Pred sljedeće svjetsko prvenstvo bit će najviše 1600.Black swan wrote:gledam u domodu zakrivljeni 16 000 maraka![]()
al fakat lijepo izgleda
plazma ili LCD
Moderator: Benq
- vatrogasac
#3101 Re: plazma ili LCD
- route_66
#3102 Re: plazma ili LCD
koja je fora sa tim zakrivljenim? to je teska glupostvatrogasac wrote:Pred sljedeće svjetsko prvenstvo bit će najviše 1600.Black swan wrote:gledam u domodu zakrivljeni 16 000 maraka![]()
al fakat lijepo izgleda
- titinho
#3103 Re: plazma ili LCD
route_66 wrote:koja je fora sa tim zakrivljenim? to je teska glupostvatrogasac wrote:Pred sljedeće svjetsko prvenstvo bit će najviše 1600.Black swan wrote:gledam u domodu zakrivljeni 16 000 maraka![]()
al fakat lijepo izgleda
Onako izgleda zanimljivo mada meni se cini potpuno nepotrebno.
Doduse 3d na zakrivljenom je nevjerovatan, cini mi se mnogo bolji nego na obicnom led-u
- Nogatrans
#3104 Re: plazma ili LCD
route_66 wrote:CUo sam da ne podrzavaju flashNogatrans wrote:Danas jos jednom obisao neke radnje i mislim da ce ipak izbor pasti na LG.
https://www.technoshop.ba/proizvod/1685 ... b670v.html
Uz ovo ide skype kamera i dvoje naocala za 3D.
Pa iskreno nesto da mi je sad potreban flash i nije. Al bice updejta vremenom tv,moguce da bude i to.
-
ImLove
Opet naglašavam: led LCD TV,kakve možete kupiti za 500-600 km,niste svjesni svoje nesvijesti! Smart,hd ready,42 inca,sve moguce prikljucke ima,samsung,lg ,male mace za njega,mnogi se uvjerili,a nisu vjerovali,povoljan,Snadjite se!
Prekjucer su ubacili update aplikacija, sada ih ima kao u priči,jer na ovom modelu ne možete sami sebi skidati aplikacije, a i ovo sto ih ima,i previše je! I naravno!podržava flash video,ali ne na svim stranicama! Gledao sam video na avaz.ba,cafe.ba,ovde na Klix ba,DW video dana,YouTube( ne aplikacija već preko browsera),itd,!itd! Ne pitajte me koja je marka,napisao sam u prošlim postovima koja je radnja i vrlo lako vam je provjeriti koji je u pitanju! Mnogi ne vjeruju uopoce da taj TV sve to ima,i da je takva slika na njemu,da mu Samsung i lg nisuni do koljena,vjerujte mi! Zašto plaćati 1000,kada možeš kupiti za 500! Neki se neće složiti samom,OK sve,svako voli sta voli,kažem i naglasavam,imam i samsungov u dnevnom boravku,ali ovaj drugi,no comment,razbija ga po pitanju slike,a po pitanju aplikacija i interneta,tu su negdje,možda malo da je samsungov interfejs ljepši, malo, vise aplikacija i to je sve!
Sent from my GT-P3110 using Tapatalk HD
- fatality
#3106 Re: AW: plazma ili LCD
Eki tebe i ovdje ja reko ti iz bosne samo kenjas na podforumu "dijaspora"ImLove wrote:Opet naglašavam: led LCD TV,kakve možete kupiti za 500-600 km,niste svjesni svoje nesvijesti! Smart,hd ready,42 inca,sve moguce prikljucke ima,samsung,lg ,male mace za njega,mnogi se uvjerili,a nisu vjerovali,povoljan,Snadjite se!Prekjucer su ubacili update aplikacija, sada ih ima kao u priči,jer na ovom modelu ne možete sami sebi skidati aplikacije, a i ovo sto ih ima,i previše je! I naravno!podržava flash video,ali ne na svim stranicama! Gledao sam video na avaz.ba,cafe.ba,ovde na Klix ba,DW video dana,YouTube( ne aplikacija već preko browsera),itd,!itd! Ne pitajte me koja je marka,napisao sam u prošlim postovima koja je radnja i vrlo lako vam je provjeriti koji je u pitanju! Mnogi ne vjeruju uopoce da taj TV sve to ima,i da je takva slika na njemu,da mu Samsung i lg nisuni do koljena,vjerujte mi! Zašto plaćati 1000,kada možeš kupiti za 500! Neki se neće složiti samom,OK sve,svako voli sta voli,kažem i naglasavam,imam i samsungov u dnevnom boravku,ali ovaj drugi,no comment,razbija ga po pitanju slike,a po pitanju aplikacija i interneta,tu su negdje,možda malo da je samsungov interfejs ljepši, malo, vise aplikacija i to je sve!
![]()
Doduse ne znam jel taj tvoj za 500 km to sve podrzava, toliko je tajnovit da mu ni marku ne znas (ili ne zelis da nam kazes) zelis sve za sebe
sa fontela
- Curve
#3107 Re: plazma ili LCD
tanko tanko, sto se pogodnosti tice, i ja ev obilazim..hopi wrote:raja jel ko negdje naletio na neku akciju, dobre cijene za tv kako sada ovo prvenstvo ide pa kontam da bi trebalo biti
konkretno lcd neki od 100cm, po mogućnosti full hd, i ostalih čudesa ne bi bilo loše (3d -ne), led ne mora biti
u domodu (mislim da je i drugim radnjama na tu marku) panasonic, sa 2 god garancije ide na 5 god garancije, radi svjetskog prvenstva..
u imtecu, neki vaucer se dobije u vrijednosti 50km pa moze se iskoristit na kupnju tv-a
------------------
sad pitanje, hocu starcima da kupim tv, znaci 32 ide radi velicine najvise, nasao sam 2 modela, sad samo treba pomoc koji od ta 2 da uzmem ?
Samsung 32F4510 - http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--te ... f4510.html
Panasonic 32AS500E - http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--te ... s500e.html
oba su 32, hd ready, smart, 100 hz, cijena je tu negdje skoro ista..
vise sam nes za panasonic, cisto sto imam vec jedan model, sad dal je ista samsung konkretno ovaj model bolji da uzmem njega
- cappuccino
#3108 Re: plazma ili LCD
Upomoć, pobudaliću više od gledanja TV-a
Budžet mi je nekih 1000 KM, a treba mi 40"-42" Smart LCD TV. Najviše mi se za sada sviđa od Toshibe 40L7335DG, na akciji je u Comtrade-u i košta 899 KM. Nije mi važno da je 3D, slučajno se zadesilo da ovaj jeste za ovu cijenu. Da li iko ima iskustva sa ovim TV-om, kako ste zadovoljni sa njim? Ili ako neko ima prijedlog za neki drugi bolji TV, molim vas predložite. 
- BaDa
#3109 Re: plazma ili LCD
ja nikako da se naviknem na boje ovog samsung f6500 :S jel ima neko savjet kako napraviti najbolje opcije za sliku? nikako na netu da nadjem settings neki za sliku
- Tiger 033
#3110 Re: plazma ili LCD
Video upute: Kako podesiti sliku na LG 42LB650V televizoru?

Nakon testa LG-jevog 42LB650V televizora za 2014. godinu s webOS operativnim sustavom, odlučili smo objaviti postavke za sliku nakon što smo obavili proces ISF kalibracije i dodatno poboljšali sliku u odnosu na onu tvorničku. Provjerite u video prilogu u nastavku koje opcije smo podešavali i koje su naše preporuke za postizanje najbolje slike na ovom modelu.
Verzija sofvera u televizoru na dan testa: 03.00.56 (webOS 1.0.0-7916)
Više detalja o tome kakve su bile tvorničke karakteristike slike, koji smo kontrast izmjerili i što smo sve susreli tijekom kalibracije provjerite u kompletnoj recenziji >>

Nakon testa LG-jevog 42LB650V televizora za 2014. godinu s webOS operativnim sustavom, odlučili smo objaviti postavke za sliku nakon što smo obavili proces ISF kalibracije i dodatno poboljšali sliku u odnosu na onu tvorničku. Provjerite u video prilogu u nastavku koje opcije smo podešavali i koje su naše preporuke za postizanje najbolje slike na ovom modelu.
Verzija sofvera u televizoru na dan testa: 03.00.56 (webOS 1.0.0-7916)
Više detalja o tome kakve su bile tvorničke karakteristike slike, koji smo kontrast izmjerili i što smo sve susreli tijekom kalibracije provjerite u kompletnoj recenziji >>
-
channel10
#3111 Re: plazma ili LCD
Valja li ista panasonic 42AS600E? Cijena 1200 KM. Garancija 5 godina.
Kakav je sony 42w705/706 BBAEP? On je 1250KM. Garancija 3 godine.
Kakav je sony 42w705/706 BBAEP? On je 1250KM. Garancija 3 godine.
- Nogatrans
#3112 Re: plazma ili LCD
Kupio sam Lg 42lb671v upravo sa njega pisem. Zna li neko jel moze tastatura bezicna??
- Nogatrans
#3113 Re: plazma ili LCD
Uspio sam skopcati tastaturu
Dosta je lakse ovako pisati !!
- Tiger 033
#3114 Re: plazma ili LCD
Nogatrans wrote:Kupio sam Lg 42lb671v upravo sa njega pisem. Zna li neko jel moze tastatura bezicna??
imas PP
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3115 Re: plazma ili LCD
zakrivljeni samo 6000
u ponudi
pada
pada
- vatrogasac
#3116 Re: plazma ili LCD
Bilo ih je i prije mjesec dana...Black swan wrote:zakrivljeni samo 6000u ponudi
pada
vatrogasac wrote:Trenutno u toj utrci Tehno Mag u BiH prodaje Samsungov 55" 4K za 5500 KM.Tiger 033 wrote:.... u moru akcija i promotivnih paketa gotovo da nismo uočili kako je LG na naše tržište lansirao svoj novi 55″ OLED televizor 55EA970V po doista nevjerojatnoj cijeni. Trenutno u Emmezeti možete kupiti 140 cm veliki zakrivljeni OLED televizor sa slikom boljom od ijednog drugog dostupnog televizora ili monitora na tržištu u paketu sa LG G Flex savitljivim OLED pametnim telefonom po cijeni od svega 26.999,00 kn.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3117 Re: plazma ili LCD
prije mjesec nisam ni znao da postoje 
-
samsung456
#3118 Re: plazma ili LCD
Moze li neko preporuciti tv do 500KM, 32" ? Hvala
-
samoTEgledam
#3119 Re: plazma ili LCD
Puklo ko halvaBlack swan wrote:zakrivljeni samo 6000u ponudi
pada
https://www.next.ba/product.asp?product ... e=02410660
-
Najamnik
#3120 Re: plazma ili LCD
Zna li ima li gdju uzeti samsung 40F7000. Ima ih po web na 100 mjesta a kad nazovem da uzmem samo kazu da ih nema u cijeloj BiH a bas sam se nameracio na njega . u 3 radnje ga porucili ali im dobavljac umjesto F poslao H seriju, koji neprofesionalci (mislim na distributera)
Sto se tice cijena gledao sam razne radnje tri mjeseca i u Sarajevu sam ako ce ko uzimati za kes nasao da su generalno daleko najpovoljniji gospodin Nazif iz NEXT online radnje (kupio kod njega par stvari ukljucujuci i jedam tv i pravi je profesionalac) te Damir iz Univerzalno u Shopingu, super momak. Rekose mi da se sad i sa ekupi.ba mozes telefonom cjenkati malo te da daju povrat od 7 dana za robu ako se nesvidja.
Sto se tice cijena gledao sam razne radnje tri mjeseca i u Sarajevu sam ako ce ko uzimati za kes nasao da su generalno daleko najpovoljniji gospodin Nazif iz NEXT online radnje (kupio kod njega par stvari ukljucujuci i jedam tv i pravi je profesionalac) te Damir iz Univerzalno u Shopingu, super momak. Rekose mi da se sad i sa ekupi.ba mozes telefonom cjenkati malo te da daju povrat od 7 dana za robu ako se nesvidja.
Last edited by Najamnik on 08/06/2014 14:25, edited 1 time in total.
-
samoTEgledam
#3121 Re: plazma ili LCD
https://www.next.ba/product.asp?product ... e=02410351Najamnik wrote:Zna li ima li gdju uzeti samsung 40F7000. Ima ih po web na 100 mjesta a kad nazovem da uzmem samo kazu da ih nema u cijeloj BiH a bas sam se nameracio na njega . u 3 radnje ga porucili ali im dobavljac umjesto F poslao H seriju, koji neprofesionalci (mislim na distributera)
Ako ne pobjegne
- rovac13
#3122 Re: plazma ili LCD
Imam cudan problemcic,zna li neko sta bi moglo biti.
U dnevnoj sam do skoro koristio tv philips serije 4000.Radio je dobro,170 digitalnih + 60ak analognih,neki od digitalnih su hd,svi su radili bez problema,cak fino izgledalo.
Onda sam uzeo bolji tv u dnevnu sony serije 8,onda to jos bolje izgleda osjetno.Ali philips koji sam prenio u spavacu odjednom ne moze da pohvata sve kanale.Nista nisam dirao jednostavno neki programi nemaju sliku,samo tama.Ponovo sam skenirao i uspije pronaci 113 dig programa,nema kompletnog pink paketa i jos stosta.Prilikom skeniranja kanala prije je bila izabrana zemlja danska,sad nece ni danska cak sam i druge probao hrvatska,holandija,svedska.
Nevjerovatno mi je da u spavacoj tv ne moze da pronadje sve programe a u dnevnoj rade svi bez problema.
U kucu sam se uselio prije 2 god i u sve sobe je razvedena instalacija za tv istim kablom,nije bio ni nesto jeftin,kao malo bolji.Ali nema mi logike da je do kabla ako neki programi imaju neki nemaju.Arene hd npr rade normalno.
Ideje ?????
U dnevnoj sam do skoro koristio tv philips serije 4000.Radio je dobro,170 digitalnih + 60ak analognih,neki od digitalnih su hd,svi su radili bez problema,cak fino izgledalo.
Onda sam uzeo bolji tv u dnevnu sony serije 8,onda to jos bolje izgleda osjetno.Ali philips koji sam prenio u spavacu odjednom ne moze da pohvata sve kanale.Nista nisam dirao jednostavno neki programi nemaju sliku,samo tama.Ponovo sam skenirao i uspije pronaci 113 dig programa,nema kompletnog pink paketa i jos stosta.Prilikom skeniranja kanala prije je bila izabrana zemlja danska,sad nece ni danska cak sam i druge probao hrvatska,holandija,svedska.
Nevjerovatno mi je da u spavacoj tv ne moze da pronadje sve programe a u dnevnoj rade svi bez problema.
U kucu sam se uselio prije 2 god i u sve sobe je razvedena instalacija za tv istim kablom,nije bio ni nesto jeftin,kao malo bolji.Ali nema mi logike da je do kabla ako neki programi imaju neki nemaju.Arene hd npr rade normalno.
Ideje ?????
- Tiger 033
#3123 Re: plazma ili LCD
Kupio i ja isti ...prvi utisci su KATASTROFALNINogatrans wrote:Kupio sam Lg 42lb671v upravo sa njega pisem. Zna li neko jel moze tastatura bezicna??
p.s. ako kojim slucajem i otvori klip krene, i SAM
- rovac13
#3124 Re: plazma ili LCD
Kako si zadovoljan slikom.To sa net se moglo pretpostavit,taj web os se tek pojavio.Ali svejedno tv za internet i nije neka opcija,tablet je meni puno jednostavnije.Tiger 033 wrote:Kupio i ja isti ...prvi utisci su KATASTROFALNINogatrans wrote:Kupio sam Lg 42lb671v upravo sa njega pisem. Zna li neko jel moze tastatura bezicna??LCD koji "vrijedi" 1600 KM NE podrzava flash, je qrac od TV na kojem samo mozes surfati... klip skoro niti jedan NE mozes otvoriti...skype NEma sanse da se logujem ,alikacija "LG store" NE radi tj. pise "USKORO"
alikacije za Facebook nema ista sve NE !!!! Jedno rijecju UZAS
![]()
![]()
Dobre stvari su sto tablet ili mob se lako preslika na tv,pomocu raznih bezicnih veza.
Mene zanima kako slika na tom tv-u.Proslogodisnja serija la se meni nije nesto svidjela,izgleda nije bilo pravih 100hz,dok sve ostalo mi se svidilo na njemu.Magic remote meni izgleda fenomenalno.
- Tiger 033
#3125 Re: plazma ili LCD
Slika je mnaje vise OK ...ma da je kod mene MMDS Telemacha koji je sto se slike tice u rangu VHS-a... samo se nadam da ce uskoro novi update da ispravi ove po meni ozbiljne propusterovac13 wrote:Mene zanima kako slika na tom tv-u.Proslogodisnja serija la se meni nije nesto svidjela,izgleda nije bilo pravih 100hz,dok sve ostalo mi se svidilo na njemu.Magic remote meni izgleda fenomenalno.