plazma ili LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#501 Re: plazma ili LCD

Post by semirsar »

respo wrote:jest da je malo ot
al me iznervira sto mi malo starije kucno kino nije bas "kompatibilno" sa novim tv-om pa tu recimo na tv-u fali audio izlaz ili suprotno na kucnom kino szstavu fali digital optical audio :)
Zato dobro dodje gomila adaptera s kojima mo's povezat dje ho's i sta ho' :skoljka: s
respo

#502 Re: plazma ili LCD

Post by respo »

semirsar wrote:
respo wrote:jest da je malo ot
al me iznervira sto mi malo starije kucno kino nije bas "kompatibilno" sa novim tv-om pa tu recimo na tv-u fali audio izlaz ili suprotno na kucnom kino szstavu fali digital optical audio :)
Zato dobro dodje gomila adaptera s kojima mo's povezat dje ho's i sta ho' :skoljka: s
ma znam to al eto malo me iznervira sto je nedjelja pa bas ne mogu kupiti adapter u datom momentu
doduse imam ja i adapter nego mi treba duzi kabl koji trebam kupiti
respo

#503 Re: plazma ili LCD

Post by respo »

kupio kabl imam adapter
ne moze da ga jebes kako god okrenes
jos uradio i update software-a na tv-u
moze internet fercera youtube fercera sve
moze upravljati svemirskom stanicom cini mi se
al audio system da mi zvuk tv-a ide na kucno kino ne moze ni pod razno
sve su izgledi da ide i novo kucno kino pa ce onda moci
Cibra

#505 Re: plazma ili LCD

Post by Cibra »

Vidim ja da nekoliko ljudi blati ovu seriju Philipsovu 36, a ja bas kontao da uzmem ovaj 32PFL3605/12 za 759. Mislim da se razumijemo, nisam sa parama dobar, a ni one sa mnom, pa htjedoh je kupiti. Svakako i ne provodim dosta vremena pred televizijom, ali eto. Nego ko ima iskustva sa njom, sta joj fali?
mumi80

#506 Re: plazma ili LCD

Post by mumi80 »

Ništa joj ne fali, za te pare dobar tv :thumbup:
bagzo

#507 Re: plazma ili LCD

Post by bagzo »

Jedno pitanje...
Ovih dana planiram da uzmem tv pa ne znam da li da se odlucim za lcd ili plazmu a isto tako ne znam ni koji tv da uzmem.
Limit mi je 1800 KM... Bitno mi je da je full HD i da je sto veci ekran. Koristit cu ga vecinom za blu-ray filmove a mozda i za koju partiju fife :)
Ne znam da li je vazno da naglasim da ce tv haman stalno biti upaljen (previse slobodnog vremena a puno dobrih serija)\
:)

Hvala.
japo-

#508 Re: plazma ili LCD

Post by japo- »

:razz: limit ti je pravo dobar :D za te pare mozeš sta hoćeš tripl full HD :D

http://www.hdtehnika.com/index.php?opti ... view&id=34

eo malo :-)
Last edited by japo- on 28/10/2010 08:34, edited 1 time in total.
fedor

#509 Re: plazma ili LCD

Post by fedor »

LCD :thumbup:
Chivas1

#510 Re: plazma ili LCD

Post by Chivas1 »

Ne moze ti niko reci plazma ili lcd ti vidis sta ti vise odgovara..procitas ovo sto ti je japo dao ...na hd televizija nadji isto plazma vs lcd .. kucaj na google lcs vs plasma i skontaj sta ti vise odgovara ha ya ... ja sam se odlucio za plazmu nakon svih citanja ..pregledaj i forum hdtelevizije .. nadji dva modela jedan plazma jedan lcd i usporedi ta dva modela vidi sta pisu korisnici ha ya
bagzo

#511 Re: plazma ili LCD

Post by bagzo »

Hvala za info!
Procitao sam sve i odlucio sam da uzmem plazmu... e sad idem da vidim koju tacno...
Zna li neko slucajno gdje ima dobra ponudu plazma tv-a u Sarajevu?
Chivas1

#512 Re: plazma ili LCD

Post by Chivas1 »

Nadji na netu za koji pisu da je najbolji u tom cjenovnom rangu i onda odes trazis taj model :D
rida1976

#513 Re: plazma ili LCD

Post by rida1976 »

Panasonic je u zadnje vrijeme nešto podigao cijene, ne znam iz kojeg razloga. Iako ja preferiram Panasonic, obzirom na tvoj budžet i ono što tražiš ja bih ti preporučio plasmu Samsung iz C serije. Vjerujem da se možeš uklopiti u 1800 KM, pa bih na tvom mjestu potražio Samsung PS50C530 ili Samsung PS50C550. Ona bi zadovoljila sve tvoje potrebe( Full HD, velika dijagonala, dobra slika, puštanje mkv itd..). Mislim da je trenutno ovo najbolji odnos uloženo/dobiveno.
http://www.emmezeta.hr/multimedija/tele ... -ps50c530/
Pogledaj u Tehnomarketu, mislim da oni imaju najveći izbor Samsunga.
Sretno u kupovini.
Last edited by rida1976 on 28/10/2010 10:47, edited 1 time in total.
bagzo

#514 Re: plazma ili LCD

Post by bagzo »

rida1976

#515 Re: plazma ili LCD

Post by rida1976 »

Prijatelju, neozbiljan si. Pročitaj moj post iznad tvog.
mahalaš

#516 Re: plazma ili LCD

Post by mahalaš »

Plazma Samsungova :thumbup:

Ja sam prije godinu nasao jednu od 50 incha za extra pare!! Za plazmu se odlucio zbog kvaliteta slike nasih provajdera i naravno sto LCD previse bljesti...Navece kad gledas oci ti ispadnu :-D

Neko je spomenuo Philips, mislim da ne daju kvalitet za pare koje traze...Kod nekih televizija kontrast je premali...
japo-

#517 Re: plazma ili LCD

Post by japo- »

:shock:
Last edited by japo- on 01/11/2010 08:45, edited 2 times in total.
ja71

#518 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Cibra wrote:Vidim ja da nekoliko ljudi blati ovu seriju Philipsovu 36, a ja bas kontao da uzmem ovaj 32PFL3605/12 za 759. Mislim da se razumijemo, nisam sa parama dobar, a ni one sa mnom, pa htjedoh je kupiti. Svakako i ne provodim dosta vremena pred televizijom, ali eto. Nego ko ima iskustva sa njom, sta joj fali?
Ta Philipsova serija (3605) je u stvari stara serija upakovana u novi dizajn.
Nema LED znaci trosi puno struje.
Glavna mana joj je brza promjena slike, npr. gledas utakmicu, lopta leti a za njom ostaje mlaz kao da je prosla kometa. ako ces ga koristiti kao monitor onda moze. Ali svako micanje slike je problematicno.
5605 jeste 2 klase bolji ali ces ga mislim tesko naci ispod milje.
Pokusaj naci 5405, slika mu je skoro kao kod 5605 a kosta neznatno vise nego 3605 (mada je i on mislim neka komvinacija starog LCD panela i starih cijevi bez LED i nove tehnologije)

Potrosnja struje na velicini ekrana: 32" (81cm)
3605 trosi 105 W
5405 trosi 91 W
5605 trosi 71 W
ali ako ne gledas cesto onda potrosnja kod tebe ne igra veliku ulogu
bagzo

#519 Re: plazma ili LCD

Post by bagzo »

rida1976 wrote:Panasonic je u zadnje vrijeme nešto podigao cijene, ne znam iz kojeg razloga. Iako ja preferiram Panasonic, obzirom na tvoj budžet i ono što tražiš ja bih ti preporučio plasmu Samsung iz C serije. Vjerujem da se možeš uklopiti u 1800 KM, pa bih na tvom mjestu potražio Samsung PS50C530 ili Samsung PS50C550. Ona bi zadovoljila sve tvoje potrebe( Full HD, velika dijagonala, dobra slika, puštanje mkv itd..). Mislim da je trenutno ovo najbolji odnos uloženo/dobiveno.
http://www.emmezeta.hr/multimedija/tele ... -ps50c530/
Pogledaj u Tehnomarketu, mislim da oni imaju najveći izbor Samsunga.
Sretno u kupovini.

Danas cu otici do Tehnomarketa da vidim ovaj PS50C550 izgleda odlicno ..
Hvala za info.
mumi80

#520 Re: plazma ili LCD

Post by mumi80 »

ja71 wrote: Ta Philipsova serija (3605) je u stvari stara serija upakovana u novi dizajn.
Nema LED znaci trosi puno struje.
Glavna mana joj je brza promjena slike, npr. gledas utakmicu, lopta leti a za njom ostaje mlaz kao da je prosla kometa. ako ces ga koristiti kao monitor onda moze. Ali svako micanje slike je problematicno.
5605 jeste 2 klase bolji ali ces ga mislim tesko naci ispod milje.
Pokusaj naci 5405, slika mu je skoro kao kod 5605 a kosta neznatno vise nego 3605 (mada je i on mislim neka komvinacija starog LCD panela i starih cijevi bez LED i nove tehnologije)
Ako LCD TV troši puno struje šta onda reči za Plasma TV. Meni inače smeta kad neko u prednostima i nedostacima stavi da troši manje ili više struje, a usput se zaboravi napomenut da svi noviji TV-i (i Plasma i LCD TV) troše manje struje od starih CRT televizora.
Što se tiče mane kod brzih pokreta, to dosta zavisi i od kvaliteta kanala koji gledate, odnosno rezolucije u kojoj emituju. Jaran mi je kupio taj tv i mogu samo reći da tih "kometa" nema ako gleda utakmicu recimo na sky germany ili nekom drugom kanalu koji emituje u 16:9.
Normalno da je bolje kupit LCD TV sa 100 hz tehnologijom al oni su skuplji, tako da za te pare ovaj TV po meni ima prolaznu ocjenu :thumbup:
ja71

#521 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

mumi80 wrote: Ako LCD TV troši puno struje šta onda reči za Plasma TV.
Plazmu niko nije spomenuo.
LCDi se medjusobno razlikuju u potrosnji u ovisnosto koje osvjetljenje koriste (da li su LED)
neke novije plazma trose otprilike kao i neki LCD (koji inace puno trose npr. Samsung C750 contra Panasonic S20)
mumi80 wrote: Meni inače smeta kad neko u prednostima i nedostacima stavi da troši manje ili više struje, a usput se zaboravi napomenut da svi noviji TV-i (i Plasma i LCD TV) troše manje struje od starih CRT televizora.
Tacno, ali ja sam htio naglasiti da se prednost u cijeni nabavke relativizira posle 5 godina ako kupis TV koji trosi vise struje. (posto je jaran reko da nije bas sa parama)
mumi80 wrote: Što se tiče mane kod brzih pokreta, to dosta zavisi i od kvaliteta kanala koji gledate, odnosno rezolucije u kojoj emituju. Jaran mi je kupio taj tv i mogu samo reći da tih "kometa" nema ako gleda utakmicu recimo na sky germany ili nekom drugom kanalu koji emituje u 16:9.
Normalno da je bolje kupit LCD TV sa 100 hz tehnologijom al oni su skuplji, tako da za te pare ovaj TV po meni ima prolaznu ocjenu :thumbup:
Najbolje je da sam pogledas taj TV sa onim signalom sa kojim ces ga svaki dan gledati.
Ja sam vidio taj 3605 sa normalnim analognim PAL signalom i nije mi se svidio.
Mislim ako vec kupujes TV onda racunaj da ces ga min. sl. 5 godina gledati.
ALi ako se nekome taj uredjaj svidja...
Better Man

#522 Re: plazma ili LCD

Post by Better Man »

Ne znam kako se možete zamarati glupostima koliko troši struje vaš TV i ono tipa bolja je plazma, jer manje troši struje ili obratno. Mene uopće ne zanima koliko struje troši moj LCD TV, jer mi to nije bitno. Bitan mi je kvalitet TV-a i da kad gledam bilo TV program, bilo Blu ray i DVD da su slika i zvuk odlični. Određeni TV se uzima zbog kvalitete i određene vrste namjene, a ne zato što troši malo struje.
mumi80

#523 Re: plazma ili LCD

Post by mumi80 »

Ma daleko od toga da je TV odličan, ali opet ponavljam za te pare nije loš i teško da će u tom cjenovnom rangu nać nešto puno bolje.
E jbg sad jaran reko da nije baš s parama, a ti mu kako bi uštedio par markica na struji preporučuješ LED koji je duplo skuplji :-)
Svakako bi bilo bolje namirit par stoja pa kupit 100 hz TV al to je na njemu da odluči, da li kupit sad il uštedit još par stoja pa kupit.
U sljedećih 5 god. svakako će svi popravit kvalitet slike koju emituju (ako ne i preći na HD) tako da će tad bit sve manje "duhova" na 50 hz TV-ma ;-)
respo

#524 Re: plazma ili LCD

Post by respo »

jebem ti novi tv
kupis tv odmah moras i kablove mjenjati :-)
ja71

#525 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Better Man wrote:Ne znam kako se možete zamarati glupostima koliko troši struje vaš TV i ono tipa bolja je plazma, jer manje troši struje....
Ovo niko nije reko.
Ja samo kazem da se cijena vremenom relativira.
Post Reply