Preporuka za web hosting
Moderator: Benq
-
TRANCEMoDe
#1 Preporuka za web hosting
Poz.
Moze li mi neko preporuciti strani hosting na kojem je dobar ping iz BiH? Namjena sajta bi bila forum za pedesetak ljudi, tako da mi nisu potrebne nikakve megalomanske opcije, vec hosting od nekoliko stotina mega koji podrzava php i mysql, te ima dobar ping, dostupnost, podrsku i sigurnost placanja. Pretrazivao sam neke opcije, http://www.one.com mi je dobar ovako na papiru, medjutim volio bih ako neko moze iz iskustva preporuciti hosting. Domace opcije ne dolaze u obzir, jer deru sa cijenama u odnosu na strance.
I jos da pitam, koja je razlika izmedju registracije domene direktno preko web hosting kompanije ili registra poput Go Daddy?
Moze li mi neko preporuciti strani hosting na kojem je dobar ping iz BiH? Namjena sajta bi bila forum za pedesetak ljudi, tako da mi nisu potrebne nikakve megalomanske opcije, vec hosting od nekoliko stotina mega koji podrzava php i mysql, te ima dobar ping, dostupnost, podrsku i sigurnost placanja. Pretrazivao sam neke opcije, http://www.one.com mi je dobar ovako na papiru, medjutim volio bih ako neko moze iz iskustva preporuciti hosting. Domace opcije ne dolaze u obzir, jer deru sa cijenama u odnosu na strance.
I jos da pitam, koja je razlika izmedju registracije domene direktno preko web hosting kompanije ili registra poput Go Daddy?
- hakazvaka
#2 Re: Preporuka za web hosting
one.com je JAKO dobarTRANCEMoDe wrote:Poz.
moj website je hostan na njemu i jako je brz. jedine zackoljice su ti recimo sto mozes imati max jednu mysql bazu i sl.
definitivno preporuka
- Arminovski
#3 Re: Preporuka za web hosting
to sto rece haka.
- snaga_znanja
#4 Pouzdan i kvalitetan web hosting u BiH?
Moze li mi neko preporuciti neki kvalitetan web hosting u BiH. Ako vec postoji slicna tema da me uputi na nju. Hvala.
-
AmoK
#5 Re: Pouzdan i kvalitetan web hosting u BiH?
http://www.green.ba | korisnik sam već 1.5 godinu. Samo jednom sam imao mali problem (nije radila stranica 2-3 sata).
Sve ostalo VRH, CpanelX, svi mogući moduli instalirani.
Sve ostalo VRH, CpanelX, svi mogući moduli instalirani.
- hakazvaka
#6 Re: Pouzdan i kvalitetan web hosting u BiH?
ma nemas nista kvalitetno kod nas. sve sranje ba.
jedino sto se tice kvalitete odnosa i pouzdanosti servera te mogucnosti istog se istice Global sa kojim radim ono 3 godine i imam kod njih bezbroj hostinga, ali su cijeneeeee... wooow... 120MB/1GB prometa/.BA domen/ 55KM

jedino sto se tice kvalitete odnosa i pouzdanosti servera te mogucnosti istog se istice Global sa kojim radim ono 3 godine i imam kod njih bezbroj hostinga, ali su cijeneeeee... wooow... 120MB/1GB prometa/.BA domen/ 55KM
-
dedine
#7 Re: Preporuka za web hosting
Pitanje @hakazvaka:
kada si registrovao hosting i domenu na one.com, sta je slijedece? Da li cekam da mi skinu novac s kartice pa tek onda mogu pristupiti hosting paketu, ili ce se nesto jos desiti (izvrsio sam potvrdu preko SMS-a i ne daju mi nikakve nove informacije sta ce se slijedece desiti)?
Ajde malo pomozi, jer mi je ovo prvi put da ovako registrujem, "offshore"...a isao sam po tvojoj preporuci...
kada si registrovao hosting i domenu na one.com, sta je slijedece? Da li cekam da mi skinu novac s kartice pa tek onda mogu pristupiti hosting paketu, ili ce se nesto jos desiti (izvrsio sam potvrdu preko SMS-a i ne daju mi nikakve nove informacije sta ce se slijedece desiti)?
Ajde malo pomozi, jer mi je ovo prvi put da ovako registrujem, "offshore"...a isao sam po tvojoj preporuci...
- hakazvaka
#8 Re: Preporuka za web hosting
hmm, ja se sjecam da sam slao skeniran dokument sa svojim potpisom.dedine wrote:Pitanje @hakazvaka:
ii kada im je to stiglo odma su skinuli s kartice i poslali mi podatke.
sretno
- Montana
#9 Re: Preporuka za web hosting
http://www.sim-hosting.com/host/
za ovo znam da radi,ne šteka i uvjek dostupno šta je najbitnije.
za ovo znam da radi,ne šteka i uvjek dostupno šta je najbitnije.
-
dedine
#10 Re: Preporuka za web hosting
Kad si dobio podatke? Mailom? Ja sam provjerio, iznos mi je skinut sa racuna i to je OK, samo nisam dalje nista od njih dobio... Mozda previse zurim? Koliko im je trebalo da ti posalju podatke o pristupu? Hvala i za ove informacije do sada.hakazvaka wrote:hmm, ja se sjecam da sam slao skeniran dokument sa svojim potpisom.dedine wrote:Pitanje @hakazvaka:
sretno
- hakazvaka
#11 Re: Preporuka za web hosting
ne sjecam se, to sam na ljeto registrovao. znam da je prilicno dugo trebalo da potvrde potpis.dedine wrote:Kad si dobio podatke? Mailom? Ja sam provjerio, iznos mi je skinut sa racuna i to je OK, samo nisam dalje nista od njih dobio... Mozda previse zurim? Koliko im je trebalo da ti posalju podatke o pristupu? Hvala i za ove informacije do sada.hakazvaka wrote:hmm, ja se sjecam da sam slao skeniran dokument sa svojim potpisom.dedine wrote:Pitanje @hakazvaka:
sretno
primio podatke mailom, da.
-
dedine
#12 Re: Preporuka za web hosting
Samo da javim da mi je account kod one.com aktiviran, stvarno sam zadovoljan brzinom procesiranja, ostaje da se vidi kako stoje sa samim hostingom i njegovim mogucnostima...
@hakazvaka, thanks...
@hakazvaka, thanks...
-
dimexco
#13 Re: Pouzdan i kvalitetan web hosting u BiH?
Morao sam da se uključim i dodam komentar jer ne mogu da vjerujem da je neko spreman da plati 55 km za 120MB/1GB ???hakazvaka wrote:ma nemas nista kvalitetno kod nas. sve sranje ba.
jedino sto se tice kvalitete odnosa i pouzdanosti servera te mogucnosti istog se istice Global sa kojim radim ono 3 godine i imam kod njih bezbroj hostinga, ali su cijeneeeee... wooow... 120MB/1GB prometa/.BA domen/ 55KM![]()
Pogledajte ovaj link: http://www.auratus.eu/usluge/web-dizajn ... ra-domene/ To se zove hosting ponuda kad je većina stvari Unlimited.
- hakazvaka
#14 Re: Pouzdan i kvalitetan web hosting u BiH?
vjeruj http://global.ba/index.php?mod=klijentispam wrote:Morao sam da se uključim i dodam komentar jer ne mogu da vjerujem da je neko spreman da plati 55 km za 120MB/1GB ???hakazvaka wrote:ma nemas nista kvalitetno kod nas. sve sranje ba.
jedino sto se tice kvalitete odnosa i pouzdanosti servera te mogucnosti istog se istice Global sa kojim radim ono 3 godine i imam kod njih bezbroj hostinga, ali su cijeneeeee... wooow... 120MB/1GB prometa/.BA domen/ 55KM![]()
![]()
Pogledajte ovaj link: http://www.auratus.eu/usluge/web-dizajn ... ra-domene/ To se zove hosting ponuda kad je većina stvari Unlimited.
- law2
- cls
#16 Re: Preporuka za web hosting
na kojim web hostovima su ove nase popuralne stranice tipa, SAX, sportsport, pik i sl ako neko zna bio bi mu jako jako zahvalan 
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#17 Re: Preporuka za web hosting
Sa-x .. Softlayer (UK)
Sportsport - Hetzner (DE)
PIK/Dernek/itd-- Bihnet
Naravno radi se o serverskim rjesenjima cak mozda i o clusterima a ne o obicnim hosting racunima. (Pik npr ima neke pravo zeznute mashine.. i opet spor
). Sve je u optimizaciji.. SS.ba ima fin broj posjeta a radi na 10x slabijoj mashini nego Pik.. ili ko zna sta vec Sa-X koristi
PIK/Dernek/itd-- Bihnet
Naravno radi se o serverskim rjesenjima cak mozda i o clusterima a ne o obicnim hosting racunima. (Pik npr ima neke pravo zeznute mashine.. i opet spor
- cls
#18 Re: Preporuka za web hosting
e hvala na brzom odgovorugentoo wrote:Sa-x .. Softlayer (UK)
PIK/Dernek/itd-- Bihnet
Naravno radi se o serverskim rjesenjima cak mozda i o clusterima a ne o obicnim hosting racunima. (Pik npr ima neke pravo zeznute mashine.. i opet spor). Sve je u optimizaciji.. SS.ba ima fin broj posjeta a radi na 10x slabijoj mashini nego Pik.. ili ko zna sta vec Sa-X koristi
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#19 Re: Preporuka za web hosting
E'o vidim nekad sinoc i SA-X se prebacio na Bihnet mrezu.. Bas me zanima sta ce biti sljedeci put kad im neko posalje par Gbps 
-
DON_eARL
#21 Re: Preporuka za web hosting
Da ne otvaram novu temu, šta je trenutno aktuelno? 
Poželjni su kakvi stranci, bez ograničenja.
-
Nermin_BH
#22 Re: Preporuka za web hosting
http://www.ovh.com, hetzner je bolji ali on ima ograničen protokol 10 TB.DON_eARL wrote:Da ne otvaram novu temu, šta je trenutno aktuelno?
-
lordgsl
#23 Re: Preporuka za web hosting
U zadnje vreme je vrlo popularan Stablehost http://www.stablehost.com naročito od kad je Endurance International Group kupio HostGator i od kad se saznalo da ta firma poseduje iPage, Bluehost, FatCow i mnoge druge (izvor: http://en.wikipedia.org/wiki/Endurance_ ... onal_Group )
Čitajući po raznim domaćim i stranim forumima da mnogo ljudi prelazi sa HostGator-a na Stablehost, odlučio sam da uzmem Shared Stable Basic kod Stablehost-a. Cena je 27,25 dolara za godinu dana, uz promo kode: STARTNOW.
Za sada sam veoma zadovoljan sa Stablehost-om. Firma nije velika i ljudi se izuzetno trude da pruže najbolju moguću uslugu i podršku da bi stekli nove i sačuvali stare kupce.
Čitajući po raznim domaćim i stranim forumima da mnogo ljudi prelazi sa HostGator-a na Stablehost, odlučio sam da uzmem Shared Stable Basic kod Stablehost-a. Cena je 27,25 dolara za godinu dana, uz promo kode: STARTNOW.
Za sada sam veoma zadovoljan sa Stablehost-om. Firma nije velika i ljudi se izuzetno trude da pruže najbolju moguću uslugu i podršku da bi stekli nove i sačuvali stare kupce.
-
Sceko
#24 Re: Preporuka za web hosting
Ja koristim evo 6 godina server na hostgator i nisam imo jos nekih znacajnih problema sve radi kako treba.
- AmADin_gospo