udaljenost kauca od tv-a je 3 metra, koja velicina ekrana bi bila ok - 82 cm, 94 cm ili 106 cm? ima li tu neki standard? i molim preporuku za lcd ili plazmu, do 1000 KM, preporuku koje radnje posjetiti, a koje zaobici?
hvala
Moderator: Benq
Treba ti 106cm , a za tebe je Panasonic TX-P42C3E . Ali mislim da kosta 1100 km ...maajaa wrote:moze li mala pomoc?
udaljenost kauca od tv-a je 3 metra, koja velicina ekrana bi bila ok - 82 cm, 94 cm ili 106 cm? ima li tu neki standard? i molim preporuku za lcd ili plazmu, do 1000 KM, preporuku koje radnje posjetiti, a koje zaobici?
hvala
L00d wrote:Ja nisam ljubitelj LG-a. Oduvijek sam koristio CRT TV samsung, zadnji mi je trajao 15 godina i nikad se nista nije pokvarilo . Po meni je Panasonic puno bolji od obadva. Da li nuzno moras da kupis 50'' ?
Kolika ti je razdaljina gledanja ?
Ma razdaljina je nesto iznad 3m, ali nije u tome fol. Fol je sto ne vidim svrhu full hd-a bez 50''. Drugo, nadam use da cu naci nacina da postignem pap (mada tesko) obzirom da gotovo sve firme osim Sony-ja ne nude tu mogucnost osim kod rijetkih i po pravilu skupih modela (npr. Panasonic V serija). Bez 50'' pap i nema nekog smisla. Odlucio sam se za plazmu tako da Sony otpada. U sustini situacija je vrlo komplikovana ako nemas love za v seriju, a ne zelis se odreci pap-a. LG i Samsung se ponasaju kao da pap ne postoji. Pricu dalje komplikuje i IP tv sa sra.nj.ima oko koristenja drugog tv-a itd. itd.L00d wrote:Ja nisam ljubitelj LG-a. Oduvijek sam koristio CRT TV samsung, zadnji mi je trajao 15 godina i nikad se nista nije pokvarilo . Po meni je Panasonic puno bolji od obadva. Da li nuzno moras da kupis 50'' ?
Kolika ti je razdaljina gledanja ?
Rezolucija nije jedina komponenta u vezi velicine ekrana.Jahta wrote: Fol je sto ne vidim svrhu full hd-a bez 50''.
Izvinjavam se unaprijed, ali ne mogu da ne kazem kakokakavdanakneiskustvu wrote:treba mi pomoć oko LCD panasonic,tek kupljen,nešto se pojebalo,kupio sam model za koji mi ne treba digitalni resiver,žena je nešto prčkala i sad te opcije,DVB-C,ako je to to,nema,šta da radim?
vrati na tvornicke postavkekakavdanakneiskustvu wrote:treba mi pomoć oko LCD panasonic,tek kupljen,nešto se pojebalo,kupio sam model za koji mi ne treba digitalni resiver,žena je nešto prčkala i sad te opcije,DVB-C,ako je to to,nema,šta da radim?
Promjeni zemlju na Finskukakavdanakneiskustvu wrote:Doda37 wrote:vrati na tvornicke postavkekakavdanakneiskustvu wrote:treba mi pomoć oko LCD panasonic,tek kupljen,nešto se pojebalo,kupio sam model za koji mi ne treba digitalni resiver,žena je nešto prčkala i sad te opcije,DVB-C,ako je to to,nema,šta da radim?
vratio,i ništa,nema te opcije
i je li pomoglo ?kakavdanakneiskustvu wrote:napravio,hvala
Servis?DoradO wrote:molim Vas gdje u Sa mogu popraviti ili kupiti novi daljinski za SONY BRAVIA LCD![]()
![]()
zvao sam onaj servis u halacima kazu dolaze u sa za 15 danaRimad wrote:Servis?DoradO wrote:molim Vas gdje u Sa mogu popraviti ili kupiti novi daljinski za SONY BRAVIA LCD![]()
![]()
Ako ne uspiješ naći, jesi li pokušao sa univerzalnim daljinskim?
Ako ti se može, a vidim da može, nemoj brate rizikovati, uzmi Panasonic..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta mislite o Philipsu 7000 seriji, LED TV 46PFL7605?
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... k_Overview
Ja imam 46pfl7655K , to ti je ista tehnika, samo druga boja okvira i moj ima interni SAT-Tuner.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta mislite o Philipsu 7000 seriji, LED TV 46PFL7605?
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... k_Overview