Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

cevapcinica

#76 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by cevapcinica »

mobsterc wrote:@ cevap
fulio si poentu... ja nikada nisam tvrdio da su marketinski trikovi stvarno stanje i da treba gledati samo brojke i spec... upravo suprotno. Takodje, nisam rekao da svi trebaju kupiti fullhd tv, pogotovo ne u bosni. Samo sam rekao da postoje ljudi koji mogu i znaju uzivati u trenutnom vrhuncu koji se nudi. To sto ti nikada nisi upoznao covjeka koji ima profinjeniji (kompleksniji, zahtjevniji, sitnicaviji) vid/sluh od tebe - tvoja stvar. I da takvim ljudima ne trebas ti koji tvrdis da se najedes isto od cevapa kao i od bureka.
Ne sicas ni ti nista bolje. :-)
Ja nisam rekao da si ti tvrdio nesto drugacije vezano za marketinske trikove. Naprotiv se slazem sa onim sto si o tome napisao u jednom od poruka.
Jedino u cemu se ne slazem je tvoje pisanje o tom sto i sam zoves "(kompleksniji, zahtjevniji, sitnicaviji)" vidu/sluhu. Sada si se jos poceo gadati nekakvim poredenjima nevezanim za diskusiju. Moje musterije i radne kolege su ljudi koji profesionalno rade i zive od fotografije, video produkcije, muzike i obrade muzike i zvuka tako da zahtjevnijih i ucenijih osoba sto se tice svega vezanog za kvalitet fotografije,slike i zvuka nema. Ne moras i ne mozes meni dijeliti nekakve lekcije o tome kako neko "ima taj neki profinjeni sluh" kojeg ja nemam, to je u najmanju ruku smijesno. :)
Niko nije rekao da ljudi ne mogu uzivati u vrhuncu ali je razlika u tomo da li razlika u dozivljenom kvalitetu stvarno postoji ili je nesto sto sebi ljudi samo umisle da bi opravdali kupovinu najskuplje opreme i na taj nacin podigli svoj status.
Siguran sam da se nismo razumjeli, pogotovo ja tebe kada si govorio o HD TV:u jer se radilo o kupovini u BiH tako da mi je to sto sam ja najvjerovantije pogresno tumacio kao preporuka HD TV:a nad HD-ready bila malo cudna.
Toliko od mene.
mobsterc

#77 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by mobsterc »

Ja mislim da ti jos nisi upoznao takvu osobu, a kada je upoznas - sve ce ti biti jasno. Do tada...
Ti tvrdis da niko ne moze vidjeti razliku izmedju hd ready i fullhd tv-a, ja tvrdim da moze. Ako svi ti koje navodis tvrde da se razumiju i ne mogu prepoznati razliku, onda su to samo licne tvrdnje i nista vise... Samo mi jos reci da ti profesionalci koji se bave obradom fotografije rade na monitoru sa tn panelom i zavrsili smo pricu :D
hakazvaka

#78 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by hakazvaka »

mobsterc wrote:Ja mislim da ti jos nisi upoznao takvu osobu, a kada je upoznas - sve ce ti biti jasno. Do tada...
Ti tvrdis da niko ne moze vidjeti razliku izmedju hd ready i fullhd tv-a, ja tvrdim da moze. Ako svi ti koje navodis tvrde da se razumiju i ne mogu prepoznati razliku, onda su to samo licne tvrdnje i nista vise... Samo mi jos reci da ti profesionalci koji se bave obradom fotografije rade na monitoru sa tn panelom i zavrsili smo pricu :D
:roll: :roll:
cevapcinica

#79 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by cevapcinica »

mobsterc wrote:Ja mislim da ti jos nisi upoznao takvu osobu, a kada je upoznas - sve ce ti biti jasno. Do tada...
Tvoja predstava o tome koga sam ja sreo i nisam sreo je stvar tvoje maste, stvarnost je nesto sasvim drugo. Da imas priliku da sa mnom provedes jednu radnu sedmicu sve bi ti bilo jasno i nebi izvlacio nezrele i preduhitrene zakljucke. Do tada......
Procitaj sta sam izmedu ostalog napisao o razlici slike izmedu tih televizora i nemoj vaditi nesto iz konteksta niti izmisljati stvari jer to nije ozbiljno i samo umanjuje vjerodostojnost onoga sto govoris. Vec sam ti objasnio da se najvjerovatnije radilo o nesporazumu. Nije valjda da moras kao svaki balkanac pokazati svoju "nadmocnost" i "pobijediti" u svakoj diskusiji, inace ode tvoj ponos. :)
Oni koriste ekskluzivne ekrane iz 1984 pravljene od strane EI-Nisa i Rudi Cajevca i konstruisane od tvoje visosti.
Pricu smo definitivno zavrsili! :-)
mobsterc

#80 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by mobsterc »

Haha, jest' jest'. Sta ima blakanac. :D Samo da te napomenem da si napisao: Ne moras i ne mozes meni dijeliti nekakve lekcije o tome kako neko "ima taj neki profinjeni sluh" kojeg ja nemam, to je u najmanju ruku smijesno. U svom zadnjem postu si lijepo objasnio svoje ponasanje jer nemas blage veze sta ja radim, cime se bavim, koga poznajem itd. Kao sto ja tebi ne mogu dijeliti lekcije, ne mozes ni ti meni. :bih:
cevapcinica

#81 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by cevapcinica »

mobsterc wrote:Haha, jest' jest'. Sta ima blakanac. :D Samo da te napomenem da si napisao: Ne moras i ne mozes meni dijeliti nekakve lekcije o tome kako neko "ima taj neki profinjeni sluh" kojeg ja nemam, to je u najmanju ruku smijesno. U svom zadnjem postu si lijepo objasnio svoje ponasanje jer nemas blage veze sta ja radim, cime se bavim, koga poznajem itd. Kao sto ja tebi ne mogu dijeliti lekcije, ne mozes ni ti meni. :bih:
To sto ti nikada nisi upoznao covjeka koji ima profinjeniji (kompleksniji, zahtjevniji, sitnicaviji) vid/sluh od tebe - tvoja stvar.
Nakon ove tvoje izjave sam ti objasnio da nemas osnove i da je smijesno da meni dijelis nekakve lekcije o "profinjenosti" sto se tice ocjenjivanja kvaliteta zvuka i slike.
Davanje opsirnog odgovora na tvoje "solenje pameti" nije dijeljenje lekcija. To sto ti naknadno pokusavas popraviti situaciju kroz izvrtanje cinjenica, i kao sto sam ranije rekao, vadenje recenog iz konteksta je tvoj problem. Sta si ti htio, da ja nista ne kazem na tvoje potcjenjivacko i nerezonsko davanje ocjena o mom znanju u oblasti u kojoj radim? Malo sutra!

Sve postaje jos smijesnije kada koristis moje argumente za neki besmisleni "protivnapad". Gdje sam ja izjavio nesto u stilu tvoje gore navedene izjave? Gdje sam ja npr. rekao da ti nemas dovoljan sluh ili vid ili nesto slicno i preispitivao tvoje tvrdnje o tvom "profinjenom sluhu"? Nigdje. Zbog cega bih to uradio i cega bi bila svrha toga?
Prema tome, nemoj se pokusavati vaditi, sve dublje propadas...... :-)
mobsterc

#82 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by mobsterc »

Sve bolje i bolje lezis opisu kojeg si sam dao. Ti si se pokusao izvuci da je to tvoje bilo receno kao zbog nesporazuma. Opet te podsjecam da si ti mene citirao i pitao: Ma ko vidi razliku izmedu HD i HD ready TV:a od 40 inca na kojima se prikazuje analogni ili digitalni signal na razdaljini vecoj od dva metra da mi ga je vidjeti. Ti stvarno mislis da je tvoj vid/sluh maksimum ljudskog roda? Ali dobro, nakon svega procitanog, ne cudi me. Uzivaj. Haha. :D

BTW, ovo me podsjeca na temu o it computersu... Onaj ko razumije, shvatice :D

edit: heh, cak si i edit uradio :D
...full-HD televizori imaju ruznu naviku da imaju jako slab kvalitet pri prikazivanju analognog tj. standardnog TV signala iz prostog razloga jer su napravljeni prvenstveno za HD-ready signal.
Kao sto kazes ima ljudi koji mogu osjetiti, vidjeti i cuti razliku izmedu razlicite opreme i uredaja ali vecina razlika koja prodavci prezentiraju na "masovnom" trzistu su istaknute vecinom radi marketinskih ciljeva i niceg drugog. Tipican...

Last edited by cevapcinica on 22/05/2009 21:25, edited 1 time in total.

Vidis, da si ovo odmah napisao, do rasprave ne bi doslo ;)

Druze, ja sam veseo tip, a ti si ovo preozbiljno shvatio. Nikakvo potcjenjivanje nije bilo u pitanju. :-D
cevapcinica

#83 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by cevapcinica »

Sve bolje i bolje lezis opisu kojeg si sam dao. Ti si se pokusao izvuci da je to tvoje bilo receno kao zbog nesporazuma. Opet te podsjecam da si ti mene citirao i pitao: Ma ko vidi razliku izmedu HD i HD ready TV:a od 40 inca na kojima se prikazuje analogni ili digitalni signal na razdaljini vecoj od dva metra da mi ga je vidjeti. Ti stvarno mislis da je tvoj vid/sluh maksimum ljudskog roda? Ali dobro, nakon svega procitanog, ne cudi me. Uzivaj. Haha. :D
Procitaj jos jednom sta sam napisao pa ces mozda skontati sta je pisac htio reci. Nema to nikakve veze sa granicama ljudskog sluha ili vida, cista matematika i logika. Signal manje rezolucije se interpolira da bi se prikazao na ekranu sa vecom rezolucijom.... Ostatak znas sam.. Vidim da si dole procitao ostatak teksta i da je sve najvjerovatnije stvar nesporazuma. :-)
edit: heh, cak si i edit uradio :D
...full-HD televizori imaju ruznu naviku da imaju jako slab kvalitet pri prikazivanju analognog tj. standardnog TV signala iz prostog razloga jer su napravljeni prvenstveno za HD-ready signal.
Kao sto kazes ima ljudi koji mogu osjetiti, vidjeti i cuti razliku izmedu razlicite opreme i uredaja ali vecina razlika koja prodavci prezentiraju na "masovnom" trzistu su istaknute vecinom radi marketinskih ciljeva i niceg drugog. Tipican...

Last edited by cevapcinica on 22/05/2009 21:25, edited 1 time in total.

Vidis, da si ovo odmah napisao, do rasprave ne bi doslo ;)
Tekst sam editovao jer sam vidio da sam nesto pogresno napisao. Sramota bi me bilo sresti staru uciteljicu S-H da cuje da pisem pogresno a da me sav svijet vidi. :-)
Taj tekst je tu bio od pocetka, nista nije dodano. Najvjerovatnije si ga u brzini promasio. Nije ni bitno sada kada se napokon "cujemo" "profesore". :-)
mobsterc

#84 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by mobsterc »

Da sam ga promasio, ne bih odmah primjetio :D

To nije cista matematika i logika jer ti je izjava dvosmislena. Moze da znaci da je kod nas signal ionako los i da se nece primjetiti razlika (na fullhd moze biti i gore) a moze da znaci i to drugo, na sta sam ja dalje odgovarao ;) Zasto? Upravo zato sto si me citirao a ja sam o tome pricao. :D
cevapcinica

#85 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by cevapcinica »

mobsterc wrote:Da sam ga promasio, ne bih odmah primjetio :D

To nije cista matematika i logika jer ti je izjava dvosmislena. Moze da znaci da je kod nas signal ionako los i da se nece primjetiti razlika (na fullhd moze biti i gore) a moze da znaci i to drugo, na sta sam ja dalje odgovarao ;) Zasto? Upravo zato sto si me citirao a ja sam o tome pricao. :D
Cista matematika i logika. Moj tata je jaci od tvog tate.... ;-)
Gray

#86 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Gray »

JE li zna iko gdje bi mogao kupiti neki skroz mali lcd/monitor, tipa do 10' kao npr. oni što imaju u apotekama na kojima se vrte reklame ili nekim kafićima na zidovima (Vatra)? I koliko koštaju? Hvala.
Pep Guardiola

#87 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Pep Guardiola »

ja bih ti preporučio SHARP u Com Trade-u....u Merkatorima...

imaju još i onaj Crypton koji je jeftin pravo ali mu performanse nisu baš na nivou,mada sam čuo da je pouzdan.
Pep Guardiola

#88 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Pep Guardiola »

...male LCD monitore je jako teško sada naći...matrice su jeftine dibidus...

pogledaj u več spomenutom Com Trade-u...imaju LG - sve moguće,Acer,HP...
nineinchnails

#89 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by nineinchnails »

PHILIPS JE TITO I MAJKA I DUH SVETI :D
L.e.g

#90 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by L.e.g »

Ja prije mjesec u FIS-u kupio Philips LCD 42 za 1100 KM, na karticu Zagrebačke banke na 12 mj. beskamatno...bila i plazma 42 za 999 KM. Isti takav u IT computers bio za gotovinu 1780 KM, a na 60 rata izađe 2500 KM
veljaca

#91 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by veljaca »

L.e.g wrote:Ja prije mjesec u FIS-u kupio Philips LCD 42 za 1100 KM, na karticu Zagrebačke banke na 12 mj. beskamatno...bila i plazma 42 za 999 KM. Isti takav u IT computers bio za gotovinu 1780 KM, a na 60 rata izađe 2500 KM
Samo da dodam: ima tema o IT i njihovim previsokim cijenama......... tako da uzimati njih kao parametar za poredjenje - nije bas relevantno ............
BMF

#92 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by BMF »

Moj glas ide Crypton-u, odličan odnos cijene i onoga što nudi... Posjedujem jedan od njihovih starijih modela sa ne baš zavidnim kontrastom (novi modeli imaju mnogo veći kontrast), ali sam za sada prezadovoljan...Praktično ga ne gasim, koristim ga i kao PC monitor...šljaka kao sat... Ne znam zašto, ali nisam htio da bacam pare na neki "brand" sa kontrastom od 30000:1...ma da... :-) Kupljen naravno u Com Trade-u, jer je kod njih najjeftiniji...
hepek071

#93 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by hepek071 »

Kupovina bilo kojeg LCD TV-a da se gledaju domaći kanali, bilo putem obične analogne antene ili putem kablovskih operatera je BACANJE PARA! Jednostavno bilo koji LCD TV premašuje lošu kvalitetu signala domaćih TV stanica :?
chuchumbamayumbe

#94 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by chuchumbamayumbe »

BMF wrote:Moj glas ide Crypton-u, odličan odnos cijene i onoga što nudi... Posjedujem jedan od njihovih starijih modela sa ne baš zavidnim kontrastom (novi modeli imaju mnogo veći kontrast), ali sam za sada prezadovoljan...Praktično ga ne gasim, koristim ga i kao PC monitor...šljaka kao sat... Ne znam zašto, ali nisam htio da bacam pare na neki "brand" sa kontrastom od 30000:1...ma da... :-) Kupljen naravno u Com Trade-u, jer je kod njih najjeftiniji...
Kakva ofirna reklama, nisi se valjda registrovao da bi reklamirao CT na ovakav nacin?!
Nestalo para za marketing, pa se koriste alternative?
nineinchnails

#95 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by nineinchnails »

veljaca wrote:
L.e.g wrote:Ja prije mjesec u FIS-u kupio Philips LCD 42 za 1100 KM, na karticu Zagrebačke banke na 12 mj. beskamatno...bila i plazma 42 za 999 KM. Isti takav u IT computers bio za gotovinu 1780 KM, a na 60 rata izađe 2500 KM
Samo da dodam: ima tema o IT i njihovim previsokim cijenama......... tako da uzimati njih kao parametar za poredjenje - nije bas relevantno ............
...zato su i propali jer su preskupi...... ;-)
BMF

#96 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by BMF »

chuchumbamayumbe wrote:
BMF wrote:Moj glas ide Crypton-u, odličan odnos cijene i onoga što nudi... Posjedujem jedan od njihovih starijih modela sa ne baš zavidnim kontrastom (novi modeli imaju mnogo veći kontrast), ali sam za sada prezadovoljan...Praktično ga ne gasim, koristim ga i kao PC monitor...šljaka kao sat... Ne znam zašto, ali nisam htio da bacam pare na neki "brand" sa kontrastom od 30000:1...ma da... :-) Kupljen naravno u Com Trade-u, jer je kod njih najjeftiniji...
Kakva ofirna reklama, nisi se valjda registrovao da bi reklamirao CT na ovakav nacin?!
Hahahaha...ova ti je dobra...nisam se odavno ovako nasmijao... :lol:
chuchumbamayumbe

#97 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by chuchumbamayumbe »

BMF wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Hahahaha...ova ti je dobra...nisam se odavno ovako nasmijao... :lol:
Sto bi rekli, grohotom se smijem?!
8-)
Altheda

#98 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by Altheda »

Ko nema za ferrari neka uzme aflu, a ko nema za alfu - neka uzme fiata. :D
ComTrade proizvodi crypton televizore pa je najlogicnije da kod njih budu najjeftiniji. Nesto ala ms industrial.
steyr_m9

#99 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by steyr_m9 »

abdulvehab wrote:Moze li mi neko preporuciti koji LCD TV da kupim za 900,00 do 1.000,00 KM otprilike?

To je ona velicina oko 80cm. Malo sam se raspitivao i vrtio po internetu i sto vise trazim sve mi te silne informacije djeluju pravo zbunjujuce. Evo konkretno model za koje dosta raje daje fine preporuke: Sony KDL-32L4000.
Kazu nemoj Sony-jevu 'U' i 'S' seriju. I vodi racuna da je kontrast preko 7000 i da je 100Hz neki. Kupujem TV na kojem bi gledao signal sa kablovske tv.
tehnomax, tehnomarket i jos neke radnje sve daju garanciju na sve modele 2 god i otprilike cijene su im tu negdje. ali jel se neko mozda od raje sreo sa ovim modelom ili ima neko da je kupio neki model drugi da preporuci i da je zadovoljan s njim, prije svega kvalitetom slike, dizajn mi uopste ne igra ulogu.

Hvala unaprijed. ;-)

Sto se tice LCD televizija moja preporuka ti je JVC , SONY, TOSHIBA i SHARP.
Radim sa ovim stvarima dugo i znam sta valja, pogledaj malo ove televizore i razmisli, od ova cetiri moj izbor je JVC bez razmisljanja jer su im televizije predobre.
JVC ti drzi firma PRINTEX , otidji na njihovu stranicu pa pogledaj http://www.printex.ba
udrch

#100 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?

Post by udrch »

steyr_m9 wrote:
abdulvehab wrote:Moze li mi neko preporuciti koji LCD TV da kupim za 900,00 do 1.000,00 KM otprilike?

To je ona velicina oko 80cm. Malo sam se raspitivao i vrtio po internetu i sto vise trazim sve mi te silne informacije djeluju pravo zbunjujuce. Evo konkretno model za koje dosta raje daje fine preporuke: Sony KDL-32L4000.
Kazu nemoj Sony-jevu 'U' i 'S' seriju. I vodi racuna da je kontrast preko 7000 i da je 100Hz neki. Kupujem TV na kojem bi gledao signal sa kablovske tv.
tehnomax, tehnomarket i jos neke radnje sve daju garanciju na sve modele 2 god i otprilike cijene su im tu negdje. ali jel se neko mozda od raje sreo sa ovim modelom ili ima neko da je kupio neki model drugi da preporuci i da je zadovoljan s njim, prije svega kvalitetom slike, dizajn mi uopste ne igra ulogu.

Hvala unaprijed. ;-)

Sto se tice LCD televizija moja preporuka ti je JVC , SONY, TOSHIBA i SHARP.
Radim sa ovim stvarima dugo i znam sta valja, pogledaj malo ove televizore i razmisli, od ova cetiri moj izbor je JVC bez razmisljanja jer su im televizije predobre.
JVC ti drzi firma PRINTEX , otidji na njihovu stranicu pa pogledaj http://www.printex.ba
E sad sam 100% siguran da radiš u Printexu..ba bolan što brukaš firmu šaljući nas na starnicu gdje nemamo šta vidjeti..
Dva JVC televizora, modeli od prošle godine sa kontrastom od 1500:1 za 950 KM..pa niđe veze..
A Acer monitori su strava kod ovog tvog ovlaštenog distributera Acera, pa za po 50 KM su jeftiniji u drugim firmama u Sarajevu i još ljudi imaju veći izbor..
Ko hoće solidan LCD za male pare uzeće Philips ili LG i ništa drugo, ko hoće nešto bolje uzeće Panasonic ili Sony..
Post Reply