Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Moderator: Benq
- Globus
#126 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Kako su im stranice mocne bolje su blogovi uredjeni .. ev jedino na techno market imaju cijene i to u crnoj gori
valjda je to tu negdje ... Nista gledat cu ovamo modele a po netu trazit specifikacije znam kako su nasu radnici edukovani u svim radnjama ....
- mumi80
#127 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Pa dobro ni ja ni neko od mojih prijatelja nije imao iskustva sa panasonicom, a što se tiče meni-a ti što su se žalili vjerovatno su prije imali tv drugog proizvođača i logično je da treba malo prilagodbe. Slažem se s mišljenjem da se jedino sony bravia može nositi sa philipsom. FIS je mislim generalni zastupnik philipsa za BiH pa pogledaj kod njih, a opet ti podvlačim kad već kupuješ razmili o 37". Ja sam isto htio kupit 32-ku i prijatelj mi kaže nemoj ja se već kajem što sam kupio, ja sam mislio da će mi 37 bit prevelika. Na kraju me je uspio nagovorit i vjeruj mi i dan danas sam mu zahvalan, prvih par dana je bilo malo neobično al kad se navikneš 32-ka ti izgleda ko mali TV:)udrch wrote:
Zaboravili ste Panosonic..
Kad sam uzimao, cijena mi je bila ista za Philips HD ready i Panasonic Full HD..
Zaista sam prezadovoljan i slikom i svim ostalim..
Ovaj model je u pitanju: Panasonic LCD TV TX-L32G10E FULL HD - oko 1299 KM..
Od Philipsa su me odgovorili neki kupci koje sam našao na hrvatskom forumu, strašno su se žalili na meni-i, zatim na softver, te prilagodbu za naše područje..neki su čaprkali po softveru i na kraju morali platiti servis oko 500 kn da im vrati na fabričke postavke..dobra stvar Philipsa su kako svi kažu zvučnici, koje smatraju najboljim..iako generalno ja sam prezadovoljan zvukom koji imam..
Globus ne znam na kojoj stranici bi mogao pogledati dobre specifikacije LCD ili Plasma TV-a..
Ovaj segment kod nas rade levatske firme: MobilMedia, Technomarket, Data project, Robot kojima je specifikacija zadnja stvar na pameti..čak kad odeš u ove radnje nećeš dobiti specifikaciju..oni još nisu došli do priče da je to bitno kod kupovine, oni još uvijek misle da je cijena najvažnija..
-
Hasharijast
#128 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Neki dan bio u techno shopu u merkatoru. Impresionirala su me tri modela LG LCD televizora.
42LH9000 (Full LED, 16:9, 42" (106cm), Full-HD (1920x1080), 200Hz, 24p Cinema Mode, 5000000:1, 500 cd/m², DVB-C HD, DVB-T HD, 4x HDMI, USB 2.0 prepoznaje divix i mkv filove, Bluetooth, CI, HD ready 1080p, LED backlight),
42LH7000 (16:9, 42" (106cm), Full-HD (1920x1080), 100Hz, 24p Cinema Mode, 100000:1, 500 cd/m², 2.5ms, DVB-C HD, DVB-T HD, 4x HDMI, USB 2.0, Bluetooth, CI, HD ready 1080p) i
42LH5000 (16:9, 42" (106cm), Full-HD (1920x1080), 200Hz, 24p Cinema Mode, 80000:1, 500 cd/m², 2ms, DVB-C HD, DVB-T HD, 3x HDMI, USB 2.0, CI, HD ready 1080p)
Ne sjecam se cijena ali mislim da su bile 1500 KM 42LH5000, 1900 KM 42LH7000 i 2500 KM za 42LH9000.
Nisu jefitini ali mislim da su best buy a evo i zasto.
Neki dan sam gledao 42 inchni model SONY - KDL 40 V 5500 E koji je u tehnomarketu bio 1900 KM a u Becu 1400 KM znaci razlika oko 500 KM ili gotovo cijena PS3. Kod ovih LG modela cijena mi se cini dosta blizu onoj koja je i u ostatku EU. Cijene mozete uporediti ovdje http://skinflint.co.uk/eu/a457393.html Upisite bilo koji model, site ce vam izlistati cijene a onda ih mozete uporediti da cijenama u Sarajevu.
Takodjer, ne treba zanemariti cinjenicu da LG u Sarajevu ima ovlasteni servis dok si za SONY-ija gotovo na ledu... Ali da ne bih puno pametovao, pogledajte svaki od nabrojnih modela pa da cujemo i vase misljenje. Jednostavno se ne mogu oteti utisku da su cijene ostalih TV brendova jednostavno previsoke u Sarajevu u odnosu na EU.
42LH9000 (Full LED, 16:9, 42" (106cm), Full-HD (1920x1080), 200Hz, 24p Cinema Mode, 5000000:1, 500 cd/m², DVB-C HD, DVB-T HD, 4x HDMI, USB 2.0 prepoznaje divix i mkv filove, Bluetooth, CI, HD ready 1080p, LED backlight),
42LH7000 (16:9, 42" (106cm), Full-HD (1920x1080), 100Hz, 24p Cinema Mode, 100000:1, 500 cd/m², 2.5ms, DVB-C HD, DVB-T HD, 4x HDMI, USB 2.0, Bluetooth, CI, HD ready 1080p) i
42LH5000 (16:9, 42" (106cm), Full-HD (1920x1080), 200Hz, 24p Cinema Mode, 80000:1, 500 cd/m², 2ms, DVB-C HD, DVB-T HD, 3x HDMI, USB 2.0, CI, HD ready 1080p)
Ne sjecam se cijena ali mislim da su bile 1500 KM 42LH5000, 1900 KM 42LH7000 i 2500 KM za 42LH9000.
Nisu jefitini ali mislim da su best buy a evo i zasto.
Neki dan sam gledao 42 inchni model SONY - KDL 40 V 5500 E koji je u tehnomarketu bio 1900 KM a u Becu 1400 KM znaci razlika oko 500 KM ili gotovo cijena PS3. Kod ovih LG modela cijena mi se cini dosta blizu onoj koja je i u ostatku EU. Cijene mozete uporediti ovdje http://skinflint.co.uk/eu/a457393.html Upisite bilo koji model, site ce vam izlistati cijene a onda ih mozete uporediti da cijenama u Sarajevu.
Takodjer, ne treba zanemariti cinjenicu da LG u Sarajevu ima ovlasteni servis dok si za SONY-ija gotovo na ledu... Ali da ne bih puno pametovao, pogledajte svaki od nabrojnih modela pa da cujemo i vase misljenje. Jednostavno se ne mogu oteti utisku da su cijene ostalih TV brendova jednostavno previsoke u Sarajevu u odnosu na EU.
- ovajonaj
#129 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
ja sam prije par mjeseci u tehmomarketu kupio samsung 32b650 full hd i prezadovoljan sam...
ima neki odlican mehanizam za skaliranje slike tako da je slika sa kablovske super iako se skalira na veliku rezoluciju a npr kad gledam neke kanale preko moje tv naprimjer one satelitske neke sto su u ponudi nekad imam osjecaj da gledam hd satelitsku, tako je fenomenalna slika...
plus sto ima preludih opcija tipa 2 usb prikljucka preko kojih mozes gledati i divixe i mkv fajlove (znaci full hd ripove) plus sto ima ethernet ulaz pa ga spojis na internet i povezes jos sa racunarom pa ti racunar sluzi ko neki media centar server pa imas bibilioteku filmova ili muzike ili slika... ima i svoju memoriju na kojoj su smjesteni neke anmiacije tipa price za laku noc za djecu ili neki fitness ili kuhar..taj sadrzaj se moze dopunjavati sa samsungovih stranica...i ima internet servise tipa youtube..twiter..igrice popud texas holdem pokera..tj to je preko tih widgeta..instaliras sebi sta hoces iz ponude... a ima i u sebi nekih igrica mada ih nisam bas igrao.. uglavnom super sam zadovoljan sa njim..jedino sto kosta 1591KM.. sto je puno za 32" tv... ali ja se nisam pokajao ni sekunde sto sam ga kupio..
ima neki odlican mehanizam za skaliranje slike tako da je slika sa kablovske super iako se skalira na veliku rezoluciju a npr kad gledam neke kanale preko moje tv naprimjer one satelitske neke sto su u ponudi nekad imam osjecaj da gledam hd satelitsku, tako je fenomenalna slika...
plus sto ima preludih opcija tipa 2 usb prikljucka preko kojih mozes gledati i divixe i mkv fajlove (znaci full hd ripove) plus sto ima ethernet ulaz pa ga spojis na internet i povezes jos sa racunarom pa ti racunar sluzi ko neki media centar server pa imas bibilioteku filmova ili muzike ili slika... ima i svoju memoriju na kojoj su smjesteni neke anmiacije tipa price za laku noc za djecu ili neki fitness ili kuhar..taj sadrzaj se moze dopunjavati sa samsungovih stranica...i ima internet servise tipa youtube..twiter..igrice popud texas holdem pokera..tj to je preko tih widgeta..instaliras sebi sta hoces iz ponude... a ima i u sebi nekih igrica mada ih nisam bas igrao.. uglavnom super sam zadovoljan sa njim..jedino sto kosta 1591KM.. sto je puno za 32" tv... ali ja se nisam pokajao ni sekunde sto sam ga kupio..
- Qler
#130 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
ja sam nedavno kupio LG PLASMA 42'' bas u tehnomarketu, 999KM, ima isto tako 3xHDMI, D-SUB, USB (samo nema video), i jos milion nekih ulaza/izlaza.
Samo mi nije jasno sta ce joj PCMCI slot?
- ovajonaj
#131 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
da ima i ovaj moj taj ulaz kao za pcmcia ali nisam se bas nesto trudio da saznam sto ce mu to...Qler wrote:ja sam nedavno kupio LG PLASMA 42'' bas u tehnomarketu, 999KM, ima isto tako 3xHDMI, D-SUB, USB (samo nema video), i jos milion nekih ulaza/izlaza.
a dobra stvar mi je sto ima i digitalni tuner pored analognog jer ovdje kod mene u bihacu sa repetitora pljesivice poceo se emitirati digitalni signal hrt 1 i 2 te rtl-a i nove tv koji se ne zatamnjuje kao na kablovskoj kad je neka utakmica ili nesto pa cu testirati i to prije subote
- Qler
#132 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
kako hvata digitalni signal? je li ide na neki poseban konektor ili na klasicni antenski?
fakat to nisam ni pogledao..
- Better Man
#133 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Meni je 32 incha i vise nego dovoljno i veći mi ne treba. Kao što sam prije pisao model mi je Sony KDL 32V5500 full HD. TV ima opciju Intelegent picture, tako da je slika sa kablovske odlična. Naročito mislim na sliku HRT 1 i HRT 2. Jedino ove lokalne, tj mahalske tv kuće kao Alfa i TV Sa imaju slabu sliku, ali i na običnom tv-u slika na ta 2 kanala je loša. Ako mi je ovako dobra slika mogu mislit kakva bi bila da imamo digitalnu televiziju u pravom smislu riječi, a ne ovaj pokušaj od BH telekoma i nekih kabl operatera. Neko je spominjao Sony od 42 incha V serije i cijenu u Austriji i ovdje. Gledao sam Cijene po internetu i cijene su skoro iste, ako ovdje nisu za nijansu niže. A taj što si gledao od 42 incha V serije da u Austriji nije bila riječ o prvoj verziji koja nije imala full HD, pa je zato jeftiniji za 500 KM.
- ovajonaj
#134 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Ma to ti ide na obicni antenski ulaz... npr imas antenu riblju kost (kazu da je najbolja za prijem digitalnih signala) i okrenes je prema repetitoru i preko nje hvatas i analogne i digitalne signale s tim sto na digitalnim nemas suma..osim sto se nekad znaju pojaviti one kockicke kao na digitalnoj staelitskoj kad se desi neki trenutni prekid u komunikaciji ali inace je slika staklo.. ali ne znam ja ima li taj tvoj digitalni tuner...ovaj moj ima..Qler wrote:kako hvata digitalni signal? je li ide na neki poseban konektor ili na klasicni antenski?
- Qler
#135 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
pise da ima DVB-T. To je valjda to.
e, a hvala na inf. ja sam mislio da ne ide preko klasicne antene.
e, a hvala na inf. ja sam mislio da ne ide preko klasicne antene.
-
Hasharijast
#136 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Kako sam vec napisao u prethodnom postu, cini mi se da su Sony, Samsung, Philips i ostali brandovi znacajno skuplji u Sarajevu u odnosu da cijene u ostalim zemljama EU. Npr. TV koji je placen 1591 KM kosta oko 1020 KM (http://skinflint.co.uk/eu/a409456.html) a za pare koje su date se mogao uzeti isti model ali od 46". Zbog toga sam naveo primjer LG-a i techno shopa jer mi se cini da samo cijene LG u Sarajevu ne odstupaju drasticno od cijena LG-a u ostalim zemljma EU...ovajonaj wrote:ja sam prije par mjeseci u tehmomarketu kupio samsung 32b650 full hd i prezadovoljan sam...
-
firebird
#137 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
U Holandiji je taj Samsung takodje puno jeftiniji.Mogli smo praviti biznis.Hasharijast wrote:Kako sam vec napisao u prethodnom postu, cini mi se da su Sony, Samsung, Philips i ostali brandovi znacajno skuplji u Sarajevu u odnosu da cijene u ostalim zemljama EU. Npr. TV koji je placen 1591 KM kosta oko 1020 KM (http://skinflint.co.uk/eu/a409456.html) a za pare koje su date se mogao uzeti isti model ali od 46". Zbog toga sam naveo primjer LG-a i techno shopa jer mi se cini da samo cijene LG u Sarajevu ne odstupaju drasticno od cijena LG-a u ostalim zemljma EU...ovajonaj wrote:ja sam prije par mjeseci u tehmomarketu kupio samsung 32b650 full hd i prezadovoljan sam...
http://www.bobshop.nl/nl/beeld-en-gelui ... sie/p28991
-
andrija2007
#138 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
I ja sam pazario ovaj Samsung prije 20-tak dana,vrlo me prijatno iznenadio, bolji je nego što sam očekivao, slika je MRAK!ovajonaj wrote:ja sam prije par mjeseci u tehmomarketu kupio samsung 32b650 full hd i prezadovoljan sam...
-
mala_truba
#139 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Sarayman wrote: Neznanje nas uvijek opali po dzepu..
-
ulpinian
#140 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
ja uzeo ovaj Philips prije par dana, i po nekom "laičkom" poimanju LCD-a, nisam primijetio ništa što bi me odvratilo da i naredni put uzmem philipsBourne wrote:Interesuje me ovaj model PHILIPS-a 37PFL560Hako ga neko posjeduje da mi kaze isplati li se ovo uzeti i jeli zadovoljan kako slikom tako kvalitetom.P.S. Ako neko zna nesto vise o ovom modelu nek mi napise koji redak ak nije problem(kupiti ili NE)Hitno je...HVALA unaprijed.
- Banksy
#141 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Molim one koji znaju,
da odgovore,
šta je od pobrojanog najkvalitetnije (slika),
i može li se naći u Sarajevu,
Hvala
Panasonic TV LCD 82cm, TX-L32G10, 100Hz, Full HD, MPEG4
Philips 32PFL6704D 32" class Full HD 1080p LCD 120 Hz TV Pixel Precise HD
Sony 32" (81cm) W Series Full HD 100 Hz BRAVIA LCD TV
da odgovore,
Hvala
- respo
#142 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
vjerovatno sam subjektivan ali ti preporucam sony i mozes ga naci skoro u svakoj prodavnici tehnicke robe vjerovatno i ostale te tv-e mada ne znam
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#143 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Ja kupila neki dan sony na ponudi u tehnomarketu, odnos cijena -kvalitetrespo wrote:vjerovatno sam subjektivan ali ti preporucam sony i mozes ga naci skoro u svakoj prodavnici tehnicke robe vjerovatno i ostale te tv-e mada ne znam
- Edinz
#144 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Moze li se znati koji model i koliko para?KatarinaKosaca wrote:Ja kupila neki dan sony na ponudi u tehnomarketu, odnos cijena -kvalitetrespo wrote:vjerovatno sam subjektivan ali ti preporucam sony i mozes ga naci skoro u svakoj prodavnici tehnicke robe vjerovatno i ostale te tv-e mada ne znam
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#145 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Banksy wrote:Molim one koji znaju,
da odgovore,
Hvala
kad su tvrtke-fime upitanju ja bi prema kupovini gledao ovakav redosljed
1 Sony
2 Panasonic
3 Philips
e sad ide koji proizvod, imaš serija philipsa i panasonica dosta boljih nego Sony itd
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#146 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Evo prekopah sve da nadjem njegove papire, pa ne znam gdje sam stavila. Mislim da imaju karakteristike u njihovoj ponudi, a cijena je 799KMEdinz wrote:Moze li se znati koji model i koliko para?
- Banksy
#147 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Hvala svima na odgovorima,
i meni se činilo da je Sony najsigurniji, ali rekoše mi da je u ovom LCD 32'' formatu najbolji Philips, a za njim Panasonic, neke nove tehnologije i koješta, što ne razumijem
danas je i kupovina običnog tevea postala nauka ...
Ima li gdje starih, dobrih, s katodnom
i meni se činilo da je Sony najsigurniji, ali rekoše mi da je u ovom LCD 32'' formatu najbolji Philips, a za njim Panasonic, neke nove tehnologije i koješta, što ne razumijem
Ima li gdje starih, dobrih, s katodnom
- ChataDodajStaHoces
#148 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Mislim da bi ti ovo moglo pomoci...

- respo
#149 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
pazi ovog 70 incha
malo je to daj mi u sobu onaj sa bbi-a
malo je to daj mi u sobu onaj sa bbi-a
- Edinz
#150 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Hvala na info, taj je vjerovatno 32'' i HD ready, ja trazim nesto drugacije.KatarinaKosaca wrote:Evo prekopah sve da nadjem njegove papire, pa ne znam gdje sam stavila. Mislim da imaju karakteristike u njihovoj ponudi, a cijena je 799KMEdinz wrote:Moze li se znati koji model i koliko para?