Imam problem s telefonom Vodaphone 975 (Alcatel), 1cm gornjeg dijela ekrana ne radi zbog napuknuća ekrana (ne mogu pronaći touch za ovaj telefon), ali telefon radi i može se koristiti. E sad, uradio sam hard reset i nakon reseta pojavi se nakav tutorijal gdje moram klikati "Next" da bih potpuno resetirao telefon. Jedan od "Nextova" je upravo u tom dijelu gdje ekran ne radi, ne mogu kliknuti to... Pa mi je trenutno jedini način da ROOT-am telefon da izbacim taj tutorial nakon reseta. (valjda?)
E sad, ne mogu ući u "debbuging mode" jer ga ne mogu pokrenuti, a kad pritisnem one dvije tipke Volume down i za paljenje uđem u meni. I piše ovo:
reboot system now (gdje opet dođem do "tutorijala")
apply update from ADB (?)
apply update from SD card
apply update from phone memory
apply update from cache
wipe data/factory reset
wipe cash partition
E što sad uraditi da rootam telefon, da ga mogu koristiti, da ne moram ući u debbug mode...odnosno na neki drugi način? Svaka pomoć je dobrodošla.
Da nekako ubacim te fajlove koje trebam na memoriju telefona ili karticu pa da tako nekako rootam? Doslovno sam u nekoj zatvorenoj petlji:
Ne mogu u potpunosti resetirati telefon (resetiran je, al me jebe tutorijal koji moram odraditi nakon reseta)
Ne mogu pristupiti telefonu i pritisnuti debbug mode upravo zbog toga
Zato ga ne mogu rootati i rootom riješiti
Novim resetom ili gašenjem/paljenjem telefona opet dobijem isti "Next"
Šta da radim, šta da radim, puknut ću totalno?