plazma ili LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bagzo

#651 Re: plazma ili LCD

Post by bagzo »

Samo 1080p filmove nista drugo
ove nase kretenske kanale nisam 3 godine upalio nit imam namjeru jer ako jos jednom vidim reklamu za detrdzent oduzet cu sebi zivot....
Control panel

#652 Re: plazma ili LCD

Post by Control panel »

danas legla G20 50''. prvi utisci odlicni. imam digitalnu sat. antenu. pustio sam i neke filmove da vidim kakva je slika. sve OK. mogu misliti kako ce biti kada nekad nabavim i blu ray i full HD reciver.
Sarayman

#653 Re: plazma ili LCD

Post by Sarayman »

Control panel wrote:danas legla G20 50''. prvi utisci odlicni. imam digitalnu sat. antenu. pustio sam i neke filmove da vidim kakva je slika. sve OK. mogu misliti kako ce biti kada nekad nabavim i blu ray i full HD reciver.
Sto ce ti Blu-ray player pored HD multimedijalnih playera (na koje USB-om spojis HDD)?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#654 Re: plazma ili LCD

Post by pici »

Sarayman wrote:
Control panel wrote:danas legla G20 50''. prvi utisci odlicni. imam digitalnu sat. antenu. pustio sam i neke filmove da vidim kakva je slika. sve OK. mogu misliti kako ce biti kada nekad nabavim i blu ray i full HD reciver.
Sto ce ti Blu-ray player pored HD multimedijalnih playera (na koje USB-om spojis HDD)?
tačno tako :thumbup: ...ne kupuj te bluray-eve ...HD player samo i preko Hdmi se spojite na 50-tku.....ma kino je ništica,naspram dobrog HD playera i 50-tke TV-a......kokice se štancaju u mikrovalnoj non-stop :mrgreen: :thumbup:
ja71

#655 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

pici wrote:
Sarayman wrote:
tačno tako :thumbup: ...ne kupuj te bluray-eve ...HD player samo i preko Hdmi se spojite na 50-tku.....ma kino je ništica,naspram dobrog HD playera i 50-tke TV-a......kokice se štancaju u mikrovalnoj non-stop :mrgreen: :thumbup:
pretpostavljam da po HD player podrazumjevas DVD player sa HDMI izlazom
i dobrim chipom za preracunavanje slike u HD.
Mislim da to nije bas dobar savjet postu su danas Bluray playeri neznatno
skuplji od HD playera. i onda si rahat sl. min. 5 godina
sabanss

#656 Re: plazma ili LCD

Post by sabanss »

ja71 wrote: pretpostavljam da po HD player podrazumjevas DVD player sa HDMI izlazom
Sto preracunavanje u HD? Ripovi sa BlueRay diskova su vec u 1080p ili 720p rezolucijama ?
pici

#657 Re: plazma ili LCD

Post by pici »

ja71 wrote: pretpostavljam da po HD player podrazumjevas DVD player sa HDMI izlazom
ne pretpostavljaš dobro :mrgreen: ....ma kakav DVD player u HD playeru......http://hdtelevizija.com/category/testov ... ia-centri/....ja liĆno-osobno imam ovaj.....http://hdtelevizija.com/2009/12/12/rece ... deo/all/1/

Mede8er MED500X

Specifikacije

* Procesor: Realtek RTD1073DD – 128MB SPI Flash – 128MB DDR2 SDRAM
* Podrani Video Codec-i: MKV, H264, DVD (VOB – IFO – ISO), DIVX, XVID, DAT, AVI, MPEG, HD MPEG-2, TS, HD MPEG-4, SP, ASP, AVCD (H.264), MTS, M2ts, WMV9, FLV, VC-1, Real Networks (RM/RMVB) 8/9/10, up to 720p
* Podrani Audio Codec-i: MP3, MP2, OGG Vorbis, PCM, LPCM, AAC, RA, Dolby AC3 Passthrough, Dolby AC3 Downmix, DTS Passthrough, DTS Downmix, FLAC, WAV,
WMA Standard (DRM, & Advanced Profile nije podran)
* HD Audio podrška
Dolby digital – podrano dekodiranje i proslijeđivanje (bypass)
Dolby TrueHD – nije podržan — u fazi izgradnje i testiranja
Dolby digital Plus – podržano dekodiranje – proslijeđivanje u fazi testiranja
Dolby digital EX – podržano – kompatibilan do 5.1
Dolby digital Pulse – nije podržan
DTS digital Surround – podržano dekodiranje i proslijeđivanje (bypass)
DTS-HD Master Audio – nije podržan – u fazi izgradnje i testiranja
DTS-ES – nije podran
* Podržani slikovni formati: JPEG, BMP
* Podržani datotečni sustavi (File System): FAT32, NTFS – UI Format značajka
* Priključci
HDMI 1.3, Component video, Composite Video
Stereo RCA audio za analognu audio konekciju
SD / Sony Pro Duo Card Slot
S/PDIF optički izlaz / Coaxial Digital RCA izlaz
Video Rezolucija – NTSC, PAL, 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p, 1080p24Hz
USB – 2.0 HOST port x 2 (kompatibilan sa USB 1.1)
USB – 2.0 SLAVE port
* Opće značajke
Instalacija 3.5″ SATA internog tvrdog diska , podžran kapacitet do 2 TB
Ugrađen 40mm cooler – TPE nosači za niski nivo buke
Pravljenje playlisti putem daljinskog upravljača
Ugrađen NFS Client
Screensaver – Opcionalan u GUI podešenjima
JPEG prikaz foldera (preview feature) za filmove i muziku
Gumb za laganu navigaciju
Vremenski bar (Time Bar) za brzo i sporo premotavanje naprijed i nazad (FF/FR) i Time Bar (skok) jump
Media Library Jump -skok na broj datoteke ili fajla – značajka
Resume playback značajka
Slide show slika uz muziku u pozadini
* Mrežne značajke
Network – Ethernet 10/100 Mbps – Streaming MAX Samba 26Mbps / NFS 36Mbps
Opcionalni Wi-Fi (802.11b/g/n)
Brzine Streaminga G routera – Samba 12Mbps – NFS 18 Mbps @ 1m – nezaštićenog
Brzine Streaminga N routera – Samba 14Mbps – NFS 22 Mbps @ 1m – nezaštićenog
(Prosječni MKV 720p se reproducira 10Mbps, maksimalno FF/RW 15Mbps)
Samba server – NAS skladištnjenje podataka
Audio/Video streaming putem UPnP Media Servera (CNN, YouTube itd omogućeni putem opcionalnog programa kao što je PlayOn, Tversity itd)
Internet Radio (SHOUTcast)
Koprianje fajlova – Card, USB, HDD i Network
Podržani formati subtitlova (Subtitle): SRT, SSA, SUB, SMI format

Dimenzije: 230 x 170 x 65 mm (ŠxVxD)
Instalirani i nadolazeći firmware 1.3

Mede8er je došao s instaliranim firmware-om 1.2.2a

Značajke koje će biti uključene u v1.3
a) direktoriji će se moći zaključavati uz lozinku
b) bookmark
c) pretraga Knjižnice (Library search)
d) Youtube i Internet streaming
e) BD ISO (značajka koju jedva čekamo da probamo)
f) SDK poboljšanja (codec i titlovi)
g) FTP pristup
h) bolje sučelje audio playera i funkcionalnost

Ovdje se nadamo da će Realtek u međuvremenu dobiti licencu za HD audio algoritme te da će isti biti dodani u 1.3 firmware.

zapravo je ovo mini komp kao što navode u recenziji i još + 2 Terabajta hardaš......ma milina.....Blu ray šHa je to :mrgreen:
bagzo

#658 Re: plazma ili LCD

Post by bagzo »

Danas mi stize p50s20 a ja imam namjeru gledat samo 1080p filmove preko pc-a ... dok ja sav materijal pregledam koji sam pripremio proci ce tih 200 sati.... e samo me interesuje jer ja moram navece trazit programe gdje snijeg susti:) il mogu ugasit i sutra nastavit gledat ove full screen 1080p. Ima li neke razlike ?
A postavke cu stavit kako je navedeno u recenziji za s20.
Hvala
ja71

#659 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

sabanss wrote:
Sto preracunavanje u HD? Ripovi sa BlueRay diskova su vec u 1080p ili 720p rezolucijama ?
Izvinjenje moja fula
bagzo

#660 Re: plazma ili LCD

Post by bagzo »

EEE jos jedno pitanje HDMI kabal 20m 85 km sam nasao
jel to previse para za kabal?
ja71

#661 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

bagzo wrote:EEE jos jedno pitanje HDMI kabal 20m 85 km sam nasao
generalno vazi za svako kablo (kako analogno tako i digitalno):
Sto krace to bolje

( v a z i i s k lj u c i v o z a k a b l o )
sabanss

#662 Re: plazma ili LCD

Post by sabanss »

bagzo wrote:EEE jos jedno pitanje HDMI kabal 20m 85 km sam nasao
Nije cak je i jeftino. Samo sto ce ti HDMI od 20 m :D
bagzo

#663 Re: plazma ili LCD

Post by bagzo »

ma velika mi soba
za uzmem 10 metara bio bi mi diagonalno kroz sobu :)
u imtecu nema u elektronik centru nema...
veze nemam gdje to mogu nac....
pici

#664 Re: plazma ili LCD

Post by pici »

bagzo wrote:ma velika mi soba
za uzmem 10 metara bio bi mi diagonalno kroz sobu :)
u imtecu nema u elektronik centru nema...
veze nemam gdje to mogu nac....
vidi u ....http://www.didakta.ba/shop/index.....ja sam uzeo 5m....mislim da imaju od 15m....imaš tel. nazovi.
Control panel

#665 Re: plazma ili LCD

Post by Control panel »

Sarayman wrote:
ih. nisam bas tako tehnicki potkovan. moze li malo detaljnije ako nije zahmet. do sada sam gledao filmove preko laptopa koji je spojen cinc kablovima u TV. a jos nisam stigao da probam moze li i kako ide na plazmu. ova ima mogucnost da se pustaju filmovi i preko SD kartice a ima i externi HD na kojem ima preko 300 filmova, a vise od pola ih nisma pogledao. uglavnom gledam satelitsku sportove ili neke serije a sad bih i da pogledam sta od ovih filmova. kako da dobijem najbolju sliku odnosno da najbolje iskoristim ovo sto trenutno imam. dok ne nabavim novu tehnologiju. posto se sad moram malo stisnuti sa lovom jer sam se za plazmu izvalio podobro.
Sarayman

#666 Re: plazma ili LCD

Post by Sarayman »

Control panel wrote:
Sarayman wrote: Sto ce ti Blu-ray player pored HD multimedijalnih playera (na koje USB-om spojis HDD)?
ih. nisam bas tako tehnicki potkovan. moze li malo detaljnije ako nije zahmet. do sada sam gledao filmove preko laptopa koji je spojen cinc kablovima u TV. a jos nisam stigao da probam moze li i kako ide na plazmu. ova ima mogucnost da se pustaju filmovi i preko SD kartice a ima i externi HD na kojem ima preko 300 filmova, a vise od pola ih nisma pogledao. uglavnom gledam satelitsku sportove ili neke serije a sad bih i da pogledam sta od ovih filmova. kako da dobijem najbolju sliku odnosno da najbolje iskoristim ovo sto trenutno imam. dok ne nabavim novu tehnologiju. posto se sad moram malo stisnuti sa lovom jer sam se za plazmu izvalio podobro.
Radi se o playeru (malih dimenzija) bez ikakvog optickog pogona (Blu-raya, DVD-a, CD-a itd) koji ima HDMI izlaz i obicno 2 USB porta na koja spojis vanjski Hard disk. Ima ih nekoliko na trzistu i uopste nisu skupi. Ja na pr. vec vise od godinu dana koristim WD TV Live koji u USA kosta oko 80 USD. Gore pomenuti Mede8ter je nesto bolji. Filmove skidas uglavnom u .mkv formatu (pun ih je internet). Mozes cak i birati kvalitet i rezoluciju jednog te istog filma. Cak i onaj najslabiji koji je maksimalno kompresovan u rezoluciji 720p, velicine oko 2 Gb za 90-ak minuta filma izgleda puno bolje od bilo kojeg originala na DVD-u. Ako hoces maksimalno dobru sliku na tom G20 panelu, onda skines film u 1080p od 8-10 Gb velicine. Tada prineses kokice i uzivas u slici koju kod nas u kinima ni priblizno nigdje ne mozes vidjeti.
ja71

#667 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Sarayman wrote:
Control panel wrote:
Sarayman wrote: Sto ce ti Blu-ray player pored HD multimedijalnih playera (na koje USB-om spojis HDD)?
Radi se o playeru (malih dimenzija) bez ikakvog optickog pogona (Blu-raya, DVD-a, CD-a itd) koji ima HDMI izlaz i obicno 2 USB porta na koja spojis vanjski Hard disk. Ima ih nekoliko na trzistu i uopste nisu skupi. Ja na pr. vec vise od godinu dana koristim WD TV Live koji u USA kosta oko 80 USD. Gore pomenuti Mede8ter je nesto bolji. Filmove skidas uglavnom u .mkv formatu (pun ih je internet). Mozes cak i birati kvalitet i rezoluciju jednog te istog filma. Cak i onaj najslabiji koji je maksimalno kompresovan u rezoluciji 720p, velicine oko 2 Gb za 90-ak minuta filma izgleda puno bolje od bilo kojeg originala na DVD-u. Ako hoces maksimalno dobru sliku na tom G20 panelu, onda skines film u 1080p od 8-10 Gb velicine. Tada prineses kokice i uzivas u slici koju kod nas u kinima ni priblizno nigdje ne mozes vidjeti.
Vecina Bluray playera danas takodje imaju USB ulaz i cita MKV
Sarayman

#668 Re: plazma ili LCD

Post by Sarayman »

ja71 wrote:
A kolika je cijena filma na Blu-rayu? Takodjer, Blu-ray player o kojem govoris je znatno skuplji i visestruko vecih dimenzija.
Better Man

#669 Re: plazma ili LCD

Post by Better Man »

Cijena jednog filma na Blu Ray u sarajevu je izmedju 39 i 50 KM, dok je cijena istog tog filma na Amazonu duplo jeftinija.
Karabaja

#670 Re: plazma ili LCD

Post by Karabaja »

Better Man wrote:Cijena jednog filma na Blu Ray u sarajevu je izmedju 39 i 50 KM, dok je cijena istog tog filma na Amazonu duplo jeftinija.
Cijena može biti niža ili viša, a ne jeftina ili skupa.
pici

#671 Re: plazma ili LCD

Post by pici »

Sarayman wrote:
ja71 wrote:
A kolika je cijena filma na Blu-rayu? Takodjer, Blu-ray player o kojem govoris je znatno skuplji i visestruko vecih dimenzija.
plus još što su mediji žara skupi......Blu-ray....šHa je to.....zagrebeš disk i moreš ga baČit...ovako skidaš brišeš šta ti je volja i još povrh svega besplatno.... ;-)
uglavnom da se vratimo temi.....izgleda da laserski TV je nova tehnologija

ja71

#672 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Sarayman wrote:
ja71 wrote:
U poredjenu sa skidanjem MKV crnjaka sa interneta :D
je Bluray naravno skup.

Ja inace iznajmljujem filmove u videoteci pa je to za mene poredjenje.
ja71

#673 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

pici wrote:
Sarayman wrote:
ja71 wrote:
plus još što su mediji žara skupi......Blu-ray....šHa je to.....zagrebeš disk i moreš ga baČit...ovako skidaš brišeš šta ti je volja i još povrh svega besplatno.... ;-)
uglavnom da se vratimo temi.....izgleda da laserski TV je nova tehnologija
Mislim da je Mitsubishi jos prije 2 godine izbacio LaserVue u AmeriKi
Haman im ne ide prodaja.
Cudi me da to isto nisu uradili u Evropi jer cituajuci njemacki hifi-forum.de
vladalo je veliko interesovanje, bar u Njemackoj.

Licno mislim da ce OLED to sve poklopiti.
Pioneer trenutno eksperimentise i treba nesto 2011 da izbaci na trziste.
Mada ce to naravno na pocetku biti skupo. Ali dugorocno nema ni jedna tehnologija
saMse u odnosu na OLED
and

#674 Re: plazma ili LCD

Post by and »

koji lcd izabrati?
lg le 5300,philips 7605 ili nekakav sony?veličina bi bila 32 ili 37 inča.
s obzirom da ovi modeli imaju lan,usb...isplati lise uz njih uzimati nekakav media player?
pici

#675 Re: plazma ili LCD

Post by pici »

ništa u tehnologiji nije sigurno....bilo je najava da će HD-DVD razvaliti Blu-ray pa se zna kako je to završilo.....evo danas sam eksperimentisao na LED i Plazmi-Panasonic 50 inch preko laptopa....ACER ASPIRE 7741G-5464G50Mnkk CPU Mobile Intel® Core™ i5 460M CPU (2.53GHz, 3MB Cache) Mobile Intel® HM55 Express Chipset, 4GB (2GB+2GB) DDR3 memorije (max. 8GB DDR3) 500GB S-ATA HDD, 17.3 inch HD+ 16:9 LED-backlit TFT 1600x900 (Acer CineCrystal technology), 16.7 mil; VGA 1GB DDR3 ATI Mobility RadeonTM HD 5650, Dolby®-optimized surround sound system, mikrofon, Acer Crystal Eye webcam 1.3Mp; LiION baterija (2,5h) - garancija na bateriju je 6 mjeseci Intel® PRO/Wireless 802.11b/g/Draft-N LAN,

normalno išao clon display i pustio Lenona-Imagine.....na laptopu slika je bila nešto plavkasta pa i neprirodna dok je na Panasoniku izgledalo fantazija ,pazi ista grafulja i još jača rezolucija na LED display-u....
Post Reply