Poštovani,
molim za savjet kako da prebacim slike, video i aplikacije sa interne memorije telefona na SD karticu, ovo što ima po You tubu ne objašnjava baš najbolje kako se to radi. Tako prikazuje postavke-aplikacije-prenos na SD card a ja uopste nemam ovu zadnju opciju? Ili sam ćorav pa ne vidim. Trenutno mi telefon koristi 83% interne memorije ne mogu nisa vise ni downloadovati?
Hvala unaprijed za informacii!
LP
Prenos memorije sa telefona na SD karticu Xperia E
Moderator: Benq
-
eduscho
- Kal El
#2 Re: Prenos memorije sa telefona na SD karticu Xperia E
Koja ti je verzija OS-a?
Ides na Settings>Storage pa idi skroz dole i vidjet ces "Transfer Data to SD card" prebacuje slike,video i data s' aplikacija
Ili idi u Settings>Apps pa pojedinacno prebacuj aplikacije na SD karticu..
Na 4.4.2 nije bilo, ali ubacili su na 4.4.4, barem je tako kod mene bilo (Xperia T3)
Nadam se da sam ti imalo mogao pomoci
I od sada koja kod aplikacija spasava na Internalnoj namjesti da spasava na SD card unutar kartice (kamera,downloads itd)
Ides na Settings>Storage pa idi skroz dole i vidjet ces "Transfer Data to SD card" prebacuje slike,video i data s' aplikacija
Na 4.4.2 nije bilo, ali ubacili su na 4.4.4, barem je tako kod mene bilo (Xperia T3)
Nadam se da sam ti imalo mogao pomoci
I od sada koja kod aplikacija spasava na Internalnoj namjesti da spasava na SD card unutar kartice (kamera,downloads itd)
-
eduscho
#3 Re: Prenos memorije sa telefona na SD karticu Xperia E
U mene je Xperia E C1505/C1504, a OS je Android 4.1.1, kada odem na Settings>Storage (to je kod mene Postavke>Pohrana) na dnu ima samo deaktiviraj SD karticu i Obriši SD karticu. Izgleda da mi je starija varijanta pa nema tu opciju (mada je meni to glupo, ne vidim sto to ne bi bilo na svakom OS). Tako isto i kod Settings>Aplikacije nemam tu varijantu za prenos na SD, vec samo Prislino zaustaviti, Deinstalirati, Premjesti na Telefon i Premjesti na internu pohranu (zar to nije ista stvar?), te Obrisati podatke,
Ima li ikakav nacin da se to odradi na ovoj varijanti OS, a kako ide to sa automatskim ptebacivanjem na SD karticu gdje to treba podesiti?
Ima li ikakav nacin da se to odradi na ovoj varijanti OS, a kako ide to sa automatskim ptebacivanjem na SD karticu gdje to treba podesiti?
-
penchy
#4 Re: Prenos memorije sa telefona na SD karticu Xperia E
Idi na settings/Postavke/Upravljanje aplikacijama tu mozes kliknut na svaku aplikaciju individualno i imas opciju prebaci na SD karticu. Ili instaliraj CCleaner i na njemu imas opciju za prebacivanje aolikacija na SD al ti mora biti rutovan telefon.
- supercali
#5 Re: Prenos memorije sa telefona na SD karticu Xperia E
Zar ne mozes na aplikaciji namjestiti gdje da ti spasava slike i video zapise a muziku kad skidas vjerovatno odmah skidas na karticu
- Kal El
#6 Re: Prenos memorije sa telefona na SD karticu Xperia E
Tebi sigurno izgleda drugacija, ali MORA da ima, moj stari Xperia S je imao tu mogucnost, cak sam i na SD aplikacije mogao prebacivati,a kad sam uzeo nov tel na 4.4.2 nije mogao,tek su od 4.4.4 opet napravili

Last edited by Kal El on 08/03/2015 19:30, edited 1 time in total.
-
leon25
#7 Re: Prenos memorije sa telefona na SD karticu Xperia E
ja imam samsung tab 4 i ima ta opcija prebaci na SD ali ne rijesava nista. prebaci svega 30-ak MB a sve ostalo ostane na internoj memeoriji primjer igrica Asphalt 8: Airborne koja je oko 1.5GB velika i stalno imam problem sa nedostatkom memorijepenchy wrote:Idi na settings/Postavke/Upravljanje aplikacijama tu mozes kliknut na svaku aplikaciju individualno i imas opciju prebaci na SD karticu. Ili instaliraj CCleaner i na njemu imas opciju za prebacivanje aolikacija na SD al ti mora biti rutovan telefon.
zna li neko kako ovo rijesit bez root-a