Postavke Chrome-a

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
honey33

#1 Postavke Chrome-a

Post by honey33 »

Izvinjavam se ako otvaram duplu temu...

Naime, kupila sam novi laptop i instalirala Google Chrome. Za razliku od staroga, ovdje mi sad ostane svaki username u memoriji. Znači username na klixu, e-mail adresa na fb. i sl. Kod staroga sam nakon odjave ponovo morala ukucavati e-mail adresa i pass. (za fb) ili username za forume itd.
Kako i gdje to ukinuti jer mi ne odgovara da ostaje spremljeno :?:

Hvala unaprijed :thumbup:
Last edited by honey33 on 09/09/2014 00:31, edited 1 time in total.
MeanMachine

#2 Re: Postavke Chrome-a

Post by MeanMachine »

Odeš na Settings/Show advanced settings i tu ispod naslova Passwords and forms imaš opciju Enable Autofill to fill out web forms in a single click. Isključiš tu opciju (koja je kod tebe trenutno vjerovatno uključena) i Chrome više ne bi trebao nuditi automatsko popunjavanje formi (username-a).
honey33

#3 Re: Postavke Chrome-a

Post by honey33 »

MeanMachine wrote:Odeš na Settings/Show advanced settings i tu ispod naslova Passwords and forms imaš opciju Enable Autofill to fill out web forms in a single click. Isključiš tu opciju (koja je kod tebe trenutno vjerovatno uključena) i Chrome više ne bi trebao nuditi automatsko popunjavanje formi (username-a).
Hvala MeanMachine, zaista si mi pomogao! :) :kiss:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#4 Re: Postavke Chrome-a

Post by suad-sarajevo »

Da ne otvaram duplu temu.

Imao sam negdje dodatak na chrome koji radi na nacin da kada oznacim neki dio teksta na stranici, izbaci 3 ili 4 prozorcica sa trazilicama, npr. bing, imdb, youtube, google....i sve te trazilice su se mogle naravno manuelno podesiti.

Npr., oznacim u tekstu ime robbie williams i onda mi se ponudi odmah iznad tog oznacenog dijela da pretrazim oreko youtube, ili imdb ili bing ili google...

Valjda je neko skontao...:roll:
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
MeanMachine

#5 Re: Postavke Chrome-a

Post by MeanMachine »

suad-sarajevo wrote:Da ne otvaram duplu temu.

Imao sam negdje dodatak na chrome koji radi na nacin da kada oznacim neki dio teksta na stranici, izbaci 3 ili 4 prozorcica sa trazilicama, npr. bing, imdb, youtube, google....i sve te trazilice su se mogle naravno manuelno podesiti.

Npr., oznacim u tekstu ime robbie williams i onda mi se ponudi odmah iznad tog oznacenog dijela da pretrazim oreko youtube, ili imdb ili bing ili google...

Valjda je neko skontao...:roll:
Mislim da ima ekstenzija pod nazivom "Select search" pa provjeri je li to ono što tražiš (mislim da ova ekstenzija radi upravo to što si opisao).
suad-sarajevo

#6 Re: Postavke Chrome-a

Post by suad-sarajevo »

Mislim da sam probao i da nije to to ali probam pa javim.

suad-sarajevo

#7 Re: Postavke Chrome-a

Post by suad-sarajevo »

To je to. hvala

Post Reply