Pokémon GO!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Amazonka27

#1076 Re: Pokémon GO!

Post by Amazonka27 »

danas dva puta na GYM error :/ kod bh telecoma i kod ove dzamije u hrasnom...jos me gps zeza...pa sam kruzila oko dzamije...samo sam gledala kada ce me sa munare spiciti razglasom... taman hocu da deinstaliram igricu a onda dobijem super pokemona :skoljka: i zasto ja ne mogu da stavim onu dzidzu na pokestop (kaRe, ne moRes ovđe staviti)? i kako se određuje mjesto za GYM ...zasto je neki spomenik samo pokestop a neki gym....i kako su "tri kontejnera" postala spomenik i pokestop... i u zutom sam timu...a citav grad sarajevo/zeljo....jebo ga fudbal
cancel

#1077 Re: RE: Re: Pokémon GO!

Post by cancel »

muamers wrote: Trebas ga na foru hvatati. Ja cekam Pidgeya da se podje češkati po krilcu i onda tek bacim lopticu ... ono kad ne vidi da ide :D
Treba odmah iste sekunde bacit lopticu prije nego što dođe na "svoje mjesto". Dakle, čim se pojavi ptičurina na ekranu, ne dopustit joj da dođe na sredinu, i šanse su preko 90% da je pogađaš. I tako za skoro svakog pokemona, osim zubata i tako nekih krilatih koji kreću sa sredine odmah a ne od naprijed kao ostali.
Coconut

#1078 Re: Pokémon GO!

Post by Coconut »

Ja sam iz jaja dobila Oddisha, Hitmonleea i Ponytu. Inace, sada imam 49/149 pokemona :)
sizifinho

#1079 Re: Pokémon GO!

Post by sizifinho »

crnivrag wrote:
Dosadno mii wrote:weedle u jajetu od 2 km. beskorisno predjeni kilometri :place1:
Jaja od 2 km su praktički beskorisna, jer sve pokemone koji se nalaze u njima možeš naći na svakom drugom koraku, a evo koji pokemoni dolaze u kojim jajima:

Image
samo ako si protiv potencijalnog čarmijliona, venosaura a nedo bog da pričamo o čarizardu ili blastoisu

jaja od 2 km su daleko najbolja jaja. Jednako česti su i neki pokemoni u 10 km jajetu. Eno tipa Mr. Myme i Jynx kao i Magmar svaki dan na čvili, imam već pet sajtera...

dok su ti šanse da dobiješ jakog pokemona u ovom od 10 km veće, opet su to većinom ovi što se daju uhvatiit a rijetko kad snorlax ili lapras. Sve ostalo je uhvatljivo

s druge strane, dok se snese jedno jaje od 10, ti možeš 5 od 2 km završiti.

p.s
da ne pričam o fabuloznom magikarpu

treba gledati dalje od nosa - jaja nose određen broj candy-a. A kome ne dođe dobro jedno 10-20 magikarp slatkiša
Azrail

#1080 Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

sizifinho wrote:
crnivrag wrote:
Dosadno mii wrote:weedle u jajetu od 2 km. beskorisno predjeni kilometri :place1:
Jaja od 2 km su praktički beskorisna, jer sve pokemone koji se nalaze u njima možeš naći na svakom drugom koraku, a evo koji pokemoni dolaze u kojim jajima:

Image
samo ako si protiv potencijalnog čarmijliona, venosaura a nedo bog da pričamo o čarizardu ili blastoisu

jaja od 2 km su daleko najbolja jaja. Jednako česti su i neki pokemoni u 10 km jajetu. Eno tipa Mr. Myme i Jynx kao i Magmar svaki dan na čvili, imam već pet sajtera...

dok su ti šanse da dobiješ jakog pokemona u ovom od 10 km veće, opet su to većinom ovi što se daju uhvatiit a rijetko kad snorlax ili lapras. Sve ostalo je uhvatljivo

s druge strane, dok se snese jedno jaje od 10, ti možeš 5 od 2 km završiti.

p.s
da ne pričam o fabuloznom magikarpu

treba gledati dalje od nosa - jaja nose određen broj candy-a. A kome ne dođe dobro jedno 10-20 magikarp slatkiša
I meni su najdraža jaja od 2km. Sva četiri startera su tu, od kojih su tri realno među 10 najjačih pokemona, a ni Gyarados nije za baciti.
crnivrag

#1081 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Azrail wrote:
I meni su najdraža jaja od 2km. Sva četiri startera su tu, od kojih su tri realno među 10 najjačih pokemona, a ni Gyarados nije za baciti.
Upravu ste za startere i za magikarpa, ali su ljudi inače jako frustrirani jajima od 2 km, jer inače u 90% slučajeva se izleže weedle, pidgey, caterpie, zubat ili rattata.

Inače sam više pristalica jaja od 5 km zbog regionalnih pokemona koji se mogu samo iz njih dobiti, pa bih htio prvo da dobijem taurosa, kangaskhana i farfetch'd-a, a mr. mime-a sam dobio iz jajeta od 10 km.
Azrail

#1082 Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

Ja sam iz jaja od 2km dobio više magikarpa nego svih tih navedenih zajedno :) a dobio sam i 2 startera

Boom! Headshot!
Dosadno mii

#1083 Re: Pokémon GO!

Post by Dosadno mii »

koji su najjaci pokemoni?
i kako funkcionise zauzimanje gyma kojeg je vec tvoj tim zauzeo, tj.kako se prikljucit? :D
RLewis

#1084 Re: Pokémon GO!

Post by RLewis »

Moras mu podic nivo bitkom,

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Aldin1993

#1085 Re: Pokémon GO!

Post by Aldin1993 »

Zna li iko kada ce sluzbeno biti dostupna i kod nas,i ako ti ikada bude hoce li vangradske sredine biti pojacane
Averus

#1086 Re: Pokémon GO!

Post by Averus »

Igra li iko na LG G4?

Kakvi su dojmovi?
sizifinho

#1087 Re: Pokémon GO!

Post by sizifinho »

crnivrag wrote:

Image
crnivrag wrote: Upravu ste za startere i za magikarpa, ali su ljudi inače jako frustrirani jajima od 2 km, jer inače u 90% slučajeva se izleže weedle, pidgey, caterpie, zubat ili rattata.

Inače sam više pristalica jaja od 5 km zbog regionalnih pokemona koji se mogu samo iz njih dobiti, pa bih htio prvo da dobijem taurosa, kangaskhana i farfetch'd-a, a mr. mime-a sam dobio iz jajeta od 10 km.
prvo kažeš beskorisna, onda kažeš da nisu..
onda kažeš da su ljudi jako frustrirani njima jer u 90% slučajeva se izliježu ti navedeni pokémoni.
Što nije istina.
Ja sam otvorio najmanje 20 jaja od 2 km i dobio sam tri puta čarmandera, 3-4 squirtle, 2 bulbasaura i 1 pikachua.
Zadnji put kad sam provjerio, 10 od 20 nije 90%
Mislim da se ljudi ne bi ljutili ni na Geodude-a, Clefairy i Jigglypuf budući da su to također među manje čestim pokémonima.

U Sarajevu naravno ima Clefairy-a i Jigglypuf-a ali u nekim dijelovima svijeta ih ima jako malo, skoro pa da su ekskluziva.
Znači Charmander, Bulbasaur, Squirtle, Jigglypuf, Clefairy, Geodude, Magikarp i Pikachu.
8 od 14... jaja od 2 km su predobra.

Ista stvar je i s Drowzeejem. Ja ih uhvatio 300 do sad a u Australiji Drowzee je rjeđi nego kod nas Charmander.

U svakom slučaju ljudi, otvarajte jaja od 2 km, tako ćete najbrže dobiti Squirtle-a, Charmandera i Bulbasaura koji se ne mogu uhvatiti na svakom drugom koraku, a i Magikarp je dobar za potencijalnog Gyradosa.

Kad će igrica biti dostupna za nas je pitanje na koje nemamo odgovor. Niantic je na ComicConu u SD izjavio da su svjesni svih poteškoća u igrici ali da imaju "prioritete" a to je da igrica bude dostupna svima.
Eh sad, Niantic je užasan prema svojim fanovima, to najbolje znaju iz Ingressa. Činjenica je da im Nintendo neće dopustiti da se tako ponašaju u ovom slučaju ali eto uprkos prioritetima, ukinuli su stopice u Nearby tako da je sad aposlutno beskorisno praćenje.
Postoje metode kojima se još uvijek može odokativno odrediti gdje je Pokémon, ali samo ako je među top 3-4 jer u svakom drugom slučaju je apsolutno beskorisno rominjati osim ako nije Dragonite xD
sarajlija1971

#1088 Re: Pokémon GO!

Post by sarajlija1971 »

Haj sto nista jos ne razumijem (tek sam juce instalirao apk fajl), ali me interesuje zasto mi pokazuje da GPS signal ne nalazi?

Kad upalim navigaciju hvata uredno GPS signal dok u igrici Pokemon Go nema sanse.

Jeli mozda zato sto nije skinuta sa Google Play-a ili je nesto drugo?

Hvala
crnivrag

#1089 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

sarajlija1971 wrote:Haj sto nista jos ne razumijem (tek sam juce instalirao apk fajl), ali me interesuje zasto mi pokazuje da GPS signal ne nalazi?

Kad upalim navigaciju hvata uredno GPS signal dok u igrici Pokemon Go nema sanse.

Hvala
Potrebno je ugasiti developer options u postavkama, i onda će GPS signal proraditi.

Naravno i sam GPS je potrebno podesiti na High accuracy.
Dosadno mii

#1090 Re: Pokémon GO!

Post by Dosadno mii »

.
Last edited by Dosadno mii on 05/09/2016 11:53, edited 1 time in total.
sarajlija1971

#1091 Re: Pokémon GO!

Post by sarajlija1971 »

crnivrag wrote:
sarajlija1971 wrote:Haj sto nista jos ne razumijem (tek sam juce instalirao apk fajl), ali me interesuje zasto mi pokazuje da GPS signal ne nalazi?

Hvala
Potrebno je ugasiti developer options u postavkama, i onda će GPS signal proraditi.

Naravno i sam GPS je potrebno podesiti na High accuracy.
Hvala ali developer options je iskljuceno a mislim da je GPS po defaultu na high accuracy.
Dosadno mii

#1092 Re: Pokémon GO!

Post by Dosadno mii »

.
sarajlija1971

#1093 Re: Pokémon GO!

Post by sarajlija1971 »

Dosadno mii wrote:

Hvala
pa pojavi li ti se ikakva mapa kad uključiš igricu il je samo beskonačna "livada"?
Mapa. To me i buni zasto mi govori da GPS signal not found i trepce ona ikonica od location gore na vrhu displeja.
Dosadno mii

#1094 Re: Pokémon GO!

Post by Dosadno mii »

.
sarajlija1971

#1095 Re: Pokémon GO!

Post by sarajlija1971 »

Hvala[/quote]
pa pojavi li ti se ikakva mapa kad uključiš igricu il je samo beskonačna "livada"?[/quote]

Mapa. To me i buni zasto mi govori da GPS signal not found i trepce ona ikonica od location gore na vrhu displeja.[/quote]

ma ništa to, meni stalno tako pa igram normalno :D[/quote]

Ok, hvala. Komplikovano je do bola ali valjda cu nesto skontati. A nisam vise ni tako mlad. Danas sa suprugom i bebom setamo po Vilsu i klepio sam dvojicu a sto je najsmjesnije od sinoc kad sam instalirao igricu, 6 ili 7 sam klepio u stanu :)
Azrail

#1096 Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

Eto znači sad možeš dobro prodati stan.

Boom! Headshot!
adincebic

#1097 Re: Pokémon GO!

Post by adincebic »

Dosadno mii wrote:pa et ne bi mi pikacu smetao :D
kakve sam srece eevee ce mi izac iz ovog od 10 km :D
Pa eevee je pozeljna.
sarajlija1971

#1098 Re: Pokémon GO!

Post by sarajlija1971 »

Ne radi vani i Bog. Ne mrdam nikako na onoj mapi. Nema GPS signala a ako izadjem.iz igrice i hocu ponovo da udjem nema sanse da je ucita, stoji ono loading...

Izgleda da nece sa mojim mobilnom netom (Izi mobile).

Mozda ova moja verzija nije dobra ili ima neki bug. Skinuo sam sa linka koji je postavljen na ovoj temi, par stranica unazad.

Developer options ugasen, GPS na high accuracy, upaljen GPS, upaljen mobilni internet...
maida95

#1099 Re: Pokémon GO!

Post by maida95 »

developer - allow mock locations treba da bude isključeno, je l' sigurno ugašeno to?
sarajlija1971

#1100 Re: Pokémon GO!

Post by sarajlija1971 »

maida95 wrote:developer - allow mock locations treba da bude isključeno, je l' sigurno ugašeno to?
Jeste. I to je iskljuceno. Hvala u svakom slucaju.
Post Reply