Nekada se pojavi odmah nakon paljenja, a nekad radi neko vrijeme pa onda ovo izbaci. Rastavio sam ga i ocistio prasinu sa ventilatora, medjutim kao da nista nisam ni radio, opet isto izbacuje. Zna li neko sta bi moglo da bude?
Moderator: Benq

Prije svega da ti se zahvalim na odgovoru.guber90 wrote:@Optimist
99% da se radi o hardverskom problem, ponajprije je to u pitanju RAM, zatim moguce da je i graficka kriva za taj error, male sanse spadaju na neku vrstu virusa (licno se nisam susreta sa takvim virusom, medjutim znam nekoliko ljudi koji jesu), naravno i neki drugi hardware moze biti uzrok, poput mrezne, zvucne itd.
graficka.Pali ga u safe modu,rezolucija ce ti biti mala i sve ce biti ogromno ali to je jedini nacin da ga koristis dok ne uzmes novu.Optimist wrote:Prije svega da ti se zahvalim na odgovoru.guber90 wrote:@Optimist
99% da se radi o hardverskom problem, ponajprije je to u pitanju RAM, zatim moguce da je i graficka kriva za taj error, male sanse spadaju na neku vrstu virusa (licno se nisam susreta sa takvim virusom, medjutim znam nekoliko ljudi koji jesu), naravno i neki drugi hardware moze biti uzrok, poput mrezne, zvucne itd.
Sta predlazes da se uradi? Da se mijenja RAM? Na ekranu su se vec neko vrijeme pojavile neke cudne linije. Prvo sam mislio da je do monitora pa sam njega promijenio, zatim sam promijenio kabal koji ide od monitora do graficke ali linije su ostale. Da li to znaci da je graficka pri kraju te da mozda ona stvara te probleme?
Slazem se da je graficka najvjerovatniji krivac. Ukoliko imas neku stariju graficku ili od nekoga da posudis na neki kraci vremenski period onda testiraj, kako bi se svaka sumnja otklonila.Decerto wrote:graficka.Pali ga u safe modu,rezolucija ce ti biti mala i sve ce biti ogromno ali to je jedini nacin da ga koristis dok ne uzmes novu.Optimist wrote:Prije svega da ti se zahvalim na odgovoru.guber90 wrote:@Optimist
Sta predlazes da se uradi? Da se mijenja RAM? Na ekranu su se vec neko vrijeme pojavile neke cudne linije. Prvo sam mislio da je do monitora pa sam njega promijenio, zatim sam promijenio kabal koji ide od monitora do graficke ali linije su ostale. Da li to znaci da je graficka pri kraju te da mozda ona stvara te probleme?
A sta sam ja rekaoDecerto wrote:dok su mu se pojavile linije,otisla je grafa.Nek uzme drugu grafu od prijatelja pa nek proba,tako ce utvrditi 100% da je do grafe.
Prvo, ako je racunar pod nekom garancijom, a ti pravac njimasalle_eh1986 wrote:računar je kupljen prije par dana, na njemu je tzv. "probni operativni sistem" koji traje 30 dana
rekoše mi da će on nestati za mjesec pa da opet moram "dizati" sistem
ako ovo šta pomaže

Care ja sam XP drzao na 128 MB rama na starom celeron procesoru od 500 MHz, a u jednom trenutku je bilo i 64 MB rama kada je jedna plocica "riknula"salle_eh1986 wrote:većinom sam dobijao odgovor da je (gotovo pa) samo problem u RAM-u. Preslabo kažu 1 giga, pojačam sa još jednom i to bi trebalo riješiti problem.
Sad koliko to ustvari riješava???
Ukoliko si slab sa engleskim u kratkim crtama 233 MHz procesor (imas nekih 10 puta jaci procesor), 64 MB RAM-a (imas nesto manje od 20 puta viseTo install SP3 on a single computer, your computer must have a CD-ROM drive and at least the following:
A 233 megahertz (MHz) processor
64 megabytes (MB) of RAM
900 MB of available disk space during installation
e sad sam ono baš u konfuzijiguber90 wrote:Care ja sam XP drzao na 128 MB rama na starom celeron procesoru od 500 MHz, a u jednom trenutku je bilo i 64 MB rama kada je jedna plocica "riknula"salle_eh1986 wrote:većinom sam dobijao odgovor da je (gotovo pa) samo problem u RAM-u. Preslabo kažu 1 giga, pojačam sa još jednom i to bi trebalo riješiti problem.
Sad koliko to ustvari riješava???, sto je daleko od idealnog, ali je ferceralo super, tako da ja ne bih ni dirao RAM da sam na tvom mjestu.
Dure, sretno sa tim, a evo imas gore i te specifikacije koje su potrebne za taj Windows, tako da mozes vidjeti da ti je racunar sasvim dobar, a ja sam flash igrice igrao na vec spomenutom, mom starom racunaru, na 16 MB grafickoj, tako da ne znam sta da ti kazem vise, osim da bi to trebalo raditi bez problema sa tom konfiguracijomsalle_eh1986 wrote:e sad sam ono baš u konfuzijiguber90 wrote:Care ja sam XP drzao na 128 MB rama na starom celeron procesoru od 500 MHz, a u jednom trenutku je bilo i 64 MB rama kada je jedna plocica "riknula"salle_eh1986 wrote:većinom sam dobijao odgovor da je (gotovo pa) samo problem u RAM-u. Preslabo kažu 1 giga, pojačam sa još jednom i to bi trebalo riješiti problem.
Sad koliko to ustvari riješava???, sto je daleko od idealnog, ali je ferceralo super, tako da ja ne bih ni dirao RAM da sam na tvom mjestu.
najbolje "stručnjacima" prepustiti onda nek se bakću sa problemom
Sam si sebi odgovorio na pitanje, a to 150 Mbps je maksimalna ostvariva brzina, a ne ona koju ti ostvarujes.salle_eh1986 wrote:de mi reci još ovo samo
pošto se to sve odvija preko neta na kojeg sam opet prikopčan preko usba na kojem je vaireles koji fatam sa prvog sprata kuće gdje je "glavni net" sa ruterom
piše da je signal veoma dobar, brzina 150.0 Mbps
jel moguće da je do tog govna
mada sumnjam u ovo jer onda bi valjda sve sporije otvaralo

Ovo je odlicna konekcija, posebice za ono za sta je ti koristissalle_eh1986 wrote:http://www.speedtest.net/my-result/2880968217