
Od francuskog cable i engleskog cable: kabel-kabela-kabelu-kabel-kabelom-kabelu ili kabl-kabla-kablu-kabl-kablom-kablu. U pravopisu ne postoji imenica kabal.
DonieBrasco wrote: ↑23/11/2024 16:24KABAL ne "kablo" zove se DisplayPort kabal.
ma daj ba, nemoj tako...
Na više mjesta sam čitao da je "kabal" neispravno, samo mi se sad ne da pretraživati (n hrvatskom su ispravni kabel i kabl, na primjer). Ni na kojem ex-yu jeziku ne nalazim da je ispravno "kabal", a skoro svi koriste taj termin.
Piše se kabel i kabl.
A po Vuku, pusti ti francuze i inglize, de nam sta po Vuku
Ko će ga više znati, to se mijenja ovisno o tome na koju nogu je ustao onaj koji propisuje šta je u jeziku ispravno a šta ne. Kao što je neki genijalac u Hrvatskoj propisao da je ispravno "trenutci".
DonieBrasco wrote: ↑23/11/2024 16:24KABAL ne "kablo" zove se DisplayPort kabal.
ma daj ba, nemoj tako...
Na više mjesta sam čitao da je "kabal" neispravno, samo mi se sad ne da pretraživati (n hrvatskom su ispravni kabel i kabl, na primjer). Ni na kojem ex-yu jeziku ne nalazim da je ispravno "kabal", a skoro svi koriste taj termin.
Ko će ga više znati, to se mijenja ovisno o tome na koju nogu je ustao onaj koji propisuje šta je u jeziku ispravno a šta ne. Kao što je neki genijalac u Hrvatskoj propisao da je ispravno "trenutci".
Ma, jezikoslovci vide da ne mogu nepismene naučiti, nikako, onda kažu, kad već hoćete, uvest ćemo tu nepismenost kao normu. Ubace u rječnike i gramatiku i riješe stvar na najjeftiniji način.
Tako je i nekoliko postalo par itd.
Izgovor je da je jezik živ, mijenja se.
Samo, sve ostalo se radi sličnim metodama, kvalitet svega opada. Usluga, proizvoda, svega.
Ima li neko iskustva sa Apo driverom i FX configurator programom, ili ima preporuku za neku zamjenu za dolby digital na pc-u? Usrani windows update, ovaj 24h mi obrisao postavke za dolby digital, i ne da mi da otvorim FX configurator nakon reinstalacije, evo satima se maltretiram sa tom gluposti
Pitanje .... je li može RAM u laptopu biti integrisan?
U ovom mom ima 4 GB i kad se skine poklopac preko RAM-a je zaljepljena neka folija i ima pored jedan prazan slot za još jednu pločicu.
Osim što moram tražiti DDR4 na šta još moram obratiti pažnju kod nabavljanja dodatne RAM pločice?
Da šta ne zeznem