cijenjeni narode, potrebna mi je vasa pomoc. na racunaru sam prije neki dan uradio reinstall win7 ultimate. zezao me racunar, mislio sam da je do sistema, ali ispostavilo se da nije. i ranije sam imao instaliran isti win7, radio bez problema. poslije zadnjeg reinstall-a nekako mi sve radi usporeno, racunar zakiva, tesko otvara aplikacije. na browserima, mozzili ili chromu svejedno je, sve se nekako krece sa mukom, scrolanje ide na rate. youtube gotovo da ne radi nikako.
ne mogu da skontam u cemu je problem. svi driveri su instalirani uredno, kazem da sam i ranije imao istu verziju windowsa koja je radila besprijekorno.
procesor je AMD Sempron, 2.0 MHz , maticna je asus M2V-mx, 2gb ram-a, graficka radeon neka 512 mb...
problem sa racunarom II
Moderator: Benq
- chockad
-
AmirBaa
#2 Re: problem sa racunarom II
Vjerovatno je do graficke, dok to skrolanje ne radi kako treba a ni youtube 
- Bloo
- Globalna šefica
#3 Re: problem sa racunarom II
provjeri drivere opet
-
SundanceKid
#4 Re: problem sa racunarom II
Kod takvih problema, najlakse ti je metodom eliminacije ici, jer nemas neki ocigledan odgovor dok ne probas. Prvo driveri, na stranicu proizvodjaca svih komponenti, skini, instaliraj. Nakon toga, ako imas dvije plocice RAMa, izbaci jednu, vidi jel bolje...pa drugu, vidi kako radi (eliminisi RAM)...
Usput, ja sam slicne simptome imo 2 put, jednom radi napojne (doduse vise puta nasumicni shut down,ali i stopanja je bilo!) i jednom kad me izdavo HDD, al tad sam solidno cuo zvuk harda kako se pati...
Usput, ja sam slicne simptome imo 2 put, jednom radi napojne (doduse vise puta nasumicni shut down,ali i stopanja je bilo!) i jednom kad me izdavo HDD, al tad sam solidno cuo zvuk harda kako se pati...