Eto...a mene prozvase da reklamiram ComTrade...udrch wrote:E sad sam 100% siguran da radiš u Printexu..ba bolan što brukaš firmu šaljući nas na starnicu gdje nemamo šta vidjeti..steyr_m9 wrote:abdulvehab wrote:Moze li mi neko preporuciti koji LCD TV da kupim za 900,00 do 1.000,00 KM otprilike?
To je ona velicina oko 80cm. Malo sam se raspitivao i vrtio po internetu i sto vise trazim sve mi te silne informacije djeluju pravo zbunjujuce. Evo konkretno model za koje dosta raje daje fine preporuke: Sony KDL-32L4000.
Kazu nemoj Sony-jevu 'U' i 'S' seriju. I vodi racuna da je kontrast preko 7000 i da je 100Hz neki. Kupujem TV na kojem bi gledao signal sa kablovske tv.
tehnomax, tehnomarket i jos neke radnje sve daju garanciju na sve modele 2 god i otprilike cijene su im tu negdje. ali jel se neko mozda od raje sreo sa ovim modelom ili ima neko da je kupio neki model drugi da preporuci i da je zadovoljan s njim, prije svega kvalitetom slike, dizajn mi uopste ne igra ulogu.
Hvala unaprijed.
Sto se tice LCD televizija moja preporuka ti je JVC , SONY, TOSHIBA i SHARP.
Radim sa ovim stvarima dugo i znam sta valja, pogledaj malo ove televizore i razmisli, od ova cetiri moj izbor je JVC bez razmisljanja jer su im televizije predobre.
JVC ti drzi firma PRINTEX , otidji na njihovu stranicu pa pogledaj http://www.printex.ba
Dva JVC televizora, modeli od prošle godine sa kontrastom od 1500:1 za 950 KM..pa niđe veze..
A Acer monitori su strava kod ovog tvog ovlaštenog distributera Acera, pa za po 50 KM su jeftiniji u drugim firmama u Sarajevu i još ljudi imaju veći izbor..
Ko hoće solidan LCD za male pare uzeće Philips ili LG i ništa drugo, ko hoće nešto bolje uzeće Panasonic ili Sony..
Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Moderator: Benq
-
BMF
#101 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
-
steyr_m9
#102 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
udrch wrote:E sad sam 100% siguran da radiš u Printexu..ba bolan što brukaš firmu šaljući nas na starnicu gdje nemamo šta vidjeti..steyr_m9 wrote:abdulvehab wrote:Moze li mi neko preporuciti koji LCD TV da kupim za 900,00 do 1.000,00 KM otprilike?
To je ona velicina oko 80cm. Malo sam se raspitivao i vrtio po internetu i sto vise trazim sve mi te silne informacije djeluju pravo zbunjujuce. Evo konkretno model za koje dosta raje daje fine preporuke: Sony KDL-32L4000.
Kazu nemoj Sony-jevu 'U' i 'S' seriju. I vodi racuna da je kontrast preko 7000 i da je 100Hz neki. Kupujem TV na kojem bi gledao signal sa kablovske tv.
tehnomax, tehnomarket i jos neke radnje sve daju garanciju na sve modele 2 god i otprilike cijene su im tu negdje. ali jel se neko mozda od raje sreo sa ovim modelom ili ima neko da je kupio neki model drugi da preporuci i da je zadovoljan s njim, prije svega kvalitetom slike, dizajn mi uopste ne igra ulogu.
Hvala unaprijed.
Sto se tice LCD televizija moja preporuka ti je JVC , SONY, TOSHIBA i SHARP.
Radim sa ovim stvarima dugo i znam sta valja, pogledaj malo ove televizore i razmisli, od ova cetiri moj izbor je JVC bez razmisljanja jer su im televizije predobre.
JVC ti drzi firma PRINTEX , otidji na njihovu stranicu pa pogledaj http://www.printex.ba
Dva JVC televizora, modeli od prošle godine sa kontrastom od 1500:1 za 950 KM..pa niđe veze..
A Acer monitori su strava kod ovog tvog ovlaštenog distributera Acera, pa za po 50 KM su jeftiniji u drugim firmama u Sarajevu i još ljudi imaju veći izbor..
Ko hoće solidan LCD za male pare uzeće Philips ili LG i ništa drugo, ko hoće nešto bolje uzeće Panasonic ili Sony..
Drug ja koliko vidim ti imas neki problem sa Printex-om ili sa nekim ko tamo radi. Ja ne radim u Printex-u ali redovno kupujem tamo i prezadovoljan sam kvalitetom, uslugom, cijenama i ostalim stvarima. Niko tebi nije rekao da kupujes tamo ako to ne zelis, ali ima ljudi koji pitaju za savjet gdje da kupe neku stvar pa eto ja sam dao prijedlog....
-
Eborg
#103 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Poshto se ljudi ubishe nekim ciframa,skracenicama i inim "glupostima" ja imam jedno konkrentno pitanje.
Naime,naletio sam na jedan stariji LCD model SONY Bravia KD52V4000K (tako pishe u prodavnici,pretpostavljam da se radi o modelu KDL-52V4000,samo mi nije jasno ovo K na kraju).Nejasno mi je zashto pishu da ima USB prikljuchak a na netu se nigdje ne spominje.Napominjem da sam ovo vidio samo iz izloga a ovih dana cu otici da konkretno pogledam ovaj TV.
Treba mi iskljuchivo za kablovsku televiziju te Xbox 360,vrlo rijetko gledam filmove na DVD-u.Ne namjeravam kupovati BluRay uredjaj.Udaljenost gledanja je od 2,3 m do 3,5 m (ugaona secija).
Sa svojom cijenom od 2200 KM na akciji chini mi se prihvatljivim s obzirom da je pochetkom godine bio 3500 KM.
Takodjer,je li Picture-in-picture ogranichen strogo na VGA/analogni signal odnosno DVD/analogni,nije moguce pratiti dva kanala sa kablovske odjednom?I je li moguce prikopchati laptop na ovaj TV?
Zamolio bih za savjet da li da ovo uzmem ili ne.Vishe fakat ne znam shta da radim od ovih silnih preporuka,jedni kazhu uzmi ovo a slijedeci to popljuju i idu upravo suprotno.Ja samo hocu TV,ne vasionski brod ili neshto da se hvalim po raji.
http://www.sony.rs/product/t46-v-series ... nicalSpecs
Naime,naletio sam na jedan stariji LCD model SONY Bravia KD52V4000K (tako pishe u prodavnici,pretpostavljam da se radi o modelu KDL-52V4000,samo mi nije jasno ovo K na kraju).Nejasno mi je zashto pishu da ima USB prikljuchak a na netu se nigdje ne spominje.Napominjem da sam ovo vidio samo iz izloga a ovih dana cu otici da konkretno pogledam ovaj TV.
Treba mi iskljuchivo za kablovsku televiziju te Xbox 360,vrlo rijetko gledam filmove na DVD-u.Ne namjeravam kupovati BluRay uredjaj.Udaljenost gledanja je od 2,3 m do 3,5 m (ugaona secija).
Sa svojom cijenom od 2200 KM na akciji chini mi se prihvatljivim s obzirom da je pochetkom godine bio 3500 KM.
Takodjer,je li Picture-in-picture ogranichen strogo na VGA/analogni signal odnosno DVD/analogni,nije moguce pratiti dva kanala sa kablovske odjednom?I je li moguce prikopchati laptop na ovaj TV?
Zamolio bih za savjet da li da ovo uzmem ili ne.Vishe fakat ne znam shta da radim od ovih silnih preporuka,jedni kazhu uzmi ovo a slijedeci to popljuju i idu upravo suprotno.Ja samo hocu TV,ne vasionski brod ili neshto da se hvalim po raji.
http://www.sony.rs/product/t46-v-series ... nicalSpecs
-
andrija2007
#104 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Posto su izasli novi modeli LED sa retroiluminacijom( to znaci umjesto 1 lampe, imaju puno malih dioda koje osvjetljavaju
ekran) cijena "obicnih" LCD televizora full HD se spustila, trebala bi biti oko 900-1000 maraka,( modeli 32 incha) tako da je prilika da se kupi full HD, a i HD ready (koji ima manju rezoluciju od full HD), bi trebali kostati jos manje.
ekran) cijena "obicnih" LCD televizora full HD se spustila, trebala bi biti oko 900-1000 maraka,( modeli 32 incha) tako da je prilika da se kupi full HD, a i HD ready (koji ima manju rezoluciju od full HD), bi trebali kostati jos manje.
-
vedrand
#105 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
LCD se ne kupuje valjda da se gleda, nego da se prica po komsiluku, da vide gosti i naravno da zauzme manje prostora u dnevnoj sobi.hepek071 wrote:Kupovina bilo kojeg LCD TV-a da se gledaju domaći kanali, bilo putem obične analogne antene ili putem kablovskih operatera je BACANJE PARA! Jednostavno bilo koji LCD TV premašuje lošu kvalitetu signala domaćih TV stanica
- van Basten
#106 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
rekoh, da priupitam i ovdje, možda se nađe neko ko zna odgovoriti - kakva je marka ovaj Qteck? Vidim pristojne cijene a na papiru hrpa nekih dobrih karakteristika, pa me intereuje kako to fercera u praksi?
- Haris.ba
#107 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
A kako se mjeri velicina lcd televizora? 32 inca je ko 81 centimetar. E sta ulazi u taj 81 centimetar? Ekran, ili citava dijagonala televizije. Znam da se prije npr. prodavao televizor od 72 centa (racunala se velicina ekrana, s tim da je uvijek 2 centa bilo ispod plastike).A dijagonala televizora ukupna znala je biti 90 centi. Pitam ovo jer ne znam hocu li moci uglaviti televizor u regal. Jer duzina za televizor je 80, a visina 70 centi. 
Od regala do najudeljenijega mjesta za sjedenje je 2,6 metara.
- Doda37
#108 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Ne moze tu stati LCD 32"Haris.ba wrote:A kako se mjeri velicina lcd televizora? 32 inca je ko 81 centimetar. E sta ulazi u taj 81 centimetar? Ekran, ili citava dijagonala televizije. Znam da se prije npr. prodavao televizor od 72 centa (racunala se velicina ekrana, s tim da je uvijek 2 centa bilo ispod plastike).A dijagonala televizora ukupna znala je biti 90 centi. Pitam ovo jer ne znam hocu li moci uglaviti televizor u regal. Jer duzina za televizor je 80, a visina 70 centi.
- Haris.ba
#109 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Jaguar84 wrote:Vidio ovaj u Merkuru Stup za 800 km čini mi se kao fer ponuda za hd ready tv....
http://www.sony.ba/product/t32-s-series ... lspecs#tab
Dimenzije
Sa stalkom za stol (Š x V x D, cm)
80,7 x 55,7 x 22,2
Bez stalka za stol (Š x V x D, cm)
80,7 x 50,8 x 9,4
Dimenzije kućišta (š x V x D, cm)
99,8 x 60,7 x 19,7
Sta gledam?
Koja onda velicina odgovara?Doda37 wrote:Ne moze tu stati LCD 32"
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#110 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Sad lijepo metar u ruke pa prvo premjeri po kuci pa onda u prodavnicu i premjeri taj TV koji te interesuje.Haris.ba wrote:Jaguar84 wrote:Vidio ovaj u Merkuru Stup za 800 km čini mi se kao fer ponuda za hd ready tv....
http://www.sony.ba/product/t32-s-series ... lspecs#tab
Dimenzije
80,7 x 55,7 x 22,2
80,7 x 50,8 x 9,4
Dimenzije kućišta (š x V x D, cm)
99,8 x 60,7 x 19,7
Sta gledam?![]()
Koja onda velicina odgovara?Doda37 wrote:Ne moze tu stati LCD 32"
evo ti link i za distancu:
http://www.dtvcity.com/lcdtv/lcdscreensize.html
- Haris.ba
#111 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Hvala. Mada sam to vec skontao.
Ma fazon je da vidim postoji li fazon kad kazu 32 inca, da ta dijagonala(znam da je to dijagonala televizoracorolla02 wrote:Sad lijepo metar u ruke pa prvo premjeri po kuci pa onda u prodavnicu i premjeri taj TV koji te interesuje.
Znaci mene zanima velicina kucista?
Evo dimenzija za 22 inca od sony tv-a:
67,9 x 48,5 x 22,2
67,9 x 43,5 x 9,3
Dimenzije kućišta
(Š x V x D, cm)
86,4 x 53,1 x 19,3
I zasto mene zanima dimenzija kucista ? Da u prostor 80 sirina i 70 visina ne moze da stane tv sa ekranom dijagonale 66cm(22 inca) - ako gledam ove dimenzije kucista, a ja imam ovaj klasicni tv od 72 cm?
Last edited by Haris.ba on 19/10/2009 15:59, edited 1 time in total.
-
andrija2007
#112 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Mjeri se dijagonalna duzina ekrana, 32 incha je oko 80 cm.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#113 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
@haris.ba, mjera 32" ili neki druga se odnosi na velicinu ekrana dijagonalno, sto znaci da je kuciste uvijek vece od ekrana. Naravno svaki proizvodjac ima svoje neke specificne mjere pa tako da Samsung Vs Sony duzina od 32" ne mora biti u potpunosti jednaka kao ni velicina kucista od tih TV. Ne mislim da je to bas nesto strogo podvuceno i te da je zakonom regulisano. Zato je dobro uvjek premjeriti sve to metrom na TVu pa ces zasigurno znati ne samo velicinu ekrana vec i velicinu kucista, debljinu/dubinu, mozda TV stalak ili nosaci za zid, itd itd.
PS
ista stvar je i kod auta, neciji motor je zapremine 1957cm a neciji 1992cm pa opet oba idu pod 2.0L

PS
ista stvar je i kod auta, neciji motor je zapremine 1957cm a neciji 1992cm pa opet oba idu pod 2.0L
- nineinchnails
#114 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
PHILIPS 32" model 32PFL3403 (ekran 81cm)
30.000 : 1; 2 x scart; HDMI, extra crystal i sta sve ne.
Super zadovoljan
Iako je HD ready, slika se dodatno moze nastimati "skoro pa full HD".
Pogotovo, ako je signal kanala koji gledas kvalitetan (RTL, Discovery), onda nema problema.
Lokalne stanice Pink, TVSA, ALFA imaju los, slab signal, tako da i slika nije bog zna sta (ali ipak prihvatjivo za gledanje). Tu ni full HD TV ne moze pomoci.
Cijena, sitnica: 800 km (prije par mjeseci). Sada je, vjerujem, 750 km
Super zadovoljan
Pogotovo, ako je signal kanala koji gledas kvalitetan (RTL, Discovery), onda nema problema.
Lokalne stanice Pink, TVSA, ALFA imaju los, slab signal, tako da i slika nije bog zna sta (ali ipak prihvatjivo za gledanje). Tu ni full HD TV ne moze pomoci.
- dinaraaa
#115 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Mislim da samo preko 32 inch imaju full HDnineinchnails wrote:PHILIPS 32" model 32PFL3403 (ekran 81cm)
Super zadovoljan![]()
A mene zanima kakva je rezolucija kada se priključi PC da li je ista kao na monitoru slika ili je malo lošija. Jer imaju isto pixel-a pa je gustina na monitoru veća .. ali kako to izgleda u praxi. Jer namjeravam kupiti lcd monitor 22" a trebao bih i TV lcd nekad nabaviti.
Pa ako je slika ok onda je bolje kupiti LCD TV nego dva troška, PC koristim samo za internet i malo za filmove igrice me ne zanimaju
- vaučer
#116 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Imaju i 32'' Full HD modeli.
Kupi Full HD plazmu, LCD je passe i nema instant odziv.
Kupi Full HD plazmu, LCD je passe i nema instant odziv.
- nineinchnails
#117 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Full HD opcija nema veze sa incima, dakle, sve velicine imaju i full HD opciju.dinaraaa wrote:Mislim da samo preko 32 inch imaju full HDnineinchnails wrote:PHILIPS 32" model 32PFL3403 (ekran 81cm)
Super zadovoljan![]()
Cijena, sitnica: 800 km (prije par mjeseci). Sada je, vjerujem, 750 km![]()
A mene zanima kakva je rezolucija kada se priključi PC da li je ista kao na monitoru slika ili je malo lošija. Jer imaju isto pixel-a pa je gustina na monitoru veća .. ali kako to izgleda u praxi. Jer namjeravam kupiti lcd monitor 22" a trebao bih i TV lcd nekad nabaviti.
Pa ako je slika ok onda je bolje kupiti LCD TV nego dva troška, PC koristim samo za internet i malo za filmove igrice me ne zanimaju
Preporucio bih Full HD opciju, ako ces zuriti u ekran izbliza. A i ako neces, bolje je full HD u svakom slucaju (100-150 KM je skuplje)
Full HD i HD ready nemaju razlike na daljinu od 3 do 3.5 metra, a sto je preporucljiva daljina za ugodno i udobno gledanje
A i ja prikljucujem svoj PC na TV i nema razlike u kvaliteti slike. Kako tamo, tako i ovamo.
Bas kao i kod TV stanica. Ako TV stanica salje full HD signal, nema razloga da na HD ready TV-u bude losija slika
- Bourne
#118 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Interesuje me ovaj model PHILIPS-a 37PFL560Hako ga neko posjeduje da mi kaze isplati li se ovo uzeti i jeli zadovoljan kako slikom tako kvalitetom.P.S. Ako neko zna nesto vise o ovom modelu nek mi napise koji redak ak nije problem(kupiti ili NE)Hitno je...HVALA unaprijed.
- nineinchnails
#119 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
PHILIPS je najbolji, vjeruj miBourne wrote:Interesuje me ovaj model PHILIPS-a 37PFL560Hako ga neko posjeduje da mi kaze isplati li se ovo uzeti i jeli zadovoljan kako slikom tako kvalitetom.P.S. Ako neko zna nesto vise o ovom modelu nek mi napise koji redak ak nije problem(kupiti ili NE)Hitno je...HVALA unaprijed.
- mumi80
#120 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Potpis, rođak kupio samsung a ja philips i sad pita koliko tražim para da mi da uz svoj samsun lcd za moj philips lcd:)nineinchnails wrote:
PHILIPS je najbolji, vjeruj mi
Saberi malo utiske raje s foruma pa odluči, al kad već kupuješ i daješ pare razmisli od 37" kad kupiš kasno će ti bit da se kaješ. 37-ica je mjera ako gledaš sa udaljenosti od oko 4 metra.
- nineinchnails
#121 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
[quote="mumi80"][quote="nineinchnails"]
[/quote]
Potpis, rođak kupio samsung a ja philips i sad pita koliko tražim para da mi da uz svoj samsun lcd za moj philips lcd:)
Saberi malo utiske raje s foruma pa odluči, al kad već kupuješ i daješ pare razmisli od 37" kad kupiš kasno će ti bit da se kaješ. 37-ica je mjera ako gledaš sa udaljenosti od oko 4 metra.[/quote]

Bas juce jedan jaran svratio kod mene i kaze da je nedavno uzeo LG HD Ready i da nema sta nije pokusavao da poboljsa sliku, ali ne ide. Kaze, nije ni blizu PHILIPS-u.
Vjerujem da PHILIPS-u moze parirati jedino SONY Bravia.
Potpis, rođak kupio samsung a ja philips i sad pita koliko tražim para da mi da uz svoj samsun lcd za moj philips lcd:)
Saberi malo utiske raje s foruma pa odluči, al kad već kupuješ i daješ pare razmisli od 37" kad kupiš kasno će ti bit da se kaješ. 37-ica je mjera ako gledaš sa udaljenosti od oko 4 metra.[/quote]
Bas juce jedan jaran svratio kod mene i kaze da je nedavno uzeo LG HD Ready i da nema sta nije pokusavao da poboljsa sliku, ali ne ide. Kaze, nije ni blizu PHILIPS-u.
Vjerujem da PHILIPS-u moze parirati jedino SONY Bravia.
- hakazvaka
#122 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Potpis, rođak kupio samsung a ja philips i sad pita koliko tražim para da mi da uz svoj samsun lcd za moj philips lcd:)nineinchnails wrote:[quote="mumi80"][quote="nineinchnails"]
Saberi malo utiske raje s foruma pa odluči, al kad već kupuješ i daješ pare razmisli od 37" kad kupiš kasno će ti bit da se kaješ. 37-ica je mjera ako gledaš sa udaljenosti od oko 4 metra.[/quote][/size]
Vjerujem da PHILIPS-u moze parirati jedino SONY Bravia.[/quote]
ma kakvi, bravia je isto bezze na anteni
ali HD na bravii
-
Fozgen
#123 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
KDL32L4000 mislim da je serija je telefona sa extra dobrom slikom na zemaljskom prijemu signala. I usput jedan od najeftinijih serija, mislim da je oko 1050 KM koliko me sjecanje sluzi kao i za tacnu seriju.hakazvaka wrote: ma kakvi, bravia je isto bezze na anteni
ali HD na bravii
- Globus
#124 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Imal kakva stranica radnje u BiH koja nudi LCD TV treba mi samo da cijene vidim i informisem se o modelima sta kako ..
-
udrch
#125 Re: Preporuka za kupovinu LCD TV-a?
Zaboravili ste Panosonic..nineinchnails wrote:PHILIPS je najbolji, vjeruj miBourne wrote:Interesuje me ovaj model PHILIPS-a 37PFL560Hako ga neko posjeduje da mi kaze isplati li se ovo uzeti i jeli zadovoljan kako slikom tako kvalitetom.P.S. Ako neko zna nesto vise o ovom modelu nek mi napise koji redak ak nije problem(kupiti ili NE)Hitno je...HVALA unaprijed.
Kad sam uzimao, cijena mi je bila ista za Philips HD ready i Panasonic Full HD..
Zaista sam prezadovoljan i slikom i svim ostalim..
Ovaj model je u pitanju: Panasonic LCD TV TX-L32G10E FULL HD - oko 1299 KM..
Od Philipsa su me odgovorili neki kupci koje sam našao na hrvatskom forumu, strašno su se žalili na meni-i, zatim na softver, te prilagodbu za naše područje..neki su čaprkali po softveru i na kraju morali platiti servis oko 500 kn da im vrati na fabričke postavke..dobra stvar Philipsa su kako svi kažu zvučnici, koje smatraju najboljim..iako generalno ja sam prezadovoljan zvukom koji imam..
Globus ne znam na kojoj stranici bi mogao pogledati dobre specifikacije LCD ili Plasma TV-a..
Ovaj segment kod nas rade levatske firme: MobilMedia, Technomarket, Data project, Robot kojima je specifikacija zadnja stvar na pameti..čak kad odeš u ove radnje nećeš dobiti specifikaciju..oni još nisu došli do priče da je to bitno kod kupovine, oni još uvijek misle da je cijena najvažnija..