plazma ili LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Cibra

#551 Re: plazma ili LCD

Post by Cibra »

respo wrote:ja sam nedavno kupio u tehnomagu 40nx700
cijena je bila 2399km
posto imam njihov cjenovnik za sony proizvode napisem ti cijene tih koji te zanimaju

edit
ovako ovaj 710 model ne pise da imaju
al eto moze pitati tamo kad ode
ovako lx900 je u cjenovniku 3799
nx800 2999
nx700 2499 ali u cjenovniku to pise a kad sam kupio cijena je bila za 100 manja tako da i ove ostale moze biti da su nize
ex700 2099

tehnomag kod bosmala ne radi jer mi je tu bilo blize pa sam morao na marin dvor

hdmi kabl 1.4 standard nemaju koji bi dobro dosao kad kupis neki od ovih tv-a u konkretnom slucaju nx700/800 i lx900 za ovaj ex ne znam
Mislim da ovaj ex900 moze proci, nego recite mi gdje ima jos kupiti ovaj TV pored Tehnomaga, kaze tamo tek za mjesec dana ce doci.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#552 Re: plazma ili LCD

Post by pici »

Kat.Broj: TX-P50C2E
Naziv: Panasonic Plazma TX-P50C2E 50"-127cm
Cijena KM: 1,549.00 1,721.11
Stanje:
Dijagonala 127cm.Maximalna rezolucija: 1024x720 pixela. Kontrast: 2.000.000:1. Brzina odziva: 0,001ms. Tip panela G13 Progressive HD-otporan na manje udarce.Tuneri: Analogni i Digitalni DVB-T MPEG4. Brzina osvježenja slike: 100Hz Double scan.Zvučnici: 2x10W RMS.Multiwindow: PAT (picture and teletext). Slot za SD memori kartice (AVCHD/JPEG reprodukcija).Teletext: 1000 stranica.HDMI portovi: 2 zadnja strana, 1 bočno.SCART x2kom, RCA (činč) konektori, slušalice bočno. Garancija 2 godine.

lego je ovaj panasonic :thumbup: e jošH za treĆu sobu kakav Hebozovni 3D i ja gotof s tveašHima :mrgreen: .....jah šHo se i ja preseraH s TeVEima :dance: :mrgreen:
rikoshe

#553 Re: plazma ili LCD

Post by rikoshe »

Kakvi su LG-ijevi LCD televizori? Planirao sam uzeti ovaj LG32LD465 http://www.lg.com/hr/tv-audio-video/tel ... 2LD465.jsp pa ako je uzimao ko ima li kakvih iskustava.
realna do boli

#554 Re: plazma ili LCD

Post by realna do boli »

Sto vise citam, manje znam, pa cu pitati jednostavno ..zenski :D
Treba mi TV sa ugradjenim digitalnim resiverom, sa ugradjenim DVD-om, da boja ne trci za slikom, da je "srebren" i velicina ekrana oko 81cm, da nije tona u njemu....molim savjet.
ja71

#555 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

realna do boli wrote: Treba mi TV sa ugradjenim digitalnim resiverom,
Kojim digitalni receiverom, odnosno koji prijem zelis/imas:
kablovksi, satelitski ili DVB-T ?
Sve su to vrste digitalnih recevira.
(usput kod nas nema jos DVB-T)
realna do boli wrote: sa ugradjenim DVD-om,
Ovo je bolje da ne kupujes.
Ako se pokvari DVD moras nositi cijeli TV na popravku.
A plaices ga skupo da ces moci kupiti jos 2 DVD-Playera.
Bolje je ganjaj nesto sa USB ulazom pa da mozes DIVX ili MKV gledati sa stika.
Mislim da to vise niko i ne pravi.
realna do boli wrote: da boja ne trci za slikom
Npr. plazma, ali
realna do boli wrote: , da je "srebren" i velicina ekrana oko 81cm, da nije tona u njemu....molim savjet.
nema plazme sa 81cm.
Zato moras ili na 100Hz LCD, npr.
Panasonic TX-L32S20ES
(ako vec mora biti u srebrnoj boji)
Mada nema USB ulaz.
Trebalo bi se moci naci ispod milje, samo ne znam gdje.

Mada mozes bez srebrne boje a boljom slikom proci sa
Philips 32PFL5405H
Usput ima i USB
realna do boli

#556 Re: plazma ili LCD

Post by realna do boli »

Trenutno sam na kablovskoj, ali ima tvrdoglavog brata koji me ubjedjuje da cu nezavisno od toga da li kablovski provajder ( :D ) prima digitalnu sliku i ja morati imati digitalni resiver..posebno ili ugradjen u TV..znaci ..pricam o nekoj buducnosti koja ce, nadam se, doci i do nas, pa kada kupujem da kupim odmah..pametno..nadam se.
Za DVD si upravu, to mi nije palo na pamet.
Mora imati USB ulaz i jos onaj sa tri rupice :D (molim bez kometara na ovaj opis).
Ne mora bas biti srebren..ali bi bilo pozeljno..zasto i inace TV-e ne prave u raznim bojama.
ja71

#557 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

realna do boli wrote: Trenutno sam na kablovskoj, ali ima tvrdoglavog brata koji me ubjedjuje da cu nezavisno od toga da li kablovski provajder ( :D ) prima digitalnu sliku i ja morati imati digitalni resiver..posebno ili ugradjen u TV..znaci ..pricam o nekoj buducnosti koja ce, nadam se, doci i do nas, pa kada kupujem da kupim odmah..pametno..nadam se.
Jos se nismo razumjeli :D
Imas 3 vrste digitalnih receivera: Za kablovsku, satelitsku i terestricnu (klasicna antena ali digitalni prijem, samo toga jos nema kod nas).
Sta ti od toga treba ?
realna do boli wrote: Mora imati USB ulaz i jos onaj sa tri rupice :D (molim bez kometara na ovaj opis).
Ne mora bas biti srebren..ali bi bilo pozeljno..zasto i inace TV-e ne prave u raznim bojama.
ovako izgleda usb ulaz:
http://www.nickles.de/stories/images/mn ... yer-05.jpg

i na njega se moze prikopcati usb stick koji moze imati i po nekoliko GByte memorije:
http://www.akkulieferant.de/shop/pictur ... _black.JPG

ovjde se sve vidi:
http://i.computer-bild.de/imgs/102843410_48e8839466.jpg
realna do boli

#558 Re: plazma ili LCD

Post by realna do boli »

Znala sam ja da ce meni neko sve zakomplikovati :)

Imam stari TV i program pratim jedino preko kablovske TV...zelim kupiti novi...i dalje ostati kod svog kab.oper...nemam svoju antenu, nemam satelitsku.
Pitanje...da li u LCD ili plazmi ima ugradjen dig. rec i da li on podrzava bili koji signal od ova tvoja tri nabrojana, ...ili je bolje kupiti bez toga pa kupovati vanjski u zavisnosti za sta mi treba.
Znam sta je i kako fercera USB..toliko znam...ali mi uz to treba i onaj starinski u bojama...bjelo, zuto, crveni ulaz u TV..bar dok ne nabavim sve na USB stik..ali ..korak po korak.
E sad MORA biti srebren 8-)

Da zaboravimo analogni signal, zamisli da smo vec u eri digitalnog signala...sta kupiti a da ima par ovih stvarcica koje mi trebaju, bez DVD-a, tu si me ubjedio. Hocu da mogu prikopcati svoj Kodak koji je vec ionako na USB-eu, svoj Canon koji ima te ulaze u boji, mobitel, a da ne moram gledati slike i videa preko citaca kartica.
fatality

#559 Re: plazma ili LCD

Post by fatality »

ja71 wrote: ovako izgleda usb ulaz:
http://www.nickles.de/stories/images/mn ... yer-05.jpg

i na njega se moze prikopcati usb stick koji moze imati i po nekoliko GByte memorije:
http://www.akkulieferant.de/shop/pictur ... _black.JPG

ovjde se sve vidi:
http://i.computer-bild.de/imgs/102843410_48e8839466.jpg
:lol: :lol: :lol: :lol: , koja si ti legenda, sazetak je najjaci, ono usb i ulaz na jednoj slici :lol: :lol:
gdje slika televizora, da se ne zezne i ne uzme mikrovalnu :D
:thumbup:
ja71

#560 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

realna do boli wrote: Imam stari TV i program pratim jedino preko kablovske TV...zelim kupiti novi...i dalje ostati kod svog kab.oper...nemam svoju antenu, nemam satelitsku.
Pitanje...da li u LCD ili plazmi ima ugradjen dig. rec i da li on podrzava bili koji signal od ova tvoja tri nabrojana, ...ili je bolje kupiti bez toga pa kupovati vanjski u zavisnosti za sta mi treba.
Skoro svi noviji televizori imaju DVB-C receiver.
To ti je digitalni receiver za kablovksu.
znaci nemoras nista eksterno kupovati.
realna do boli wrote: Znam sta je i kako fercera USB..toliko znam...ali mi uz to treba i onaj starinski u bojama...bjelo, zuto, crveni ulaz u TV..bar dok ne nabavim sve na USB stik..ali ..korak po korak.
Mislim da i to imaju skoro svi televizori.
realna do boli wrote: E sad MORA biti srebren 8-)
E ovdje ces sama sebi otezati trazenje.
Jedino ako si spremna pljunuti nekih 2000KM pa kupiti nesto sa okvirom brusenog alumijimua.
Pravo zensko razmisljanje :D
Samo se pitam koju ces boju pozeljeti sledece godine
Ja inace gledam u ekran a ne u okvir televizora

realna do boli wrote: Da zaboravimo analogni signal, zamisli da smo vec u eri digitalnog signala...sta kupiti a da ima par ovih stvarcica koje mi trebaju, bez DVD-a, tu si me ubjedio. Hocu da mogu prikopcati svoj Kodak koji je vec ionako na USB-eu, svoj Canon koji ima te ulaze u boji, mobitel, a da ne moram gledati slike i videa preko citaca kartica.
Pa eto ganjaj nesto sa USB ulazom posto to nemaju bas svi.
Ono ostalo imaju skoro svi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#561 Re: plazma ili LCD

Post by pici »

realna do boli wrote:Sto vise citam, manje znam, pa cu pitati jednostavno ..zenski :D
Treba mi TV sa ugradjenim digitalnim resiverom, sa ugradjenim DVD-om, da boja ne trci za slikom, da je "srebren" i velicina ekrana oko 81cm, da nije tona u njemu....molim savjet.
ja ti morem pomoĆ samo šHo se veliČine tiĆe :mrgreen:
realna do boli

#562 Re: plazma ili LCD

Post by realna do boli »

Ah, vi muski..mi zene ipak znamo malo vise nego sto vi mislite, ali nam se mrsko sicati tim izrazima :D ..sve te HD HDD, pikseli i slicne rezolucije su tu da zabave vas, a o velicini i ponudi dalo bi se diskutovati ( pici), i sta fali srebrenom..ne mjenja se to bas svake godine...ah, mi zene :D
I krasno...sta sad da kupim, iskreno kod par ljudi gledala sam slike na tv--LG..uzas..Samsung jos gori..jedino moze proci Vivax ( cini mi se )..zato i postavih pitanje, s obzirom da to kod kuce sve bude drasticno drugacije nego kada se gleda u prodavnici gdje oni ubace svoj DVD.

Nema veze..kupim srebreni pa sta bude :D

zensko..sta se tu moze
realna do boli

#563 Re: plazma ili LCD

Post by realna do boli »

Hvala na odgovorima.
nista novo

#564 Re: plazma ili LCD

Post by nista novo »

realna do boli wrote:Ah, vi muski..mi zene ipak znamo malo vise nego sto vi mislite, ali nam se mrsko sicati tim izrazima :D ..sve te HD HDD, pikseli i slicne rezolucije su tu da zabave vas, a o velicini i ponudi dalo bi se diskutovati ( pici), i sta fali srebrenom..ne mjenja se to bas svake godine...ah, mi zene :D
I krasno...sta sad da kupim, iskreno kod par ljudi gledala sam slike na tv--LG..uzas..Samsung jos gori..jedino moze proci Vivax ( cini mi se )..zato i postavih pitanje, s obzirom da to kod kuce sve bude drasticno drugacije nego kada se gleda u prodavnici gdje oni ubace svoj DVD.

Nema veze..kupim srebreni pa sta bude :D

zensko..sta se tu moze
Hahahaha, u pravu si kupis sto se tebi svidja. kupis philips, ima najbolju sliku, ja ga imam, nema veze koji tip. Dijagonala 107cm, LCD . Koliko piksela, nemam pojma, ima sve, sta je to sve , nemam pojma, ali znam da ima sve :D
Cibra

#565 Re: plazma ili LCD

Post by Cibra »

Kako ugasiti demo mode na sonyu LCD, svako malo izbaci mi onu gore liniju sa features?
Cibra

#566 Re: plazma ili LCD

Post by Cibra »

Cibra wrote:Kako ugasiti demo mode na sonyu LCD, svako malo izbaci mi onu gore liniju sa features?
Skontao, resetovao na factory settings.
Cibra

#567 Re: plazma ili LCD

Post by Cibra »

Jel ko pravio wired connection na bravia TV?
luckylaka

#568 Re: plazma ili LCD

Post by luckylaka »

Philips 42" Class 1080p 60Hz LCD HDTV RB42PFL3704D/F7B, Refurbished:HITNO??????IMA li ko informaciju vise o ovom tv-u
KENJAC

#569 Re: plazma ili LCD

Post by KENJAC »

Sharp Quattron !!! Ovo je trenutno najbolje sto se moze zamislit! Full LED. Stvarno se vidi razlika!
luckylaka

#570 Re: plazma ili LCD

Post by luckylaka »

KENJAC wrote:Sharp Quattron !!! Ovo je trenutno najbolje sto se moze zamislit! Full LED. Stvarno se vidi razlika!
luckylaka wrote:Philips 42" Class 1080p 60Hz LCD HDTV RB42PFL3704D/F7B, Refurbished:HITNO??????IMA li ko informaciju vise o ovom tv-u
JA PITAM ima li ko info vise za ovaj TV PHILIPS
mayab

#571 Re: plazma ili LCD

Post by mayab »

luckylaka wrote:Philips 42" Class 1080p 60Hz LCD HDTV RB42PFL3704D/F7B, Refurbished:HITNO??????IMA li ko informaciju vise o ovom tv-u
Znas li sta ovo crveno znači?
respo

#572 Re: plazma ili LCD

Post by respo »

Cibra wrote:Jel ko pravio wired connection na bravia TV?
gdje zapelo?
Discball

#573 Re: plazma ili LCD

Post by Discball »

mayab wrote:
To znači da je tv najvjerovatnije bio garantno poslan na servis proizvođaču, kupac koji je uložio prigovor na garanciju je dobio novi tv a ovaj su ponovo popravili - uklonili nedostatak ako je tako nekome ljepše, sredili mu plastiku itd da izgleda kao nov i ponovo upakovali za dalju prodaju.

LP

PS Ja obično kad ovo vidim idem na one proizvode za koje piše NEW.
Cibra

#574 Re: plazma ili LCD

Post by Cibra »

respo wrote:
Cibra wrote:Jel ko pravio wired connection na bravia TV?
gdje zapelo?

Pa nista, uzeo nx700 rekose da ima ugradjen wireless, ja tamo dodjoh, ono treba USB stick. Stavim usb wireless adapter, nema pite da napravis ista. Valjda treba Sonyiev. Ukopcam Zicu(logosoft) i tu nastaje problem. Koju IP adresu staviti, koji DNS, subnet mask.. itd:D
luckylaka

#575 Re: plazma ili LCD

Post by luckylaka »

Discball wrote:
mayab wrote:
To znači da je tv najvjerovatnije bio garantno poslan na servis proizvođaču, kupac koji je uložio prigovor na garanciju je dobio novi tv a ovaj su ponovo popravili - uklonili nedostatak ako je tako nekome ljepše, sredili mu plastiku itd da izgleda kao nov i ponovo upakovali za dalju prodaju.

LP

PS Ja obično kad ovo vidim idem na one proizvode za koje piše NEW.
Hvala,hvala zamalo ga ne kupi i onda kontam sto je jeftin $475.Odoh sad malo ucit engleski.Jos jednom HVALA
Post Reply