Problem s računarom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Qurajber

#51 Re: Problem s računarom

Post by Qurajber »

kakavdanakneiskustvu wrote:zbog čega neke fileove ne mogu izbrisati sa kompjutera?

npr. koje fajlove....
ned424

#52 Re: Problem s računarom

Post by ned424 »

Evo ti unlocker i kako da obrises sve sto nemozes obrisati!

Image

pa onda ovako

Image

i obrises

Image

Besplatan program skini ovdje

http://www.emptyloop.com/unlocker/
madFlava

#53 Re: Problem s računarom

Post by madFlava »

Jel moguce da mi svaki put kad otvorim Chrome ili bilo koji drugi browser CPU skoci na 100% ? Pocelo je tako prije nekih 7 dana. Jel se kome jos ovo desava? :D
kakavdanakneiskustvu

#54 Re: Problem s računarom

Post by kakavdanakneiskustvu »

Qurajber wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:zbog čega neke fileove ne mogu izbrisati sa kompjutera?

npr. koje fajlove....

skinuo neke serije i filmove,sad ih ne mogu obrisati
Praetorious

#55 Re: Problem s računarom

Post by Praetorious »

Zlatni Unlocker, bez njega mi se pola stvari ne bi moglo obrisati bez restarta sistema :D
cls

#56 Re: Problem s računarom

Post by cls »

Pratim
kakavdanakneiskustvu

#57 Re: Problem s računarom

ned424 wrote:Evo ti unlocker i kako da obrises sve sto nemozes obrisati!

Image

pa onda ovako

Image

i obrises

Image

Besplatan program skini ovdje

http://www.emptyloop.com/unlocker/

hvala
Qurajber

#58 Re: Problem s računarom

Post by Qurajber »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Qurajber wrote:

npr. koje fajlove....

Obrisao si ali ostaje pitanje zašto se nije moglo obrisati normalnim putem...
kakavdanakneiskustvu

#59 Re: Problem s računarom

kakavdanakneiskustvu wrote:
Qurajber wrote:

npr. koje fajlove....

Obrisao si ali ostaje pitanje zašto se nije moglo obrisati normalnim putem...[/quote]

nemam pojma
8MiA8

#60 Re: Problem s računarom

Post by 8MiA8 »

Imam problem sa startup repairom, laptop rijetko gasim, samo ga preklopim, i nekako mi su uvijek u novom danu kada ponovo upalim pojavi ikonica sa procesom pripreme restartovanja, ukoliko pustim da samo završi ili odem i restartujem odmah, čekam i do pola sata da startup repair odradi svoje, to zaista predugo traje, a ja se bojim da će doći dan kada se više neće htjeti upaliti nikako, i prosto mi je dosadila ta svakodnevna procedura, ako je neko imao isti problem ili zna rješenje, unaprijed mu se zahvaljujem na odgovoru!
Butmiran

#61 Re: Problem s računarom

Post by Butmiran »

8MiA8 wrote:Imam problem sa startup repairom, laptop rijetko gasim, samo ga preklopim, i nekako mi su uvijek u novom danu kada ponovo upalim pojavi ikonica sa procesom pripreme restartovanja, ukoliko pustim da samo završi ili odem i restartujem odmah, čekam i do pola sata da startup repair odradi svoje, to zaista predugo traje, a ja se bojim da će doći dan kada se više neće htjeti upaliti nikako, i prosto mi je dosadila ta svakodnevna procedura, ako je neko imao isti problem ili zna rješenje, unaprijed mu se zahvaljujem na odgovoru!
Meni je nešto slično bilo na kompjuteru i kad sam oborio sistem normala je bilo. Ne mora značiti da je to u pitanju kao i kod mene pa se ne zalijeći odmah da oboriš sistem dok ti neko ko se više razumije od mene ne da savjet. :D
made_in_sarajevo

#62 Re: Problem s računarom

Post by made_in_sarajevo »

zasto printer nece da printa nista sa gmaila kada odem na ispis pa da mi izvuce taj mail koji hocu? sve sto dodje u tom mail nece da printa, printa samo prazne listove,a ako to skinem pa isprintam onda izvuce bez problema. autocad bez problema printa,word,excel ali bilo koji mail sa gmaila nece, samo mi prazan papir izvuce :?
Nermin_BH

#63 Re: Problem s računarom

Post by Nermin_BH »

Probaj preko drugog browsera.
kakavdanakneiskustvu

#64 Re: Problem s računarom

komp mi bio na popravku,sad ne mogu otipkati ono tyv. ludo a,ina;e mi je na tastaturi na istom mjestu gdje i slovo v,sta da radim,ne mogu ni upitnik tipkati,pomagajte
hopcup

#65 Re: Problem s računarom

Post by hopcup »

kakavdanakneiskustvu wrote:komp mi bio na popravku,sad ne mogu otipkati ono tyv. ludo a,ina;e mi je na tastaturi na istom mjestu gdje i slovo v,sta da radim,ne mogu ni upitnik tipkati,pomagajte
prebaci ono dole desno (language bar) gdje ti stoji en na bs (il hr, sr, sta znam koji jezik koristis). ako ti je i to komplikovano, shift+2 će riješit tvoj problem
relativno84

#66 Re: Problem s računarom

Post by relativno84 »

kakavdanakneiskustvu wrote:komp mi bio na popravku,sad ne mogu otipkati ono tyv. ludo a,ina;e mi je na tastaturi na istom mjestu gdje i slovo v,sta da radim,ne mogu ni upitnik tipkati,pomagajte
To je bar lako, samo dopises olovkom kad kucas :D

za pocetak dok ne skontas nesto bolje.
1. Start --> All Programs
2. Accessories --> Easy of access
3. On-screen keyboard
Seherovac

#67 Re: Problem s računarom

Post by Seherovac »

8MiA8 wrote:Imam problem sa startup repairom, laptop rijetko gasim, samo ga preklopim, i nekako mi su uvijek u novom danu kada ponovo upalim pojavi ikonica sa procesom pripreme restartovanja, ukoliko pustim da samo završi ili odem i restartujem odmah, čekam i do pola sata da startup repair odradi svoje, to zaista predugo traje, a ja se bojim da će doći dan kada se više neće htjeti upaliti nikako, i prosto mi je dosadila ta svakodnevna procedura, ako je neko imao isti problem ili zna rješenje, unaprijed mu se zahvaljujem na odgovoru!
I ja sam tako radio, i rekli su mi da nije baš preporučljivo ne gasiti laptop nikad, nego samo ga tako poklopiti. Reinstaliraj sistem i gasi laptop češče, meni je pomoglo
kakavdanakneiskustvu

#68 Re: Problem s računarom

hopcup wrote:
prebaci ono dole desno (language bar) gdje ti stoji en na bs (il hr, sr, sta znam koji jezik koristis). ako ti je i to komplikovano, shift+2 će riješit tvoj problem

hvala
kakavdanakneiskustvu

#69 Re: Problem s računarom

još jedno pitanje,z i y zamijenili mjesta,kucam z pojavi se y i obratno?
hopcup

#70 Re: Problem s računarom

Post by hopcup »

kakavdanakneiskustvu wrote:još jedno pitanje,z i y zamijenili mjesta,kucam z pojavi se y i obratno?
pa isto ti je problem s jezikom koji si dole odabrao. u slučaju da ti stoji "bs", z je z. u slučaju da je "en" onda dolazi do te permutacije o kojoj pričaš. ovo u slučaju da ti je qwertz tastatura. na njoj imaju i naši znakovi, afrikati (č,ć,š,ž,đ).
stup metropola

#71 Re: Problem s računarom

Post by stup metropola »

na mojoj tastaturi ima i dž
kakavdanakneiskustvu

#72 Re: Problem s računarom

hopcup wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:još jedno pitanje,z i y zamijenili mjesta,kucam z pojavi se y i obratno?
pa isto ti je problem s jezikom koji si dole odabrao. u slučaju da ti stoji "bs", z je z. u slučaju da je "en" onda dolazi do te permutacije o kojoj pričaš. ovo u slučaju da ti je qwertz tastatura. na njoj imaju i naši znakovi, afrikati (č,ć,š,ž,đ).

ok je sad
hopcup

#73 Re: Problem s računarom

Post by hopcup »

stup metropola wrote:na mojoj tastaturi ima i dž
ne rise! dže si je kupijo?
stup metropola

#74 Re: Problem s računarom

Post by stup metropola »

hopcup wrote:
stup metropola wrote:na mojoj tastaturi ima i dž
ne rise! dže si je kupijo?
ima ih samo na stupu
hopcup

#75 Re: Problem s računarom

Post by hopcup »

stup metropola wrote: ima ih samo na stupu
eto biznisa. kupiš na stupu, a prodaš na markalama.
Post Reply