prenos broja
Moderator: Benq
-
photo
#1 prenos broja
dragi moje i moji,
zna li neko kakva ce biti procedura za prenos broja mobitela? znaci, ako hoce sa eroneta da predjem na bhtelecom ali zadrzim svoj 063 broj, kakva je procedura, koliko ce se placati (ako ce se placati) i odlazak i dolazak operateru, ima li neki rok koliko ranije se treba najaviti za prenos i slicne, one tehnicke stvari koje se nas obicnih smrtnika najvise i tice.
znam da jos nije pocelo jer operateri otezu (vjerujem da bi eronet izgubio brat bratu 60% pretplatnika u bosni dok bi ga mozda jedino hercegovina odrzala u zivotu).
zna li neko ove tehnicke stvari kako se radi?
hvala.
zna li neko kakva ce biti procedura za prenos broja mobitela? znaci, ako hoce sa eroneta da predjem na bhtelecom ali zadrzim svoj 063 broj, kakva je procedura, koliko ce se placati (ako ce se placati) i odlazak i dolazak operateru, ima li neki rok koliko ranije se treba najaviti za prenos i slicne, one tehnicke stvari koje se nas obicnih smrtnika najvise i tice.
znam da jos nije pocelo jer operateri otezu (vjerujem da bi eronet izgubio brat bratu 60% pretplatnika u bosni dok bi ga mozda jedino hercegovina odrzala u zivotu).
hvala.
- mousstapha
#2 Re: prenos broja
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M51b7827f77b.html
Ovdje ima vise informacija za prelazak na BH Telecom.
Mislim da oni koji budu prelazili u drugu mrezu treba da odu na salter novog operatera. Ostale stvari regulisu operateri medjusobno. To je, ukoliko se ne varam, uslov koji je RAK postavio pred operatere.
Ovdje ima vise informacija za prelazak na BH Telecom.
Mislim da oni koji budu prelazili u drugu mrezu treba da odu na salter novog operatera. Ostale stvari regulisu operateri medjusobno. To je, ukoliko se ne varam, uslov koji je RAK postavio pred operatere.
-
eques
#3 Re: prenos broja
morat ćeš prvo očistiti sva dugovanja kod "starog" operatera i sa tom potvrdom ideš kod novog. Onda taj novi dalje preuzima slučaj.photo wrote:dragi moje i moji,
hvala.
Koliko sam čuo, naplaćivat će se prelazak 33 KM. Ovo nije 100%, ali tako nešto pričaju
Dok to ne krene, nećemo znati.
A o tih 60%, to je duga priča. Po iskustvima iz Hrvatske, nije ni 3% korisnika promijenilo operatera (ovo je i za fiksnu i za mobilnu). Ljudi su već kod onog operatera kojeg i najviše zovu tako da im se neće isplatiti mijenjati operatere. Kad malo bolje pogledaš, sve je to u nekoliko postotaka gore dolje
-
udrch
#4 Re: prenos broja
Zna li neko kad će ovaj prijenos broja biti moguć sa fiksne telefonije na Moja TV..
Koliko znam, trenutno je moguće da zadržim svoj broj fiksni kad prijeđem na bilo kojeg operatera, samo ne mogu ga zadržati unutar iste firme
?
Koliko znam, trenutno je moguće da zadržim svoj broj fiksni kad prijeđem na bilo kojeg operatera, samo ne mogu ga zadržati unutar iste firme
- ElRe
#5 Re: prenos broja
Da li je poceo prenos broja u mobilnoj? Svi cute, tj nema reklama 
- Halcyon
#6 Re: prenos broja
Nije. Tokom sljedećeg mjeseca ili u mjesecu martu najvjerovatnije da će krenuti s tim, mada, iz prethodnog iskustva, ni to nije sigurno.ElRe wrote:Da li je poceo prenos broja u mobilnoj? Svi cute, tj nema reklama
Uglavnom naknada će se kretati oko 30 KM.
- playerX
- xamp
#8 Re: prenos broja
Pocelo je za fiksnu ali za mobilnu jos nije... Eronet nije prilagodio svoju infrastrukturu jos, i dobijaju svaki mjesec kazne (oko 10 000 KM) ... Tako da cim Eronet to sredi onda ce se moci prebacivati brojevi... U normalnim zemljama to nije problem, dodjes da kupis telefon (jer se telefoni preko mreza kupuju), on odmah provjeri jel imas dugovanja ako si postpaid, ako si prepaid samo tamo ukuca i za 5 minuta ti na novoj mrezi...
Edit: Tek sad vidim link sta je, mislio sam da je isti kao gore prvi... Cisto sumnjam da je ovo jos pocelo (:
Edit: Tek sad vidim link sta je, mislio sam da je isti kao gore prvi... Cisto sumnjam da je ovo jos pocelo (:
- Dr.Mr.Fr.
#9 Re: prenos broja
Nije još pocelo, ceka se eronet opet 
- Halcyon
#10 Re: prenos broja
HT kažnjen sa 95.000 KM
Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) je donijela rješenje kojim se izriče novčana kazna firmi JP HT d.d. Mostar u iznosu od 95.000 KM zbog kašnjenja uvođenja usluge prenosivosti brojeva u mobilnoj telefoniji.
Agencija je utvrdila da firma JP HT d.d. Mostar nije izvršila neophodne tehničke i administrativne radnje kako bi 31. decembra 2011. godine, počela pružanje usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži.
Firmi HT Mostar je naloženo da u novom roku, najkasnije do 30. juna 2012. godine, omogući pružanje usluge prenosivosti broja u mobilnim telefonskim uslugama.
RAK je upozorio HT Mostar da uloži maksimalan napor i provede nalog u datom roku, posebno imajući u vidu da neispunjavanje unosi širi poremećaj na tržište javnih telefonskih usluga, čime se krše prava krajnjih korisnika na korištenje ove usluge.
c/p: sarajevo-x.com
Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) je donijela rješenje kojim se izriče novčana kazna firmi JP HT d.d. Mostar u iznosu od 95.000 KM zbog kašnjenja uvođenja usluge prenosivosti brojeva u mobilnoj telefoniji.
Agencija je utvrdila da firma JP HT d.d. Mostar nije izvršila neophodne tehničke i administrativne radnje kako bi 31. decembra 2011. godine, počela pružanje usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži.
Firmi HT Mostar je naloženo da u novom roku, najkasnije do 30. juna 2012. godine, omogući pružanje usluge prenosivosti broja u mobilnim telefonskim uslugama.
RAK je upozorio HT Mostar da uloži maksimalan napor i provede nalog u datom roku, posebno imajući u vidu da neispunjavanje unosi širi poremećaj na tržište javnih telefonskih usluga, čime se krše prava krajnjih korisnika na korištenje ove usluge.
c/p: sarajevo-x.com
- rida1976
#11 prenos broja
Da li je kod bh telekoma ovo aktuelno, vidim da reklamiraju..mogu li sa eroneta sad preci na bh telekom?
- Halcyon
#12 Re: prenos broja
Ne može još izgleda, mada mi nije jasno zašto reklamiraju nešto što još nije zaživjelo. :S
- xamp
#13 Re: prenos broja
Vjerovatno su se nadali da ce eronet to napraviti u februaru
Ceka se na eronet vec godinu dana 
- Halcyon
#14 Re: prenos broja
Pa je.. im ja majku, oduzmi mu licencu i ćao. Šta treba sad godinu dana natezat se s tim lopovima da bi usluga krenula!? Cc... 
- Halcyon
#15 Prijenos broja
Here we go again.
Joj lopova, u ..... materinu... Već druga godina (ako ne i više) kako ovi kriminalci odugovlače s ovim. Trebali su ih barem pola miliona oderat.
c/p: KlixRAK kaznio HT Mostar sa 120.000 KM
Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) je donijela rješenje kojim se izriče novčana kazna firmi JP HT d.d. Mostar u iznosu od 120.000,00 KM zbog kašnjenja uvođenja usluge prenosivosti brojeva u mobilnoj telefoniji. Novi rok koji je dat ovoj firmi je 30.11.2012. godine.
U saopštenju iz ove agencije se navodi da su utvrdili da je dugotrajnim neizvršavanjem obaveza uspostavljanja usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži firma JP HT d.d. Mostar zaustavila proces primjene ove usluge u mobilnim mrežama u Bosni i Hercegovini i time onemogućila korisnike bilo koje mobilne mreže u BiH da pristupe toj usluzi.
"Podsjećamo, ovo je četvrti put da Agencija kažnjava firmu JP HT d.d. Mostar zbog nepoštivanja rokova (01.08.2011.,31.12.2011.,30.06.2012. godine) i početka pružanja usluge prenosivosti telefonskih brojeva u mobilnoj telefonskoj mreži", precizirali su iz RAK-a.
Agencija je upozorila firmu JP HP d.d. Mostar da će, ukoliko ne provede nalog u datom roku, uključiti i primjenu drugih propisanih mjera kao što je obraćanje nadležnim organima radi pokretanja postupka iz njihove nadležnosti u cilju utvrđivanja odgovornosti za unošenje poremećaja na tržište telekomunikacionih usluga.
Joj lopova, u ..... materinu... Već druga godina (ako ne i više) kako ovi kriminalci odugovlače s ovim. Trebali su ih barem pola miliona oderat.
- rida1976
#16 Re: prenos broja
Dok god im ne zaprijete gubljenjem licence(gasenjem), prodajom ili nesto slicno od ovog nema nista
iPhone
iPhone