kao sto vidite iz naslova imam problema sa restartovanjem racunara bukvalno bez mog uticaja. znaci kad god sam za kompjuterom
i radim bilo sta bio na internetu ili ne pisao gledao slike ili filmove kompjuter se kako sam ja zapazio u zadnjih nekoliko dana
gasi u vremenskim razmacima od jedan sat, do sat ipo. jednsotavno se restartuje.
to mi se pocelo desavati prije 15 dana otprilike. na kompjuteru provjereno 1000% nemam virusa ali imao sam neke spywere koji su
definitivno uklonjeni. kompjuter sam nosio na servis 2 puta. izprva sam mislio da je do napojne jedinice jer sam imao nekada
problema sa paljenjem racunara ako bi ga iskljucio na onu sklopku iza kucista 1/0 (dugme ono malo:). odem u servis
oni isto kazu da imaju problema sa paljenjem tj. da ga ne mogu upaliti te da je kako sam i mislio do napojne jedinice.
promjene je. kompjuter kod njih radi bez problema upaljen 3 sata. donesem ga kuci. sav sretan gledam neki film i kad odjednom
tj. kao i prije nakon sat do sat ipo kompjuter se sam restartuje. ja poludim. odem sutra opet u servis. objasnim sve nasiroko
sve mogucnosti koje postoje (ili doduse koje iimaju ikakve veze i logike) pokusamo i isprobamo. kompjuter danas stoji ponovo u servisu
ponovo skeniran od virusa i spywera ili bilo kojeg smeca. nista. cist ko suza. tamo opet radi 2,5 sata bez prestanka. donesem ga kuci
opet ista stvar! ja opet poludim.
ovo dalje sto sam pokusavao je nekome mozda smijesno ali kada su stvari ovako nevjerovatne onda na sve covjek pomisli.
-promijenio sam 3 kabla za napajanje.
-kombinovao paljenje kompjutera sa APCom i direktnim prikljuckom na uticnicu na zidu.
-odnosenje kompjutera u skroz drugu sobu u stanu
-primjetio sam da mi je u biosu agp memorija graficke kartice namjestena na 64 mb a ja ustvari imam 128 i to sam promijenio
-posto imam wireless konekciju iskopcao sam koaksijalni kabal iz ciscove mrezne karte i totalo sam bio izolovan sa interneta
-ventilatore sve provjeravao da li funkcionisu - funkcionisu
--znaci problem nije ni do jedne navedene mogucnosti
znaci jedini problem koji primjecujem na ovom kompjuteru ( na kraju cu dati specifikacije komponenti) je da ovaj kompjuter najnormalnije
radi u tom servisu, koji je jedan od najboljih u gradu i cijeg servisera licno poznajem tako da nema mjesta sumnji da oni nesto muljaju,
a da se u mojoj sobi a i u drugoj kako sam naveo gasi u vremenskim intervalima koje sam naveo. kucne instalacije rade bez problema
nema nikakvog padanja napona ili nesto sl. mjenjao sam i osigurace
za kraj jedino da napomenem da nisam uradio deinstalaciju windowsa ponovnu jer stvarno mislim da za nju nema potrebe ali i to cu uraditi sutra najvjerovatnije.
vjerujte mi da ste mi vi jos jedini ostali kojima mogu reci ovaj bizarni problem i ocekivati da ce mi ponuditi bilo koje moguce
rjesenje problema.
unaprijed zahvalan!
specifikacija:
P4 2.4GHZ nije overclociran ni jednom
512 MB DDR RAMA
Nvidia 5200 FX 128 mb
dvd rom, cd rom, cd rw,
cisco wireless lan adapter 350 series
windows xp SP2 sa svim najnovijim driverima
mcafee antivirus 8.1
eto ne znam sta jos da navedem sto se moze dovesti u vezu sa ovim problemom od komponenata:(