Problem s EPN/HS Kablovskim net-om?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Wedran

#1 Problem s EPN/HS Kablovskim net-om?

Post by Wedran »

Pozdraw,

Nekada dok jos nisam imao kablovksi internet (samo kablovsku tv), svaki put kada bi na aux ulaz dvd kucnog kina, vec prikljucenog na tv, koji je prikljucen na kablovsku, pokusao spojiti komp s audio izlaza.. dobio bi nevjerovatne smetnje na lcd monitoru, jel se to zove interferencija? :) neznam.. al ono titranje slike.. uglavnom skontao sam da je to zbog kablovske, i kad god prikljucim komp na dvd zvuk, iskljucim vezu tv-a i dvd-a.. sve je tako ok radilo...eh, sve dok nisam danas uveo i kablovski internet, ponovo isti problem, monitor odma poludi :)
znaci da je do kablovske, koju ovog puta nemogu iskljuciti iz modema :) sta da radim? jel neko imao slican problem?
Qler

Post by Qler »

ja nemam nikakvih problema :roll: doduse nemam ni TFT :( :roll:
Wedran

Post by Wedran »

i jos nesto.. sad promjenih refresh rate na monitoru s 60, na 75 hetrz-a, i dosta je bolje mada se jos primjeti....nisam mislio da ima to veze s obzirom da je lcd monitor.. neznam..
Qler

Post by Qler »

i ne bi trebalo imati veze koliko ja znam jer LCD ne radi na tom pirncipu (to refresh i sl :D )
pih... cekad da dodje moderatro pa njega pitaj :) on ima LCD i EPN cable net. :D:D
shin

Post by shin »

Jesi li probao iskljuciti TV iz tog grupnjaka? DVD-komp kombinacija.

Ne znam stvarno, prvi put cujem da nesta LCD monitoru pravi smetnje.
N:E:R:A

Post by N:E:R:A »

provjeri da li su ti i računar i lcd uključeni u ispravno uzemljene utičnice(šuko).sve mase pojedinih uređaja moraju biti svedene na istu zajedničku tačku (nulu/masu), u protivnom dolazi do parazitnih naponskih petlji medju njima što može uzrokovati razne smetnje,a pitanje je i kako je izvedena kablovska,po pravilu onaj vanjski kontakt na F konektoru kablovske bi trebao biti uzemljen.....provjeri pa javi
Post Reply