Imam laptop TOSHIBA C55-B5200 i od neki dan neće da učita sistem ni ništa!
Znači upalim ga pojavi se onaj njihov logo "TOSHIBA" i stoji koji minut onaj kružić kao da nešto učitava i samo postaje crn monitor, a laptop i dalje radi, ne ugasi se , samo je crno !
Mislio sam da je sistem al' ne mogu ni u BIOS, jer ne dođe do onoga trenutka da piše da pritisnem Esc ili Del da udjem u BIOS !
Može li mi iko pomoći , unaprijed hvala !
Laptop je iz Amerike, tako da nemam neku garanciju ovdje.
Popravka laptopa
Moderator: Benq
-
semir1988
#2 Re: Popravka laptopa
nevazno je sto je laptop iz amerike...ako jos uvijek je pod garancijom, garanciju mozes ostvariti i ovdjehuja wrote:Imam laptop TOSHIBA C55-B5200 i od neki dan neće da učita sistem ni ništa!
Znači upalim ga pojavi se onaj njihov logo "TOSHIBA" i stoji koji minut onaj kružić kao da nešto učitava i samo postaje crn monitor, a laptop i dalje radi, ne ugasi se , samo je crno !
Mislio sam da je sistem al' ne mogu ni u BIOS, jer ne dođe do onoga trenutka da piše da pritisnem Esc ili Del da udjem u BIOS !
Može li mi iko pomoći , unaprijed hvala !
Laptop je iz Amerike, tako da nemam neku garanciju ovdje.
ja sam garanciju za svoj HP ostvario ovdje iako je dosao iz Amerike...
nadji ko je toshibin serviser za BiH i kontaktiraj ih....
ili zastupnistvo toshibe za BiH
- mayab
#3 Re: Popravka laptopa
Com Trade je za Toshibu, i ako si jos u garanciji nosi njima, Toshiba ima onu „NO MATTER WHAT GUARANTEE“ garanciju
- AstorH
#4 Popravka laptopa
Nije pominjao ima li racun, ako nema dzaba mu da mu je toshibin servis preko puta. I lap. ne smije biti otvaran nigdje drugo osim kod niih.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Nanomax
#5 Re: Popravka laptopa
Imam HP ProBook 450 i na dodirnom misu imam lampicu koju sam jacim stiskom aktivirala cime mi je mis zablokirao. Ja i dalje mogu koristiti usb mis. Da li neko slucajno zna kako cu ponovo aktivirati mis?
-
semir1988
#6 Re: Popravka laptopa
dvostrukim klikom u ugao gdje ti ej ta lampica...tako je bar kod mene....Nanomax wrote:Imam HP ProBook 450 i na dodirnom misu imam lampicu koju sam jacim stiskom aktivirala cime mi je mis zablokirao. Ja i dalje mogu koristiti usb mis. Da li neko slucajno zna kako cu ponovo aktivirati mis?
ispod lampice ima malo udubljenje i tu dvostrukim klikom aktiviram i deaktiviram..