Problem sa računarom
Moderator: Benq
- Praetorious
#77 Re: Problem sa računarom
Moglo bi izazvati nuklearnu katastrofu
Šala na stranu, može se desiti sve: od toga da komp uopšte ne proradi, da dotični ElKo eruptira k'o Vezuv (čitaj: eksplodira), do toga da čitava matična (sa ostalim priključenim komponentama) ode u Vječna Lovšta. Sve zavisi za šta je taj kondenzator zadužen. Prije lemljenja ipak obrati pažnju na polaritet kondenzatora i oznake na ploči
Šala na stranu, može se desiti sve: od toga da komp uopšte ne proradi, da dotični ElKo eruptira k'o Vezuv (čitaj: eksplodira), do toga da čitava matična (sa ostalim priključenim komponentama) ode u Vječna Lovšta. Sve zavisi za šta je taj kondenzator zadužen. Prije lemljenja ipak obrati pažnju na polaritet kondenzatora i oznake na ploči
-
Govno
#78 Re: Problem sa računarom
Ej ljudi,molila bih Vas za pomoć!Naime,slučajno sam izbrisala fotografije sa USB sticka.Zatim sam te izbrisane fotografije uspjela vratiti pomoću programa Data recovery Wizard no problem je u tome što ih nemogu otvoriti,piše mi "windows photo viewer can't open this picture because either photo viewer doesn't support this file format or you don't have the latest updates to photo viewer.Probala sam ih otvoriti pomoću više programa-Paint,Picasa,Irfan wiew no niti jedan ne želi.Znate li kako to mogu riješiti?
-
nedims
#79 Re: Problem sa računarom
Ovaj tekst na engleskom jeziku...copy/paste... postavi u Google ... i dobices odgovor na tvoje pitanje.Govno wrote:Ej ljudi,molila bih Vas za pomoć!Naime,slučajno sam izbrisala fotografije sa USB sticka.Zatim sam te izbrisane fotografije uspjela vratiti pomoću programa Data recovery Wizard no problem je u tome što ih nemogu otvoriti,piše mi "windows photo viewer can't open this picture because either photo viewer doesn't support this file format or you don't have the latest updates to photo viewer.Probala sam ih otvoriti pomoću više programa-Paint,Picasa,Irfan wiew no niti jedan ne želi.Znate li kako to mogu riješiti?
-
Govno
#80 Re: Problem sa računarom
windows photo viewer can't open this picture because either photo viewer doesn't support this file format or you don't have the latest updates to photo viewer.
- AstorH
#81 Re: Problem sa računarom
Probaj vratit podatke sa "Recuva"Govno wrote:Ej ljudi,molila bih Vas za pomoć!Naime,slučajno sam izbrisala fotografije sa USB sticka.Zatim sam te izbrisane fotografije uspjela vratiti pomoću programa Data recovery Wizard no problem je u tome što ih nemogu otvoriti,piše mi "windows photo viewer can't open this picture because either photo viewer doesn't support this file format or you don't have the latest updates to photo viewer.Probala sam ih otvoriti pomoću više programa-Paint,Picasa,Irfan wiew no niti jedan ne želi.Znate li kako to mogu riješiti?
Sent from my iPad using Tapatalk
- AstorH
-
mehoxy
#84 Re: Problem sa računarom
Slike su "ostecene" odn. nisu vracene kako treba,vjerovatno prepisane podacima.
-
Govno
#85 Re: Problem sa računarom
Evo probala sam s Recuvom ali mi opet ne želi otvoriti...
- AstorH
#86 Re: Problem sa računarom
Onda je prbl u ovome sto je Mehoxy naveo.Govno wrote:Evo probala sam s Recuvom ali mi opet ne želi otvoriti...
-
kakavdanakneiskustvu
#87 Re: Problem sa računarom
kad upalim komp jezik je namješten na engleski stalno,šta uraditi da je na našem jeziku da ne moram svaki put mijenjati?
-
celeron
#88 Re: Problem sa računarom
P idi u Control Panel i u postavkama za jezik odaberi BHS kao default i to je tokakavdanakneiskustvu wrote:kad upalim komp jezik je namješten na engleski stalno,šta uraditi da je na našem jeziku da ne moram svaki put mijenjati?
-
Enticer
#89 Re: Problem sa računarom
Imao na kompu igricu champion manager 01/02
i htio skinuti neki patch i update pa sam nesto cackao i izbrisao igru, ali ostala mi je i dalje u add remove, instalirao ponovo i htio je obrisati preko add remove, ali nece...znam da su negdje ostali neki njeni fajlovi pa sad ne znam kako da u potpunosti obrisem igru. 
- AstorH
#90 Re: Problem sa računarom
Enticer wrote:Imao na kompu igricu champion manager 01/02i htio skinuti neki patch i update pa sam nesto cackao i izbrisao igru, ali ostala mi je i dalje u add remove, instalirao ponovo i htio je obrisati preko add remove, ali nece...znam da su negdje ostali neki njeni fajlovi pa sad ne znam kako da u potpunosti obrisem igru.
http://www.revouninstaller.com/revo_uni ... nload.html
-
Enticer
#91 Re: Problem sa računarom
Odlicno. Izbrisao sam sve nepotrebne fajlove. Hvala puno.AstorH wrote:Enticer wrote:Imao na kompu igricu champion manager 01/02i htio skinuti neki patch i update pa sam nesto cackao i izbrisao igru, ali ostala mi je i dalje u add remove, instalirao ponovo i htio je obrisati preko add remove, ali nece...znam da su negdje ostali neki njeni fajlovi pa sad ne znam kako da u potpunosti obrisem igru.
http://www.revouninstaller.com/revo_uni ... nload.html
-
Immortal Technique
#92 Re: Problem sa računarom
S ozirom da tema nije toliko aktivna, pitacu ovde mozda i naleti neko
U pitanju je plavi zaslon koji mi se pojavljuje, cesto komp. ne mogu upaliti, vec samo iz par pokusaja i tad se ne pojavi plavi zaslon. Znam da se pojavljivanje zaslona moze desiti iz vise razloga, mozda zbog nekog programa ili drivere. Stvar je u tome sto se pali u safe modu bez problema, pa bi prije rekao da je u pitanju neki driver ili program. Eh sad, kako pronaci driver ili program koji smeta, da li postoji neki program ili nesto slicno za to?
U pitanju je plavi zaslon koji mi se pojavljuje, cesto komp. ne mogu upaliti, vec samo iz par pokusaja i tad se ne pojavi plavi zaslon. Znam da se pojavljivanje zaslona moze desiti iz vise razloga, mozda zbog nekog programa ili drivere. Stvar je u tome sto se pali u safe modu bez problema, pa bi prije rekao da je u pitanju neki driver ili program. Eh sad, kako pronaci driver ili program koji smeta, da li postoji neki program ili nesto slicno za to?
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#93 Re: Problem sa računarom
sta ti kaze na bsodu,npr ovo "driver irql not less or equal",sta ti tu pise,ili barem napisi koji kod ti daje.Immortal Technique wrote:S ozirom da tema nije toliko aktivna, pitacu ovde mozda i naleti neko![]()

-
Immortal Technique
#94 Re: Problem sa računarom
Problem je sto ne mogu vidjeti sta pise jer se pri paljenju B-S brzo pojavi u sekundi i windows se pokrece iz pocetka, ustvari kako provjeriti sta pise na blue screenu? Skin'o sam blue-screen-view program ali on nista ne pokazuje. Juce i danas ne mogu upaliti bez da se ne pojavljuje B-S.
Pisem sa safe moda with network.
Pisem sa safe moda with network.
- Decerto
#95 Re: Problem sa računarom
ma imas 100 nacina da provjeris te logove,al sta ces se patit,reinstaliraj sistem i miran si.
- guber90
#96 Re: Problem sa računarom
Reinstalacija u cesto u slucaju BSoD-a ne pomaze jer se cesto BSoD pojavljuje zbog problema sa hardwareom.Decerto wrote:ma imas 100 nacina da provjeris te logove,al sta ces se patit,reinstaliraj sistem i miran si.
Sent from my iPhone using Tapatalkz
-
Immortal Technique
#97 Re: Problem sa računarom
Prije 2 mj. sam instalirao novi windows i kontam da nije neki veci belaj mozda do drivera ili programa nekog, ali izgleda da cu morati instalirati novi windows, jer jednostavno ne mogu upaliti bez B-S.
- Decerto
#98 Re: Problem sa računarom
Ne mora znacit,ako moze upaliti normalno u safe modu,onda je vjerovatno do nekog drivera ili programa.I meni se desilo kada sam instalirao daemon tools,a vec imao drugi virtual drive instaliran,svaki boot mi izbacivalo bsod dok ga nisam obrisao.guber90 wrote:Reinstalacija u cesto u slucaju BSoD-a ne pomaze jer se cesto BSoD pojavljuje zbog problema sa hardwareom.Decerto wrote:ma imas 100 nacina da provjeris te logove,al sta ces se patit,reinstaliraj sistem i miran si.
- guber90
#99 Re: Problem sa računarom
Prvo da se razumijemo, ne sporim da treba pokusati reinstalaciju odraditi, najbezbolnija opcija.Decerto wrote:Ne mora znacit,ako moze upaliti normalno u safe modu,onda je vjerovatno do nekog drivera ili programa.I meni se desilo kada sam instalirao daemon tools,a vec imao drugi virtual drive instaliran,svaki boot mi izbacivalo bsod dok ga nisam obrisao.guber90 wrote:Reinstalacija cesto u slucaju BSoD-a ne pomaze jer se cesto BSoD pojavljuje zbog problema sa hardwareom.Decerto wrote:ma imas 100 nacina da provjeris te logove,al sta ces se patit,reinstaliraj sistem i miran si.
Medjutim ono sto sam zelio reci, BSoD je zbog toga nezgodan, nista ne mora znaciti nista
-
Immortal Technique
#100 Re: Problem sa računarom
Pa na koji nacin saznati sta pise u B-S, da saznam do cega je. Sutra planiram reinstalaciju uraditi.