Pozdrav
Prije nekoliko dana sam primjetio da mi se tv pokvario. U pitanju su svi kanali na UHF-u dok su ostali uredu..
Slika je svjetlija na lijevoj strani a negdje se signal gubi. Da li neko zna u čemu je problem i kako bi se to moglo popraviti ?
Problem na TV-u
Moderator: Benq
-
Naslovnica
#2 Re: Problem na TV-u
Koji je TV u pitanju, majka mu stara!?
- Almir_93
#3 Re: Problem na TV-u
Goldstar, stariji model.. Mislim, nije toliko.. 10-tak godina
- Sarayman
#4 Re: Problem na TV-u
Šta god da je, dobro vidi isplati li se popravljati.. Ako ikako možeš, LCD od 32" košta od 500 KM pa naviše.
- Almir_93
#5 Re: Problem na TV-u
Ma to mi je kod nane. Ne vjerujem da je nešto veliko pa zato..
Bitno mi je da znam u ćemu je stvar.
Bitno mi je da znam u ćemu je stvar.
- dinooh
#6 Re: Problem na TV-u
probaj ga iskljucit na ono dugme na TV ili iz struje preko noci. Imao sam i ja problem da je jedna strana imala drugacije boje od ostatka TV-a i ovo je rijesilo problem. Sreca pa se to ne desava na novijim modelima. Za UHF ne znam do cega je
- Revolucionar ★
#7 Re: Problem na TV-u
Da ne otvaram novu temu . U pitanju je BEKO LCD tv, iz nekog razloga nestane slika odmah cim se tv upali, ton ostaje, kanali se mogu šaltat i slicno. Problem se desio nakon pokusaja povezivanja laptopa i tv-a preko hdmi kabla, sto sam vec n puta uradio, medjutim , ovaj put slika je nestala, i sada je stanje takvo i na svim opcijama AV, PC .. Sta moze bit ?
- Revolucionar ★
#8 Re: Problem na TV-u
Iko ? 
- mayab
#9 Re: Problem na TV-u
Pregledaj taj HDMI ulaz gdje si ustekavao, da nije sta sa kontaktima, sam rece da se desilo poslije toga, dakle problem PRVO trazi tu!
Pretpostavljam da tv nije u garanciji, isplativost neke popravke zamjenom neke ploce je upitna.
Jedna luda ideja:otvoriti tv i sa ploce pokusati "odspojiti"-odlemiti taj HDMI ulaz koji je ocigledno uzrok svemu, ako se popravi koristiti poslije drugi (ako tv ima vise od jednog)!
Pretpostavljam da tv nije u garanciji, isplativost neke popravke zamjenom neke ploce je upitna.
Jedna luda ideja:otvoriti tv i sa ploce pokusati "odspojiti"-odlemiti taj HDMI ulaz koji je ocigledno uzrok svemu, ako se popravi koristiti poslije drugi (ako tv ima vise od jednog)!